Øvre snertingdal

Øvre Snertingdal - Eldre enebolig med landlig og usjenert beliggenhet. Stor tomt - gode solforhold - stort potensiale!

Snertingdalsvegen 3150 , 2839 Øvre snertingdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 98 m²
Bruksareal 119 m²
Bruttoareal 132 m²
Tomt 14 846 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1907
Gårdsnummer 254
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 185077127
Sist endret 02.08.2020 13:58
Prisantydning 1 190 000
Totalpris 1 233 742
Ligningsverdi 64 009,-

Beregnet totalkostnad

1 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 43 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 233 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 453 600 og eiendomsskatten er kr 1 564,-

Beskrivelse

Snertingdalsvegen 3150 ligger landlig og usjenert til. Eiendommen er på 14 846 kvm, hvorav tomten er fordelt mellom et lite gårdstun, dyrket mark og naturtomt. Huset er av eldre dato, så oppussing må påregnes. Adkomst til boligen skjer via overbygget inngangsparti hvor vi kommer inn i gangen. Fra gangen er det adkomst til wc-rom som inneholder gulvmontert wc og servant. Fra gangen er det i tillegg adkomst til kjøkkenet. Kjøkkenet har eldre innredning med slette fronter. God plass til spisebord. Tidligere var det åpen peis på kjøkkenet, men denne er bygget om. Videre kommer vi inn i spisestue/forstue og til slutt kommer vi inn i stuen. Stuen er romslig med god plass til sofamøblement og i hjørne står en peisovn som gir god varme.
Adkomst til 2.etasje skjer via trapp i gangen. Her finner vi gang, samt 2 soverom. I tillegg finnes et kott/kneloft. I tillegg finnes eldre uthus/låve/garasje på eiendommen.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: gang inkl trapp, kjøkken, forstue, stue og wc.
2.etasje/loftsetasje: gang inkl trapp, 2 soverom og kneloft/kott.
U.etg: kjellerrom.
Uthus/låve/garasje på eiendommen.

Standard

Eldre enebolig med oppussingsbehov.
Kjøkken:
Kjøkken av eldre dato med innredning med slette fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg
mellom over- og underskap. Plass for kjøleskap og komfyr.
Wc-rom:
Wc-rom med belegg på gulv,  malte plater på veggene og malt panel /plater i taket. Wc-rommet inneholder servant med 1-greps servantarmatur, gulvmontert toalett og panelovn.
Gang i 2.etg/loftsetasje:
Det er montert dusjkabinett i gangen. Gangen er ikke utført som et våtrom og dusjing frarådes på det sterkeste. Gulvet foran kabinettet har svellinger og misfarginger. Himling over kabinettet har misfarginger. Himlingen i etasjen under har misfarginger/dråpemerker trolig etter tidligere lekkasje.
Det anbefales at det bygges et våtrom i huset som tilfredsstiller dagens krav. Strakstiltak anbefales.
Øvrige rom:
Øvrige rom ble visuelt undersøkt og fremstår med elde og slitasje og med oppgraderingsbehov. Kostnader bør påregnes.
Innvendige overflater:
2.etasje/loftsetasje:
Gulv: belegg, tregulv.
Vegg: malt strie, malt tegl, malt panel.
Himling: lerret himling, malt panel.
1.etasje:
Gulv: tregulv.
Vegg: malt panel.
Himling: malt panel.
Kjeller:
Gulv: jord.
Vegg: murte gråsteiner.
Himling: stubbloft.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Snertingdal er et paradis for deg som søker ro og fred og som er glad i friluftsliv. Dalen er fylt med gårdsbruk og kuer, sauer og grønne beiter, vaiende kornåkre, fiskevann og grønne åser. Eiendommen ligger ca. 14 km fra Snertingdal sentrum, med barnehage, barne-/ungdomsskole, dagligvare mm. Herfra er det kort avstand til Snertingdalshallen som kan tilby ulike arrangementer, samt idrettsplass. Til Gjøvik tar det ca. 45 min, mens Dokka sentrum ligger i underkant av 20 min unna.

Tomt

Areal: 14 846 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt med et lite gårdstun og med dyrket mark rundt. Øvrige deler av tomten er naturtomt.

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass og i garasje/uthus/låve.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Mariringen barnehage (2-5 år) 10 min
36 barn, 3 avdelinger 7.6 km
Skonnordtjernet barnehage (1-6 år) 18 min
3 avdelinger 15.3 km
Solheim barnehage (6 mnd-6 år) 18 min
25 barn, 1 avdeling 15.5 km
Skoler
Snertingdal skole (1-10 kl.) 19 min
83 elever, 3 klasser 15.5 km
Dokka videregående skole 18 min
359 elever 17.8 km
Gjøvik videregående skole 44 min
1050 elever 37.4 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

IF Polisenummer: 2739684

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1907

Antall soverom

2

Byggeår

1907

Byggemåte

Grunnmur av murte natursteiner. Kjeller under ca halve huset. Krypkjeller under øvrig del. Jordgulv i kjeller og krypkjeller. Yttervegger over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Renner, nedløp og beslag i lakkert/foliert metall. Kaldt loft isolert mot etasjen under. Trebjelkelag i etasjeskille.
Vinduer med 2- lags isolerglass og ramme av tre, produsert i 2004.
Vinduer med 1-lag glass i trekarmer i kjeller. Trolig fra byggeår
Ytterdør i treverk. 2-lags glass. Produsert i 2001.
Elektrisk:
Sikringsskapet er plassert i gangen i 2.etg./loftsetasjen.
Type sikringer: Automatsikringer.
Digital selvavlesende strømmåler.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Samsvarserklæring på oppgradering av el-installasjonen er ikke fremlagt.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes pga alder.
- Krypekjeller: vurderes pga følgene merknader: Krypekjellere er å betrakte som en risikokonstruksjon. - Åpenbare fuktig grunn. Noe innsig. - Det er ikke lagt fuktsperre mot grunnen. - Luftgjennomstrømningen kunne med fordel vært bedre. - Noe misfarging/skjolder på undersiden av stubbeloft og det måles noe høyt fuktinnhold i bjelkelag og stubbeloft. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Drenering: vurderes da eventuell dreneringen og utvendig fuktsikring har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknader: - Jordgulvet i kjeller er fukting. - Det registreres fuktskjolder og saltutslag på grunnmur. - Ikke tegn til grunnmursplast eller annen fuktsikring av utvendig grunnmur. Oppgradering bør påregnes.
- Yttervegger: vurderes pga alder.
- Utvendige flater: vurderes pga følgende merknader: - kledningen fremstår med noe elde og slitasje. - Kledningen er enkelte steder avsluttet for nært terrenget, beslag og grunnmur. - Noe sprekkdannelser grunnet uttørking. - Utskifting/vedlikehold av fasader må påregnes.
- Vinduer: vurderes pga følgende merknader: - Vindu i kjeller er knust. TG3 - Enkelte vinduer flasser utvendig. - Noen vinduer har kondensmerker innvendig. - Beslag over vinduene savnes.
- Takkonstruksjon: vurderes pga alder og følgende merknader: - Det registreres ikke luftespalter langs raft eller ventiler i gavler. Konstruksjonen fremstår ikke særlig luftet.- Enkel plassbygget takkonstruksjon.
- Taktekking: vurderes da det ikke er montert snøfangere over beferdede områder og tekkingens alder er ukjent. Snøfangere anbefales montert.
- Renner nedløp og beslag: vurderes da det registreres noe deformasjoner på renner og nedløp. Tiltak anbefales. Ukjent alder på renner, nedløp og beslag.
- Innvendig loft: vurderes pga følgende merknader: - Det registreres ikke luftespalter langs raft eller ventiler i gavler. Kaldt loft er ikke tilstrekkelig luftet. tiltak anbefales. Kneloft: - Luftespalter langs raft er delvis tettet. Ventiler i gavler savnes. Ikke åpne luftespalter fra kneloft til kaldt loft. - Det registreres store mengder muselort på gulv og i synlig isolasjon i veggene. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.
- Piper plassbygde ildsteder: vurderes pga alder og følgende merknader: -Avstanden fra ileggsåpningen fram til brennbart gulv er under 30cm. Anbefaler at det monteres en ny plate under ildstedet slik at avstanden blir minimum 30cm.
- KJELLER - Overflater: vuderes da overflatene fremstår med elde og er utidsmessige.
- KJELLER - Konstruksjon: vurderes da det registreres saltutslag, fuktskjolder og misfarginger.
- KJELLER - Fuktmåling: vurderes pga følgende merknader: Kjelleren er åpenbar rå/fuktig. Enkelt fuktsøk med indikator viser noe forhøyede fuktverdier i grunnmur og enkelte steder i stubbeloft. Det registreres også kondensering på overflaten til grunnmuren. Utvendig fuktsikring/drenering bør vurderes oppgradert.
- Kjøkken: vurderes pga følgende merknader: - Noen skuffer mangler i innredningen. - Avtrekk med kullfilter over komfyr fungerte ikke på befaringsdagen. - Misfarginger og svelling i bunnen av skapet under vask. Trolig etter eldre lekkasje da det ikke ble registrert unormale fuktverdier ved enkelt fuktsøk. -Kjøkkeninnredningen/kjøkkenet fremstår med elde og slitasje og anbefales oppgradert.
- VVS: vurderes da det savnes mekanisk avtrekk i boligen.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Frittbærende dekker: vurderes pga nevnte merknader: Etasjeskillere: - Merkbare og synlige skjevheter. Det registreres stedvis knirk og bjelkelaget virker mykt enkelte steder. - Vannlekkasje trolig fra dusjkabinettet i gangen i 2.etasje. Dråpemerker i himlingen på kjøkkenet, gang og wc i 1.etasje. Gulvet foran dusjkabinettet har svellinger og misfarginger. Fuktsøk på befaringsdagen viste ingen unormale fuktverdier, men har åpenbart vært vått tidligere. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales. - På grunn av rå/fuktig krypkjeller/råkjeller vil det kunne være fare for skader i sviller og bjelkeender. Krypkjeller og råkjeller er et risikoområde som har behov for jevnlig ettersyn. Trapp: - Godkjent rekkverk/håndløper mangler på begge sider av trinn. Håndløper som er montert på vegg er ikke godkjent. Tiltak anbefales. - Overflatene i trappen fremstår slitte. Ytterligere undersøkelser og strakstiltak anbefales.
- Andre Rom: vurderes pga merknadene nevnt i punkt 12.1 i rapporten. Strakstiltak og ytterligere undersøkelser anbefales.
- Garasje, uthus, etc: vurderes pga følgende merknader: - Vegger og tak har vesentlige skjevheter/deformasjoner. - Flere bærebjelker er knekte. - Det er ikke montert renner og nedløp. - Fremstår med elde og slitasje. Ytterligere undersøkelser og strakstiltak anbefales.
Uthus/garasje/låve:
Fundamentert på punkter av naturstein. Jordgulv og tregulv. Yttervegger oppført i uisolerte trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Plassbygde "låvedører"
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 132 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang inkl trapp, kjøkken, forstue, stue og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang inkl trapp og 2 soverom.
Uthus/låve/garasje:
Bruksareal: 95 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Vedovn i stue 1.etg. Ellers panelovner.
Registrerte avvik fyringsanlegg:
- Plate på gulv: Det monteres plate på gulv under ovnen og 30 cm foran.
- Ildsted montert for nært brennbart materiale. Avstand ifra ildsted til brennbart materiale skal være minimum 60 cm i ildstedets stråleretning.
- Service/vedlikehold (brannslokker): Innvendige plater og hvelv mangler/defekt.
- Service/vedlikehold (brannslokker): Slåe på ovnsdør er defekt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 927 pr. år De kommunale avgiftene betales månedsvis og er inkludert eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 6 927 .
I tillegg kommer utgifter til forsikringer, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 64 009 pr. 25.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 25.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger unde kommuneplanens arealdel med navn "2014-2026" med formål "LNFR, Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag. Støysone: gul sone iht T-1442" vedatt 27.03.2014. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Merknad: Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høste 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale datert 04.04.1956 
vedlikehold av sætervegen Sangsetra-Tomtersetra
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Elektriske kraftlinjer datert 26.08.1986 
Rettighetshaver VESTOPPLAND KOMM. KRAFTSELSKAP
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra riks-/fylkesveg.
Merknad : Privat adkomst.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca. 2012. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er pt ikke avklart.
Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 12.07.2019.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,45 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 19 650,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.