Gjøvik

Gjøvik - Rekkehus over to plan og innredet kjeller, 3 soverom - stor veranda - barnevennlig område

Rognstien 52 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

28. oktober onsdag kl. 18:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 138 m²
Bruksareal 152 m²
Tomt 50 238 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 53
Energimerking F
FINN.no 188595344
Sist endret 22.10.2020 08:14
Prisantydning 2 840 000
Totalpris 3 011 215
Ligningsverdi 714 486,-

Beregnet totalkostnad

2 840 000,- (Prisantydning) 163 233,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 003 233,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 011 215,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og trivelig bolig over tre plan. I hovedetasje har vi kjøkken med åpen løsning til spistestue/stue med direkte utgang til stor og luftig terrasse og videre til hagen. Gjennomgående stue med vedovn. Separat gjestetoalett. I andre etasje ligger tre soverom, det ene med utgang til balkong, bad/wc og en bod. I kjelleren finner du kjellerstue, bad/vaskerom, en bod og et kott. Flotte solforhold på begge sider av huset!

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje vindfang, gang med trapp, bod, wc og kjøkken/stue i åpen løsning med utgang til terrasse.
I 2. etasje finner du gang, bod, bad og tre soverom, hvorav ett med utgang til balkong,  og i kjeller bod, garderobe, bad og kjellerstue.

Standard

Rekkehusleilighet opprinngelig fra 1974, senere oppgradert og modernisert.
Kjøkkenet er lyst og pent og har innredning med hvite,  profilerte fronter, heltre benkeplate med nedsenket beslag.  Takhøye overskap, noen med glass. FiboTrespo-plater over benk. Plass til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Badet i 2.etasje har flislagte overflater. Baderomsinnredning med profilerte fronter og nedfelt servant, speil med belysning. Høyskap med profilerte fronter. Dusjnisje med glassbyggerstein og glassdør. Toalett.
Badet i kjeller har baderomsplater på veggene og belegg på gulvet. Servantskap med glatte fronter og overskap med speil og belysning. Dusjkabinett og badekar. Toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Separat toalettrom i 1. etasje innredet med servant, speil og toalett.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, laminat, belegg og fliser.
Vegger: Panel, panelplater, malte plater, tapet, baderomsplater, fliser og murpuss.
Himlinger: Himlingsplater.
Vedlikehold/moderniseringer senere år:
 2010 Oppgradert kjøkken. Utført av tidligere eier.
2016 Fornyet de fleste overfalter i første etasje. Bygget nytt bad i kjeller. Montert vannstopper på kjøkken. Utført av tidligere eier.
2017 Ny taktekking. Utført i regi borettslaget.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
I tillegg til alder er følgende registrert under de forskjellige bygningskomponenter:
Grunn, drenering og fundamenter: Alder og forventet levetid er nært forestående/oppnådd på drenering og fuktsikring mot mur.
Bad i andre etasje: Slitte og misfargede fuger i dusj Forventet levealder på rommet er nært forestående.
Verandaer har vedlikeholdsbehov.
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Rognstien 52 ligger høyt over Gjøvik og her har vi til salgs en rekkehusleilighet med god standard. Dette er et svært solrikt og stille område på Gjøvik, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består av flermannsboliger og eneboliger. Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. Lysløype og store friområder rett i nærheten.
Det er gangavstand til Kopperud skole. Området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen! Barnehage finnes også i nærheten

Tomt

Areal: 50 238 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget, som er opparbeidet med plener og beplantninger. Asfaltert gårdsplass/parkeringsplass og internveger.
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter foran boligen og på felles parkeringsplass
Det skal sannsynligvis bygges  nye garasjer/carporter i borettslaget, og de gamle garasjene er revet.
Det er foreløpig usikkert hvor mange garasjer/carporter som bli bygget, og det er derfor ingen garanti for at alle andelshaver får plass i det nye garasjeanlegget.

Barnehage / skole i området

Kopperud skole (1-10 kl.)  0.7 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)  1.5 km
Gjøvik videregående skole  6 km
Raufoss videregående skole 11.2 km
Vindingstad barnehage (1-5 år) 1.1 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 1.1 km
Marihøna barnehage (1-5 år) .2 km

Felleskostnader

5 036 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, forsikring bygg, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel mv

Borettslag

Nordby Borettslag, org.nr 950 269 391
Borettslaget har egen hjenmeside: http://nordby.borettslag.net/

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I ordensreglene for Nordby borettslag står det at hver leilighet disponerer en garasje/carport. De gamle garasjene/carportene er nå revet. Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling 04.06.2020/sms 10.06.2020 at de mest sannsynlig skal bygge nye tak/garasjer/carporter i borettslaget. I den forbindelse kan husleien øke med kr. 500-1 200 pr.mnd. Hvor mange garasjer/carporter som skal bygges må opp på generalforsamlingen. Det er derfor ingen garanti for at alle andelene får garasje/carport i det nye garasjeanlegget.
Videre opplyser styreleder at det er planlagt gravearbeid, samt bytting av vinduer i nær fremtid. Om 3 år skal boligene males utvendig. Kostnaden rundt dette er pr. nå ukjent.
Borettslaget får fiber inn til hvert rekkehus mot slutten av sommeren. Dette er en kostnad som beboerne må dekke selv dersom de ønsker å benytte seg av fiber

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.
Borettslaget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11451084, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.08.2020: 3.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 14.08.2020: 8 995 276
Andel av saldo: 89 394
( siste termin 31.03.2029 )
Fastrente til 01.01.2024
Lånenummer: 61778165790, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.08.2020: 1.68% pa.
Antall terminer til innfrielse: 108
Saldo per 14.08.2020: 7 430 120
Andel av saldo: 73 840
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2047 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

163 233

Rentekostnader fellesgjeld

375

Avdrag fellesgjeld

917

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86154023

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 16 127 I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 251 310 i overskudd/underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold krever godkjennelse fra styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1974

Antall soverom

3

Byggeår

1974

Byggemåte

Rekkehuset har grunnmur i betong og støpt gulv på grunn. Innvendig utforede vegger på deler av grunnmur. Det er ikke kjennskap til utedringer av fuktsikringer siden bytggeår. Yttervegger i isolert bindingsverk med liggende utvendig trekledning. Mønet tak med kaldt loft, tekket med asfaltshingel og med beslag, renner og nedløp i metall. Elementpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1997 og ukjent/eldre. Ytterfør i tre med 2-lags isolerglass fra 1994 og balkongdører i tre med 2-lags isolerglass fra 1997 og 2011. Innvendig formpressede dører.
Tretrapper mellom etasjene.
Terrasse utenfor stue i 1. etasje har konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Lufteveranda utenfor ett soverom i 2. etasje med konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. .
Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg med automatsikringer.
Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 2010. Synlige vannrør i plast/rør i rør/kobber og synlige avløpsrør i plast.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Brannslukningsapparat og røykvarsler
Garderobeskap

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger vedtak om ferdigattest for riving av garasjer datert 05.11.2019.
Øvrige ferdigattester foreligger ikke.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 152 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad og kjellerstue
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre med/trapp, kjøkken/stue, vindfang og wc
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved, i hovedsak ved hjelp av panelovner, varme i gulv på badene og ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader

Løpende kostnader

Se felleskostnader.
I tillegg kommer utgifter til innboforsikring, innvendig vedlikehold, fiber, strøm mv

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 714 486 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 572 151 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via borettslagets interne veger.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Reguleringsplan for Øvre Vindingstad, vedtatt 20.12.1972 med formål boligformål, rekkehus.
Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets felles eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Kommunalt

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.