Gjøvik

Gjøvik - Leilighet i 2.etg med 2 sov, garasjeplass og balkong med flott utsikt over Mjøsa- ingen fellesgjeld

Vikenstranda 39 , 2816 Gjøvik

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig mellom 60-120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 76 m²
Bruksareal 79 m²
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 230
Energimerking D
FINN.no 183093211
Sist endret 10.07.2020 12:04
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 207 982
Ligningsverdi 810 209,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 207 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vikenstranda 39 er en borettslagsleilighet beliggende ligger i andre etasje i et boligkompleks fra 2016. Her er du høyt nok oppe til å kunne sitte på balkongen og ha full oversikt over Mjøsa og båthavna.
Leiligheten er åpen og dagens eier har sørget for at denne leiligheten har andre farger, paneler og materialer enn hva som er standarden på disse leilighetene. Her er det rett og slett lunt og koselig!
Kjøkken og stue i samme store rom gir gode og sosiale kokkeforhold! Og masse vindusflater gir suverene lysforhold! Boligen har to soverom og et romslig flislagt bad.
Rosinen i pølsa er den store balkongen på sjøsiden. Her kan du nyte solen, kanskje grille en pølse eller to og ellers bare lene deg tilbake med noe godt i glasst. Det er også en balkong på vestsiden av leiligheten.
Standarden er god og møter de fleste krav til moderne komfort!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder gang, bod, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning med utgang til balkong.
Terrasse utenfor stue og ved utvendig trapp ved inngang.
Bod i kjeller.
Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Standard

Boligen er fra 2016, er oppgradert i forhold til standard leveranse fra utbygger, og fremstår med god standard.
Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen, og har innredning med hvite, profilerte fronter og laminert benkeplate. Noen overskap med glass i dører. Øyløsning med sitteplasser. Her er integrert koketopp, stekeovn, kjøl-/fryseskap og oppvaskmasking. Ventilator over komfyr.
Delikat bad med fliser på gulv og vegger. Her er innredning med profilerte fronter og benkeplate i stein med påstående servant, dusjhjørne med glassvegger og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemasking og tørketrommel.
Overflater i leiligheten i hovedsak med laminat og fliser med vannbåren varme på gulv, malte, glatte flater på vegger og malte, glatte flater med downlights i himling.
I takstmannens tilstandsrapport er det ikke avdekket forhold som vurderes å ha negativ betydning for boligens tekniske tilstand.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Vikenstranda 39 ligger omtrent et slapt steinkast fra fjæresteinene og båthavna på Rambekk på Gjøvik! Her er det nærheten til Mjøsa som er mest i øynefallende. Det er flott å gå turer langs promenaden langs Mjøsa både sommer og vinter. Gjøvik er også et flott sted for friluftsliv, og opp fra Vikenstranda finner du Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper.
Gjøvik har skoler for alle trinn. Barnehager og barneskoler ligger ikke langt unna mens det er få kilometre til ungdomskole og videregående. Gjøvik har egen høyskole som nå er underlagt NTNU i Trondheim. Handel gjør du unna i byens trivelige småbutikker eller i Innlandets største kjøpesenter CC.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er pent opparbeidet med plen, heller, forstøtningsmurer, trær og prydbusker. Asfaltert gårdsplass og internveger.
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg.

Barnehage / skole i området

Steinerskolen i Gjøvik/Toten 1 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)  1.2 km
Kopperud skole (1-10 kl.)2.9 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 4.5 km
Gjøvik videregående skole  3.1 km
Raufoss videregående skole r 13.2 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 1 km
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 1.2 km
Tongjordet barnehage (2-5 år)  1.6 km

Felleskostnader

4 400 pr. mnd. Inkludert i felleskostnader er kommunale avgifter, forsikring og utvendig vedlikehold bygg, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd mv

Borettslag

Vikenstranda 2 Borettslag, org.nr 915008860

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I følge styreleder i borettslaget foreligger det ingen planer som påvirker borettslagets investeringer eller drift de nærmeste årene.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs  hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det
 et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

På denne andelen er andel av fellesgjeld innfridd via IN-ordning, og ingen fellesgjeld er tilknyttet andelen.
Det betales derved heller ikke renter og avdrag på fellesgjeld.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86180868

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 84991. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 957 022  i overskudd. .

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt under forutsetning av at det vises nødvengi hensyn, slik at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beborer og naboer.
Ved anskaffelse av større dyr (hunder) er beboer forpliktet til å søke styret om godkjenning. Jfr forøvrig borettslagets husordensregler.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Bygningen er oppført på gulv støpt på grunn med grunnmur i støpt betong. Yttervegger i isolert bindingsverk med stående og liggende utvendig kledning samt fasadeplater. Pulttak med taksperrer i tre. Renner, nedløp og utvendig beslag i metall. Etasjeskiler i betong/lettklinkerelementer.
Vinduer ii tre med energiglass. Ytterdør i malt treverk med glass og verandadører i malt treverk med glass. Heve-/skyvedør i stue.  Innvendig malte, profilerte dører.
Veranda utenfor stue er overbygget av veranda over. Oppsatt i impregnerte materialer.
Overbygget veranda med utgang fra begge soverom.
Overbygget inngangsparti oppført i trekonstruksjoer med gulv og trapp i metall.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg med automatsikringer. Utvendig måler og inntak. Det er smarthusløsning på elektrisk anlegg,
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.
Leiligheten har rør i rør opplegg og avløpsrør i plast. Fordelerskap i gang.
Fjernvarme.
Brannslukingsapparat og røykvarsler.
Skyvedørsgarderober

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er bestilt, men foreløpig ikke mottatt fra Gjøvik kommune.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 79 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleietillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene, jfr. forøvrig borettslagets vedtekter

Oppvarming

Oppvarming med strøm og fjernvarme, i hovedsak ved varme i gulv fra fjernvarme

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader

Løpende kostnader

Se felleskostnader.
I tillegg kommer kostnader til strøm, innboforsikring mv.
Fjernvarme avregnes basert på reelt bruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 810 209 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 916 751 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via borettslaget felles internveger.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Reguleringsplan for Vikenstranda, vedtatt 08.10.2015 med formål konsentrert småhusbebyggelse.
I følge Gjøvik kommune er det igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Kommunalt vann og avløp
Privat adkomstveg

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% beregnet av salgssummen. Garantiforsikring kr 3 000.  I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhenting av opplysninger kr 5 900, gebyr for utsatt betaling kr 2 500 og markedspakke kr 20 900.   For visninger er det avtalt kr. 3 000. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.