Hunndalen

Hunndalen - Stor og innholdsrik enebolig i etablert boligområde på Almsfeltet. Nærhet til sentrum. 4 soverom.

Sigurd Islandsmoens Veg 11 , 2827 Hunndalen

VISNINGER

28. oktober onsdag kl. 17:00-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 205 m²
Bruksareal 272 m²
Bruttoareal 299 m²
Tomt 703 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1986
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 752
Energimerking E
FINN.no 195052458
Sist endret 16.10.2020 12:41
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 978 242
Ligningsverdi 1 155 180,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 978 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 813 000 og eiendomsskatten er kr 6 254.

Beskrivelse

Enebolig opprinnelig fra 1986 over 2 plan. Adkomst i underetasjen hvor vi kommer inn i vindfang og videre inn i en romslig hall. Fra hallen er det adkomst til 3 av boligens totalt 4 soverom. Det siste soverommet finner vi i 1.etasje. Underetasjen rommer også bad med belegg på gulv og flislagte vegger. I tilknytning til badet finnes eldre badstue. I tillegg finnes flere praktiske boder med gode oppbevaringsmuligheter. Fra underetasjen er det direkte adkomst til integrert dobbelgarasje.
Fra hallen er det adkomst til 1.etasje. Her kommer vi opp i romslig stue/spisestue som har utgang til stor og solrik terrasse. Kjøkkenet ligger praktisk til for seg selv med adkomst både fra stuen og spisestuen. Kjøkkenet har innredning fra byggeåret som senere er blitt malt. Her er det god skap- og benkeplass, samt plass til frittstående hvitevarer. I tillegg finnes separat vaskerom, romslig bad (som pr. dags dato er delvis revet) og romslig soverom.

Innhold

Boligen inneholder:
Underetasje: vindfang, hall, 3 soverom, gang, bad/wc, badstue, garasjerom inkl bod i bakre del, bod (tidligere kjølerom), bod og utvendig bod..
1.etasje: stue/spisestue inkl trapp, kjøkken, gang, soverom, bad/wc, vaskerom.

Standard

Boligen er bygget i 1986 og går over underatesje og 1.etasje med integrert garasje.
Kjøkkenet har den opprinnelige innredningen fra byggeåret. Innredningen ble malt i 2016 og har profilerte fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Mekanisk avtrekk(ventilator) over komfyr.
Vaskerom i 1.etasje har fliser vegger og gulv. Malte/folierte plater i himling. Rommet er innredet med vaskeromsinnredning med slette fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. I tillegg er det plass for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekk. Stråleovn.
Badet i 1.etasje er under oppussing. Badet var delvis revet og er under renovering. Badet blir ikke bygget opp igjen før salg. Kjøper må påregne
kostnader til oppbygging av badet.
Bad i underetasjen har belegg på gulv, fliser på veggene og malt strie i himling. Badet har baderomsinnredning med profilerte fronter(riller), heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap med speilfronter. I tillegg inneholder bdet buede dusjdører og gulvmontert toalett.
Oppvarming via stråleovn. Tappekran på vegg. Badet er tilkoblet naturlig avtrekk.
Badstue i underetasjen har adkomst fra badet i u.etg. Badstuen har belegg på gulvet, behandlet panel på vegger og i tak. Plassbygde benker i treverk. Badstuovn montert på vegg. Eier opplyser om han aldri har testet badstuen. Ytterligere undersøkelser anbefales før den tas i bruk.
MERK: Noe misfarginger på panel i nedre del.
I boden i underetasjen finner vi skap med varmtvannsbereder, vanninntak, stoppekran og vannmåler. Varmtvannsbereder 287L prod.år. 2000. Sikringsskap. Kjøleaggregat til tidligere kjølerom.
Merk: Kjøleaggregat er ikke testet av takstmannen.
Øvrige rom:
• Det registreres sverteskader (Heksesot, Støvkondens e.l.) flere steder i boligen, spesielt på rundt og på ventiler i yttervegg. For å bestemme eksakt hva misfargingen er, så må det tas prøver.
• Det registreres noe slitasje på overflater som følge av alder. Utover dette har boligen for det meste normal bruksslitasje på overflater.
• Vær oppmerksom på at det som regel vil være diverse mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder hvor bilder, hyller/ møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være diverse slitasje, og noe misfarge/ riper og lignende hvor møblement og tepper har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet boenhet, og slike mindre "avvik" er å anse som normalt.
Beskrivelse av innvendige overflater:
1.etasje:
Gulv: laminat, Belegg(bad), fliser(vaskerom)
Vegg: malt strie/tapet, brystningspanel, malt imitasjon av tegl, malt panel, fliser(vaskerom)
Himling: malte/folierte himlingsplater.
Underetasje:
Gulv: ubehandlet betong i garasje, laminat
Vegg: malt panel, Fliser(bad), malt strie/tapet
Himling: malt strie(bad), malte/folierte himlingsplater
Vesentlige endringer etter byggeår:
Opplysninger er oppgitt av selger/eier.
2019:
- Lagt laminat i stue.
- Malt vegger og tak. i stue.
- Tapet en vegg stue.
- Takterrasse over garasje: Byttet fuktskadet trebjelkelag. Montert vannfast spon og ny papp(tekking/membran). Ny terrasse + bygd ut
terrassen. Rekkverk ble også oppgradert. - Montert snøfangere og takstige. - Byttet kledning mot sørøst. - Montert nye renner og nedløp.
2018:
- Luft til luftvarmepumpe. Varmepumpe. - Lagt inn fiber.
2017:
- Byttet råteskadet bjelkelag i veranda mot nord.
2016:
- Malt kjøkkeninnredningen.
Generelt sett fremstår boligen i normalt god stand og vedlikeholdt på befaringsdagen, men samtidig er det enkelte bygningsdeler som
trenger vedlikehold/oppgradering/tiltak. F.eks: Badet i 1.et er delvis revet så kostnader til bygging av nytt bad må påregnes, oppgradering av utidsmessige overflater, oppgradering av utvendig fuktsikring/drenering, oppgradere kjøkkenet ++ for å nevne noe.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert og hyggelig boligområde på Almsfeltet, med korte avstander til Hunndalen sentrum og det meste av servicetilbud. Ellers 5 km til Gjøvik sentrum. Området er barnevennlig og trygt, fritt for gjennomgangstrafikk. Kort veg til barnehage og idrettsanlegg. Gangavstand til Blomhaug skole og Vardal ungdomsskole som er plassert litt over en kilometer fra eiendommen. Det er gode bussforbindelse til Gjøvik sentrum.

Tomt

Areal: 703 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen ligger i skrånende terrenget. Tomten har dels tilnærmet flate partier og dels skrånende partier. Opparbeidet med plen, planter, og busker. Gårdsplass er gruset.

Garasje / Parkering

På egen tomt/gårdsplass og i integrert dobbelgarasje.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Misjonshuset barnehage (1-5 år) 14 min
40 barn, 2 avdelinger 1.2 km
Huskestua barnehage (0-5 år) 16 min
48 barn, 3 avdelinger 1.2 km
Marka barnehage (1-5 år) 5 min
3 avdelinger 2.2 km
Skoler
Blomhaug skole (1-7 kl.) 16 min
350 elever, 14 klasser 1.3 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 15 min
318 elever, 12 klasser 1.2 km
Gjøvik videregående skole 9 min
1050 elever 4.5 km
Raufoss videregående skole 12 min
450 elever 8.2 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

IF Polisenummer: 4653452

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1986

Antall soverom

4

Byggeår

1986

Byggemåte

Yttervegger og grunnmur oppført i thermomur. Innvendig påforet og kledd. Utvendig pusset og overflatebehandlet. Vegg mot sørøst er kledd med panel. Saltakkonstruksjon tekket med lakkert/foliert profilerte metallplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Kaldt loft isolert mot etasjen under.
Trebjelkelag i etasjeskille. Integrert dobbelgarasje. Takterrasse over garasjen. Oppofrede gulv i u.etg.
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling produsert i: 1975, 76, 77.
Vinduer i treverk med 3-lags isolerglass. Ikke dato merket. antar fra byggeår.
Terrassedør med 3-lags isolerglass i trekarmer. Ikke datomerket. Antatt fra byggeår.
Terrassedør med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 1985.
Tett ytterdør i treverk. Antatt fra byggeår.
Hovedtak:
Tekket med lakkerte/folierte metallplater. Ukjent alder på tekkingen.
Ut fra hva som var synlig fra bakkeplan ser tekkingen ut til å være i normal god stand. Noe avflassing av overflatebehandling.
Undertak er ikke vurdert da dette ikke var tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen.
Tak over garasje:
Tekket med asfalt papp. Oppgradert i 2019 ref eier. Tekking er i følge eier lagt med fall sørover.
Tekkingen er brettet ned på yttersiden av grunnmur. Her burde det vært montert renner og nedløp som leder vannet kontrollert ned
til terrenget og vekk fra bygningen. Slik løsningen er i dag kombinert med dårlig
Terrasse/veranda:
Terrasse/veranda med adkomst fra stue 1.etg og terrenget. Areal ca 106 m2. Terrassebord, rekkverk og en drager ble oppgradert i 2019 ref eier.
Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord, der terrassen er fundamentert på dels søyler/pilarer til grunn, dels direkte på terrenget. Takterasse på garasjetaket.
Elektrisk:
Sikringsskapet med skrusikringer (en automat) er plassert i bod u.etg.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler.
Samsvarserklæring strømmåler datert 6/7/17.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken, vaskerom og på badet som er under oppussing.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Overstrømningsmuligheter (tilluft) til bad savnes.TG2
Det savnes ventil i yttervegg på det største soverommet i u.etg.
Rør:
Synlige vannrør: kobber
Synlige avløpsrør i plast.
Varmtvannsbereder på 287L prod.år. 2000, vanninntak, stoppekran og vannmåler er plassert i skap i bod u.et
Anbefaler på generelt grunnlag at røropplegget kontrolleres av en aut rørlegger ved eierskifte.
Integrert dobbelgarasje:
Garasje med bod i bakre del. Totalt areal 48m2. Dør mellom garasjen og u.etg. i boligdel. Garasjen er en del av u.etg. Yttervegger oppført i thermomur kledd med gips og malt strie e.l. på innsiden. Utvendig er thermomuren delvis pusset og overflatebehandlet. Støpt gulv på grunn. 2 stk leddporter i treverk med lift. Flat takkonstruksjon med terrasse oppå.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes da selve grunnmuren(betongen) ikke er synlig for kontroll da den er isolert og pusset utvendig og påforet innvendig. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Drenering: vurderes da dreneringen og utvendig fuktsikring har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknader: - Utvendig er det dels synlig profilerte plater på grunnmuren. Ikke synlig knotteplast. - Det ble ikke registrert innsig av vann i underetasjen på befaringsdagen, men eier opplyser om at det var innsig av vann i garasjedelen i fjor, men ikke i år. - Ved enkelt fuktsøk ble det registrert forhøyede fuktverdier i gulv på grunn og grunnmur i garasjedelen og utvendig bod. Det registreres også misfarginger/svertesopp på grunnmuren innvendig i garasjedelen og innvendig i utvendig bod. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Yttervegger: vurderes pga alder og og begrensede kontrollmuligheter. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Utvendige flater: vurderes pga følgende merkander: •Det registreres avflassing av overflatebehandlingen på puss og noe avskalling av puss. • Maling direkte på thermomur flasser. • Den eldste delen av panelkledningen fremstår med vedlikeholdsbehov. Tiltak må påregnes.
- Vinduer: vurderes da vinduene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende forhold: Det registreres misfarginger / skjolder innvendig på enkelte vinduer. Kan sannsynligvis sees i sammenheng med kondens. Eier opplyser om at vindu på kjøkken og vaskerom sannsynligvis er punktert. Oppgradering av vinduene bør vurderes. Tiltak må påregnes.
- Ytterdører og porter: vurderes da dørene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende forhold: Terrassedør på vaskerom trenger justering/oppgradering. Terrassedør i stue har morkne og skadede pakninger, utvendig avflassinger og tegn på fuktskader. Tiltak må påregnes.
- Takkonstruksjon: vurderes pga nevnte forhold i punkt 4.1 i rapporten. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Taktekking: vurderes pga nevnte forhold i punkt 4.2 i rapporten og ukjent alder på tekkingen på hovedtaket. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Renner nedløp og beslag: vurderes pga følgende merkander: • Takvann ledes til terrenget rett utenfor grunnmur. Utkast er ikke montert på nedløp. Her utsettes grunnmuren, dreneringen og fuktsikring for unødvendig høy fuktbelastning som igjen kan føre til inntrengning av vann og fuktskader. Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. • Det er ikke montert renner og nedløp ifm terrassen på garasjetaket. Se punkt 4.2. Forholdet anbefales utbedret. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Innvendig loft: gjøres etter en helhetlig vurdering sammen med punkter som omhandler tak, tekking og konstruksjon.
- Piper plassbygde ildsteder: vurderes pga følgende merkander: - Under 30 cm fra ileggsåpning til brennbart gulv. Tiltak anbefales.
- Frittbærende dekker: vurderes pga følgende merkander: Returrekkverk har ikke tilfredsstillende høyde. Målt til 89 cm. Etasjeskille har merkbare og skjevheter.
- BAKRE DEL AV U.ET - Overflater: vurderes pga følgende forhold: Overflatene i garasje og bod ved inngangen har fuktskjolder, svertesopp og misfarginger. Noe sprekker i betonggulv. Tiltak må påregnes.
- BAKRE DEL AV U.ET - Konstruksjon vurderes da det er synlige tegn til fukt i ytterveggene og gulv i garasje og vedbod og da utforede yttervegger under terrengnivå og oppforede tregulv på eldre betonggulv på grunn er å betrakte som en risikokonstruksjon. Konstruksjonene anbefales overvåket. Tiltak må påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- BAKRE DEL AV U.ET - Fuktmåling: vurderes da fuktsøk med indikator på betonggulv og vegger i garasje og vedbod viser forhøyede fuktverdier. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- BAD U.ET - Overflater: vurderes pga følgende merkander: - Belegget er ikke fagmessig utført. Sveis i oppbrett i hjørner er ikke utført med 45gr sveis. - Overflaten har misfarginger etter vannansamlinger. - Flislegging fremstår med ufagmessig utførelse. - Hull etter festemidler som er fjernet. - Det registreres noe motfall på gulvet. Vann ligger igjen på gulvet delvis utenfor dusjsone. Alt vann renner ikke til sluk. Tiltak anbefales.
- BAD U.ET - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membran/tettesjikt har ukjent alder og pga følgende merknader: - Gerikten til baderomsdøren er inne i dusjsonen. Fare for fuktskader. Tiltak anbefales.
- BAD U.ET - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga følgende merknader: • Det registreres normalt vanntrykk, men treg avrenning fra servant ved tapping på befaringsdagen. • Tilluft fra tilstøtende rom er ikke etablert under dørbladet. • Baderomsinnredning har svellinger(fuktskader). • Avløpet på toalettet er tapet. Tiltak/Oppgradering anbefales.
- BAD U.ET - Fuktmåling: vurderes da fuktsøk på gulvet rundt sluket viser forhøyede fuktverdier. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Kjøkken: vurderes pga følgende merkander: - Noen fronter mangler på benkeskap. - Overkant benkeskap/benkeplate er montert på 86cm slik at det er høydeforskjell mellom benkeplaten og komfyr. - Innredningen fremstår med oppgraderingsbehov. Tiltak må påregnes.
- Andre Rom: vurderes pga nevnte forhold i punkt 12.1 i rapporten.
- Terrengforhold: vurderes da det registreres at terrenget stedvis heller inn mot grunnmur. Forholdet anbefales utbedret da dette påfører konstruksjonen unødvendig høy fuktbelastning. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødvendige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Tiltak anbefales.
- Garasje, uthus, etc: vurderes pga følgende merkander: - Innside av yttervegger(grunnmur) har svertesopp, skjolder/misfarginger. Fuktsøk viser forhøyede fuktverdier i yttervegger under terreng. Avflassing av maling og puss utvendig. - Overflatebehandlingen på portene flasser av og det er tegn til fuktskader. - Enkelte riss/sprekker i betonggulv og ved fuktsøk registreres det forhøyede fuktverdier. - Himlingen/takkonstruksjonen er ikke ferdigstilt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Terrasser balkonger trapper: vurderes pga følgende merknader: Terrasse/veranda: • Rekkverkshøyden ble målt til 93-98cm(varierende). Kravet til høyde på rekkverk var på oppføringstidspunktet min. 1,0m. • Rekkverk er ikke montert på 2 av sidene på "takterrassen". • Plastfolien under de nye terrassebordene har ikke oppbrett mot vegg og ikke avsluttet mot renne e.l. i front. Merker etter vann nedover ytterveggen under verandaen. Det
observerer vann på undersiden av verandaen som renner gjennom bjelkelaget og bordhimling. • Noen bjelker i bjelkelaget har delvis løsnet fra kantbjelken. • Det registreres fuktskader i nedre del av søylene og stedvis andre plasser i konstruksjonene. • Råteskader i panelhimling.------ Utvendige trapper: • 2 av trappene har ikke rekkverk. • 1 trapp har rekkverk kun på en side. Ytterligere undersøkelser anbefales. Strakstiltak
anbefales.
Informasjonen her er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. For nærmere ytterligere informasjon, se vedlagt rapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 29.11.96.
Det er i denne anmerket mangler for flere forhold. Dokumentet er vedlagt salgsoppgaven. Det er ukjent hvor vidt disse er rettet/utbedret/ferdigstilt og kjøper oppfordres til å gjøre nærmere undersøkelser.

Boligens areal

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 272 kvm, Bruttoareal: 299 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 163 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, hall, 3 soverom, gang, bad/wc og badstue.
1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue/spisestue inkl trapp, kjøkken, gang, soverom, bad/wc og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Vedovn i u.etg.
Luft til luft varmepumpe.
Panelovner
Gulvvarme på 2 bad.
Ihht. opplysninger innhentet fra Gjøvik kommune 20.07.2020 er det registrert følgende pålegg/mangler ved siste feiertilsyn:
- Lovpålagt tilsyn er ikke utført: Det ble varslet tilsyn i Sigurd Islandsmoen Veg 11 (19.01.2016). Tilsyn ble ikke utført, da eier eier ikke ville. Gjelder enheten.
- Hvelv defekt. Skifte topphvelv. Gjelder ildsted.
- Plate på gulv: Min 30 cm avstand fra ildstedets ilegg til brennbart materiale. Gjelder røykløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 835 pr. år De kommunale avgiftene er inkludert eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til forsikring, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 155 180 pr. 12.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 158 648 pr. 12.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger under reguleringsplan med navn "3407 05020093 - Aas skog - Almsfeltet" med formål bolig datert 07.08.1978. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold til eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.