Gjøvik

GJØVIK/KOPPERUD - Halvpart av tomannsbolig med 3 soverom - barnevennlig og solrikt område!

Sagastien 46 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

10. august mandag kl. 17:00-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

70%

har bolig på over 120 kvm

26%

er barnefamilier

30%

er gift

33%

har høyskoleutdanning

Type Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 115 m²
Bruksareal 126 m²
Bruttoareal 142 m²
Tomt 71 495 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1979
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 149
Energimerking F
FINN.no 186514422
Sist endret 31.07.2020 18:08
Prisantydning 2 190 000
Totalpris 2 477 702
Ligningsverdi 669 717,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) 272 395,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 462 395,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 307,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 477 702,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagastien 46 er en halvpart av tomannsbolig opprinnelig fra 1979. Boligen fremstår i normalt god stand og vedlikeholdt. Boligen inneholder vindfang, romslig kjøkken i åpen løsning med spisestue og stue i 1. etasje. Underetasjen inneholder gang, bad, wc, vaskerom, hobbyrom, to boder og tre soverom. Utvendig har boligen en koselig nord/vestvendt terrasse på ca. 25 m² og ellers pent opparbeidet gressplen med beplantning. Området er svært barnevennlig og rolig. Barneskole og barnehage i gangavstand fra boligen.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Halvpart av tomannsbolig på ca. 115m² som inneholder:
1. Etasje: Vindfang, kjøkken og romslig stue/spisestue.
Underetasje: Gang med trapp, bad, wc, vaskerom, hobbyrom, to boder og tre soverom.

Standard

Halvpart av tomannsbolig opprinnelig fra 1979, boligen fremstår i normalt god stand og vedlikeholdt.
Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning fra Sigdal montert i 2005. Det er innredet med profilerte fronter, benkeplate i laminat, dobbel vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur og fliser på vegg mellom over- og underskap. Det er integrert keramisk koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin, plass til frittstående kjøleskap. Mekansik avtrekk over koktetopp, sender luften ut gjennom yttervegg.
Bad:
Badet er fra byggeår og er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, speil på vegg over servant og overskap med tilhørende belysning. Det er dusjkabinett og stråleovn. Overflater består av belegg på gulv og baderomspanel på vegger, himling består av malte/folierte plater. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørbladet. Avtrekket sender luften inn på wc-rommet.
Vaskerom:
Vaskerommet inneholder opplegg for vaskemaskin, vaskekum med 1-greps blandebatteri, sikringsskap, sentralstøvsuger, varmtvannsbereder, vanninntak og stoppekran. Overflater består av belegg på gulv og malte/folierte plater på vegger og i himling. Rommet er tilkoblet naturlig avtrekk.
WC:
Toalettrommet er innredet med gulvmontert toalett og servant med 2-greps servantarmatur. Overflater består av belegg på gulv, tapet på vegg og malte/folierte plater i himling. Naturlig avtrekk.
Innvendige overflater består i hovedsak av:
1.etasje:
Gulv: Laminat og belegg.
Vegg: Malt strie, malt panel og brystning av "koreapanel".
Takk: Malt panel.(skråhimling).
U.etasje:
Gulv: Laminat og belegg.
Vegg: Malt strie, tapet, malte plater og baderomspanel(bad).
Tak: Malte/folierte plater.
Sikringsskapet er plassert på vaskerommet i underetasjen. (Skrusikringer.)
Digital selvavlesende strømmåler.
Ledningsnettet er montert både skjult og åpent.
Oppgraderinger opplyst av eier:
2005: Ca år. kjøkkeninnredning oppgradert. (Tidligere eier)
2010: Oppgradering av vinduer i regi av borettslaget.
2012: Taktekking, beslag, renner og nedløp, vindskier, ble oppgradert. Taket ble samtidig etterisolert. Utvendig kledning på nordøst vegg ble oppgradert.
2016: Laminat på gulv i gang u.et. Strie og maling av vegger i gang og trapp. Ny baderomsinnredning.
2018: Montert plissègardiner på 2 vinduer i stue.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Sagastien 46 ligger i Bøle Borettslag rett sør for Gjøvik sentrum, og ligger godt skjermet fra alle store hovedveier. Området er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og en mengde småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. NTNU ligger også bare en kort tur unna. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca 1,5 timer unna Gardermoen.

Tomt

Areal: 71 495 kvm, Eierform: Fellestomt
Skrånet nord/østvendt tomt i nivåer tilknyttet bolig med asfaltert sti ned fra veien. Tomten er opparbeidet med gressplen og beplantning. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering langs veien ovenfor boligen, utover dette er det parkering på felles parkeringsplass.
Mulighet for leie av garasje, styret delegerer disse.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Vindingstad barnehage (1-5 år) 8 min, 48 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 17 min, 60 barn 1.5 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5... 17 min, 27 barn, 1 avdeling 1.5 km
Skoler:
Vindingstad skole (1-7 kl.) 14 min, 309 elever, 21 klasser 1.1 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 18 min, 460 elever, 20 klasser 1.6 km
Gjøvik videregående skole 12 min, 1050 elever 6.2 km
Raufoss videregående skole 17 min, 450 elever 11.9 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

5 697 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.

Borettslag

Bøle Borettslag, org.nr. 850 275 262.
Styreleder i borettslaget er Magnar Nilsen.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling AS at det ikke er planlagt større rehabiliteringsarbeid i borettslaget, kun vanlig vedlikehold.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Borettslaget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778118830, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.06.2020: 4.42% pa.
Antall terminer til innfrielse: 67
Saldo per 30.06.2020: 13 857 381
Andel av saldo: 147 533
Første termin: 30.06.2012Første avdrag: 30.06.2014 ( siste termin 31.03.2037 )
Fastrente til 30.03.2022
Lånenummer: 61778152877, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.06.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 82
Saldo per 30.06.2020: 11 727 960
Andel av saldo: 124 862
Første termin/første avdrag: 30.03.2016 ( siste termin 30.12.2040 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

272 395

Rentekostnader fellesgjeld

renter 1 kr. 522 pr. mnd.
renter 2 kr. 183 pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

avdrag 1 kr. 503 pr. mnd.
avdrag 2 kr. 419 pr. mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86180854

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 1 311 482,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 986 864,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.
Gjøvik og omegn boligbyggelag er ikke kjent med ordensregler for dette borettslaget.

Husdyrhold

Styreleder opplyser at borettslaget ikke har regler for normalt dyrehold (hund/katt).

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Borettslag), byggeår: 1979

Antall soverom

3

Byggeår

1979

Byggemåte

Halvpart av tomannsbolig med underetasje og 1.etasje.
Deler av underetasjen er under terreng pga skrånende tomt. Grunnmur oppført i betong. Betonggulv på grunn. Yttervegger over grunnmur oppført i trekonstruksjoner kledd med overflatebehandlet panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Takkonstruksjon er utformet som saltak med sperrekonstruksjon og åpen himling innvendig.(skrå himling). Taket er tekket med betongtakstein. Helbeslått pipe over tak. Renner og nedløp av lakkert/foliert metall.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer, Produsert 2010. Terrassedør med 2-lags isolerglass i trekarmer.  Ytterdør i treverk med vindu(2-lags isolerglass.)
Takterrasse/Terrasse utenfor stue:
Adkomst fra stue i 1.Etasje til nord/vestvendt takterrasse på ca. 25m². Terrassedekke av lekter og terrassebord ligger løst på membran. Gulv med fall lik taktekkingen. Rekkverk av tett konstruksjon(parapet) med liggende kledning og parapetbeslag på topp. Målt rekkverkshøyde er 92 cm.
Utvendige trapper:
Tette trapper oppført i trekonstruksjoner.
Ventilasjon:
Boligen er tilkoblet mekanisk avtrekk på kjøkkenet. Frisk luft tilføres boligen gjennom ventiler i vinduer og yttervegger og ved aktiv lufting. Mekanisk avtrekk på bad leder ikke luften ut av boligen, men inn på wc-rommet. Tiltak anbefales.
Takstmannens vurdering ved TG2:
Grunnmur: TG2 vurderes da selve grunnmuren(betongen) ikke er synlig i underetasjen og kan derfor ikke
kontrolleres.
Drenering: TG2 vurderes da dreneringen fra byggeår har utlevd forventet levetid. Oppgradering av dreneringen og
utvendig fuktsikring bør vurderes.
Ytterdører og porter: TG2 vurderes da terrassedører og ytterdør har ukjent alder. Lukkemekanismen på terrassedøren i 1.et er defekt.
Terrasser balkonger trapper: TG2 vurderes da utvendig trapper mangler rekkverk/håndløper på begge sidene av trinn. Tiltak anbefales.
Frittbærende dekker: TG2 vurderes da det svanes rekkverk/håndløper på vegg i trappen mellom under- og 1.etasje.
Bakre del av underetasjen - Overflater: TG2 vurderes pga alderen på overflatene i enkelte rom og pga følgende merknader: - Gulvet i området utenfor hobbyrommet gir etter når man tråkker på det. Ytterligere undersøkelser anbefales. - Belegget har blærer/bobler og har delvis løsnet fra underlaget. Skyldes trolig fukt i betonggulv på grunn. Oppgraderinger bør på regnes.
Bakre del av underetasjen - Konstruksjon: TG-2 vurderes da utforede yttervegger under terrengnivå er å betrakte som en risikokonstruksjon.
Bakre del av underetasjen - Fuktmåling: TG2 vurderes da det ble registrert noe forhøyede fuktverdier i betonggulv på grunn i underetasjen.
BAD - Overflater: TG2 vurderes da overflatene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid pga merknader i punkt 10.1.1 Oppgraderinger bør påregnes.
BAD - Membran tettesjikt og sluk: TG2 vurderes da badets tettesjikt har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Oppgraderinger bør påregnes.
BAD - Sanitær og ventilasjon: TG2 vurderes da det mekaniske avtrekket sender luften inn på wc-rommet. Luften anbefales ledet ut gjennom yttervegg.
BAD - Fuktmåling: TG2 vurderes da det registreres forhøyede fuktverdier i gulvet. Kan skyldes fuktopptrekk fra grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
VASKEROM - Overflater: TG2 pga alder. Oppgraderinger bør påregnes.
VASKEROM - Membran tettesjikt og sluk: TG2 vurderes da rommets tettesjikt/membran har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Oppgraderinger bør påregnes.
VASKEROM - Sanitær og ventilasjon: TG2 vurderes da bør monteres mekanisk avtrekk og tilluft bør etableres.
VASKEROM - Fuktmåling: TG2 vurderes da det registreres forhøyede fuktverdier i gulvet. Kan skyldes fuktopptrekk fra grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
VVS: Mekanisk avtrekk på bad leder ikke luften ut av boligen, men inn på wc-rommet. Tiltak anbefales.
Terrengforhold: TG2 vurderes da terrenget foran inngangen ikke har tilstrekkelig fall ut fra grunnmur/bygningen.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse for Sagastien 46 datert 22.08.1980.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 142 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang inkl trapp, bad, wc, hobbyrom, vaskerom og tre soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken og spisestue/stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består i hovedsak av strøm, ved hjelp av panelovner og stråleovn på bad.
Mulighet for å montere ildsted.
Siste tilsyn fyringsanlegg datert 01.04.2016
Piper sist feid 15.07.20149
Det ble registert følgende pålegg/mangler ved siste tilsyn:
Det skal være montert min. en røykvasler i hver etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Bøle Borettslag.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm felleskostnader, innboforsikring, strøm osv. Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 669 717 pr. 01.07.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 410 980 pr. 01.07.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Eiendommen ligger under reguleringsplan med navn "Rambekk - Vindingstad" med formål bolig datert 30.08.1976.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "Lantidsplan 2013" med formål bolig datert 27.03.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad:
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020. I planforslaget er
det forslag om å oppheve gamle reguleringsplaner i etterkant av vedtak av kommuneplanen.
Planforslaget er tilgjengelig her:
https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra privat veg.
Felles private veger på området. (Bøle BRL)
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger. Kartutsnitt som viser ledningstrasè fås på forespørsel hos megler.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken følger med i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 20 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.