Gjøvik

Gjøvik - Hel tomannsbolig med betydelig oppussingsbehov - attraktiv beliggenhet - stort potensiale!

Holtermann Knudsens Gate 2 , 2819 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

10%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 222 m²
Bruksareal 288 m²
Bruttoareal 346 m²
Tomt 577 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1925
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 775
Energimerking G
FINN.no 190333456
Sist endret 17.09.2020 12:34
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 053 492
Ligningsverdi 902 822,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 103 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 053 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 635 200 og eiendomsskatten er kr 5 641.

Beskrivelse

Hel tomannsbolig med attraktiv beliggenhet i Nordbyen. Boligen har vært brukt som generasjonsbolig, hvor hver etasje er innredet som en leilighet. Boligen antas å være fra ca. 1925. I 1987 ble det gjort en vesentlig ombygging. Da ble bla. veggene i 2.etg hevet for å få full takhøyde i 2.etasje. Samtidig ble det gjort noen endringer på planløsningen. I 1994 ble det satt opp ett påbygg på baksiden av boligen som i hovedsak rommer soverom.
1.etasje består av entre, bad, stue, spisestue, kjøkken, 1 soverom og ett rom som antas brukt som soverom. I 2.etasje finner vi gang, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom. I kjelleren finnes rom som er benyttet som bad, kjøkken, stue, soverom, vaskekjeller og bod. Det gjøres oppmerksom på at rom som er innredet for varig opphold i kjelleren er ikke dokumentert søkt eller godkjent i kommunen. Det er også et innredet anneks og enkel garasje på eiendommen.
Boligen holder gjennomgående dårlig standard og er å betrakte som et oppussingsobjekt. Det må påregnes vesentlige kostnader til oppgraderinger og reparasjoner.

Innhold

Hovedhuset:
Loftsetasje: Lager/bod.
2.etg: Gang inkl trapp, bad/wc, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom.
1.etg: Gang inkl trapp, bad/wc, stue, spisestue, kjøkken og 1 soverom.
Kjeller: bad/wc, stue, kjøkken, soverom, vaskekjeller, kjellerrom og bod.
Merk: rom i kjeller har ikke tilfredsstillende dagslys og ikke tilfredsstillende rømningsvei. Se vedlagt takstrapport for nærmere info.
Anneks:
Loftsetasje: Lager/bod.
1.etasje: Stue/kjøkken og wc.

Standard

Boligen/eiendommen er å betrakte som et oppussingsobjekt og det må påregnes vesentlige kostnader til oppgraderinger og reparasjoner.
F.eks: Alle bad/våtrom må oppgraderes, alle kjøkken har oppgraderingsbehov, råteskader i bjelkelag, fuktskader i takkonstruksjonen, utvendig kledning har råteskader og fremstår med oppgraderingsbehov, mulig fuktskader i yttervegger, oppgradere drenering og fuktsikring + + for å nevne noe.
Kjøkken u.etg:
Kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplate i laminat, dobbel vask i rustfritt stål med 2-greps kjøkkenarmatur. Ubehandlet panel på vegg bak vask. Det er ikke satt av plass i innredningen til komfyr eller oppvaskmaskin. Ventilator / mekanisk avtrekk er ikke montert.
Kjøkken 1.etg:
Kjøkkeninnredning med slette fronter (dekormalt), benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Tapet på vegg mellom overskap og vask. Plass for komfyr. Ikke opplegg for oppvaskmaskin. Det er ikke montert ventilator over komfyr.
Kjøkken 2.etg:
Kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplate i laminat og dobbel vask i rustfritt stål med1-greps kjøkkenarmatur. Plass for oppvaskmaskin og komfyr. Plass til frittstående kjøleskap. Ventilator over komfyr.
Bad kjeller:
Badets alder er ukjent. Badet har baderomsplater på veggene og epoxy på gulv. Badet inneholder servant med 2-greps servantarmatur, lite overskap med speil, dusj uten forheng og gulvmontert toalett. Badet er ikke tilkoblet noen form for avtrekk. Tilluft er ikke etablert. Det ble søkt etter fukt på tilgjengelige overflater ved befaring. Det registreres forhøyede verdier i gulv og vegg.
Bad 1.etg:
Badets alder er ukjent. Badet har badromsplater og belegg/tapet på veggene, belegg på gulv og malte/folierte plater i himling. Badet inneholder dusjhjørne, gulvmontert toalett og servant med 1-greps servant armatur. Badet er tilkoblet naturlig ventilasjon. Tiltak må påregnes. Takstmannen fraråder bruk av badet. Det ble søkt etter fukt på tilgjengelige overflater ved befaring, uten at det ble indikert forhøyede fuktverdier.
Merk:
Det må påregnes skjulte skader i etasjeskille mellom kjeller og 1 etasje da tettesjiktet på badet i 1. etasje har skader og er ikke tett.
Det er benyttet et sluk i dusjsonen som ikke er godkjent.(sluket er tatt fra en kjøkkenvask e.l.)
Bad 2.etg:
Badets alder er ukjent. Badet har baderomsplater på veggene og belegg på gulv. Badet inneholder servant med 2-greps servantarmatur, dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett. Badet er ikke tilkoblet mekanisk avtrekk. Tilluft savnes. Det sitter en eldre mekanisk vifte i taket, men denne er ikke tilkoblet strøm og i tillegg ser den defekt ut. Det ble søkt etter fukt på tilgjengelige overflater ved befaring, uten at det ble indikert forhøyede fuktverdier.
Merk:
Selv om det ikke registreres forhøyede fuktverdier på befaringsdagen er det åpenbart at det har vært en lekkasje fra badet da bjelkelaget har råteskader og trenger oppgradering/reparasjon.
Vaskekjeller:
Rommet har ubehandlet betong på grunn og malt puss/betong på veggene. Malt stubbloft i himlingen. Sluk i gulvet. Det registreres fall mot sluk. Vaskekjelleren rommer opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder på 198 L prod. i 1997, vanninntak, stoppekran, vedfyrt eldre ovn og feie/inspeksjonsluke.
Øvrige rom:
Generelt sett fremstår øvrige rom med slitasje, elde og med oppgraderingsbehov.
Rom som er innredet for varig opphold i kjelleren er ikke dokumentert søkt eller godkjent i kommunen.
Hovedhuset:
Overflater generelt.
Loftsetasje:
Gulv: Spon.
Vegg: ubh. villmarkspanel.
Tak: ubh.panel. (delvis revet.)
2.etasje:
Gulv: Laminat, parkett, belegg(bad), lakkert/beiset tregulv.
Vegg: Ubh.panel, baderomsplater(bad)
Tak: ubh.panel.
1.etasje:
Gulv: Belegg, malt spon e.l., åpent bjelkelag(ikke målbart rom)
Vegg: Malt tapet/strie, ubh.panel, panelplater, tapet, baderomsplater(bad)
Tak: Ubh. panel, malt panel.
Kjeller:
Gulv: Belegg, epoxy(bad), ubh.betong.
Vegg: Ubh.panel, malt puss, baderomsplater(bad)
Overflater fremstår generelt med elde, slitasje og skader. Oppgraderingsbehov. Tiltak og ekstra kostnader må påregnes.
Anneks:
Loft:
Gulv: teppe.
Vegg: tapet, panel.
Tak: behandlet panel.
1.etasje:
Gulv: Behandlet tregulv.
Vegg: tapet, malt panel.
Tak: Malt panel.
Overflater fremstår generelt med elde, slitasje og skader. Oppgraderingsbehov. Tiltak og ekstra kostnader må påregnes.
Vesentlige endringer etter byggeår:
1987: Boligen ble vesentlig ombygget.(detaljene er ukjente)
1997: Bygget tilbygg med soverom i 1.- og 2.etg. og med full kjeller.
Det gjørs oppmerksom på at eiendommen selges som den står, og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Holtermann Knudsens Gate 2 har en sentral beliggenhet på Engelandsjordet i nordre del av Gjøvik by. Boligen har flott utsikt mot Mjøsa og ligger i et rolig og veletablert villastrøk. Det er kort vei til sykehuset, Gjøvik stadion, Fastland, Fredheim barneskole, Bjørnsveen ungdomsskole og Gjøvik videregående skole. Det er også flere barnehager i nærområdet.

Tomt

Areal: 577 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten har slak helling. Opparbeidet med plen, epletrær og busker. Gårdsplass er asfaltert. Tomten fremstår med noe manglende vedlikehold den siste tiden.

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass. Garasjen er i dårlig forfatning og bør ikke parkeres i. Dessuten er portåpningen mindre enn normalt.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 7 min
25 barn, 1 avdeling 0.6 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år) 7 min
108 barn, 6 avdelinger 0.6 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 9 min
48 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.) 11 min
250 elever, 14 klasser 0.9 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 18 min
343 elever, 22 klasser 1.5 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 25 min
90 elever, 10 klasser 2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 18 min
310 elever, 10 klasser 1.5 km
Gjøvik videregående skole 7 min
1050 elever 0.6 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 3870673

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1925

Antall soverom

3

Byggeår

1925

Byggemåte

Grunnmur antatt av betong med sparestein og betong. Utvendig er synlig del av grunnmur pusset og overflatebehandlet. Betonggulv på grunn. Yttervegger over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, antatt isolert etter gjeldene krav på oppføringstidspunktet. Utvendig er ytterveggene kledd med liggende behandlet panel. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte metallplater. Renner og nedløp av lakkert/foliert metall. Vinduer hovedsakelig med 2-lags isolerglass i trekarmer.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert 1986, 1987, 1994.
Ytterdør i treverk. Alder ukjent, men er av eldre dato.
Ytterdør i kjeller i treverk. Alder ukjent, men er av eldre dato.
Trebjelkelag i etasjeskille.
Trapper:
Trapp mellom kjeller og 1. etg:
Åpen trapp i trekonstruksjoner. Bygget etter eldre standard.
Trapp mellom 1 og 2.etg.
Tett trapp oppført i trekonstruksjoner. Bygget etter eldre standard. Overflater av epoxy e.l.
Trapp mellom 2.etg. og loft:
Plassbygget trapp i enkle konstruksjoner. Treverket er ikke overflatebehandlet.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken i 2.etg.
Øvrige kjøkken og våtrom har ikke mekanisk avtrekk.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i trappen mellom 1 og 2 etasje.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesende strømmåler.
Ledningsnettet har varierende alder.
Samsvarserklæring på strømmåler er ikke datert. Kun signert.
Ildsteder:
Vedovn i 2.etg.
Vedfyrt eldre ovn i vaskekjeller.
Vedovn i stue i kjeller.
Peisovn i 1.etg.
Inngangsparti:
Overbygget inngangsparti. Ca 4 m2. Fundamentert på betongsøyler og vegger ifm kjellernedgangen. Overbygg av pulttakkonstruksjon understøttet av tresøyler i front. Rekkverk i trekonstruksjoner. Overflate behandlet terrassebord på gulvet. Ståltrapp ned til terreng.
Utvendig kjellernedgang:
Støpte vegger under terrenget. Yttervegger i trekonstruksjoner over. Tekket skråtak. Støpt trapp.
Garasje:
Alder ukjent. Garasje med plass for en bil. Viktig å merke seg at portåpning er liten. Yttervegger oppført i uisolerte trekonstruksjoner kledd med liggende panel utvendig. Mur/betongvegg mot nabo. Mønet takkonstruksjon med taktro av bord. Tekket med asfaltpapp. Plassbygget dør og port.
Anneks:
Alder på bygget er ukjent. Antatt fundamentert på ringmur av steiner/betong. Trebjelkelag mot terreng/ev. kryprom. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med liggende panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med shingel (2 forskjellige typer). Renner og nedløp i metall. Vinduer med 1-lags glass med innvendige varevinduer med 1-lags glass fra byggeår.
Andre bygninger som garasje, uthus, anneks, lekestuer o.l. er ikke teknisk vurdert/kontrollert på linje med bolighuset.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes da mye av selve grunnmuren ikke er synlig i kjelleren/underetasjen for kontroll og pga følgende forhold: Synlige deler av innvendig grunnmur har fuktskjolder, saltutslag og avflassing. Noe riss/sprekker.
- Drenering: vurderes da dreneringen har ukjent alder og pga følgende merknader: - Topplist klemmer ikke knotteplast. Hull mellom knotteplast og grunnmur. Medfører økt risiko for at fukt kommer seg bak knotteplasten og inn i grunnmuren og kjelleren. - Det ble ikke registrert innsig av vann i underetasjen på befaringsdagen, men ved enkelt fuktsøk ble det registrert forhøyede fuktverdier i gulv på grunn og
grunnmur. - Fuktskjolder og saltutslag registreres på innsiden.
- Yttervegger: pga følgende merknader: - Da det registreres råteskader i nedre del av kledningen og vannbrett ned mot grunnmuren og spredte råteskader rundt enkelte vinduer og øvrige deler må det påregnes skjulte skader i selve veggkonstruksjonen også. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Vinduer: vurderes da vinduene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknader: - Utvendig overflatebehandling flasser. - Tegn til fuktskader og startende fuktskader. - Misfarginger innvendig. Skyldes trolig kondens. - Vannbrettbeslag uten endeoppbrett. - Tørre/sprøe
tettelister. Tiltak og oppgraderinger må påregnes.
- Ytterdører og porter: vurderes da dørene har utlevd mer enn forventet levetid og pga følgende merknader: - Fremstår med elde og slitasje. Tiltak må påregnes.
- Taktekking: vurderes pga følgende merknader: - Tekkingen er ikke fagmessig avsluttet mot gesims. Takplatene ser til å være banket ned på utsiden av vindskier. - Undertak(over taktroa) er ikke vurdert grunnet manglende kontrollmuligheter. - Ukjent alder på tekkingen. Kombinert med merknader i punkt 4.1. Ytterligere undersøkelser anbefales og tiltak må påregnes.
- Terrasser, balkonger, trapper o.l.: vurderes pga følgende merknader: - Råteskader i rekkverk. - Ikke håndlist på vegg i trappen.  Overflatebehandlingen på gulvet flasser. Tiltak må påregnes.
- Piper plassbygde ildsteder: vurderes pga alder og følgende merknader: - Pipen er kledd inn med panel på loft. - Røykrør har motfall på vedovn i 2.et. Anbefaler at lokalt feiervesen / brannvesen gjør en teknisk vurdering av piper/ildsteder.
- KJELLER - Overflater: vurderes pga følgende forhold: Vegg: Avflassing, saltutslag og fuktskjolder registreres på malt puss. Gulv: Betong har avskallinger, saltutslag og misfarginger. Belegget på rommet ved stue har skader. Tiltak må påregnes.
- KJELLER - Konstruksjon: vurderes da utforede yttervegger under terrengnivå er å betrakte som en risikokonstruksjon. Konstruksjonen anbefales overvåket.
- BAD 2.et. - Overflater: vurderes da overflatene fremstår med elde og slitasje.
- BAD 2.et. - Sanitær og ventilasjon: vurderes da det ikke er etablert tilluft og alder.
- BAD 1.et. - Sanitær og ventilasjon: vurderes da det ikke er etablert mekanisk avtrekk og tilluft på badet. Installasjonene fremstår med slitasje og med oppgraderingsbehov.
- BAD 1.et. - Fuktmåling: vurderes selv om det ikke ble registrert forhøyede fuktverdier da det må påregnes skjulte skader i etasjeskille mellom kjeller og 1 etasje da tettesjiktet på badet i 1. etasje har skader og er ikke tett. Det er benyttet et sluk i dusjsonen som ikke er godkjent.(sluket er tatt fra en kjøkkenvask e.l.)
- BAD Kjeller - Overflater: vurderes da overflatene fremstår med skader, elde og slitasje. Oppgradering må påregnes. Fraråder bruk av badet.
- BAD Kjeller - Sanitær og ventilasjon: vurderes da badet ikke er tilkoblet noen form for avtrekk. Tilluft er ikke etablert. Sanitærinstallasjoner fremstår med elde og slitasje. Oppgradering må påregnes.
- BAD Kjeller - Fuktmåling: vurderes da det registreres forhøyede fuktverdier i vegg og gulv. Om dette skyldes lekkasje gjennom utettheter i membran eller opptrekk fra grunnen er ikke mulig å si sikkert ved en visuell besiktigelse. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- KJØKKEN 2.et: vurderes da kjøkkenet og kjøkkeninnredningen fremstår med oppgraderings- /vedlikeholdsbehov.
- KJØKKEN 1.et: vurderes pga følgende merknader: - Misfarginger, svellinger i bunnen av skapet under vasken. Trolig etter lekkasje. - Ikke ventilator over komfyr. - Kjøkkenet og innredning fremstår med oppgraderingsbehov. Tiltak må påregnes.
- KJØKKEN kjeller: vurderes pga følgende merknader: - Det er ikke satt av plass i innredningen til komfyr eller oppvaskmaskin. - 2-greps kjøkkenarmatur er tung å åpne og stenge. - Kjøkkenet fremstår ikke komplett. Tiltak må påregnes.
- Andre Rom: vurderes pga følgende merknader: Vaskekjeller: - Det registreres avflassing, saltutslag, avskallinger og misfarginger på vegg og gulv. - Røropplegget fremstår med oppgraderingsbehov. - Rommet fremstår med oppgraderingsbehov. Se også punktet rom under terreng i rapporten. Øvrige rom: - Generelt sett fremstår øvrige rom med slitasje, elde og med oppgraderingsbehov. Det anbefales generelt utvidede undersøkelser.
Tiltak må påregnes.
- VVS: vurderes pga nevnte forhold i punktet 13.1 i rapportens tilstandsdel.
- Terrengforhold: vurderes da terrenget stedvis heller inn mot grunnmuren.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Utvendige flater: vurderes pga følgende merknader: - Kledningen er flere steder avsluttet nærmere beslag enn hva som er anbefalt. Dette kan føre til at fukt suges opp i endeveden. (Det anbefales minst 10mm avstand mellom trekledning og beslag) - Det registreres spredte råteskader i nedre del av kledningen og vannbrett mot grunnmur, rundt vinduer og øvrige deler av kledningen. - Overflatebehandlingen flasser av så å si over
alt. - Fuktskader i vindskier og vannbord. Strakstiltak anbefales.
- Takkonstruksjon: vurderes pga nevnte forhold (se punkt 4.1 i rapporten for mer info). Ytterligere undersøkelser og strakstiltak anbefales.
- Renner nedløp og beslag: vurderes da - Renner har store deformasjoner. - Beslag i overganger mellom tekking og yttervegg er ikke fagmessig utført. Oppgradering av renner, nedløp og beslag må påregnes.
- Innvendig loft: Fastsettelse av TG er gjort etter en helhetlig vurdering sammen med punkter som omhandler tak,
tekking, konstruksjon og merknader i punkt 5.1. Anbefaler ytterligere undersøkelser og strakstiltak.
- Frittbærende dekker og innvendige trapper: vurderes pga følgende merknader: Etasjeskille: - Det registreres knirk i etasjeskille mellom stue og
bad i 2.et. Dette området svikter når man tråkker der. - Etasjeskille mellom 1 og 2.et er åpnet på undersiden av badet. Her observeres det fukt/råteskader i bjelkelaget. Sannsynligvis lekkasje ifm sluket på badet. Råteskadet trevirke på byttes. - Pga observerte fuktskjolder/misfarginger på gulvet på loft og kneloft må det påregnes skjulte skader i etasjeskille mellom 2- og loftetasjen. - Det må påregnes skjulte skader i etasjeskille
mellom kjeller og 1 etasje da tettesjiktet på badet i 1. etasje har skader og er ikke tett. Det er benyttet et sluk i dusjsonen som ikke er godkjent. Ytterligere undersøkelser og strakstiltak anbefales.
- KJELLER - Fuktmåling: vurderes da det ble registrert skadelige fuktverdier i påforingen. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes.
- BAD 2.et. - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da himlingen under badet badet er revet og det registreres råteskader i etasjeskille under badet. Strakstiltak anbefales. Fraråder bruk av badet.
- BAD 2.et. - Fuktmåling: vurderes da det er registrert råteskader i etasjeskille. Råteskadet treverk må byttes.
- BAD 1.et. - Overflater: vurderes pga følgende merknader: - Gulvbelegget har skader/hull og har delvis løsnet. - Gulvbelegget fremstår ikke med fagmessig utførelse. - Overflatene fremstår med elde og slitasje. - Baderomsplatene er ikke fagmessig montert. - Overflatene har misfarginger. - Gulvet er tilnærmet flatt. (ikke fall mot sluk) - List/profil på gulvet mot dusjsonen hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjonen direkte
adkomst til sluket.
- BAD 1.et. - Membran tettesjikt og sluk: vurderes pga følgende merknader: - Det er ikke montert godkjent sluk. - Tettesjiktet/membranen/belegget er ikke fagmessig tilkoblet sluket. - Tettesjiktet/membran/belegget har skader/hull. Tiltak må påregnes. Fraråder bruk av badet.
- BAD Kjeller - Membran tettesjikt og sluk: vurderes pga følgende merknader: - Baderomsplatene har svellinger, misfarginger og skader. - Ikke
tett overgang mellom belegget/epoxy og baderomsplatene. Anbefaler oppgradering.
- Garasje, uthus, etc.: vurderes pga merknader i punktet 15.1. Strakstiltak anbefales.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 222 kvm, Bruksareal: 288 kvm, Bruttoareal: 346 kvm
HOVEDHUSET:
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad/wc, stue, kjøkken og soverom.
Merk: rom i kjeller har ikke tilfredstillende dagslys og ikke tilfredstillende rømningsvei. For nærmere opplysninger se vedlagt takstrapport.
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang inkl trapp, bad/wc, stue, spisestue, kjøkken og 1 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang inkl trapp, bad/wc, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom.
Loft:
Bruksareal: 15 m².
GARASJE/UTHUS:
Garasje:
Bruksareal: 17 m².
ANNEKS:
1. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken og wc.
Loft:
Bruksareal: 5 m².
Merknad:
Det ene rommet i 1.etasje er ikke målbart da det ikke har gangbart gulv. Antar at rommet tidligere var et soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og ved.
Luft til luft varmepumpe.
Vedovn i kjeller.
Vedovn i 2.etg.
Panelovner.
Det er registrert pålegg/mangler vedrørende papirer og ildsteder:
- Avstand til brennbart materiale fra skorstein.
Kommentar: brennbart materiale fjernes fra skorstein/utkraging i etasjeskille (1.etg)
- Innkledd skorstein:
Kledning av brennbart materiale fjernes fra skorstein eller inspeksjonsluke monteres i vegg foran skorsteinsvange. Pipe må pusses (disse feil og mangler gjelder på loft).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 113 pr. år De kommunale avgiftene er inkludert eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til forsikringer, vedlikehold, strøm, tv/bredbånd, kommunale avgifter osv.
Disse vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 902 822 pr. 17.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 250 160 pr. 17.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "2014-2026" med formål boligbebyggelse - nåværene, bevarings kulturmiljø, sone der reguleringsplan fortsatt gjelder og krav vedrørende infrastruktur.
Eiendommen ligger under reguleringsplan med formål "Gjøvik sentrum nord" med formål frittliggende småhusbebyggelse vedtatt 26.03.2009.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad: Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høste 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal veg med privat adkomst.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp/avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger ingen pålegg om endring av tilknytningsforhold til eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.