Raufoss

Raufoss - Romslig familiebolig beliggende i veletablert boligområde. Gangavstand til nye Raufoss skole. Solrikt.

Granittvegen 3 , 2833 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

22%

er barnefamilier

42%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 246 m²
Bruksareal 350 m²
Bruttoareal 385 m²
Tomt 1 119 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1975
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 175
Energimerking E
FINN.no 194292499
Sist endret 13.10.2020 16:30
Prisantydning 3 090 000
Totalpris 3 183 242
Ligningsverdi 828 320,-

Beregnet totalkostnad

3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 183 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 319 100 og eiendomsskatten er kr 11 595,50,-

Beskrivelse

Stor familiebolig bygget i 1975. Boligen har 1.etasje samt innredet kjeller. Adkomst til boligen skjer i 1.etasje. Her kommer vi inn i vindfanget som har adkomst til separat wc-rom. Videre kommer vi inn i gangen. Herfra er det adkomst til kjøkken med eldre kjøkkeninnredning fra Sivesind. Stuen er bygget i vinkel rundt kjøkkenet. Kombinasjonen med skrå himling, samt store vindusflater gir en god romfølelse. Fra stuen er det utgang til romslig terrasse på ca. 40 kvm.
1.etasje hadde opprinnelig 3 soverom, hvorav ett pr. i dag benyttes som bibliotek. Dette kan enkelt gjøres om til soverom ved å sette opp en lettvegg. Det finnes også et bad i denne etasjen som opplyses oppgradert i 2007/08. Badet har fliser på gulv og baderomsplater på veggene. Det finnes også et bad/vaskerom i kjelleren med standard fra byggeåret. I tillegg finnes bla. stue/bar/arbeidsrom, kontor, et rom som er innredet som soverom og flere boder med gode oppbevaringsmuligheter.
Garasjen rommer 2 biloppstillingsplasser og er bygget i tilknytning til huset. Asfaltert gårdsplass. Tomten består av dels opparbeidet tomt og delvis naturtomt. Hagen er pent opparbeidet og har gode solforhold.

Innhold

Boligen inneholder:
1.Etasje: Vindfang, wc, kjøkken, bad/wc, 2 soverom, gang, bibliotek og stue/spisestue.
Kjeller: Gang inkl trapp, stue/bar/arb.rom, bad/vaskerom, gang, mellomgang, arbeidsrom, 2 boder, tekn.rom og grovkjeller.
Dobbelgarasje i tilknytning til huset.

Standard

Boligen fremstår generelt godt vedlikeholdt og ivaretatt.
Kjøkkenet har innredning fra byggeåret av merket Sivesind. Innredningen har slette fronter hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i treverk med kjerne av mdf e.l. og noe grønn stein.(antar marmor). Dobbel vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Mekanisk avtrekk (ventilator) over komfyr. Styres med fjernkontroll.
Wc-rom i 1.etasje har fliser på gulv, malt strie på vegg og malte/folierte plater i himlingen. Rommet inneholder servant med 2-greps servantarmatur, gulvmontert toalett og hylle over servant. Gulvvarme. Naturlig avtrekk
Badet i 1.etasje ble oppgradert i 2007/08. Flislagt gulv og sokkel. Baderomsplater på vegger. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i laminat med 2 servanter med hvert sitt 2-greps servantarmatur. Speil på vegg over servantene. Tilhørende belysning. I tillegg finnes håndkletørker, buede dusjdører og gulvmontert toalett. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg og tilluft gjennom spalte under dørblad.
Badet i kjeller er fra byggeåret. Badet har belegg på vegger og gulv, samt malt panel i himling. Badet inneholder servant med 2-greps servantarmatur,  vaskekum med 2-greps blandebatteri, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Badet er tilkoblet naturlig avtrekk. Tilluft fra tilstøtende rom savnes.
Fyrrom i kjeller rommer sentralfyr til vannbåren varme. Opprinnelig ble olje og strøm benyttet som energikilde. I 2020 ble oljetanken gravd opp og fjernet ihht. myndighetens krav/retningslinjer og anlegget benytter nå kun strøm som energikilde. Røropplegg er montert synlig. Fall til sluk i gulvet. Fremstår i normalt god stand alder tatt i betraktning.
Arbeidsrom/hobbyrom i kjeller har belegg på gulv og tapet på vegger. Innredet med arbeidsbenker, skap og hyller. Fremstår i normalt god stand alder tatt i betraktning.
Øvrige rom i boligen er jevnlig vedlikeholdt og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler og vurderes å ha normal slitasjegrad etter alder.
Beskrivelse av innvendige overflater:
1.etasje:
Gulv: Parkett, flis, teppe, laminat.
Vegg: Malt strie, strietapet, beiset/lasert panel, baderomsplater(bad), tapet, malt panel, tegl.
Tak: Beiset/lasert panel, malte/folierte himlingsplater.
Kjeller:
Gulv: Teppe, korkfliser, avtrekt betong, belegg, malt betong.
Vegg: Ubh.panel, ubh.puss, belegg(bad), tapet, ubh.leca, tegl, beiset/lasert panel.
Tak: Beiset/lasert panel, ubh panel.
Vesentlige endringer etter byggeår:
2007/2008:
- Oppgraderte badet i 1.etasje.
- Støpt/sparklet ned varmekabler i vindfang og lagt nye fliser.
- Oppgraderte innmaten i sikringssakpet.
- Lagt parkett i hall, stue og kjøkken.
- Asfaltert gårdsplass.
2020:
- Gravd opp og fjernet utvendig oljetank.
- Oppgradert terrassen.
For ytterligere opplysninger om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Granittvegen 3 ligger i et etablert boligområde stort sett bestående av eneboliger, rett sør for Raufoss sentrum med stort kjøpesenter og ellers alle servicefunksjoner. Området er svært barnevennlig, og har egen leke- og ballplass på feltet. Skoler og barnehager finnes også i nærheten.
Det er svært gode friluftsmuligheter i dette området. Det kryr av turstier og skiløyper i landskapet og i skogene rundt. Raufoss Badeland ligger noen minutter unna, det samme gjør Lønnberget hoppsenter hvis du er fan av lange skihopp. Du kan spille golf på Toten Golf sitt flotte anlegg ved Sillongen noen kilometer unna.
Raufoss ligger 11 km sør for Gjøvik. Det er ca 1,5 timers kjøretur til Oslo og ca 1 time til Gardermoen. Raufoss er stasjon på Gjøvikbanen og en togtur til hovedstaden tar i underkant av to timer.

Tomt

Areal: 1 119 kvm, Eierform: Eiet tomt
Kombinert opparbeidet og naturtomt. Dels tilnærmet flat og dels noe kupert og skrånende. Plen, busker, blomsterbed, hellelagte veier/stier, asfaltert gårdsplass og fine uteplasser. Tomten fremstår vedlikeholdt. Utsiktstomt.

Garasje / Parkering

På egen tomt/gårdsplass og i garasje.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Trollskogen barnehage (0-6 år) 7 min
54 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 12 min
54 barn, 3 avdelinger 1.1 km
Lunde gårdsbarnehage 5 min
Skoler
Raufoss skole (1-7 kl.) 14 min
241 elever, 12 klasser 1.2 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min
294 elever, 13 klasser 0.9 km
Raufoss videregående skole 11 min
450 elever 0.9 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS(DnB) Polisenummer: 5505227

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1975

Byggeår

1975

Byggemåte

Grunnmur av murte lettklinkerblokker. Kjeller under boligdelen. Integrert garasje står på ringmur av murte lettklinkerblokker. Betonggulv på grunn i kjeller og asfaltert gulv i garasjen. Yttervegger over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner kledd utvendig med stående og liggende panel. Trebjelkelag i etasjeskille. Vinklet saltakkonstruksjon med kaldt loft. Taket er tekket med lakkerte/folierte metallplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall.
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling fra byggeår og 2013. Hovedsakelig fra byggeåret.
Heve-/skyvedør med 3-lags isolerglass i aluminiumsprofiler. Produsert i 1982 og 1994.
Ytterdør i treverk med 3-lags glass. Ikke datomerket, men selger mener denne ble byttet i 2007/08 ifm med oppgradering av vindfanget.
Terrassedører i treverk med 2-lags isolerglass. Produsert i 2013.
Elektrisk:
Sikringsskap med automater er plassert i gangen i kjelleren.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler.
Samsvarserklæring på strømmåler datert 16.03.17
Samsvarserklæring på oppgraderinger på det elektriske anlegget er datert 10.07.07 og ligger i sikringsskapet.
Ledningsnettet har noe varierende alder.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og noen vinduer og ved aktiv lufting.
Rør:
-Synlige vannrør: kobber
-Synlige avløpsrør i plast.
- Vannbåren varme. (radiatorer)
- Sentralfyr for varmtvann er plassert på fyrrom u.et.
Terrasse utenfor stue/spisestue:
Ca 40m2. Terrassen har adkomst fra stue/spisetue og hagen. Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, der terrassen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn og på punkter. Avrenning gjennom spaltene mellom terrassebordene. Plassbygget utepeis og murte vanger/vegger delvis som rekkverk.
Integrert garasje:
Bruksareal 37 m2 inkl trapp. Ringmur av murte lettklinkerblokker. Asfaltert gulv. Gulv har fall mot portene. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Gipsplater på vegger og i tak innvendig. Yttervegger antas isolerte. 2 stk leddporter i treverk hvor den ene har portåpner(lift).
Tredør fra byggeår på sidevegg. Vinduer i treverk med 2-lags glass fra byggeår.
Vær oppmerksom på:
Huset har full kjeller under boligdelen, men deler av kjelleren er på fremlagte søknadstegninger tegnet som "ikke utgravd" (ikke kjeller) Dvs at oppført bygg ikke stemmer overens med søknadstegninger. Anbefaler at man kontakter kommunen for veiledning om hva som må til for å få dette godkjent.
Det må påregnes ekstra kostnader til eventuelle søknader og ev. ombygging. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
Det bør også undersøkes om det er gjort bruksendringer. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel
gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.
Rommene som er innredet for varig opphold i kjelleren har ikke tilfredsstillende dagslysflate. Det er ikke rømningsvinduer
kjelleren. Det bør undersøkes om rømningsveier er tilfredsstillende.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Drenering: vurderes da dreneringen og utvendig fuktsikring har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Det registreres ikke innsig av vann på befaringsdagen, men pga alder kan det ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt.
- Vinduer: vurderes da vinduene fra byggeår har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Oppgradering bør påregnes.
- Ytterdører og porter: vurderes da dørene fra 1982 og 1994 har utlevd halvparten av forventet alder. Oppgradering bør påregnes.
- Takkonstruksjon: vurderes da skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Taktekking: vurderes pga følgende merkander: • Utettheter i undertaket ved gjennomføringer. Dette øker risikoen for at f.eks regn, snø kan drive inn på loftet. Det registreres symptomer(fuktskjolder, løv/barnåler) på dette på isolasjonen under gjennomføringene. Anbefales utbedret. • Undertaket har stedvis rifter og mindre utettheter. Anbefales utbedret.
- Frittbærende dekker: vurderes da det er savnes håndløper på den ene siden av trapp/trinn mellom kjeller og 1.et og på begge sider av trinn/trapp mellom kjeller og garasje. Det er krav om rekkverk og håndløper på begge sider av trinn/trapp.
- KJELLER - Konstruksjon: vurderes da utforede yttervegger under terrengnivå og oppforede tregulv på eldre betonggulv på grunn er å betrakte som en risikokonstruksjon. Konstruksjonene anbefales overvåket.
- KJELLER - Fuktmåling: vurderes da det registreres forhøyede fuktverdier i påforede yttervegger under terreng og i oppforede gulv på grunn. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- BAD 1.ET - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjikt/membran har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og da baderomsplatene ikke er montert etter leverandørens anvisninger. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- BAD 1.ET - Fuktmåling: vurderes da det registreres noe forhøyede fuktverdier i nedre del av baderomsplatene i dusjsonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- BAD KJELLER - Overflater: vurderes pga alder/slitasje og følgende merknader: Vegg: •Belegget er noe rufsete i nedre del i dusjsone. Noe svelling.
- BAD KJELLER - Membran tettesjikt og sluk: Belegget på vegg og gulv er badets tettesjikt/membran. Viktig å merke seg at membraner har en naturlig
aldringsprosess og levetid. Dette kan også variere ut fra type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelse. Sluk av plast i dusjsone. Belegget er ført under klemring og klemt til sluket. TG2 vurderes da belegget/tettesjikt fremstår med elde, slitasje og småskader. Tettesjikt har utlevd forventet levetid og oppgradering må påregnes.
- BAD KJELLER - Sanitær og ventilasjon: vurderes da da det lekker fra kranen på servant og vaskekum. Tilluft savnes.
- Terrengforhold: vurderes da terrenget stedvis heller inn mot grunnmur/bygningen.
Opplysningene her er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport. For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.10.76.

Boligens areal

Primærrom: 246 kvm, Bruksareal: 350 kvm, Bruttoareal: 385 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 149 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang inkl trapp, stue/bar/arb.rom, bad/vaskerom, gang, mellomgang og arbeidsrom.
1. etasje:
Bruksareal: 201 m².
Primærrom: 161 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, wc, kjøkken, bad/wc, 2 soverom, gang, bibliotek og stue/spisestue.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 06.10.2020 utført av Vegar Lundhaug. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
MERK: Det gjørs oppmerksom på at det forekommer avvik mellom opprinnelige plantegninger og dagens plantegninger av kjelleren. Det er kjøper som bærer risikoen ved å få disse endringene godkjent av bygningsmyndighetene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Peis i stue 1.etg.
Peisovn i stue 1.et.
Luft til luft varmepumpe
Vannbåren varme (radiatorer) Anlegget går nå kun på strøm etter at oljetank ble gravd opp og fjernet i juni 2020.
Gulvvarme i vindfang, wc og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 053,25 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 22 053,25,-. Det er montert vannmåler, slik at gebyr/avgifter for vann/avløp vil variere ihht. målt forbruk.
I tillegg kommer utgifter til forsikring, tv/internett, strøm, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 828 320 pr. 07.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 981 950 pr. 07.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i regulert omrdåe, men et i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende vedtatt 27.11.2014
Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler) vedtatt 27.11.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Boligens forbruksgebyr for vann og/eller avløp blir beregnet etter forbruk målt ved vannmåler. Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune. Avlesning ca 20.12 hvert år med avregning 1. termin påfølgende år.
NB: Ved salg skal vannmåler leses av og rapporteres inn til kommunen.
Fordeling av gebyrene, skal megler eller involverte parter selv ta hånd om.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.