Raufoss

Raufoss - Enebolig med 3 soverom - barnevennlig område - solrikt - nær marka.

Bjørnvegen 48 , 2835 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 162 m²
Bruksareal 192 m²
Bruttoareal 216 m²
Tomt 1 066 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 169
FINN.no 189196202
Sist endret 17.09.2020 20:38
Prisantydning 2 550 000
Totalpris 2 628 112
Ligningsverdi 573 777,-

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 120,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 78 112,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 628 112,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bjørnvegen 48 er godt vedlikeholdt enebolig fra 1977. Dagens eier har bodd i huset siden var nytt og har sørget for at denne boligen både er koselig og oppgradert med årene. Boligen inneholder tre soverom, stor stue, kjøkken med spiseplass, bad, vaskerom og kjellerstue. Det er mange boder i underetasjen samt et stort arbeidsrom.
Utvendig finner du en pent opparbeidet hage med bærbusker og frukttrær. Det er terrasser på tre sider av huset, og på grunn av beplantning er eiendommen relativt usjenert.

Innhold

Bolig med primær areal på 162 m² over en etasje med kjeller. Inneholder i 1.etasje: Entré, kjøkken, bad, gang, stue, 3 soverom og trapperom. I kjeller: Gang, hobbyrom, kjellerstue, vaskerom, 4 boder og bod/wc.

Standard

Boligen er fra 1977. Normal standard og god planløsning.
1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog. Glatte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over
benkeplate. Belysning over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Dobbel kjøkkenkum. Plass
for frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin
Stue og spisestue i ett. Vedovn. Dør ut til terrasse.
3 soverom hvorav det ene har dør ut til terrasse.
Badet har fliser på gulv og vegg med panel i himling. Servant med underskap, dusjkabinett og vegghengt wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv.
Kjeller
Vaskerommet har gulvbelegg, panel på vegg og panel i himling. Utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk. Varme i gulv.
Romslig kjellerstue.
Hobbyrom og 4 boder.
Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Parkett. Fliser. Belegg. Betong. Tregulv. På vegger: Panelplater. Panel. Fliser. Tapet. Malte plater. Siporex. I himling: Himlingsplater. Panel. Formpresset panel.

Beliggenhet

Eneboligen ligger på solsiden av Raufoss. Dette er et veletablert og rolig nabolag med stort sett eneboliger. Stort mer barnevennlig enn dette blir det ikke. Eiendommen ligger solrikt og åpent til på sørøstsiden av Raufoss. Herfra er det kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, badeland, hoppsenter og kjøpesenter. På Raufoss har du nesten uendelige turmuligheter sommer som vinter. Oslo ligger et par timer sørover, Gardermoen 1,5 timer samme vei.

Tomt

Areal: 1 066 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Barnehage / skole i området

Korta skole (1-7 kl.) 19 min
344 elever, 14 klasser 1.5 km
Raufoss skole (1-7 kl.) 5 min
241 elever, 12 klasser 2.4 km
Vestre Toten Ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
294 elever, 13 klasser 2.7 km
Raufoss videregående skole 5 min
450 elever 2.3 km
Gjøvik videregående skole 19 min
1050 elever 12.6 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år) 6 min
62 barn, 3 avdelinger 0.5 km
Espira Dragerskogen barnehage (0-6... 15 min
88 barn, 4 avdelinger 1.3 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 21 min
54 barn, 3 avdelinger 1.8 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1977

Antall soverom

3

Byggeår

1977

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Oppforet gulv i deler av kjelleren. Grunnmur i betong. Utforede vegger i deler av kjelleren . Yttervegg i isolert bindingsverk. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller
med trebjelkelag. Liggende og stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer, ytterdører og balkongdører med 2-lags isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 12.07.1978

Boligens areal

Primærrom: 162 kvm, Bruksareal: 192 kvm, Bruttoareal: 216 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hobbyrom, kjellerstue, vaskerom, 4 boder og bod/wc.
1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad, gang, stue, 3 soverom og trapperom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av panelovner og varmepumpe. Varme i enkelte gulv. Ildsted.
Selgers opplysning: Varme i gulv på bad, hobbyrom og vaskerom.
Beskrivelse av evnt. avvik/anmerkning: Loft bør ikke brukes til lagring.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 567 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Løpende kostnader

Forsikring, estimert. (pr. mnd. kr 500) kr 6 000
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert. (pr. mnd. kr 1 667) kr 20 000
Vedlikeholdskostnader, estimert.(Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks. våtrom, fuktsikring, tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets
levetid fordelt over flere år) (pr. mnd. kr 2 083) kr 25 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Sum årlige kostnader kr 51 000

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 573 777 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 065 598 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse - Nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei

Tilbehør

Piano medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.