Gjøvik

Nordbyen - romslig familiebolig med hybelleilighet - fine uteområder med flott utsikt mot Mjøsa

Øverbyvegen 6 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

4%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 202 m²
Bruksareal 258 m²
Tomt 1 870 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 71
Bruksnummer 37
Energimerking G
FINN.no 182501347
Sist endret 28.06.2020 09:15
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 397 242
Ligningsverdi 1 156 627,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 147 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 397 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 3 194 800 og eiendomsskatten er kr 11 022

Beskrivelse

Øverbyvegen 6 er en klassisk villa fra 1949, og noe av det som gjør denne boligen attraktiv er alle de autentiske detaljene òg at boligen både er oppgradert og modernisert. Her finner du tre soverom, store stuer med utsikt, spisestue, kjøkken med dører rett ut til terrasse, to bad og hybelleilighet i underetasjen. Utvendig er denne eiendommen noe for seg selv. Her er det usjenerte og solrike uteplasser på alle kanter. Det er uthus for diverse oppbevaring og plass til mange biler på parkeringsplassen på oversiden av huset.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje vindfang, hall med trapp, wc, bad, soverom, kjøkken, spisestue og stue. I 2. etasje finner du gang, kott, bad, to soverom og stue, og i kjeller er det vaskjekjeller, gang med trapp, bod, teknisk rom, gang, mellomgang, bad, kjøkken og stue/soverom.
Uthus med boder og hobbyrom.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1949, og er senere påbygget, oppgradert og mmodernisert. Den fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på, dog må noe oppgradering påregnes av komponenter som har utlevt normal levetid.
Selger har opplyst om følgende moderniseringer:
1999 Etterisolert
2000 Oppgradert elektrisk anlegg.
2003 Bygget takoppløft over bad. Bygget bad i andre etasje.
2008 Fornyet/oppgradert kjøkken.
2011 Bygget/utvidet uteplass.
2020 Utvendig mur er malt/fornyet mot sør/øst.
Kjøkkenet  er lyst og hyggelig, delvis åpent mot spisestue/stue og med utgang til terrasse. Her er innredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate er laminert og med glassplate over benkeplate. Plass til integrert kjøleskap, koketopp og stekeovn og til frittstående  oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk.
Kjøkkenet i hybelleiligeheten har innredning av eldre dato med glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket servant. Plass til frittsående komfyr og kjøleskap. Mekanisk avtrekk.
Badet i 2. etasje har fliser på gulv, fliser og trepanel på vegg og panel i himling. Badet er utstyrt med dobbeltservant nedsenket i heltre plate, dusjhjørne med glassvegg og vegghengt wc. Mekanisk avtrekk.
Badet i 1. etasje har fliser på gulv og vegger. Himlingsplater. Her er servant med underskap, speil med tilhørende belysning og badekar med dusj. Mekanisk avtrekk.
Bad i hybelleiligheten har fliser på gulv og vegger, malt betong i himling. Her er servant i underskap, dusj på vegg og gulvmontert wc. Naturlig avtrekk. Panelovn.
Vaskekjeller har fliser på gulv og malt mur/betong på vegg og i himling. Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Overflater er i hovedsak preget av:
Gulv: Laminat, tregulv og fliser
Vegger: Panel og malte plater
Himling: Panel og malte plater
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Grunn, drenering og fundamenter: Fukt- og saltutslag er registrert. Deler av muren er innkledd.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Slitt kledning, registrert sprekker i panel flere steder.
Vinduer og dører: Vinduer eldre enn 1990 gis på grunn av adler tilstandsgrad 2.
Takkonstruksjon: Isolasjon dekker delvis lufting mot raft. Fuktmerker ved gjennomføring i tak.
Taktekking: Taktekkingen har begrenset restlevetid, men kan fungere i mange år.
Renner, nedløp og beslag: Vindskier bærer preg av slitasje. Malings/folieflass registrert.
Etasjeskiller: Tilstandsgrad gitt pga. alder.
Våtrom: Utlevd normal levetid. Ikke fagmessig utførelse.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Deler av anlegget er gammelt og det må påregnes oppgraderinger/vedlikehold i tiden som
kommer.
Elektrisk anlegg: Skrusikringer må påregnes oppgradert i nær fremtid.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3:
Nedgravd oljetank.
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Øverbyvegen 6 ligger slik til at du får det beste ut av Gjøvik. Her er det en fantastisk utsikt mot Mjøsa og byen, samtidig som det er kort vei både til byens fristelser og skogens ro.
Gjøvik er Innlandets fineste by og har koselig handlegater, et yrende kulturliv, kjøpesenter, NTNU og Skibladner. Gjøvikbanen snur her og det er ikke mer enn et par timer til Oslo.

Tomt

Areal: 1 870 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen har en romslig tomt i skrånende terreng og med flott utsikt og gode solforhold. Tomten er pent opparbeidet med plener, helleganger og beplantninger. Flere fine uteplasser. Grusset gårdsplass. Tomten er inngjerdet og med port.

Garasje / Parkering

Gårdsplass med plass til mange biler på oversiden av huset og egen parkeringsplass for hybelleiligheten på nedsiden av huset.

Barnehage / skole i området

Kråkjordet barnehage (3-5 år)  0.8 km
Solåsstua barnehage (0-5 år)  1.1 km
Hunnshovde barnehage (1-5 år)  1.1 km
Fredheim skole (1-7 kl.)  1.5 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)  1.7 km
Blomhaug skole (1-7 kl.) 2.5 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 2.1 km
Gjøvik videregående skole 1.1 km

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6648892

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1949

Antall soverom

3

Byggeår

1949

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt/murt grunnmur og støpt gulv på grunn. Ukjent drenering. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig stående, malt trekledning. Grunnmur er malt over terreng. Mønet tak, tekket med profilerte metallplater med taksteinsimitasjoner. Utvendige beslag og renner/nedløp i metall. Kaldt loft. Teglpipe. Etasjeskiller i betong over kjeller og forøvrig i trekonstruksjoner.
Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass. Ytterdør i tre, ytterdør i tre med 2-lags isolerglass og tofløyet balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Innvendig malte dører i treverk/finer.
Tretrapper mellom etasjene.
Veranda mot sør/øst utført i mur/betong har flislagt gulv og rekkverk som er pusset og malt.
Overbygget inngangspari med tregulv og støpt trapp.
Uteanlegg med trapper og verandaer i trekonstruksjoner med utgang fra kjøkken.
Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg med skru- og automatsikringer.
Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 1992 og på ca 30 liter fra 1977. Synlige avløpsrør i plast. Soilrør kan etter alder på bolig forekomme. Synlige vannrør i kobber og plast/rør i rør.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Sentralstøvsuger.
Røykvarsler og brannslukningsapparat.
Nedgravd oljetank.
Uthus er oppsatt med støpt plate på mark på antatt drenerende masser. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner med utvendig malt panel. Pulttak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater og med tilhørende renner, nedløp og beslag. Gangdører.

Ferdigattest / brukstillatelse

Opplysninger om ferdigattest er foreløpig ikke mottatt fra Gjøvik kommune, men det antas at dette ikke foreligger, idet eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 202 kvm, Bruksareal: 258 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskjekjeller, gang med trapp, gang, mellomgang, bad, kjøkken og stue/soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, wc, bad, soverom, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad, to soverom og stue.
Uthus:
Bruksareal: 30 m
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har en hybelleilighet i kjelleretasjen.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med strøm, ved og ollje.
Radiatorer, oljebrenner, varme i gulv på bad og del av stue.
Eiendommen har nedgravd oljetank.
Det er innført forbud mot fyring med fossil olje fra 2020. Eieren har ansvar for oljetanken og må kontrollere at tanken til enhver tid er i betryggende stand. Kontroll skal gjennomføres som periodiske tilstandskontroller, eller ved et system for automatisk lekkasjevarsling. Kontrollen skal dokumenteres skriftlig. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 431 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, opplyst fra Gjøvik kommune, kr  24431
Forsikring, estimert av takstmannen, kr 8 000
Vedlikeholdskostnader, estimert av takstmannen, kr 30 000

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 156 627 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 163 856 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via Fjellvegen, som er kommunal veg.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel, vedtatt 27.03.2014 med formål bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Bestemmelsesområde. Støysone: Gul og rød. Krav vedrørende infrastruktur.
Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel, og denne forventes godkjent i løpet av høsten 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/604471-4/200  Best. om vann/kloakkledn. 02.07.2015 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:71 Bnr:55

Vei/vann/avløp

Kommunal veg.
Kommunalt vann og avløp.
Kommunale VA-ledninger ligger langs med eiendomsgrense. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger.
Kartutsnitt som viser ledningstrasè kan mottas ved henvendelse til megler. .
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,2 % beregnet av salgssummen.Garantiforsikring kr 3 000. . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,  tilrettelegging. kr. 12 900, gebyr for utsatt  betaling kr 2 500, innhenting av opplysninger kr 4 900 og markedspakke kr 20 900. For visninger er det avtalt kr. 3 000 pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Etter tilsyn fra Gjøvik Brannvesen, forebyggende avdeling, den 03.01,2018 er det registrert følgende anmerkninger:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.
Sideplater er defekte og bør skiftes
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.