Biri

Idyllisk gårdsbruk med bl.a. ca 282 daa skog, totalt ca 370 daa. Solrik beliggenhet i Klomsteinroa

Fløytenroa 40 , 2836 Biri

BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

42%

er gift

Type Landbrukseiendom / Selveier
Primærrom 125 m²
Bruksareal 128 m²
Bruttoareal 1 007 m²
Tomt 370 989 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1940
Gårdsnummer 171
Bruksnummer 10
Energimerking G
FINN.no 189945792
Sist endret 15.09.2020 14:02
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 892 992
Ligningsverdi 441 110,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 92 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 892 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik  kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 920 500 og eiendomsskatten er kr 3 175.

Beskrivelse

Fløytenroa 40 er en landbrukseiendom på ca 370 daa. Opprinnelig var dette et av flere bureisningsbruk i området. Eiendommen omfatter bolighus, driftsbygning med låve og tidligere kufjøs og diverse uthus/garasje/redskapskjul. Bygningsmassen danner et pent tun med plener, beplantning og bærbusker.
Boligen inneholder tre soverom, bad, to stuer, kjøkken med spiseplass og kjeller med gode lagringsmuligheter. Dette er et klassisk norsk gårdsbruk i grei stand beliggende midt i "melkesjokolade-Norge"!

Innhold

Våningshuset  inneholder i 1. etasje; overbygd inngangsparti/terrasse, entre, gang, kott, bad/wc, vaskerom, kjøkken og 2 stuer. I 2. etasje finner du gang, bod og tre soverom. Kjeller med gode lagringsmuligheter - ikke målbart areal pga lav takhøyde.
Driftsbygningen inneholder gang, melkerom og eldre fjøs i 1. etasje, høylåve og kjørebro i hele lengderetningen. Gjødselsskjeller.
Silohus.
Garasje med to garasjeplasser med slagporter og en åpen garasje.
Garasje med tre garasjeplasser  med skyvedører.
Stabbur.

Standard

Våningshus:
Våningshuset har i hovedsak standard fra 60-/70-tallet, kjøkkenet er modernisert i 2008, ellers vanlig løpende vedlikeholdt, men flere bygningsdeler og overflater nærmere seg normal levetid. Det må påregnes en del oppgraderinger og oppussing for å møte dagens krav og forventninger.
Kjøkkenet er lyst og romslig med plass til spisegruppe. Her er innredning med laminerte skrog og nye fronter fra ca 2008. Laminat benkeplate med nedsenket stålvask med ettgrepsarmatur. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Plass til komfyr med avtrekk over.
Badet i 1. etasje har vårtomsbelegg med varme på gulv, baderomsplater på vegger og takessplater i himling. Badet er utstyrt med enkel baderomsinnredning med hvite fronter, vask i porselen med ettgrepsarmatur, dusjarmatur på vegg og gulvmontert toalett. Elektrisk veggvifte på yttervegg.
Vaskerom har flislagt gulv med varme og sluk i gulv, baderomsplater på vegger og takessplater i himling. Her er stålvask på vegg med ettgrepsarmatur og plass og opplegg til vaskemaskin.
Innvendige overflater forøvrig i hovedsak med:
1. etasje:
Gulv: Vinylbelegg, laminat og parkett
Vegger: Malte plater, malt panel og noe strie
Himling: Takessplater
2. etasje:
Gulv: Vinylbelegg, laminat og teppefliser
Vegger: Malte plater og strie
Himling: Malte plater
I takstmannens tilstandsrapport har de fleste punkter fått tilstandsgrad 2,  i hovedsak på grunn av alder og levetid:
Grunn og fundamenter - antagelig ingen isolasjon og diffusjonerssperre under betong. Fuktoppsug fra grunnen må derfor påregnes, også om det legges ny drenering. Drenering fra eldre årstall. Opplyst at kjeller kan være fuktig i perioder med nye nedbør/snøsmelting etc. Noe eldre merker etter fukt.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader - Dagens krav til isolasjon og tetthet er srengere enn da bygningen ble oppført, Noe oppsprekking på enkelte bord. Vestvegg med svertesopp og relativt slitte overflater,
Vinduer og dører - inngangsdør og innerdører har fått TG2 pga alder.
Takkonstruksjoner - TG2 pga alder, ingen spesielle feil eller mangler registrert
Taktekking - løs vindskie på en side og generelt slitte vindskier. Noe vedlikehold og ettersyn må påregnes, men det er ingen tegn til utettheter.
Trapp - mangler håndløper. Relativt bratt trapp med korte inntrinn.
Etasjeskillere - Påvist planavvik og noe vibrasjoner - dette er ikke unormalt med tanke på bygningens alder.
Bad - forventet levetid oppnådd eller nært forestående på gulv og vegger.
Vaskerom - registrert noe ujevntheter på gulv. Mansjett synlig i sluk men det er ikke klemt under klemring i sluket. Eldre baderomsplater.
Innvendige overflater - eldre overflater på vegger og gulv må påregnes modernisert.
VVS - private vann- og avløpsanlegg må påregnes ettersyn og vedlikehold ved jevne mellomrom.
Elektrisk anlegg - for det meste av eldre dato. Nærmere undersøkelser anbefales.
Takstmannen har ikke vurdert tilstandsnivå på piper og tildsteder da han ikke har speseiell kompetanse på området.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.
Driftsbygning:
Fjøsdel har lav takhøyde og er ikke egnet for husdyrproduksjon etter dagens krav. Låvebro har vedlikeholdsbehov og er ikke kjørbar. Eldre silokum i driftsbygning - ikke vært i bruk på mange år. Konstruksjon i gammel del er lite egnet for ombygging. Tilbygget kan ved påkostning ominnredes til annet formål.
Silohus:
Siloen er ikke i bruk. Overbygget har bruksverdi som lagerplass med tregulv. Lav standard.
Garasje:
Bygningen har lav og enkel standard, men har bruksverdi som traktorgarasje og redskapshus.
Garasje:
Bygningen har enkel/lav standard.
Stabbur:
Bygningen har normalt vedlikeholdsbehov, og bruksverdi som lagerrom.
Se vedlagt takstrapporter for mer informasjon om tekniske detaljer.

Beliggenhet

Fløytenroa ligger i Klomsteinroa noen kilometer øst og opp fra Biri sentrum. Dette er et flott sted på flata mellom åsene. Området byr på landbruksarealer og spredt bolig og landbruksbebyggelse. Her er det frisk luft og mange muligheter for et aktivt friluftsliv.
Biri ligger sentralt til i forholdt til alle de tre mjøsbyene, samt at det er tog på Moelv, rett på andre siden av Mjøsbrua.

Tomt

Areal: 370 989 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av ca 74 daa fulldyrket jord, ca 282 daa skog og ca 13 daa annet/bebygd.
Dyrket mark er fordelt på 5 teiger, beliggende i kort avstand fra tunet. Majoriteten av arealet er tilnærmet flatt, noen fra daa med litt bakker. Jordsmonnet er i hovedsak morene. Det er a 10 - 15 daa med myrjord.
Hele arealet er systemgrøftet på 70-tallet. Drenering fungerer, men noe oppgradering må påregnes i årene fremover, spesielt på myrarealene.
Jorden er leid ut, og leietaker dyrker gras på hele arealet, hvilket det også egner seg best til.
Skogen består av ca 150,7 daa skog av høy bonitet, ca 113,9 daa skog av middelt bonitet, ca 4,9 daa skog av lav bonitet og ca 12,3 daa uproduktiv skog.
Skogsarealet er samlet i en teig, som strekker seg fra gårdstunet 380 moh og sydover mot Skolehaugen 570 moh. Det er i hovedsak normale driftsforhold. Enkel skogsveg på egen eiendom er eneste friftsveg, det kan derfor være noe lang driftsavstand til lengst syd på teigen. Skogen består i hovedsak av granskog (99%) og noe lauvskog (1%).
Tomten rundt bygningsmassen er opparbeidet med plen og noe beplantning. Gruset innkjøring.
Se vedlagt gårdskart.

Garasje / Parkering

Parkering i garasjer, på låven og på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Nordby gårdsbarnehage (1-6 år) 5.4 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 6.2 km
Biri barnehage (1-5 år)  6.9 km
Skrinnhagen skole (1-7 kl.)  6.8 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.)  5.6 km
Statens gartner- og blomsterdeko. 16.4 km
Gjøvik videregående skole 24.2 km

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85200100

Boligtype, eierform og byggeår

Landbrukseiendom (Selveier), byggeår: 1940

Antall soverom

3

Byggeår

Våningshus: 1940, renovert/modernisert 1960-/1970-tallet.
Driftsbygning: 1939, tilbygd fjøs 1980.
Silohus: 1960
Garasje: 1962
Garasje: 1972
Stabbur: 1980

Byggemåte

Våningshus:
Boligen er oppført på antatt faste og komprimerte masser. Kjeller med grovstøpt gulv og kjellervegger av eldre gårsteinsmur som er pussset og noe støpt sparesteinsmur. Drenering fra eldre årstall. Et taknedløp er ført vekk fra mur, øvrige avsluttet ved mur. Opprinnelig del er har yttervegger i laftet tømmer, tilbygg i reisverk. Utvendig kledning med asfaltplater bak kledning fra ca 1982. Mønet tak mmed kaldtlof, isolert med mineralull og med flistak som underrtak. Gulv på loft belat med spon. Taket er utvendig tekket med lakkerte stålplater. Takrenner i plast. Heldekkende pipebeslag. Vindskier med toppbort uten beslag. Teglsteinspipe, rehabillitert med rør innvendig ca år 2000. Etasjeskiller i tre.
Vinduer fra 2003 med malte karmer. Inngangsdør fra eldre årstall i teak med ruglete glassfelt. Innvendig eldre, glatte teakdører og foldedør mellom kjøkken og stue.
Trapp i heltre med vinylbelegg.
Åpent elektrisk anlegg, i hovedsak av eldre årgang. Sikringsskap med skrusikringer fra 1980. 3 x 50 A hovedsikring. Digital måleravlesning.
Varmtvannsbereder på ca 120 liter av nyere årstall, plassert i kjeller.
Privat brønn. Trykktank til vann plassert i kjeller.
Avløpsrør i plast og noe soil. Avløp til septik med spredegrøfter.
Driftsbygning:
Bygningen er ppført i reisverk og laft på betongmur. Utvendig kledd med tømmermannspanel. Saltak tekket med bølgeblikk. Gammel fjøsdel i laft. Lav takhøyde. Tre og stålinnredning. Ikke egnet for husdyrproduksjon.
Tilbygd fjøs 1980 med 14 oppbindingsplasser. Skantiler til kjeller. Vegger kledd med sponplater. Himling kledd med takessplater. Det er to friskluftsvifter med klimastyring. Fjøset er ikke i bruk.
Tradisjonell høylåve med tregulv. Kjørebro i hele lengderetningen. Kjørbar med mindre utstyr. Låvebro.
Silohus:
Silohus med overbygg i bindingsverk med pulttak, tekket med bølgeblikk. Tregulv.
Garasje:
Garasjen er enkelt oppført i bindingsverk på betongmur. Utvendig kledd med tømmermannspanel. ulttak, tekket med bølgeblikk. Steingulv. Adkomst via to slagporter i trekonstruksjoner og en adkomst uten port. Tilkoblet strøm.
Garasje:
Bygningen er oppført i uisolert bindingsverk på betaongmur. Betongdekke. Utvendig kledd med tømmermannspanel. Saltak, tekket med stålplater. Tre skyvedører kledd med stålplater. Bygningen er tilkoblet strøm.
Stabbur:
Bygningen er oppfrøt i plankelaft på lecablokker. Saltak, tekket med shingelpapp.
Se vedlagte takstrapporter for mer informasjon om tekniske detaljer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 128 kvm, Bruttoareal: 1 007 kvm
Våningshus:
U . etasje/kjeller:
Ikke målverdig areal
1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, vaskerom, kjøkken og stue
2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Kombinert parafin-/vedovn på stue og parafinovn i 2. etasje. Parafinovner er ikke lenger i bruk.
Vedovn på kjøkken og i kjeller.
Gulvvarme på bad og vaskerom.
Panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 538 pr. år

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr  8 538
I tillegg kommer løpende kostnader til strøm, forsikring bygg, innboforsikring, utgifter til veg, vedlikehold, tv/internett mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 441 110 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Biri sentrum kjør inn på Klomsteinrovegen. Kjør 4814 m på Klomsteinrovegen. Sving til venstre inn på Fløytenroa som er felles privat gårdsveg med flere naboer, kjør 398 m. Avkjørsel til venstre inn på privat tun.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Det er ikke registrert noen verneplaner eller kulturminner på eiendommen.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2014 - 2026, vedtatt 27.03.2014 med formål LNFR - nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag.
Det er ifølge Gjøvik kommune igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og denne forventes godkjent i løpet av høsten 2020.

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr (kr 5000,-). Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.
Det er odel på eiendommen, men det er opplyst at alle odelsberettigede vil fraskrive seg sin odel.
Odelsgaranti. Det vil bli holdt igjen 10% av kjøpesum på meglers klientkonto inntil tidspunkt for å hevde odelssøksmål har passert. Mulige odelsberettigede har 6 mnd fra tinglysing av skjøte til å hevde odelssøksmål. Så snart dette tidspunkt er passert og tingretten har bekreftet at de ikke har mottatt noe odelssøksmål vil det tilbakeholdte beløpet i sin helhet bli utbetalt til selger.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1951/4386-1/19  Erklæring/avtale   28.11.1951 
Felles vedlikehold av kanalen over bureisningsfeltet på
Galtestad, ca. 1800 m.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/497-1/19  Bestemmelse om veg   20.01.1977 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:171 Bnr:26  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/9654-1/19  Erklæring/avtale   04.12.1981 
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Privat vann med brønn. Trykktank til vann plassert i kjeller. Private vann og avløpsanlegg må påregnes ettersyn og vedlikehold med jevne mellomrom.
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca. 1980.
Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 3 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder.
Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.
I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er pt ikke avklart.
Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 08.06.2020.
Spredegrøfter er oppgradert i 2017.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligselgerforsikringen gjelder bolighuset og en garasje.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det er avholdt tilsyn med fyringsanlegg 17.12.19, uten pålegg/mangler.
Piper er sist feid 11.06.2020.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.