Gjøvik

Endeleilighet øverst- Moderne 3-roms leil. pusset opp i 2014 m/bla nytt kjøkken og bad. Mjøsutsikt. Nærhet til NTNU.

Kallerudvegen 12B , 2815 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

21%

er barnefamilier

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 13 898 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 63
Bruksnummer 255
Energimerking G
FINN.no 192728222
Sist endret 30.11.2020 08:55
Prisantydning 2 360 000
Totalpris 2 711 547
Ligningsverdi 543 595,-

Beregnet totalkostnad

2 360 000,- (Prisantydning) 350 415,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 710 415,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 711 547,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moderne 3-roms leilighet beliggende i øverste etasje. Leiligheten ligger skjermet til på hjørne av bygget med flott utsikt utover byen. Leiligheten ble vesentlig oppgradert i 2014.
Vi kommer inn i gangen hvor vi bla. finner en bod innredet med skyvedørsgarderobe. Videre er det adkomst til bad og separat wc-rom. Badet er flislagt og rommer moderne baderomsinnredning med slette fronter, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Wc-rommet er også flislagt og rommer wc og liten servantinnredning.
Videre kommer vi inn i stuen som hovedsakelig er malt i lyse farger, samt en kontrastvegg i en behagelig gråtone. Stuen har god plass til både sofamøblement og spisebord. Fra stuen er det adkomst til balkong med flott utsikt over byen. Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen og har en stilren innredning fra Sigdal. Innredningen har slette fronter og integrerte hvitevarer (med unntak av kjøleskapet). Kitchenboard på vegg mellom over- og underskap. Leiligheten rommer også 2 soverom. Ett hovedsoverom, samt ett mindre kontor/barnerom.
Leiligheten har gulvvarme i alle rom, med unntak av soverommene. I tillegg er det vedovn på stuen som gir god varme på kalde høstkvelder. Ellers panelovner.

Innhold

Leiligheten ligger i 3.etasje og rommer:
Gang, wc, bad/vaskerom, 2 soverom, stue, kjøkken og bod.
I tillegg medfølger en bod i felles bodanlegg i kjeller.

Standard

Leiligheten ble vesentlig oppgradert i 2014.
Kjøkkenet har innredning fra Sigdal montert i 2014. Innredning har slette fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Kitchenboard på vegg mellom over- og underskap. Integrerte hvitevarer bortsett fra frittstående kjøleskap. Komfyrvakt over keramisk platetopp. Mekanisk avtrekk (ventilator) over platetopp.
Badet ble oppgradert i 2014 og har keramiske fliser på vegger og gulv, samt malt puss/betong i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter (trestruktur), heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap med speil på frontene. I tillegg finnes dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Gulvvarme. Badet er tilkoblet naturlig avtrekk i taket.
Wc-rommet har fliser på vegger og gulv. Baderomsplater på do-kasse. Rommet inneholder vegghengt toalett og liten servantinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur.
Boden i leiligheten er på ca 2 m2 og har parkett på gulvet, malte slette flater på vegg og i himling. Innredet med skyvedørsgarderobe.
Øvrige rom i leiligheten er vedlikeholdt og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble ikke avdekket feil eller avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Øvrige rom vurderes å ha normal slitasjegrad etter alder.
Vær oppmerksom på at det som regel vil være diverse mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder hvor bilder, hyller/ møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være diverse slitasje, og noe misfarge/ riper og lignende hvor møblement og tepper har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet boenhet, og slike mindre "avvik" er å anse som normalt.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Parkett, flis(bad)
Vegg: Malte slette flater, malt puss, flis(bad)
Tak: Malt puss/betong.
Oppgraderinger er opplyst av eier.
2014:
- Tidligere oppforing på gulvet ble fjernet og det ble isolert, sparklet/støpt for å komme opp igjen i riktig høyde. Det ble lagt parkett
med underliggende varmefolie på alle rom. Ikke varmefolie på soverommene.
- På badet ble det støpt/sparklet ned varmekabler før ny membran og fliser ble lagt på vegg og gulv. Innredningen på badet ble også oppgradert.
- Det ble montert ny kjøkkeninnredning fra Sigdal, ny varmtvannsbereder i benkeskapet og lekkasjestopper.
- Så å si alle vegg- og gulvoverflater ble oppgradert. Takene ble malt.
- Deler av ledningsnettet ble oppgradert.
For ytterligere informasjon om leilighetens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Kallerudvegen 12B ligger øverst på Tongjordet på Gjøvik. Leiligheten vi har for salg ligger i tredje etasje. Herfra går du til sentrum på bare noen minutter og bussforbindelse er kun et steinkast unna. Høyskolen og NTNU finner du rett borti veien. Gjøvik har Innlandets største kjøpesenter og er for øvrig en by med smågater og koselige cafeer og butikker. Her er det også et yrende kulturliv og med Mjøsa på den ene siden og masse skog og mark på den andre er Gjøvik en by med gode friluftsmuligheter. Det er to timer til Oslo, enten du tar toget eller bilen.

Tomt

Areal: 13 898 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Opparbeidet med gressplener, asfalterte veier, felles uteplass og lekeplass. Tomten fremstår som godt vedlikeholdt. Gode solforhold.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det følger ikke egen parkeringsplass/garasjeplass med leiligheten. Det er 44 garasjer i borettslaget som leies ut. Disse leies ut fortløpende. Er det ingen ledige blir det laget venteliste hvor først til mølla prinsippet gjelder. Det er i dag ingen på venteliste for leie av garasje, men styreleder opplyser at dette fort kan forandre seg da det er blitt solgt en del leiligheter i sommer. Pris for leie av garasjeplass er kr. 450. Ellers parkering i gate og på felles parkeringsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (2-5 år) 8 min
18 barn, 1 avdeling 0.6 km
Soppen barnehage (0-5 år) 8 min
27 barn, 2 avdelinger 0.7 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 17 min
45 barn, 3 avdelinger 1.5 km
Skoler
Gjøvikregionen International Sch... 8 min
Gjøvik skole (1-7 kl.) 17 min
250 elever, 14 klasser 1.4 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 17 min
90 elever, 10 klasser 1.5 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
318 elever, 12 klasser 3.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 9 min
310 elever, 10 klasser 4.1 km
Gjøvik videregående skole 7 min
1050 elever 2.7 km
Raufoss videregående skole 15 min
450 elever 11.6 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

4 704 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv og bredbånd (laveste hastighet), forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: kr. 2 687
Avdrag: kr. 1 358
Renter kr. 16
Avdrag kr. 145
Renter kr. 498

Borettslag

Leiligheten ligger i 3.etasje og har andelsnummer 9 i KALLERUDV 6-10 BORETTSLAG A/L: 950269936.
Styreleder i borettslaget er Jørn Haugen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser følgende:
"Det er ikke noen planer om større vedlikeholdsoppgaver som vil medføre større låneopptak i borettslaget. Felleskostnadene vil ha en normal utvikling med jevnlige mindre påslag for å kompensere for prisutviklingen generelt."
Borettshaverne skal etter tur vaske trapper og avsatser 1 gang pr uke og etter behov. Den som har trappevask skal påse at trappegangen holdes ren i brysthøyde. Renholdet innbefatter pussing av glassrute.
Samtlige som bor i oppgangen, plikter etter tur å ta renholdet av inngangsdør, kjellertrapp, kjellergang, sykkelbod og midtgang foran kjellerbodene. Renholdet skal skje minst 1 gang pr. uke og etter behov. Renholdet innebefatter pussing av glassruter.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11485212, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.09.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 11.09.2020: 877 315
Andel av saldo: 12 738
( siste termin 30.06.2027 )
Flytende rente
Lånenummer: 61778131594, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.09.2020: 1.68% pa.
Antall terminer til innfrielse: 71
Saldo per 11.09.2020: 23 256 584
Andel av saldo: 337 677
Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 31.03.2038 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

350 415

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: kr. 16
Renter: kr. 498

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: kr. 1 358
Avdrag kr. 145

Andel formue

41 309

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86183557

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 1 399 499,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 102 659,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det tillates ikke holdt hund, katt eller andre husdyr uten styrets samtykke. Ved innflytting i borettslaget kan likevel husdyreiere beholde sin hund. For hund gjelder båndtvang på borettslagets eiendom.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1963

Antall soverom

2

Byggeår

1963

Byggemåte

Boligblokk på 3 etasjer + kjeller. Oppført i tradisjonelle betong- og trekonstruksjoner. Yttervegger er utvendig fiberpusset. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. Bygget har ikke heis. Betongtrapper mellom etasjene. Betongdekker i etasjeskille. Balkonger med farget glassrekkverk.
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling produsert i: 2011 og 2012.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Produsert i 2011. Utvendig lakkert aluminium.
Inngangsdør i treverk med kikkehull. Ukjent alder. Brann/lyd B30/35dB
Elektrisk:
Sikringsskap med jordfeilautomater og automat er plassert i gangen utenfor leiligheten.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesende strømmåler med tilhørende Samsvarserklæring datert 11.01.18
Ledningsnettet er montert skjult og åpnet.
Noe varierende alder på anleggets komponenter.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken.
Naturlig avtrekk på badet.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Rør:
-Synlige vannrør: kobber.
-Synlige avløpsrør i plast.(noe støpejern)
-Varmtvannsbereder på 117L prod.år 2014 i benkeskap på kjøkkenet.
- Det er montert flowstop(lekkasjestopper) på vanninntaket i skapet under vasken på kjøkkenet. Wc-rom har egen tilførsel og denne har ikke lekkasjestopper.
Bryter ved inngangsdøren kommuniserer ikke med lekkasjestopper. Dette anbefales utbedret.
Brannvarsling og slukkere:
Leiligheten 3 stk seriekoblede brann-/røykvarslere. Det registreres en 6kg 34A 183B brannslukker på det ene soverommet. Iht kontrollappen på brannslukker ble denne sist kontrollert 01. 2020 neste kontroll 09. 2024. Brannslukkere og brannvarsling skal følge boligen.
Balkong:
Utgang fra stue til sørøst vendt delvis overbygget balkong på ca 6,5 m2 hvorav ca 2 m2 er overbygget. Rekkverk med farget glass og tilfredsstillende høyde. Dekke av terrassebord. Avrenning via renner og nedløp. Markise med motorstyring. Fremstår i normal god stand.
Bod:
Leiligheten disponerer egen bod i kjelleren på ca 13m2. Eier har innredet den med arbeidsbenk og reoler og fått montert ekstra belysning. Nettingdør låses med hengelås.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- BAD - Sanitær og ventilasjon
TG 2 vurderes pga følgende merkander: • Tilfredstillende tilluftsspalte under dør savnes. Spalten dekkes til på
innsiden av en list som er montert på terskelen. • Badet er ikke tilkoblet mekanisk avtrekk. Viktig å merke seg at det
er krav til mekanisk avtrekk på bad bygget etter 1997. Tiltak anbefales.
For ytterligere opplysninger om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, wc, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm og ved.
Peisovn fra Dovre i stue.
Gulvvarme på alle rom bortsett fra på soverommene.
Panelovner.
Det er ikke registrert pålegg/mangler ifm. pipe eller ildsted, ref. oppl. innhentet fra gjøvik kommune 11/9-2020.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

.Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres Kallerudvegen 6-10 BRL.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm felleskostnader, innboforsikring, strøm osv. Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 543 595 pr. 23.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 956 942 pr. 23.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- alle klesskap, fastmonterte lamper i tak, samt lampe på vegg i gang og ildsted.
- benk, skap, skuffer og hyller i kjellerbod blir stående
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.