Gjøvik

Gjøvik - NY PRIS - Lys og pen leil. med 2 sov, nærhet til sentrum og flott utsikt over byen og Mjøsa!

Tjernvegen 1 , 2821 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Gunnar Putten
Gunnar Putten Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

50%

har bolig på over 120 kvm

25%

er barnefamilier

30%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 1 050 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1958
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 1111
Energimerking F
FINN.no 193537229
Sist endret 05.05.2021 13:34
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 2 283 728
Ligningsverdi 554 782,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 485 716,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 275 716,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 283 728,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje i firemannsbolig. Leiligheten er ført i lyse farger og har originale tregulv i alle rom (unntatt badet). Kombinasjonen med beliggenheten i 2.etasje, samt store vindusflater som gir rikelig med lys inn i leiligheten, gir en luftig og god romfølelse.
Her kommer vi inn i gangen som har adkomst til badet, samt det minste soverommet. Badet har belegg på gulv med gulvvarme og baderomsplater på veggene. Badet rommer bla, baderomsinnredning, dusjkabinett, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Soverommet har perfekt størrelse som barnerom eller gjesterom/kontor.
Videre kommer vi inn i stuen som er lys og koselig med god plass til både sofamøblement og spisestue. Stuen har en stemningsfull peisovn. Her kan man slappe av og nyte en lun og god atmosfære. Fra stuen er det utgang til romslig balkong med flott utsikt utover byen og Mjøsa.
Kjøkkenet har lys og pen innredning med profilerte fronter, samt god skap- og benkeplass. Plass til frittstående kjøleskap og komfyr. Det er ikke opplegg til oppvaskmaskin. Fra kjøkkenet er det adkomst ti hovedsoverommet som har god plass til dobbeltseng og garderobeskap.
Med leiligheten følger 2 boder i kjeller, samt 1 på loftet, noe som gir rikelig med oppbevaringsmuligheter. I tillegg er det en felles bod i kjelleren.

Innhold

Leiligheten rommer:
Gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.
I tillegg medfølger 2 boder i kjeller, samt 1 på loft.
Det er også en felles bod i kjeller.

Standard

Leiligheten fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt.
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i laminat og treverk og vask i rustfritt stål med 1-greps
kjøkkenarmatur. Dels fliser og dels malt strie på vegg over benkeplaten. Plass for kjøleskap og komfyr. Det er ikke opplegg til oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk (ventilator) over komfyr.
Badet er av eldre dato og har belegg på gulv, baderomsplater på veggene og malt panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter (trestruktur), heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, speil på vegg over servant og lysarmatur med stikkkontakt. I tillegg finnes dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og gulvmontert toalett. Oppvarming via gulvvarme. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk og tilluft gjennom flere hull i nedre del av dørblad.
Øvrige rom i boligen ble visuelt undersøkt og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble ikke avdekket feil eller
avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Øvrige rom vurderes å ha normal slitasjegrad etter alder.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Ubehandlede tregulv, belegg(bad).
Vegg: Malt strie, baderomsplater, malt brystningspanel.
Tak: Malt og ubh panel, slette plater med enkelte profiler, lakkert panel.
Opplysningene under er opplyst av eier/selger:
Utført i regi av borettslaget:
2010:
• Etterisolert mot kaldt loft.
• Oppgraderte taktekking, beslag, renner og nedløp.
2019:
• Utvendig etterisolering av yttervegger. Ny kledning, vinduer og verandadører.
• Oppgraderte utvendig drenering/fuktsikring.
• La asfalt i innkjøringen/gårdsplass.
Oppgraderinger innvendig i leiligheten:
2006:
• Malt vegger og tak i stue og soverom.
2012:
• Malt vegger på kjøkkenet.
• Oppgraderte toalettet og dusjkabinettet.
2019:
•Veggene i stue malt på nytt.
For ytterligere informasjon om leilighetens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Tjernvegen 1 har sentrumsnær beliggenhet i øvre del av Gjøvik sentrum, rett ved Hovde/Fastland. Området er veletablert og  består av leilighets- og
boligbebyggelse. Fin utsikt over Mjøsa og byen. Gangavstand til alle byens fasiliteter. Ca 200 meter til barnehage og ca 800 meter til høgskole og NTNU. Gjøvik byr fine friluftsmuligheter med bl.a. Fastland friluftsbad, tennisbane og Hovde ski- og alpinanlegg med skiheis.

Tomt

Areal: 1 050 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Utsiktstomt. Tomten ligger flatt og skrånet i terrenget og er opparbeidet med plen, busker, beplantning og skråning som er beplantet med busker. Gjerde og portstolper mot vei. Parkering på tomten.

Garasje / Parkering

På tomt/gårdsplass.
Må avtales med borettslaget da det ikke er parkeringsplass til alle leilighetene.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år) 6 min
48 barn, 3 avdelinger 0.5 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 9 min
25 barn, 1 avdeling 0.7 km
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 13 min
60 barn, 3 avdelinger 1.1 km
Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.) 4 min
250 elever, 14 klasser 0.4 km
Gjøvikregionen International Sch... 22 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 23 min
90 elever, 10 klasser 1.9 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 6 min
343 elever, 22 klasser 2.4 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 6 min
310 elever, 10 klasser 2.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min
318 elever, 12 klasser 2.8 km
Gjøvik videregående skole 14 min
1050 elever 1.1 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

5 132 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm og bredbånd kommer i tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 3 117
Avdrag kr. 1 085
Renter kr. 730

Borettslag

Tjernvegen 1 hører til Haakonsgate 22 BRL med org.nr. 954 529 444. Dette borettslaget består av flere 4-mannsboliger rundt om i Gjøvik som ble bygget i samme tidsperiode. Disse 4-mannsboligene har ikke noe med hverandre å gjøre, annet enn at de tilhører samme borettslag som har ett felles styre som består av 2 representanter fra hver av 4-mannsboligene. I tillegg har Tjernvegen 1 eget styre, eget regnskap og eget klientnr. hos GOBB.
Styreleder i Tjernvegen 1 er Kemila Lizde.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget gjennomførte i fjor ett større oppussingsprosjekt hvor de bla:
- skiftet utvendig panel
- etterisolerte
- drenerte rundt bygget
- skiftet vinduer og balkongdører
- lagt ny asfalt.
Styreleder opplyser videre at det ikke foreligger planer om ytterligere låneopptak eller økning av felleskostnadene med mindre noe uforutsett dukker opp.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
 
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Lager er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778176148, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.09.2020: 1.68% pa.
Antall terminer til innfrielse: 115
Saldo per 09.09.2020: 1 942 864
Andel av saldo: 485 716
Første termin/første

Andel fellesgjeld

485 716

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 730 pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

kr. 1 085 pr. mnd.

Andel formue

73 349

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86181822-2

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 1 761 646,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 9 824,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak større rehabiliteringskostnader enn hva som var budsjettert.

Vedtekter / husordensregler

GOBB er ikke kjent med ordensregler for dette borettslaget.
Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Stryreleder opplyser at dyrehold er tillatt i borettslaget.

Byggemåte

Bygget er over 2 etasjer + kjeller og loft. Grunnmur oppført i betong. Støpt gulv på grunn. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Yttervegger ble utvendig etterisolert i 2019. Vinduer med 2-lags isolerglass fra 2019. Saltakkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Kaldt loft isolert mot etasjen under. Innvendig trapp mellom etasjene.
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling produsert i: 2019.
Terrassedører i treverk med 2-lags isolerglass. Produsert i 2019.
Tett inngangsdør i treverk. B30/35dB Ikke datomerket, men er av eldre dato.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen utenfor leiligheten.
Digital strømmåler.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Samsvarserklæring på strømmåler datert 06.09.12.
Samsvarserklæring på selve el-installasjon er ikke fremlagt.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Rør:
-Synlige vannrør: kobber
-Synlige avløpsrør i plast.
-Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap på kjøkkenet. Alder er ukjent.
Boder:
Bod på loftet:
Nettingbod. Låses med hengelås.
Skråtak. Boden har ikke målbart bruksareal pga lav takhøyde.
Gulvarealet ble målt til ca 13m2.
Bod 1 i kjeller:
Ca 3m2.
Innredet med plassbygde reoler.
Plassbygget dør låses med hengelås.
Bod 2 i kjeller:
Ca 5,5m2.
På befaringsdagen var denne boden brukt som vedbod.
Ikke innredet med hyller/reoler.
Plassbygget dør låses med hengelås.
Utover dette opplyses det om en felles bod i kjelleren.
Veranda:
Utgang fra stue til nordøst-vendt veranda på ca. 10,5 m2. Oppført i trekonstruksjoner. Tilfredstillende rekkverkshøyde på 91 cm.
Merk: dagens krav til høyde på rekkverk er min 1,0m. Krav på oppføringstidspunktet var 0,9m.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: 2 vurderes da alderen på tettesjikt/membran er ukjent og pga følgende merknad: Det er ikke tettet iht anvisninger rundt rørgjennomføringene i baderomsplatene i våtsoner . Anbefales utbedret. Oppgradering/ tiltak må påregnes.
- BAD - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga følgende merkander: • "Spyleknapp/opptrekk" på toalettet er borte og er erstattet med et kreativt lite kunstverk. Sannsynligvis ikke en varig løsning. • Det registreres normalt vanntrykk og normal avrenning fra servant, men treg avrenning fra dusjkabinett. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Dører: vurderes da inngangsdøren har ukjent alder og har sannsynligvis utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.april 1956.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med ved og strøm.
Peisovn i stue.
Gulvvarme på badet.
Panelovner.
Det er registrert følgende pålegg/mangler vedrørende piper og ildsteder:
Boenhet 2-1 og 2-2 ble ikke innspisert under tilsynet.
Dette må utbedres hvis skorsteinen tas i bruk:
Røykløp vest:
-Åpent tuthull i kjeller mures igjen.
-Tapet og kjøkkenskap fjernes fra skorsteinsvanger i 1.etg.
-Sotluke repareres.
Røykløp øst:
- Skorsteinen pusses på 1. side i kjeller.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres direkte til Tjernvegen 1 BRL.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm felleskostnader, innboforsikring, strøm osv. Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 554 782 pr. 28.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 997 213 pr. 28.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.