Eina

Eina - Leilighet på ei flate 1 (2) soverom, praktisk og lettvin. Utebod og garasje. Rolig og sentral beliggenhet.

Mathias Blilies veg 19 , 2843 Eina

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 74 m²
Bruksareal 104 m²
Byggeår 2005
Gårdsnummer 145
Bruksnummer 116
Energimerking D
FINN.no 187534050
Sist endret 14.09.2020 08:43
Prisantydning 1 190 000
Totalpris 1 787 592
Ligningsverdi 437 225,-

Beregnet totalkostnad

1 190 000,- (Prisantydning) 589 610,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 779 610,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 787 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Mathias Blilies veg 19 er en rekkehusbolig fra 2005. Boligen er i bra stand, men om ønskelig kan den oppgraderes for å få satt sitt eget preg på leiligheten. Her er alt på en flate. Innvendig er nok det meste av overflater fra byggeåret, men med enkle grep kan dette huset forvandles til et moderne hjem med en praktisk planløsning. Her er det store vinduer og godt med lys. Kjøkkenet er stort og med god plass til spisebord, og er åpen mot stua og resten av leiligheten. Boligen har opprinnelig to soverom, men det ene er åpnet opp mot stuen. Dette kan selvfølgelig reverseres. Terrassen på sørvestsiden gir deg muligheten til å kose deg i sola til langt på kveld.

Innhold

Boligen inneholder: Entré, kjøkken, bad, gang, stue, soverom og bod. Utvendig bod

Standard

Leiligheten er fra 2005 og er i byggeårets stil og standard
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog. Glatte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over
benkeplate. Belysning over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Kjøkkenkum. Plass for
frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Stue med dør ut til veranda. I stuen er det tatt bort en vegg mot et tidligere soverom. Enkelt å sette opp en vegg igjen om man ønsker to soverom.
Soverom
Gulvbelegg. Belegg på vegg. Himlingsplater. Servant med underskap. Dusjvegger. Gulvmontert
wc. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv.
El-anlegg med automatsikringer

Beliggenhet

Mathias Blilies veg 19 ligger midt i Eina sentrum. Boligen ligger på en flat tomt og solforholdene er meget gode. Dette er et område som preges av ro og fred. Nærheten til naturen her gir deg muligheten til å benytte de mange turstiene i området, og er du av den miljøbevisste typen kan du droppe bilen og gå på toget på Eina stasjon som ligger bare noen hundre meter unna. Eina er kjent for den vakre Einafjorden som sommerstid er en perle for båtfolk og badende. Riksvei 4 passerer Eina, og til Gjøvik er det 20 minutters kjøring, 10 minutter til Raufoss, en drøy time til Gardermoen og ca. 1,5 timer til hovedstaden.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i inntilliggende garasje

Barnehage / skole i området

Thune skole (1-7 kl.) 4 min
85 elever, 7 klasser 2.5 km
Vestre Toten ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min
10.8 km
Raufoss videregående skole 11 min
450 elever 10.5 km
Lena-Valle vgs. - avd. Valle 20 min
135 elever, 7 klasser 17.3 km
Eina barnehage (0-6 år) 10 min
68 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Reinsvoll barnehage (0-6 år) 8 min
68 barn, 4 avdelinger 6.5 km
Bøverbru barnehage (1-5 år) 11 min
46 barn, 3 avdelinger 7.7 km

Felleskostnader

7 774 pr. mnd. Inkl. renter og avdrag på andel fellesgjeld. tv og internett, forretningsførsel, kom.avg., utvendig forsikring. Strøm kommer i tillegg.

Borettslag

Fjordheim Borettslag. Org.nr. 987 460 261

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er nylig vedtatt etablering av fiber i borettslaget som vil gi økte felleskostnader når dette er på plass, da kostnaden for TV/Internett flyttes fra den enkelte andelseier og inn i fellesutgiftene.
Det er fortsatt usikkert når det kommer på plass og nøyaktig beløp for økning er ikke vedtatt eller varslet.
Det er ikke vedtak som tilsier økt fellesgjeld.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt. stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11497436, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.08.2020: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 04.08.2020: 4 458 548
Andel av saldo: 589 610
Første termin: 31.12.2006Første avdrag: 31.12.2011 ( siste termin 30.06.2031 )
Fast rente fram til 01.08.2020

Andel fellesgjeld

589 610

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 753

Avdrag fellesgjeld

Kr. 4 127

Andel formue

59 385

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 354 197,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 332 050,- i overskudd

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger vedlagt.

Husdyrhold

Gjøvik og Omegn Boligbyggelag er ikke kjent med noen husordensregler/husdyrhold i dette borettslaget.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2005

Byggeår

2005

Byggemåte

Støpt ringmur og plate på mark i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer, ytterdør og balkongdør med 2-lags isolerglass.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 104 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad, gang, stue, soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av:
Strøm.
I hovedsak ved hjelp av:
Panelovner. Varme i gulv i enkelte rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkl. i felleskostnadene

Løpende kostnader

Felleskostnader, estimert (pr. mnd. kr 7 774) kr 93 288
Vedlikeholdskostnader, estimert.(Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks. våtrom, fuktsikring, tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets levetid fordelt over flere år) (pr. mnd. kr 1 000) kr 12 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere. Sum årlige kostnader kr 105 288.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 437 225 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 574 011 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runa@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 85 78 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.