Snertingdal

Snertingdal - Sjarmerende, laftet hytte m/ 3 soverom og innlagt strøm beliggende i naturskjønne omgivelser. Opp.objekt!

Hemsangvegen 59 , 2838 Snertingdal

BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 725 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1972
Gårdsnummer 242
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 192734104
Sist endret 02.12.2020 08:57
Prisantydning 490 000
Totalpris 514 992

Beregnet totalkostnad

490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 11 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 24 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 514 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 302 400 og eiendomsskatten er kr 1 043.

Beskrivelse

Sjarmerende laftet hytte fra ca. 1972. Hytta består av gang, 3 soverom, romslig kjøkken og koselig stue. Kjøkkenet har eldre, malt innredning med plass til komfyr og kjøleskap. God plass til spisebord på kjøkkenet. Stuen har gjennomlys, noe som gir god romfølelse. Her er det god plass til sofamøblement og i hjørne finners en peisovn som gir både varme og hygge på kalde høstkvelder. Fra stuen er det adkomst til 2 av hyttas soverom. Det tredje har adkomst fra gangen.
Det er satt opp anneks som rommer gang, bad med bla. baderomsinnredning og dusjkabinett, samt et eget wc-rom med forbrenningstoalett fra Incinolet. I tillegg finnes en bod/utedo på eiendommen med god plass til oppbevaring av bla. ved. Bilen parkeres på en liten parkeringsplass langs vegen rett på nedsiden av hytta.

Innhold

Hytta: gang, 3 soverom, kjøkken og stue.
Anneks: gang, wc og bad.
I tillegg er det en frittstående bod/utedo på eiendommen.

Standard

Eldre laftet (maskinlaft) tømmerhytte med enkel standard.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter, benkeplate i laminat og ubehandlet panel på vegg mellom over- og underskap. Plass til kjøleskap og komfyr. Kjøkkenet har ikke røropplegg. Ikke montert ventilator over komfyr.
Badet er i annekset og har ubehandlet panel i himling og på vegger, samt belegg på gulv. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. I tillegg finnes dusjkabinett, varmtvannsbereder, vanntank og el-pumpe, panelovn og vannkran. separat wc-rom med forbrenningstoalett fra Incinolet.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Hytta:
Gulv: Tregulv.
Vegg: Ubh.panel.
Tak: Ubh.panel. (synlige åser.)
Anneks:
Gulv: Belegg
Vegg: Ubh.panel
Tak: Ubh panel.
Takstmannen opplyser at hytta/eiendommen er å betrakte som et oppussingsobjekt og det må påregnes vesentlige kostnader til oppgraderinger og reparasjoner. Det må påregnes kostnader til utbedring av råteskader/deformasjoner i bjelkelaget, bytte tømmerstokker med råteskader, rette opp annekset og utbedre fundamenteringen, rette opp terrassen, utbedre fuktskader i undertaket, oppgradere takrenner og nedløp, oppgradere tekkingen,  for å nevne noe.
Sett bort fra etasjeskille og øvrige forhold/avvik i rapporten fremstår øvrige rom visuelt sett i normal god stand alder tatt i betraktning.
Vesentlige endringer etter byggeår:
2006: Bygget anneks med gang, wc og bad. (egeninnsats)
For ytterligere opplysninger om hytta sin tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til i naturen med skogen som nærmeste nabo. Det er fine jakt- og fiske muligheter i området samt fine turmuligheter både sommer og vinter. Flere fiskevann i nærheten som blant annet Hemsangen og Abbortjern. Ca. en halvtimes kjøretur til Gjøvik sentrum hvor man finner et rikt utvalg av butikker, spisesteder og service fasiliteter.

Tomt

Areal: 725 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2032, Festeavgift: 7500, Neste regulering av festeavgift vil skje i 2025. Festeavgiften reguleres ihht kpi. Det er ikke mulig å innløse tomten.
Festet tomt. Skrånende naturtomt med noe slakere område bak hytta. Tomten ligger på en høyde over vegen. Skogen grenser mot tomten.

Garasje / Parkering

På liten parkeringsplass langs vegen.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 10577552

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1972

Antall soverom

3

Byggeår

1972

Byggemåte

Ringmur med krypkjeller. Trebjelkelag i etasjeskille mot krypkjeller. Yttervegger er oppført i maskinlaft. Sannsynligvis isolert på innsiden før panel ble montert. Saltakkonstruksjon (Åstak) tekket med shingel. Åpent opp til mønet innvendig (skråtak). Vinduer med 1+1 glass (koblede). Renner og nedløp i metall.
Vinduer med 1+1-lags glass fra byggeår.
Tett tredør fra byggeår.
Trebjelkelag i etasjeskille.
Ventilasjon:
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Elektrisk:
Sikringsskap med jordfeilautomater er plassert i gangen.
Kurser er merket, men kursfortegnelse mangler.
Inntaksskap med digital strømmåler er plassert utvendig ved inngangsdøren.
Samsvarserklæring på det elektriske anlegget ble ikke fremlagt.
Terrasse og trapp foran inngangen:
Ca. 40 m2. Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, der terrassen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Punktfundamenter av betong satt direkte på terrenget. Terrassen har avrenning via spaltene mellom terrassebordene. Rekkverkshøyden ble målt til 94 cm.
Anneks:
Frittstående bygning som inneholder gang, wc-rom og bad. Fundamentert på betong pilarer/punkter. Trebjelkelag mot det fri. Yttervegger er oppført i isolerte trekonstruksjoner kledd med stående og liggende panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med shingel. Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Tett ytterdør i treverk. Wc-rom med forbrenningstoalett fra Incinolet.
Bod/utedo:
Frittstående enkel eldre bygning som inneholder bod og utedo. Utedo er ikke i bruk. Fundamentert på punkter av steiner. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Pulttakkonstruksjon tekket med shingel. Bjelkelag med mot det fri. Tregulv på bjelkelaget. Plassbygde dører.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende:
Anneks og frittstående bod/utedo er bygget utenfor tomtegrensene. Altså byggene står på annenmanns grunn. Byggene kan ikke dokumenteres søkt om og godkjent i kommunen. Sommervann er ført inn på badet i annekset, dette kan heller ikke dokumenteres søkt om og godkjent i kommunen.
Anbefaler at man kontakter kommunen for veiledning om det er mulig å få dette godkjent og ev. hva som må til for å få dette godkjent.
Det må påregnes ekstra kostnader til eventuelle søknader og ev. ombygginger. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må
påregnes.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: 2 vurderes pga følgende merkander: - Det observeres sprekker og riss flere plasser. - Ringmur har skjevheter. Skyldes sannsynligvis bevegelse i grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Drenering: vurderes da dreneringen har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknader: • Terrenget i krypkjelleren fuktig. Kan være en indikasjon på svikt i dreneringen. • Ikke synlig knotteplast utvendig. Tiltak må påregnes.
- Vinduer: vurderes da vinduene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknader: • Overflatebehandling flasser utvendig. • Noen vinduer er trege å åpne.(kniper) • Noe kondensmerker innvendig. Tiltak må påregnes.
- Ytterdører og porter: vurderes da døren har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknad: • Det er ikke vannbrett over døren. Økt risiko for vanninntrengning.
- Takkonstruksjon: vurderes pga nevnte forhold og følgende merknader: • Det registreres ikke luftespalter i takutstikk. • Taktro av bord har fuktskader ned mot takrenner. Noe deformasjoner. Tiltak må påregnes. • Det registreres noe svanker.Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Taktekking: vurderes pga alder og følgende merkander: • Tekkingen har sår/hakk og er stedvis noe rufsete. • Ikke fagmessig avsluttet mot takfot. • Tidligere pipe hull er tekket over med asfalt banebelegg. • Mosedannelse. Anbefales fjernet da mose kan redusere tekkingens levetid. • Tilstanden på underlagsbelegget er ikke vurdert da dette ikke er tilgjengelig på befaringsdagen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tekkingen fremstår med oppgraderingsbehov.
- Terrasser balkonger trapper: vurderes pga følgende merkander: • Terrassen har synlige og merkbare skjevheter. Skyldes sannsynligvis
enkel fundamentering. • Overflatebehandlingen flasser av. • Mangler noe rekkverk i trappen. • Rekkverket på terrassen er noe ustabilt. Tiltak må påregnes.
- BAD I ANNEKSET - Membran tettesjikt og sluk: vurderes pga følgende merkander: • Belegget har ikke oppbrett på terskel. • Hjørnene i oppbrett/sokkel er ikke utført med 45gr sveis. Ikke fagmessig utførelse. • Vegger er ikke utført med tettesjikt og fuktrobuste materialer. Tiltak må påregnes.
- Terrengforhold: vurderes da fallforholdet på terrenget vekk fra bygningen stedvis er mindre enn anbefalt.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Krypekjeller: vurderes pga følgende merknader: • Det registreres ikke dampsperre mot/på grunnen. Manglende fuktsikring mot grunnen fører til at fukt fra grunnen avdunster direkte til kjellerlufta og gir høyere fuktinnhold. Tiltak må påregnes. • Det observeres en god del avkapp og søppel. Dette anbefales fjernet. • Grunnen er fuktig. • Antall ventiler er mindre enn anbefalt. • Det registreres understøttinger/bjelker under bjelkelaget. Fremstår noe midlertidig og ikke med fagmessig utførelse. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes. • Det registreres mugg, misfarginger og fuktskjolder på undersiden av stubbloftet. Fuktmåling med pigg i stubbloft og bjelker viser verdier på 23,3 Vekt%.(skadelig fukt)(meget fuktig). Den relative luftfuktigheten ble målt: Relativ luftfuktighet: 75 %.(fuktig) Det registreres kondensering på overflatene. Ytterligere undersøkelser anbefales og strakstiltak anbefales.
- Yttervegger: vurderes pga følgende merknader: • Det registreres råteskader i nedre del av yttervegg. • Yttervegger har noe lodd og retningsavvik. • Trevegger er avsluttet nærmere terrenget enn det som er anbefalt. Dette medfører økt risiko for fuktskader. Ytterligere undersøkelser og strakstiltak anbefales. Råteskadet treverk må byttes.
- Utvendige flater: vurderes da det registreres råteskader i nedre del av tømmervegg. Se punkt 2.1.
- Renner nedloep og beslag: vurderes pga følgende merknader: • Det registreres deformasjoner og retningsavvik(motfall) på renner. • Det er ikke montert takfotbeslag. Dette er også årsaken til at taktro har fuktskader. • Beslag/overgangen mot pipe ser ikke tett ut da det registreres fuktskjolder nedover pipen under takutstikket og mellom pipen og yttervegg. Renner, nedløp og beslag anbefales oppgradert. Strakstiltak anbefales.
- Frittbærende dekker: vurderes pga følgende merknader: • Bjelkelaget har deformasjoner, knirk og åpenbare tegn på konstruksjonssvikt. Spesielt godt synlig og merkbart på soverommene ved stue og i stue mot soverom. Sannsynligvis har bjelkelaget omfattende råte-/fuktskader. • I krypkjeller er etasjeskille understøttet av bjelker litt her og der. Understøttingen fremstår midlertidig. • Mugg, misfarginger, fuktmerker og forhøyede fuktverdier ble registrert i stubbloft og bjelker på undersiden av etasjeskille. • Pga rå/fuktig kjeller vil det være økt risiko for fuktskader i sviller,
bjelkeender og økt risiko for skjulte feil/skader i bjelkelaget. Ytterligere undersøkelser anbefales og strakstiltak må påregnes.
- BAD I ANNEKSET - Overflater: vurderes pga følgende merknader: • Topp slukrist ligger 40 mm høyere enn topp belegg på gulvet foran
terskel. Gulvet har motfall.(sluk er "høyeste" punkt) • Fall til sluk vurderes som ikke tilstrekkelig. Strakstiltak må påregnes.
- Garasje: vurderes på annekset pga følgende merknader: • Fundamenteringen ser ut til å svikte. Betongpunkter/fundament har skader (trolig frostspreng) noe som sannsynligvis er årsaken til hele annekset er skjevt. Ukjent om fundamentering er frostsikret. Retningsavviket på gulvet ble målt til 70mm. Dørene og vinduer kniper osv. • Undersiden av etasjeskille mot det fri har skader på asfaltplatene og isolasjonen er synlig. Dette medfører økt risiko for fuktskader i bjelkelaget. Lett for skadedyr å komme seg inni konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser og strakstiltak anbefales.
For ytterligere informasjon om hytta sin tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarneidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
Hytte:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, 3 soverom, kjøkken og stue.
Anneks:
Bruksareal: 8 m².
Primærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, wc og bad.
Frittstående bod/utedo:
Bruksareal: 7 m².
Primærrom: 0 m²: ingen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og strøm.
Peisovn i stue.
Panelovner.
Det er registrert pålegg/mangler vedrørende piper og ildsteder:
- Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.
- Takstige ikke nødvendig. Kun plattform.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 174 pr. år Kommunale avgifter er inkl. eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Eksempel på løpende kostnader er kommunale avgifter, festeavgift, forsikring, brøyting, kontigent hytteeirfirening etc.
Kostnader til brøyting, strøing, vedlikehold av veg, vannanelgg påløper til ca. kr. 3 000 - 4 000 pr. år og kommer i tillegg til den årlige festeavgiften.
Hemsangen vel:
Frivillig medlemskap.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 01.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 215 556 pr. 01.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i et regulert område, men ligger under kommuneplanens arealdel med formål:
Bebyggelse og anlegg, nåværende.
Fritidsbebyggelse.
Hensynsone.
Faresone.
Høyspeningsanlegg.
(inkl. Høyspentkabler).
Vedtaksdato 27.03.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad: Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høste 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet privat veg.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vann: Privat.
Sommervann i kran på terrassen og kran på badet i annekset.
På vinteren må det hentes vann på vannstasjoner. Eier opplyser om at det er flere fyllestasjoner i nærheten.
MERK: Innlegging av vann tillates ikke med mindre det foreligger utslippstillatelse, eller at eiendommen tilkobles offentlig vann og avløpsnett, jfr. kommuneplanen § 9-2.8(j)
Avløp: Privat (gråvann til terrenget. Forbrenningsdo)

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold til eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Inventar kan medfølge.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.