Gjøvik

Gjøvik - Rekkehus med spennende planløsning over 3 halvplan. 3 sov, garasje og flott utsikt over byen og Mjøsa!

Bjørkestien 61 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

98%

eier sin egen bolig

28%

er barnefamilier

39%

er gift

47%

har høyskoleutdanning

37%

har inntekt over 400.000

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 137 m²
Bruksareal 161 m²
Bruttoareal 180 m²
Tomt 42 143 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 95
Energimerking F
FINN.no 193533787
Sist endret 14.10.2020 15:33
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 698 379
Ligningsverdi 687 922,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) 300 397,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 690 397,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 698 379,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen er oppført over 3 "halve" plan med kjeller, mellometasje og 1.etasje. Adkomst til boligen i 1.etasje. Her kommer vi inn i vindfang og videre inn i gangen som har adkomst til bla. ett soverom. I tillegg finnes kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkenet har eldre innredning med profilerte fronter og plass til hvitevarer. I tilknytning til kjøkkenet er det naturlig plass til spisebord og stoler. Stuen har god takhøyde og store vindusflater, noe som gir god romfølelse. Fra stuen er det utgang til 2 ulike uteplasser. I tillegg er det utgang til terrasse fra soverom i 1.etg.
Går vi ned en trapp finner vi eldre bad som rommer baderomsrinnredning og badekar med dusjforheng. Vegg i vegg finnes separat wc-rom med baderomsinnredning og wc. I tillegg finnes 2 romslige soverom med flott utsikt. I kjelleren finnes gang med adkomst til 2 praktiske boder med gode oppbevaringsmuligheter, praktisk vaskerom og romslig kjellerstue.

Innhold

Bolig over 3 halvplan som rommer:
1.Etasje (inkl. mellometasjen):
Vindfang, stue, kjøkken, soverom, gang inkl. trapp, 2 soverom, bad, wc og bod med utvendig adkomst..
Kjeller:
Gang, stue, vaskerom og 2 boder.
Medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg i rekke.

Standard

Kjøkkenet er fra byggeåret og har innredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Mekanisk avtrekk (ventilator) over komfyr.
Badet opplyses å være fra byggeåret og har belegg på gulv, baderomsplater og malt strie på veggene, samt malte/folierte plater i himling. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, speil på vegg over servant, tilhørende belysning og overskap. I tillegg er det badekar med forheng. Oppvarming via gulvvarme. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk og naturlig avtrekk og tilluft gjennom spalte under dørblad.
Boligen har separat wc-rom med parkett på gulv og malt strie på veggene. Wc-rommet er innredet med liten innredning med heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Oppvarming via gulvvarme og panelovn. Naturlig ventilasjon.
Vaskerommet opplyses å være fra byggeåret. Vaskerommet har belegg på gulv, malt tapet veggene og malte/folierte plater i himling. Rommet inneholder servant og 2-greps blandebatteri, høyskap og hyller, opplegg for vaskemaskin og dusjarmatur og hånddusj. Oppvarming via panelovn.
Øvrige rom i boligen ble visuelt undersøkt og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble ikke avdekket feil eller avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Øvrige rom vurderes å ha normal slitasjegrad etter alder.
Beskrivelse av innvendige overflater:
1.etasje inkl. mellometasje:
Gulv: Parkett, teppe, belegg.
Vegg: Malt strie, baderomsplater (bad), malt tapet, ubh. spon/treverk(bod)
Tak: Malt panel(skråhimling), malte/folierte himlingsplater.
Kjeller:
Gulv: Parkett, belegg (bod, vaskerom), ubh. betong(bod).
Vegg: malte panelplater, ubh. gips, malt tegl, malt strie, ubh. spon, malt usparklet gips.
Tak: Malte/folierte himlingsplater.
Vesentlige endringer etter byggeår:
Opplysninger er opplyst av selger/representant:
2017: Oppgraderte taktekking, renner og nedløp og etterisolerte taket med 10cm mineralull. (Borettslaget)
2016: Oppgraderte dreneringen mot vest (hjørnet) pga. innsig av vann i boden i kjelleren. (Forsikringssak)
2007: Oppgraderte kjellerstuen. Avrettet gulv grunnet merkbare skjevheter. Nye overflater på vegg og gulv.
2004/05: Oppgraderte wc-rom med nytt toalett, servant, blandebatteri og parkett.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Bjørkestien 61 ligger i Gimle Borettslag rett sør for Gjøvik sentrum. Området er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC, NTNU og en mengde småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene. Fra Hovdetoppen nesten midt i byen er det også alpinbakke, og i bunnen av bakken ligger Fastland med muligheter for bading og volleyball. Ski- og turløyper finner du ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca. 1,5 timer unna Gardermoen.

Tomt

Areal: 42 143 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomt i naturlig tilknytning til andelen. Terrassert utsiktstomt opparbeidet med plen, blomsterbed, og busker. Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass og i garasje i rekke.
Én biloppstillingsplass i garasjen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Vindingstad barnehage (1-5 år) 7 min
48 barn, 3 avdelinger 0.6 km
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 13 min
68 barn 1 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 19 min
60 barn 1.6 km
Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.) 7 min
309 elever, 21 klasser 0.5 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 20 min
460 elever, 20 klasser 1.8 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 5 min
90 elever, 10 klasser 2.3 km
Gjøvikregionen International Sch... 6 min
Gjøvik videregående skole 10 min
1050 elever 4.4 km
Raufoss videregående skole 17 min
450 elever 12.1 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

5 648 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 4 500
Avdrag kr. 702
Renter kr. 446

Borettslag

Bolig med andelsnr. 54 i Gimle borettslag med org.nr. 950 696 478.
Styreleder i borettslaget er Roy Hansen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling 18.09.20 at det ikke foreligger planer om låneopptak. Økning av fellesutgiftene følger årlige prisjusteringer.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61770802538, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.09.2020: 1.68% pa.
Antall terminer til innfrielse: 111
Saldo per 10.09.2020: 17 413 872
Andel av saldo: 300 397
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.03.2048 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

300 397

Rentekostnader fellesgjeld

Renter kr. 446 pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

Avdrag kr. 702 pr. mnd.

Andel formue

20 036

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86179939

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 807 589 ,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 382 311,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.
GOBB er ikke kjent med ordensregler for dette borettslaget.

Husdyrhold

Styreleder opplyser at dyrehold ikke er tillatt, men det kan søkes styret om godkjenning.  Dyreholdet må ikke være til sjenanse for naboene.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1978

Antall soverom

3

Byggeår

1978

Byggemåte

Boligen er oppført over 3 "halve" plan med kjeller, mellometasje og 1.etasje. Adkomst til boligen i 1.etasje. Støpt gulv på grunn i kjeller og mellometasje. Ringmur i mellometasje. Kjeller har grunnmur av betong som er påforet innvendig med isolasjonselemente (multielement/Skumisolasjon mellom to gipsplater) ofte kalt "multimur". Etasjeskille av trebjelkelag. Yttervegger over grunnmur/ringmur er oppført i trekonstruksjoner, antatt isolert etter gjeldene krav på oppføringstidspunktet. Saltakkonstruksjon i tre med dels med kaldloft. Vinduer med isolerglass som har varierende alder, enkelte vinduer byttet senere år.
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling i glasset produsert i: 1997, 2005, 2017.
Vinduer i treverk med 3-lags isolerglass. Iht til datostempling i glasset produsert i: 2017.
Ytterdør i treverk med 2-lags glass. Ikke datomerket.
Boddør i treverk uten vindu. Ikke datomerket.
Terrassedører i treverk med 2-lags isolerglass. Produsert i 2007, 1999.
Elektrisk:
Sikringsskap med hovedsakelig skrusikringer er plassert på den minste boden i kjelleren
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler.
Samsvarserklæring på strømmåler datert 13.03.18
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken.
Naturlig ventilasjon på badet.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Rør:
-Synlige vannrør: kobber
-Synlige avløpsrør i plast.
-Varmtvannsbereder på 200L antatt av nyere type. (ikke merket med prod.år) er plassert i bod i kjeller.
-Nyere vanninntak (Elvestad), stoppekran i bod kjeller.
Nordvestvendt terrasse:
Ca. 21m2. Utgang fra soverom i 1.etasje. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord, der terrassen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn.
Avrenning via spalter mellom terrassebord. Rekkverkshøyden ble målt til 91cm. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen.
Nordøstvendt terrasse med trapp til terreng:
Ca. 8m2. Utgang fra stue 1.etg. Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord, der terrassen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Rekkverkshøyden ble målt til 91cm. Trapp i trekonstruksjoner fra terrassen ned til terrenget. Rekkverkshøyden ble målt til 97cm.
Sørvestvendt platting med trapp:
Platting i trekonstruksjoner fundamentert direkte på terreng. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord. Trapp oppført i trekonstruksjoner.
Trapp foran inngangen:
Trapp oppført i trekonstruksjoner. Konstruksjonene fremstår stabile.
Garasje:
Garasje i rekke med plass for én bil. Oppført i trekonstruksjoner kledd med trepanel utvendig. Mønet takkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Vippeport i treverk.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes da selve grunnmuren(betongen) ikke er synlig i underetasjen for kontroll.
- Drenering: vurderes da dreneringen og utvendig fuktsikring har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og det kan ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt. Kjeller virker ikke fuktig alder tatt i betraktning, men det må påregnes fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur.
- Vinduer: vurderes da vinduer fra 1997 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Ytterdører og porter: vurderes da noen dører har ukjent alder og dør fra 1999 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Takkonstruksjon: vurderes da takkonstruksjonen ikke kan inspiseres på en tilfredsstillende måte. Ytterligere undersøkelser anbefales, men det ble ikke registret noen åpenbare tegn til problemer med konstruksjonen.
- Terrasser balkonger trapper: 2 vurderes pga nevnte merknader i punkt 6.1 inne i rapporten. Tiltak må påregnes.
- Frittbærende dekker: vurderes pga følgende merkander: Trapp: • Det savnes håndlist på den ene siden av trappen. Viktig å merke seg at det er krav til rekkverk/håndlist på begge sider av trinn. • Trapp/rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til barnesikring av trapper. Selv om nye krav ikke har tilbakevirkende kraft anbefales det at trapper barnesikres / sikres ihht dagens krav.
- KJELLER - Overflater: vurderes pga følgende merkander: • Misfarge/skjolder/svertesopp på ubh gips, malt strie og betonggulv. Best synlig på vaskerom og boder.
- KJELLER - Konstruksjon: vurderes da Grunnmuren er innvendig påforet/isolert med isolasjonselementer(multielement/multimur)(skumisolasjon med gipsplate på begge sider). Dette er betraktet som en risikokonstruksjon med tanke på fuktskader og biologiske skadegjørere. Denne konstruksjonen har ofte skjulte feil/skader. Konstruksjonen anbefales overvåket.
- KJELLER - Fuktmåling: vurderes da fuktsøk med indikator innvendig på overflatene viser noe forhøyede fuktverdier i gulv på grunn og enkelte steder i nedre del av yttervegger. Anbefaler utvidet fuktmåling av grunnmur og gulv på grunn.
- BAD - Overflater: vurderes pga alder og følgende merknader: vegg: • Det registreres misfarginger på nedre del av platene bak badekar. • Hull etter festemidler som er fjernet.
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjikt har utlevd forventet levetid. Oppgraderinger må påregnes grunnet alder.
- BAD - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga følgende merkander: • Overflatebehandling flasser av på baderkar. • Svellinger i skapet over badekar. • Mekanisk avtrekk er defekt. Tiltak/oppgraderinger må påregnes.
- VASKEROM - Overflater: vurderes pga alder og følgende merkander: •Misfarge/svertesopp nedre del av vegger. • Hull etter festemidler. • List/profil på gulvet mot dusjsonen hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjsonen direkte adkomst til sluket.
- VASKEROM - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjikt/membran har utlevd forventet levetid og pga følgende merknader: • Det er
usikkert om tettesjikt på veggene er en godkjent løsning da det ikke finnes informasjon om hvilke produkter som er benyttet. Ytterligere undersøkelser anbefales. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- VASKEROM - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga alder og følgende merkander: • Det er ikke etablert tilluft fra tilstøtende rom. Dette kan enkelt løses ved å montere en overstrømsrist/ventil i baderomsdørens nedre del. • Treg avrenning fra servant ved tapping på befaringsdagen. • Avløpsrør er tettet med tape. Tiltak/utbedringer anbefales.
- VASKEROM - Fuktmåling: Det ble søkt etter fukt med indikator på tilgjengelige overflater ved befaringen. Det registreres noe forhøyede verdier i gulv på grunn. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Kjøkken: vurderes da det registreres en liten drypplekkasje fra rør under vasken og pga elde og slitasje. Tiltak anbefales.
- VVS: vurderes pga følgende merknader: • Når man spyler ned i toalettet bobler det og kommer lyder fra sluket på badet. Dette anbefales undersøkt av rørlegger. • Mekanisk avtrekk på badet er defekt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Terrengforhold: vurderes da terrenget stedvis heller inn mot bygningen.
For ytterligere opplysninger om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 161 kvm, Bruttoareal: 180 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue og vaskerom.
1. etasje (inkl. mellometasjen):
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, stue, kjøkken, soverom, gang inkl trapp, 2 soverom, bad og wc
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm.
Mulighet for å montere ildsted.
Panelovner.
Gulvvarme på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres Gimle BRL.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm felleskostnader, innboforsikring, strøm osv. Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 687 922 pr. 01.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 476 517 pr. 01.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst: Privat vei fra Gimlevegen
Vann: Offentlig
Avløp: Offentlig

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.