Raufoss

Raufoss - Enebolig over 1 1/2 etasje - 3 soverom - stor og lettstelt hage - garasje. Solrik og sentral beliggenhet.

Bureiservegen 1 , 2835 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

26%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 146 m²
Bruttoareal 169 m²
Tomt 1 645 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1953
Gårdsnummer 36
Bruksnummer 106
Energimerking G
FINN.no 191664187
Sist endret 29.10.2020 12:50
Prisantydning 1 900 000
Totalpris 1 955 242
Ligningsverdi 391 194,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 55 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 955 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bureiservegen 1 er en eldre enebolig fra 1953. Boligen er utvidet siden den gang og er et godt utgangspunkt for å skape en fin familiebolig. Her finner du tre soverom, to bad, spisestue, stue, kjøkken og en kjeller med både hobbyrom og mange boder.
Utvendig finner du en stor sørvendt terrasse, en ca. 1,6 mål stor hage og en garasje.

Innhold

Bolig med primær areal på 100 m² over 1½ etasje med kjeller. I loftsetasjen: Bad, gang, 2 soverom, 2 kott og wc. I 1.etasje: Entré, kjøkken, bad, gang, stue, trapperom og soverom. Kjeller: 5 boder.

Standard

Boligen er fra 1953. Tilbygget i ca. 1990.
Loftsetasje
Badet har gulvbelegg, tapet på vegg og himlingsplater. Innredet med servant, badekar med dusj. Naturlig avtrekk. Panelovn.
Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Fortsatt bruk av våtrommet frarådes. Tettesjikt på yttervegg er ikke fullverdig.
Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Støpejerns sluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert sammen med mekanisk avtrekk. Tilstandsgrad gitt på grunn av nevnte forhold og elde.
Toalettrommet har gulvbelegg, tapet på vegg og i himling. Gulvmontert wc, er avkoblet på grunn av ikke i bruk de seinere åra. Naturlig avtrekk. Panelovn.
2 romslige soverom.
1.etasje
Kjøkkeninnredning i heltre med glatte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over benkeplate. Her er det frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Innredning av eldre dato. Kjøkkeninnredning bærer preg av slitasje.
Stue med dør ut til terrasse.
Soverommet ble påbygd i ca. 1990, samme med badet.
Badet har gulvbelegg, tapet på vegg og himlingsplater. Servant med underskap. Dusjkabinett. Gulvmontert wc. Naturlig avtrekk. Panelovn.
Kjeller: Boder
Det er de seinere åra utført følgende:
År: 1960 Etterisolert ytterveggene. Egeninnsats.
År: 1986 Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Egeninnsats.
År: 2010 Nye utvendige vann- og avløpsrør. Utført av firma.
År: 2012 Behandlet utvendig kledning. Egeninnsats.
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskap er plassert i gang i loftsetasjen.
Varmtvannsbereder på 198 liter fra 1989 er plassert i kjelleren.
Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Laminat. Belegg. Teppe. Betong. På vegger: Panel. Tapet. Baderomsplater. I himling: Himlingsplater. Panel. Malte plater.

Beliggenhet

Bureiservegen 1 ligger på solsiden av Raufoss, et lite stykke sør for sentrum. Herfra er det korte avstander enten du skal til skolen, barnehagen eller på shopping og fritidsaktiviteter.
Raufoss er et av landets største industristeder, og ligger ca. 10 minutter unna Gjøvik. Raufoss har stasjon på Gjøvikbanen som tar deg til Oslo på et par timer. Skogene rundt Raufoss byr på topp friluftsmuligheter.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Tomtegrense er markert med dårlig nøyaktighet i
kommunekart, oppmåling anbefales.

Garasje / Parkering

Garasje med en oppstillingsplass. Byggeår 1980.

Barnehage / skole i området

Korta skole (1-7 kl.)
344 elever, 14 klasser 1.2 km
Raufoss skole (1-7 kl.)
241 elever, 12 klasser 1.2 km
Vestre Toten Ungdomsskole (8-10 kl.)
294 elever, 13 klasser 1.7 km
Raufoss videregående skole
450 elever 2.4 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 12.2 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år)
62 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år)
54 barn, 3 avdelinger 1 km
Espira Dragerskogen barnehage (0-6 år)
88 barn, 4 avdelinger 1.2 km

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 16962678

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1953

Antall soverom

3

Byggeår

1953

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i sparesteinsbetong. Støpte punktfundamenter med kryperom under tilbygget. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 1-lags glass.
Garasje: Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Leddport i metall med motor.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 146 kvm, Bruttoareal: 169 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 46 m².
5 boder
1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad, gang, stue, trapperom, soverom
Loftsetasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, 2 soverom, wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, vedfyring. Kombinert vedovn og olje. I hovedsak ved hjelp av panelovner og ildsted.
Selgers opplysning: Tanken er fyrt tom, men den er ikke renset. Forbud mot fyring med fossil olje fra 2020. Tiltak for nedgravd tank må påregnes.
Utkraging i etasjeskille er tildekket. Brennbart materiale for nær sotluke.(Om skorsteinen skal brukes må anmerkningen lukkes).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 057 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kommunale avgifter

Løpende kostnader

Forsikring, estimert. (pr. mnd. kr 583) kr 7 000. Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert. (pr. mnd. kr 1 333) kr 16 000
Vedlikeholdskostnader, estimert.(Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks. våtrom, fuktsikring, tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets levetid fordelt over flere år) (pr. mnd. kr 1 833) kr 22 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere. Sum årlige kostnader kr 45 000

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 391 194 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 408 299 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann:  Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runa@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 85 78 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.