Kapp

Unik mulighet? Stor enebolig - stor usjenert tomt - fantastisk utsikt!

Nordlivegen 671 , 2849 Kapp

BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 242 m²
Bruksareal 316 m²
Tomt 7 000 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1920
Gårdsnummer 138
Bruksnummer 28
Energimerking G
FINN.no 189945800
Sist endret 19.09.2020 09:42
Prisantydning 4 250 000
Totalpris 4 382 242
Ligningsverdi 638 375,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 116 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 132 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 382 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 787 100,- og eiendomsskatten er kr 5 897,-.

Beskrivelse

Nordlivegen 671, en stor enebolig, opprinnelig av eldre årgang, ombygd/påbygd på flere ganger. Her er det lagt vekt på å ta inn utsikten gjennom store vindusflater og store uteplasser. Boligen er romslig, her er det tre etasjer å utfolde seg på. Du finner b.la tre soverom, to bad, kjøkken med spiseplass, en enorm stue, tv-rom, vaskerom, dobbel garasje og boder.
Utvendig er det en pent opparbeidet hage med plen og beplantning samt naturtomt mot skog og dyrket mark.

Innhold

Inngang i u.etasje.: entre/hall med trapp til 1.etg., soverom med stor garderobeplass samt bad/wc.
Dobbel garasje. Boder i kjeller med gjennomgang til garasjen. Separat kjellerrom under tv-rom med adkomst via kjellerlem.
1. etasje (inngang fra baksiden): vindfang, gang, trapperom, wc, bad, bodrom, vaskerom med trapp til kjeller, tv-rom/bibliotek, kjøkken og stue. Det er utgang til terrasse fra kjøkken og stue.
Fra tv-rom er det utgang til uteplass på bakkenivå.
Loftsetasje med trapperom, gang, kott og to store soverom.

Standard

Innholdsrik bolig over 1 1/2  etasje samt sokkeletasje. Den eldste delen fra ca 1920 og med tilbygg fra ca 1940 og 1972. Integrert dobbeltgarasje med terrasse over fra ca 1990. Boligen fremstår som gode vedlikeholdt og ivaretatt, med en del standarder fra tilbygd år (70-tallet og 90-tallet). Noe vedlikehold må påregnes utvendig, innvendig og i kjellerrom. Loftsetasjen er pusset opp og etterisolert i ca 1990.
Boligen har et meget romslig kjøkken med dobbeltdør ut til stor terrasse. Plassbygd malt innredning, opprinnelig fra 1995, malt i 2019. Her er godt med skap- og benkeplass og takhøye overskap. Fliser mellom benk og overskap.  Integrert oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Avtrekksvifte til yttervegg.
Bad/wc i u.etasje har flislagt gulv med varme, fliser og malt strietapet på vegger og malt strietapet og downlights i himling. Badet er utstyrt med plassbygd, malt baderomsinnredning med nedfelt håndvask i underskap, sideskap, dusjkabinett. Dør fra bad til toalettrom med vegghengt wc.  Badet bygd nytt i 1995.
Badet i 1. etasje har belegg med varme på gulv, respatexplater på vegger og malte overflater i himling. Her er nedfelt håndvask i underskap og veggdusj. Veggventil. Eldre bad - antas fra 70-tallet.
Vaskerom med støpt gulv, belegg og gulvsluk, respatexplater på vegger og malte overflater i himling. Innredet med skyllekum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Innvendige oveflater i hovedsak med:
Underetasje/kjeller:
Gulv: Belegg, fliser og støpt gulv
Vegger: Malt strietapet, fliser og pusset vegger
Himling: Malte overflater og støpte himlinger,
1. etasje:
Gulv: Parkettgulv, tregulv og belegg
Vegger: Malt strietapet, malt panel, respatexplater, baderomsplater og panel
Himling: Åpen røst i stue med panel, malte overflater og falske bjelker
Loftsetasje:
Gulv: Tregulv og teppe
Vegger: Tapet og panel
Himling: Malt panel
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Grunn og fundamenter - ut fra noe skjevheter og enkel fundamentering må det påregnes noe bevegelse i grunn/bygning
Grunnmur - Sprekker, setningsskader og avflassing på utvendig grunnmur, utforede vegger er risikokonstruksjon
Drenering - Påvis fukt i klesskap mot eldre gråsteinsmur under tilbygg. Fukt og saltutslag på vegger under eldre boligdel
Veggkonstruksjon og utvendige fasader -  Påvist råteskader og avflassing på flere panelbord ellers sprekker, alder og malingsslitt panel.
Vinduer og dører - Påvist flere punkterte vinduer i hver etasje. Aldersslitte karmer på vinduer og trolig pcb holdige isolerglass fra 1970. Noe fuktmerker på karm innvendig på takvindu.
Takkonstruksjon/taktekking - Isolert mot yttertak ca 1970 i loftsetasje.Normal nedbøyning i takkonstruksjon. Takstein normalt aldersslitt og noe mosebelagt. Slitte vindskier og dekkbord.
Renner/nedløp og beslag - Taknedløp anbefales ledet ut på terreng.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper - Beisslitte gulv på terrasse og uteplass. Kondensmerker i himling i garasjer. Utvendig trapper og rekkverk i dårlig stand.
Etasjeskiller - Normal nedbøyning. Eldre trekonstruksjoner kan ha skjulte skader som ikke er observert ved visuell besiktigelse av overflater.
Rom under terreng - Tørråte i bjelkelag under eldste boligdel. Sprekker, setningsskader, fukt og saltutslag/avsflassing på vegger i kjellerrom under kjøkken og vaskerom. Fukt i bunn av klesskap
Kjøkken og våtrom - Dokumentasjon for arbeider i våtrom er ikke fremvist. Tilstandsgrad ut fra alder og tilstand.
Innvendige overflater - Lokal utbedring anbefales. Valgt tilstandsgrad ut fra alder og tilstand.
Innvendige trapper - Tilstandsgrad ut fra at det ikke er montert rekkverk og håndlist på vegg.
Vaskerom har fått tilstandsgrad 3, ut fra alder og tilstand.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Nordlivegen 671 ligger i Nordlia i Østre Toten kommune, nær Gjøvik og Kapp. Dette kan vel med rette kalles en av Totens best beliggende eiendommer? Her er det fullstendig usjenert, tomta er stor, og utsikten formidabel. Eiendommen grenser til jorder og skog. Det er åpent og solrikt. Det er ca 10 minutters kjøring til Gjøvik, og hvis du vil lengre er Oslo ca 2 timer unna, enten med bil eller tog.

Tomt

Areal: 7 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt, med hage rundt huset som er pent opparbeidet med plen og beplantninger. Naturtomt på deler av eiendommen.
Gruset innkjøring og gårdsplass.
Eiendommen har i følge Østre Toten kommune unøyaktige eiendomsgrenser.
Det foreligger ingen ny nøyaktig oppmåling av tomteareal, eventuelle senere arealavik kan ikke påberopes, det oppgitte arealet er iflg skylddelingsforretning tinglyst 5.9.1966.

Garasje / Parkering

To garasjeplasser i kjeller, og forøvrig parkering på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Bjørnsgård barnehage (0-6 år)  2.9 km
Nordli barnehage (0-5 år)  2.9 km
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år)  6.8 km
Nordli skole (1-7 kl.)  2.2 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 9 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle  8.3 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena  8.9 km

Forsikring

If

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1920

Antall soverom

3

Byggeår

1920, senere ombygd/påbygd flere ganger.

Byggemåte

Eldste boligdel fundamentert på pusset gråsteinsmur og tilbygg fundamentert på støpt grunnmur, pusset leca og sementblokker. Grunnmursventiler.
Åpen terrasse over biloppstillingsplasser. Etter opplysning antatt noe drenering rundt boligen. Eldste boligdel er oppført i tømmer på to vegger ellers bindingsverk med stående og liggende panel og fasadevegger i underetasje med liggende panel. Overbygd inngang i underetasje og inngang i 1. etasje. Etasjeskiller med støpt gulv i underetasje og garasjeplasser. Jordgulv i ett kjellerrom i eldste boligdel. Trebjelkelag i 1. etasje og loftsetasje.
Mønet takkonstruksjon med vinkel og oppløft. Limtredragere på tilbygd stuedel med åpen røstet himling innvendig. Innredet loftsetasje. Taktekking med takstein over hele boligen. Stigetrinn. Taklyre over yttertak. Gesimser, vindskier og dekkbord med beslag. Stålrenner med nedløp som er ført til bakkenivå. Fotbeslag på piper, gradrennebeslag, vannbrettbeslag på vinduer og dekkbordbeslag.  Teglpipe fra underetasje til over yttertak. Fotbeslag. Feiedør i underetasje. Pusset og malt og brannmur i teglstein.
Vinduer med isolerglass i hver etasje. Faste trekantvinduer og takvinduer i loftsetasje. Kjellervinduer. Faste isolerglass og trekantvinduer i stue 1. etasje. Vinduer i garasje. Ytterdør i underetasje, to vippeporter til garasjer, ytterdør i 1. etasje, to dører til terrasse og en til uteplass. Innvendig persienner. Innvendig finerdører og speildører i furu.
Rett trapp med håndrekke til underetasje. Rett trapp fra vaskerom til kjeller uten rekkverk. Svingtrapp med rekkverk til loftsetasje.
Åpen terrasse på trebjelkelag på sarnafiltekking mot garasje. Trykkimpregnert gulv over. Rekkverk i tre.
Uteplass på bakkenivå.
Utvendige trapper med rekkverk.
Sikringsskap fra 2016 med automatsikringer plassert i loftsetasje.
Varmtvannsbereder i kjellerrom. Avløpsrør ukjent utvendig, innvendig soil og pvc. Vannrør innvendig i kobber og galvanisert, ukjent utvendig.
Tre røykvarslere og ett brannslukningsapparat.
Plassbygde klesskap.
Overflatekledd kott.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 26.09.1972.
I følge Østre Toten kommune utstedes ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte ledd.

Boligens areal

Primærrom: 242 kvm, Bruksareal: 316 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre, soverom og bad/wc
1. etasje:
Bruksareal: 150 m².
Primærrom: 144 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapperom, stue, kjøkken, vaskerom, tv-rom, mellomgang, vindfang, wc og bad.
Loftsetasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, mellomgang og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved.
Åpen peis, etasjeovn og vedovn i stue, gulvvamte på bad i 1. etasje og underetasje, og forøvrig strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 023 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann, renovasjon, slamtømming og eiendomsskatt. I tillegg kommer årsgebyr pr. pipe med kr 603. Eiendommen har vannmåler.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 18 023,-. Avgifter for vann betales etter målt forbruk.
Snøbrøyting og vedlikehold av privat vei, p.t. ca kr 3 000,-.
I tillegg kommer løpende kostnader til strøm, forsikringer, tv/internett m.v.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter.
Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 638 375 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 298 151 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat vei.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, som i Kommuneplanen, vedtatt 19.06.2019 er avsatt til LNRF (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag) - nåværende.
Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut.
Det er ikke odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/6922-1/19  Bestemmelse om vannledn. 13.09.1971 
Rettighetshaver: Skreia Vannverk

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet privat nett. Med kum og spredegrøfter.
Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei.
I følge Østre Toten kommune må private avløpsanlegg tilfredsstille kravene i forurensningsforskrifter fra 2004. Hvis ikke må det påberegnes kostnader for utbedring. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er sendt ut pålegg om oppgradering av avløpsanlegget på eiendommen, men at det vil komme i nærmeste fremtid.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.