Gjøvik

Gjøvik/Kollstoppen - Moderne, oppgradert enebolig med fantastisk utsikt - garasje og uthus

Kollsvegen 220 , 2825 Gjøvik

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 111 m²
Bruksareal 207 m²
Tomt 2 436 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1931
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 10
Energimerking G
FINN.no 183330281
Sist endret 30.06.2020 09:32
Prisantydning 4 000 000
Totalpris 4 113 992
Ligningsverdi 436 195,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 113 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik  kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 087 100 og eiendomsskatten er kr 3 750.

Beskrivelse

Kollsvegen 220 har to viktige kvaliteter: det ene er at stedet ligger fullstendig usjenert og for seg selv. Det andre er den vanvittige utsikten! Herfra kan du se nesten 180 grader i sørlig retning. Fra balkongen i andre etasje ser du langt innover Hedmarken, sørover Mjøsa helt til Skreifjella i sør og langt innover mot Vardal i vest.
Boligen har de siste tre årene blitt vesentlig oppgradert og modernisert og fremstår i dag som en moderne bolig med god standard.
Huset inneholder stor stue med panoramautsikt, spiseplass, kjøkken, bad og to soverom.
Utvendig finner du nye terrasser rundt nesten hele huset. Dette kan være din billett til et flott liv på toppen av Gjøvik!

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje entre, bad, soverom, kjøkken og stue/spisestue med utgang til stor terrasse.
I 2. etasje finner du gang og et soverom med utgang til veranda..
Kjeller med bodplass.
Garasje med to biloppstillingsplasser.
Uthus med boder og garasjerom.

Standard

Boligen er opprinnelig en fritidsbolig fra 1931, som senere er påbygget og ombygget til enebolig. Den fremstår som moderne og tidsriktig, og er betydelig påkostet og oppgradert de senere år.
Selger har opplyst om følgende moderniseringer:
1986: Ombygget fra fritidsbolig til helårsbolig.
2017: Oppgradert kjøkken med ny innredning. Lagt fliser og varmekabler i gang. Oppgradert sikringsskap. Montert ny vedovn. Montert varmepumpe.
2018: Bygget nytt bad. Ny ytterdør. Tilkoblet kommunalt vann og avløp.
2019: Bygget ny dobbeltgarasje
2020: Ny taktekking. Utvendig malt.
Kjøkkenet fremstår praktisk og moderne og har innredning med laminerte skrog og glatte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Integrert Miele koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Romslig, lys og hyggelig stue/spisestue med store vinduer mot den flotte utsikten. Her er laminatgulv og hvitmalt panel både på vegger og i himling.
Delikat bad med fliser på gulv og vegger, formpresset panel med downlights i himling. Badet har godt med oppbevaringsplass,, og har servant i underskap, innmurt speil, dusjhjørne med glassvegger og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør. Gulvvarme.
Soverommet i 1. etasje har også hvitmalte vegger og laminatgulv. Stort garderobeskap.
Soverommet i 2. etasje er stort og med utgang til en romslig, overbygget veranda  med fantastisk utsikt. 2. etasje har tregulv og hvitmalte vegger og himling.
I takstmannens tilstandsrapport er det kun avdekket forhold som vurderes å være av liten negativ betydning for boligens tekniske tilstand.
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Kollsvegen 220 ligger øverst på Kollshaugen rett nord for Gjøvik sentrum mellom Bråstadvika og Redalen. Plassen er både solrik og barnevennlig. Området er fullt av turmuligheter både sommer og vinter. Det er 10 mintters kjøring ned til Gjøvik. Byen har Innlandets største kjøpesenter, koselige små handlegater, NTNU og et rikt kulturliv. Gjøvik er endestasjon på Gjøvikbanen som tar deg til Oslo på ca 2 timer. Det er ca 1,5 timer fra Gjøvik til Gardermoen. Avstanden til Moelv er ca 15 min med bil.

Tomt

Areal: 2 436 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomt i flatt og skrånende terreng, opparbeidet med plener og beplatninger. Gruset innkjøring og gårdsplass. Skigard med port inn til eiendommen. 
Selger har planer om fradeling av deler av den store tomten. Fradelingen vil utgjøre ca 1385m2 og oppgitt areal er etter eventuell fradeling. Ved rett pris kan eiendommen kjøpes uten fradeling. Se vedlegg for eventuell fradeling. Utskilt tomt vil få vegrett over nåværende tomt samt at nåværende tomt vil få tinglyst rett til vann/kloakk over fradelt tomt.
Dersom fradeling av tomten ikke er gjennomført innen kjøpers overtakelse av eiendommen og om hele eiendommen ikke ønskes kjøpt i sin helhet,  forplikter kjøper seg til å undertegne nødvendige dokumenter i forbindelse med fradelingen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje, i uthus og på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Monssveen barnehage (0-6 år)  4.9 km
Solåsstua barnehage (0-5 år)  6.8 km
Diseth FUS bhg - Redalen (0-6 år)
Lundstein skole (1-7 kl.)  1.8 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 6.1 km
Gjøvik videregående skole  7 km
Statens gartner- og blomsterdekorasjon 17.5 km

Forsikring

KLP Polisenummer: 2344203

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1931

Antall soverom

2

Byggeår

1931

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt/murt grunnmur med grovstøpt gulv på grunn. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning, villmarkspanel. Grunmmur har overflate av ubehandlet betong. Mønet tak, tekket med betongtakstein og med renner, beslag og nedløp i metall (nytt i 2020). Teglpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Trevinduer med 2-lags isolerglass og med 1 + 1-lags glass. Ytterdør og balkongdør i tre med 2-lags isolerglass og tofløyet balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Innvendig profilerte tredører.
Tretrapper mellom etasjene.
Overbygget inngangsparti, svalgang, er oppsatt i trekonstruksjoner.
Veranda mot sør/vest er fundamentert med betongsøyler og blokker på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg med automatsikringer.
Varmtvannsbereder på ca 200 liter av nyere dato. Synlige avløpsrør i plast, synlige vannrør i plast/rør i rør og kobber.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.
Garasje er oppsatt med støpt plate på mark på antatt drenerende og komprimerte masser. Vegger mot grunn med murte lettklinkerblokker og forøvrig bindingsverkskonstruksjoner med utvendig malt trepanel. Mønet tak, tekket med betongtakstein og med tilhørende renner, nedløp og beslag. Leddport med elektrisk åpner.
Uthus oppsatt på antatt drenerende og komprimerte masser med støpt plate på mark. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner med malt trepanel. Valmet tak,  tekket med metallplater. Tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Plassbygget slagport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 207 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 13 m².
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Enre, bad, soverom, kjøkken og stue
2. etasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og soverom.
Garasje:
Bruksareal: 47 m².
Uthus:
Bruksareal: 35 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved, i hovedsak ved hjelp av varmepumpe, ildsted og varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 619 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 13 619
I tillegg kommer utgifter til strøm, forsikring, brøyting og vedlikehold av veg, tv/internett mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 436 195 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 570 302 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat veg til Fv 2410.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er kommuneplanens arealdel 2014 - 2026, vedtatt 27.03.2014.
Formål er oppgitt å være:
LNFR. Nåværende tiltak bassert på gårdens ressursgrunnlag.
Bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse, fritidsbebyggelse.
Bestemmelsesområde 2 og 7.
Støysone gul og rød ihht T-1442.
Infrastruktursone: Krav vedørende infrastruktur.
Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. Høyspenskabel)
Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høsten 2020.

Konsesjon

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1923/901685-1/19  Best. om adkomstrett   19.06.1923 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:93 Bnr:10

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til offentlig vei.
Kommunalt vann og avløp.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Det er registrert følgende anmekninger etter tilsyn fra Gjøvik Brannvesen, forebyggende avdeling, den 23.02.2017:
Det er viktig å rydde bunnen av pipa og pigge ut murrester
Ved endret fyringsmønster må det monteres takstige.
Ved endret fyringsmønster: Pipa er dårlig over tak. Anbefales å rive ned til loft og mure opp igjen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhenting av opplysninger kr 4 900, garantiforsikring kr 3 000, gebyr for utsatt betaling kr 2 500 og markedspakke kr 19 900. For visninger er det avtalt kr. 3 000 pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.