Gjøvik

Gjøvik - Nyoppusset og moderne leilighet på Mjøstunet med livsløpsstandard - to soverom, garasje, terrasse og hage

Vikenvegen 16 , 2816 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

52%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 87 m²
Tomt 19 157 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 103
Energimerking D
FINN.no 190175589
Sist endret 11.09.2020 15:54
Prisantydning 4 250 000
Totalpris 4 365 242
Ligningsverdi 740 587,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 115 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 365 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt og kommunale eiendomsgebyrer er inkludert i felleskostnader.

Beskrivelse

Leiligheten i Vikenvegen 16 ligger i første etasje. Leiligheten er åpen og byr på en praktisk planløsning. Åpen kjøkkenløsning gir gode og sosiale kokkeforhold! Og en stor stue med masse vindusflater gir suverene lysforhold! Ellers inneholder boligen to soverom, bad, vaskerom og en stor bod.
Kronen på verket er den store terrassen. Her kan du nyte solen, kanskje grille en pølse eller to og ellers bare lene deg tilbake og skaffe nytt overskudd!
Standarden er god og møter de fleste krav til moderne komfort!

Innhold

Leiligheten inneholder gang, bod, vaskerom, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning med utgang til delvis overbygd terrasse.
Privat bod i  kjeller.
Garasjeplass med mulighet til lader til elbil i felles parkeringskjeller.
Felles sykkel- og redskapsbod.

Standard

Meget pen og praktisk  leilighet, som har god standard og planløsning.
Selger har opplyst om følgende moderniseringer i 2018:
Satt inn nytt kjøkken og lagt nytt gulv i kjøkken/stue, nytt gulv i gang, ny terrasseplatting, markise og persienner på terrassedør.
Ny badeomsinnredning og montert glassvegg på bad. Opplagt tv-kontakt og divese kanal/nett kontakter. Terrasse er utført som egeninnsats, det øvrig er utført av firma.
Kjøkkenet er nytt i 2018, er åpent mot stuen og har innredning med laminerte skrog og glatte fronter. Laminert benkeplate med fliser over. Takhøye overskap, noen med glassfelter. Plass til integrert oppvaskmaskin, kjøleskap, koketopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Mekanisk avtrekk.
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Her er servant i underskap, speil med belysning, høyskap, dusjhjørne med glassvegg og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.
Vaskerommet har flislagt gulv med varme, vfliser på vegger og malte plater i himling. Her er utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Øvrige overflater i leiligheten i hovedsak med parkett på gulv, malte plater på vegger og malt elementdekke/malte plater i himling.
Takstmannen har i sin tilstandsrapport kun avdekket forhold som vurdere å være av liten negativ betydning for boligens tekniske tilstand,
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Vikenvegen ligger rett sør for Gjøvik sentrum og helt ned mot Mjøsa. Gjøvik er ikke lenger enn to timer unna Oslo, enten vi riksvei 4 eller med Gjøvikbanen. Så det er absolutt ingen umulighet å bo på Gjøvik og pendle til hovedstaden. Bredbånd og fiber er godt utbygd her, så det er fullt mulig å ha hjemmekontor. 
I Vikenvegen 16 er det nærheten til Mjøsa som er mest i øynefallende. Det er flott å gå turer på promenaden langs Mjøsa både sommer og vinter.
Gjøvik har skoler for alle trinn. Barnehager og barneskoler ligger ikke langt unna mens det er få kilometer til ungdomsskole og videregående. Gjøvik har egen høyskole som nå er underlagt NTNU i Trondheim.
Handel gjør du unna i byens trivelige småbutikker eller i Innlandets største kjøpesenter CC

Tomt

Areal: 19 157 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles eiet tomt for sameiet, som er opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Gode sol- og utsiktsforhold.
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkeringsplass med lademulighet for elbil i felles parkeringskjeller.

Barnehage / skole i området

Fredvika steinerbarnehage (1-6 år)  0.5 km
Tongjordet barnehage (2-5 år) 1.2 km
Soppen barnehage (0-5 år)  1.5 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 0.5 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)  1.7 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 4 km
Gjøvik videregående skole  3 km
Raufoss videregående skole 12.7 km

Felleskostnader

4 580 pr. mnd. Fellestgifter inkluderer garasjeleie med kr 202, akonto fyring med kr 737 og felleskostnader øvrig kr 3 641.
Felleskostnadene inkluderer akonto fyring, garasjeleie, kommunale avgifter, forsikring bygg, kabel-tv/bredbånd, administrasjon/forretningsførsel, ytre vedlikehold av bygg og grøntanlegg  mv.

Sameie

Mjøstunet Boligsameie, org.nr 986 757 317
Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig, men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er i følge styreleder ikke vedtatt planer for sameie om større vedlikeholdsarbeider eller låneopptak som vil medføre endringer i felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Eika

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 325 034. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 217 829 i overskudd

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og ordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å ha hund/katt i sameiet.
Dyreeier plikter å varsle styret i sameiet om dyrehold og skriftlig avtale om dyrehold skal inngås mellom eier og sameiet, jfr forøvrig sameiets vedtekter og ordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2005

Antall soverom

2

Byggeår

2005

Byggemåte

Bygningen er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Utvendige fasader med teglsteinsforblending og fasadeplater, innverveggeer av støpt betaong og trekonstruksjoner. Flat takkonstruksjon som er tekket mel helsveiset pass og /eller folie.
Trevinduer med 2-lags isolerglass og balkongdør i tre med 2-lags isolerglass fra byggeår. Tett leilighetsdør med kikkehull. Innvendige lette dører, med glassfelt mellom gang og stue.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert på boden.
Varmtvannsbereder på ca 120 liter plassert i benkeskap på kjøkkenet. Synlige vannrør i plast/rør i rør, synlige avløpsrør i plast. Stoppekran montert i skap på boden.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.
Sentralstøvsuger.
Garderobe

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.11.2006

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 87 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming ved hjelp av varme i gulv på bad og vaskerom og sentralvarme med radiatorer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Se felleskostander.
I tillegg kommer utgifter til innboforsikring, strøm, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 740 587 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 666 113 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Felles, privat adkomst til kommunal veg.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel, Langtidsplan 2013, vedtatt 27.03.2014 med formål bolig og bebyggelsesplan for Mjøstunet, vedtatt 12.12.2001 med formål bolig.
Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget er tilgjengelig her: https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1952/990019-2/19  Elektriske kraftlinjer   18.02.1952 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Rettighetshaver: Vardal kommunale kraftforsyning.
Overført fra: 3407-60/103/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei via privat adkomst
Offentlig vann og avløp via privat stikkledning.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.