Gjøvik

Gjøvik/Kopperud - Enebolig med god planløsning - 5 sov - stue - egen loftstue - carport - solrikt - barnevennlig!

Skifervegen 7 , 2818 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

33%

har bolig mellom 60-120 kvm

26%

er gift

26%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Enebolig / Borettslag
Primærrom 131 m²
Bruksareal 140 m²
Bruttoareal 153 m²
Tomt 13 279 m² / Fellestomt
Soverom 5
Byggeår 1968
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 96
Energimerking G
FINN.no 195883955
Sist endret 29.11.2020 02:30
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 829 763
Ligningsverdi 721 604,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) 324 456,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 814 456,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 325,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 307,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 829 763,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrik enebolig tilknyttet Kopperud 1 borettslag bygget i 1968. Adkomst til boligen i 1.etasje via overbygget inngangsparti/carport. Her kommer vi inn i gangen som blant annet fører videre til kjøkkenet. Kjøkkenet har innredning med slette fronter som ble utvidet og delvis oppgradert i 2007/2008. Plass til lite spisebord med stoler. Inne i stuen er det god plass til spisestue, samt sofamøblement. Fra stuen er det utgang til lun og solrik uteplass. Stuen har også vedovn som gir god varme på kalde høstkvelder. Boligen har også varmepumpe, noe som gir en jevn varme i boligen. Tilbake i gangen finner vi adkomst til 3 av boligens totalt 5 soverom. I tillegg finnes flere boder med gode oppbevaringsmuligheter. Adkomst til 2.etasje skjer via trapp i stuen. Her kommer vi opp til romslig loftstue. I tillegg finnes ytterligere 2 soverom, samt en bod.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Vindfang, gang, 3 soverom, bad/wc, kjøkken/vaskerom, stue/spisestue inkl trapp og matbod.
2.etasje: Stue, 2 soverom og kott/bod.
Carport med plass til en mindre bil i tilknytning til boligen.

Standard

Kjøkkeninnredningen ble utvidet og dels oppgradert i 2007/2008. Innredningen har slette fronter, hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i laminat (2 typer) og dobbel vask i rustfritt stål. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for kjøleskap, komfyr og smal oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder og stoppekran er plassert i benkeskap. Mekanisk avtrekk (ventilator) over komfyr.
Badet ble oppgradert i 2007/2008 og har fliser på gulv og vegger, samt malt panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. Hyller. I tillegg finnes dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett. Oppvarming via gulvvarme. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk og tilluft gjennom spalte under dørblad.
Kott/bod i 2.etg har spon på gulvet. Dampsperre på vegger og i himling. "Hull" i isolasjonen og dampsperren opp til kaldt loft. Dette øker risikoen for
kondensproblemer på loftet. Dampsperren er stedvis ikke festet/klemt. Anbefaler at dampsperren gåes over og festes/klemmes. Montere f.eks plater på vegger og i himling og monterer en tett loftsluke med stige/trapp.
Matboden har belegg på gulv, samt ubh.panel på vegg og i tak. Plassbygde reoler/hyller. Fremstår i normalt god stand.
Merk: Døren kniper(går treigt). Kan sannsynligvis utbedres med en justering.
Øvrige rom:
• Øvrige rom i boligen ble visuelt undersøkt og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble
ikke avdekket feil eller avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Øvrige rom vurderes å ha normal slitasjegrad
etter alder.
• Vær oppmerksom på at det som regel vil være diverse mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder
hvor bilder, hyller/ møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være diverse slitasje, og noe misfarge/ riper og
lignende hvor møblement og tepper har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet boenhet, og slike mindre "avvik" er å anse
som normalt.
Beskrivelse av innvendige overflater:
1.Etasje:
Gulv: Laminat, flis(bad), belegg.
Vegg: Malte panelplater, taper, flis(bad), brystningspanel, malt strie, malte slette plater.
Himling: Malt og ubh.panel.
2.Etasje:
Gulv: Teppe, laminat, spon(bod)
Vegg: Malt panel, ubh.panel, malt tapet, tapet, åpent bindingsverk(bod)
Himling: Dels skråhimling: Malt panel, ubh.panel, dampsperre/isolasjon(bod)
Vesentlige endringer etter byggeår:
Opplysninger er oppgitt av selger:
2020:
- Oppgradert taktekking, beslag, renner og nedløp på hovedtaket. (Borettslaget)
2019:
- Oppgradrete overflatene på det største soverommet.
- Ytterdør.(borettslaget)
- Malt utv. Kledning.(borettslaget)
2008:
- De fleste av vinduene ble oppgradert.(borettslaget)
- Terrassedør ble oppgradert.
2007:
- Oppgraderte badet med fliser og ny innredning.(Utført av firma)
- Oppgraderte/bygget ut kjøkkeninnredningen.
- Innstallert varmepumpe (utført av firma)
1990:
- 2.etasjen ble bygget. (2.et er et påbygg på 1.et.) (borettslaget)

Beliggenhet

Skifervegen 7 ved Kopperud troner høyt over byen. Dette er et svært attraktivt og stille område på Gjøvik, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består stort sett av borettslagsleiligheter- og eneboliger. Her oppe er det solrikt hele året, og er et svært barnevennlig sted å bo. Dette er et av de få stedene du har gangavstand til både barnehage, barneskole og ungdomskole! Det er også kort vei til godt turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. De daglige innkjøpene gjør du unna borte på Kopperud der det finnes dagligvarebutikk. Gjøvik sentrum med Innlandets største kjøpesenter er kun 3,5 km unna. Det samme gjelder Gjøviks små og koselige handlegater, mens det er enda kortere til høyskolen og NTNU. Det er ca 2 timer å kjøre fra Gjøvik til hovedstaden og ca 1,5 timer til Gardermoen.

Tomt

Areal: 13 279 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Lett skrånende tomt opparbeidet med plen, planter og busker. Gårdplass er gruset. Fin uteplass. Gode solforhold.

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass og i carport. (mindre bil)

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kopperud barnehage (1-5 år) 4 min
63 barn, 3 avdelinger 0.3 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 8 min
60 barn 0.7 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5... 8 min
27 barn, 1 avdeling 0.7 km
Skoler
Kopperud skole (1-10 kl.) 15 min
460 elever, 20 klasser 1.3 km
Gjøvikregionen International Sch... 21 min
Vindingstad skole (1-7 kl.) 24 min
309 elever, 21 klasser 2 km
Gjøvik videregående skole 10 min
1050 elever 4.8 km
Raufoss videregående skole 14 min
450 elever 11 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

5 156 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: kr. 3 593
Avdrag: kr. 377
Renter: kr. 184
Avdrag: kr. 739
Renter: kr. 263

Borettslag

Kopperud 1 Borettslag med org.nr. 848 924 962.
Styreleder i borettslaget er Stig Andre Kleppe.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at borettslaget ikke har planer om store rehabilitering fremover.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11509728, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.09.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 11.09.2020: 4 591 678
Andel av saldo: 148 119
Første termin: 20.09.2010
Første avdrag: 20.09.2015 ( siste termin 20.03.2035 )
Lånenummer: 61778182385, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.09.2020: 1.68% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo per 11.09.2020: 5 466 466
Andel av saldo: 176 338
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.03.2050 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

324 456

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: kr. 184
Renter: kr. 263

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: kr. 377
Avdrag: kr. 739

Andel formue

31 151

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182419

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 356 552,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 380 981,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

GOBB er ikke kjent med ordensregler for dette borettslaget.
Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styreleder opplyser at borettslaget ikke har regler mot dyrehold, men at eiere av dyr som er til sjenanse for naboene vil få en advarsel.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Borettslag), byggeår: 1968

Antall soverom

5

Byggeår

1968

Byggemåte

Støpt ringmur med krypkjeller. Etasjeskille i betong mot krypkjeller. Etasjeskille i trebjelkelag mellom etasjene. Yttervegger i 1.et ser ut til å være oppført i murte blokker som er utvendig påforet, isolert og panelert. Yttervegger i 2.et er oppført i trekonstruksjoner og utvendig panelert. Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte metallplater. Kaldt loft isolert mot underliggende etasje. Pulttak over inngangen/ carport. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall.
Vinduer og dører:
- Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling produsert i: 2008, 1990.
- Dobbel terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass. Montert i 2008.
- Ytterdør i treverk med 2-lags glass. Antatt produsert i 2019.(ikke datomerket).Montert i 2019.
Elektrisk:
Sikringsskap med hovedsakelig skrusikringer og noen automatsikringer er plassert i vindfanget.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler.
Samsvarserklæring på strømmåler datert 25/5-18
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting(åpning av dører/vinduer).
Rør:
-Synlige vannrør: kobber
-Synlige avløpsrør i plast.
-Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap på kjøkkenet. Alder er ukjent.
- Stoppekran er montert i benkeskap på kjøkkenet.
Trapp mellom 1 og 2.etg:
Svingtrapp i treverk bygget etter eldre standard.
Trappen/konstruksjonen fremstår stabil.
Rekkverkets høyde ble målt og varierer fra 80-90cm. Lysåpninger i rekkverk ble målt til 10cm.
Returrekkverkets høyde ble målt til 89cm.
Lysåpninger i returrekkverk ble målt til 12,5cm.
Rekkverkets høyde tilfredsstiller ikke dagens krav, men tilfredsstiller de gjeldene krav på oppføringstidspunktet. Trapp/rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til barnesikring av trapper. Selv om nye krav ikke har tilbakevirkende kraft anbefales det at trapper barnesikres / sikres iht dagens krav.
Platting utenfor stue:
Utgang fra stue til platting på ca 16m2.
Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord fundamentert direkte på terrenget.
Ikke krav til rekkverk. Fremstår i normalt god stand på befaringsdagen.
Carport/overbygget inngangsparti:
Ca 18m2. Plass til en mindre bil. Gruset "gulv". Pulttakkonstruksjon med taktro av ru-panel tekket med folie. Takkonstruksjonen er understøttet i front av tresøyler ned på punkter av betong. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall.
MERK: Det er viktig å merke seg at andre bygninger som garasje, uthus, lekestuer, utvendig boder o.l. Ikke er teknisk vurdert/kontrollert på linje med selve bolighuset.
Utvendig redskapsbod:
Til høyre foran inngangen. Ca 2m2. Fundamentert på lecablokker lagt løst på terrenget. Jordgulv. Yttervegger oppført i uisolerte trekonstruksjoner.
Plassbygget dør i treverk som låses med hengelås.
Utvendig bod:
Til venstre foran inngangen. Fundamentert direkte på terrenget. Trebjelkelag med laminatgulv mot terrenget. Yttervegger oppført i uisolerte trekonstruksjoner. Plassbygget dør i treverk som låses med hengelås.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Krypekjeller: vurderes pga nevnte merknader og da krypkjeller ikke kunne kontrolleres på en tilfredsstillende mot. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Drenering: vurderes da dreneringen og utvendig fuktsikring har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Det registreres ikke åpenbare tegn til sviktende drenering på befaringsdagen, men pga alder kan det ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt.
- Utvendige flater: vurderes pga følgende merkander: • Utvendig påforing/kledning er stedvis avsluttet nærmere terrenget enn det som er anbefalt. Dette medfører økt risiko for at fukt trekker inn i konstruksjonene. Det anbefales en høyde på min 30cm mellom terrenget og trevegger/kledning. •Manglende lufting bak kledning.
- Vinduer: vurderes da vinduene fra 1990 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merkander: - Vinduer fra 1990: Det registreres tegn til utvendig fuktskader og avflassinger. Innvendig registreres det misfarginger og kondensmerker.
- Takkonstruksjon: vurderes pga følgende merknader: - Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Denne delen av takkonstruksjonen er lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor meget begrenset uten destruktive inngrep, noe som ikke ble gjort på befaringsdagen. Ytterligere undersøkelser anbefales. - Det observeres noe misfarginger/skjolder på su-taket(undertak). Ikke mulig å gjøre fuktmåling pga manglende adkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Frittbærende dekker: vurderes da det ikke er montert håndlist på vegg i trappen. Dette anbefales montert.
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membran/tettesjikt har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga følgende merknad: Membran på hevet terskel er synlig og ikke beskyttet av f.eks flis.
- BAD - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga følgende merkander: - Det registreres en liten drypplekkasje fra avløpet til servanten. - Svelling på innredningen mot dusjsonen.
- Terrengforhold: vurderes da det registreres at terrenget heller inn mot grunnmur. Forholdet anbefales utbedret da dette påfører konstruksjonen unødvendig høy fuktbelastning. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødvendige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Tiltak må påregnes.
- Garasje: vurderes pga følgende merkander: Carport: - Fuktskader i taktro. - Takfotbeslag er ikke fagmessig montert. - Det registreres utettheter i tekkingen. Utvendige boder er bygget i enkle konstruksjoner som sannsynligvis vil trenge sporadiske reparasjoner.
Takstmannens vurdering ved TG3:
Ingen punkter har fått TG3.
Opplysningene her er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug datert 20.10.20. For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, anbefaler vi å lese nøye gjennom eierskifterapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 140 kvm, Bruttoareal: 153 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, 3 soverom, bad/wc, kjøkken/vaskerom og stue/spisestue inkl trapp.
2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og ved.
Luft til luft varmepumpe. Prod.år : 2007.
Peisovn stue 1.etasje.
Gulvvarme på bad.
Panelovner.
Det er ikke registrert pålegg/mangler ifm. siste feiing/tilsyn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres Kopperud 1 BRL.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm felleskostnader, innboforsikring, strøm osv. Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 721 604 pr. 21.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 597 773 pr. 21.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig, rekkehus - kjedehus. Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, med privat adkomst til borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.