Gjøvik

Gjøvik/Mustadhagen - 2-roms leil. med sentral beliggenhet, innglasset veranda, heis og p-plass.

Strandgata 10 , 2815 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 2 709 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 210
Energimerking C
FINN.no 188023911
Sist endret 16.09.2020 13:26
Prisantydning 1 550 000
Totalpris 2 219 136
Ligningsverdi 559 364,-

Beregnet totalkostnad

1 550 000,- (Prisantydning) 661 154,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 211 154,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 219 136,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og pen 2-roms leilighet bygget i 2006. Leiligheten består av gang hvor det er godt med garderobeskap til oppbevaring av klær og sko. Mellom gang og stue er det en praktisk skyvedør som er meget plassbesparende. Stuen har store vindusflater som gir godt med lys inn i leiligheten. Stuen har god plass til både sofamøblement, tv-møbler og spisebord. Kjøkkenet ligger i åpen løsning i tilknytning til kjøkkenet. Kjøkkenet har innredning fra Sigdal med god skap- og benkeplass. Plass til kjøleskap og komfyr. Det er ikke oppvaskmaskin på kjøkkenet. Selger opplyser om at plassen til oppvaskmaskin er bygget om til skap og at dette enkelt tas vekk om man ønsker å sette inn en oppvaskmaskin. Utgang fra stuen fra til sørøst vendt innglasset veranda på ca. 5,5m2. Belegg på gulvet. Vindusfelter kan åpnes.
Leiligheten har også et romslig soverom med godt med skapplass og god plass til dobbeltseng. Soveromsvinduene vender ut mot den innglassede verandaen. Badet har adkomst fra gangen og har fliser på vegger og gulv. Badet er fra byggeåret og er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, dusjsone med buede dusjdører, opplegg for vaskemaskin og gulvmontert wc. I gangen utenfor leiligheten finnes en praktisk bod som følger leiligheten. I tillegg medfølger en utvendig bod i rekke som ligger foran inngangen til blokka. Det følger også med en parkeringsplass nedenfor blokka.

Innhold

Leiligheten rommer:
Gang, bad/wc/vaskerom, soverom og stue/kjøkken.
Innglasset veranda.
Bod 1: I gangen utenfor leiligheten.
Bod 2: Utvendig bod i rekke foran inngangen til blokka.
1 p-plass nedenfor blokka.

Standard

Lys og pen 2-rom leilighet med god planløsning beliggende i 2.etasje.
Kjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning fra byggeåret. Innredningen har profilerte heltre-fronter. Noen fronter med glass. Benkeplate i laminat. Vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur . Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for kjøleskap og komfyr. Det er ikke oppvaskmaskin på kjøkkenet. Selger opplyser at plassen til oppvaskmaskin er bygget om til skap og at dette enkelt tas vekk om man ønsker å sette inn en oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk over komfyr. (Sentralt avtrekk.)
Badet er fra byggeåret og har fliser på gulv og vegger. Malte slette plater i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, speil på vegg over servant, overskap og tilhørende belysning. I tillegg er det dusjsone med buede dusjdører, opplegg for vaskemaskin, fordelerskap til rør i rør og gulvmontert toalett. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk og tilluft via spalte under dørbladet. Avtrekk gjennom sentralt aggregat.
Øvrige rom ble visuelt undersøkt og fremstår i god stand. Det ble ikke avdekket skader eller slitasje av betydning under besiktigelsen.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Parkett, belegg(inngl veranda), flis(bad)
Vegg: Malt strie, flis(bad)
Tak: Malt betong/puss.
For ytterligere informasjon om leilighetens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Mustadhagen ligger sentralt til midt i smørøyet av Gjøvik. Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje i Strandgata 10 tilbaketrukket fra larm og støy. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og strandpromenade. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by, er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved friluftsbadet Fastland finnes alpinanlegg vinterstid. Herfra er det også kort til Mjøsa.

Tomt

Areal: 2 709 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med gressplener, plater, busker og asfalterte interne veier. Uteområdet fremstår godt vedlikeholdt.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Egen merket parkeringsplass nedenfor blokka.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (2-5 år) 6 min
18 barn, 1 avdeling 0.6 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 9 min
45 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 11 min
48 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.) 9 min
250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 11 min
90 elever, 10 klasser 0.8 km
Gjøvikregionen International Sch... 19 min
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3 min
318 elever, 12 klasser 3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 7 min
310 elever, 10 klasser 3.6 km
Gjøvik videregående skole 21 min
1050 elever 1.8 km
Raufoss videregående skole 13 min
450 elever 11.5 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

8 815 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv fra canal digital, bredbånd fra telenor, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 3 477, renter kr. 1 344 og avdrag kr. 3 994.
Det er registrert en endring i felleskostnadene fom 01.10.2020:
Felleskostnader kr. 3 755, renter kr. 1 344 og avdrag kr. 3 994 = kr. 9 093
Medlemskontigent kr. 450,- (forfall hver 12.mnd)

Borettslag

Mustadhagen 2 borettslaget, org.nr. 987 977 744.
Styreleder i borettslaget er Roger Hansen.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret i Mustadhagen 2 Borettslag planlegger styrking av egenkapital og visse oppgraderinger som innen nær fremtid vil kunne gi økte felleskostnader på kr. 300-500 pr. mnd. Endelige vedtak og igangsetting av dette har pga. coronasituasjonen vært utsatt, men vil etter planen komme i nær fremtid - uten at vi i dag kan si noe om akkurat når. Styret har saken på møteplan rett over ferien. For øvrig så justeres felleskostnadene ihht prisindeksen 1.1 hvert år, ref. mail fra styreleder datert 24.juni 2020.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7 325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Hvis det er IN-ordning:
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11499044, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.08.2020: 2.48% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 12.08.2020: 27 570 529
Andel av saldo: 661 155
Første termin: 31.12.2009Første avdrag: 30.06.2012 ( siste termin 30.06.2032 )
Fast rente fram til 01.07.2027

Andel fellesgjeld

661 154

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 1 344,- pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

kr. 3 994,- pr. mnd.

Andel formue

19 105

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184564

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 2 194 468,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 178 603,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Borettslaget tillater normalt ikke at beboerne har hund, katt eller andre husdyr, men det kan søkes styret om dispensasjon, jfr ordensregler for Mustadhagen 2 BRL.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

1

Byggeår

2006

Byggemåte

Boligblokk oppført i betong-, mur-, stål- og trekonstruksjoner. Fasade av tegl og systempuss. Flatt tak antatt tekket med asfaltpapp.
Betong i etasjeskille. Heis i kjernen av blokken. Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer som er alu-beslått utvendig.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 2006.
Felter av 1-lag glass i alu-profiler på veranda/balkong. Alder er ukjent.
Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass. Produsert i 2006.
Inngangsdør i treverk fra byggeår. Brann-/lyd B30/35dB
Elektrisk:
Sikringsskap med jordfeilautomater er plassert i gangen.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Automatsikringer.
Ledningsnettet er hovedsakelig montert skjult.
Samsvarserklæring er ikke fremlagt.
Bod 1: I gangen utenfor leiligheten. Låsbar dør. Ca 2,8m2.
Bod 2: Utvendig bod i rekke foran inngangen til blokka. Ca 5m2.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- BAD - Overflater: vurderes pga følgende merknader: - Noen mindre riss/sprekker i silikonfugene langs gulvet i dusjsone. - Det registreres noe motfall på gulvet. - Det registreres fall på gulv mot sluk, men fallet samsvarer ikke med preaksepterte ytelser i forskriften.
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membran/tettesjiktet har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
Ingen punkter har fått TG3.
For ytterligere opplysninger om leilighetens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 16.10.2006 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad/wc/vaskerom, soverom og stue/kjøkken. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm.
Gulvvarme i alle rom bortsett fra på soverommet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 559 364 pr. 24.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 013 711 pr. 24.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av Reguleringsplan (RP) Navn: Mustadhagen mm. Formål: Boligformål - blokk. Vedtaksdato: 04.05.2000. Og Kommuneplanens arealdel (KP) Navn: Langtidsplan 2013. Formål: Sentrumsformål, vedtaksdato: 27.03.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunen opplyser:
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget er tilgjengelig her: https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx
Det er igangsatt reguleringsplan for ny sentrumsadkomst fra RV.4 - Huntonarmen, som berører planområdet vest for Bb2 i planen for Mustadhagen.
https://geoinnsyn3.nois.no/release/[?project=gjovik&application=GI3GLT%2F&guid=5f6e269d-22fe&layers=1044,1033,8023&zoom=15&lat=6740705.05&lon=591872.08&params=11000000000

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.