Raufoss

Raufoss - Enebolig som trenger modernisering - 4 (5) soverom - stor og fint tomt på 2,4 mål - solrik og barnevennlig

Øverbyvegen 52 , 2834 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

32%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

19%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 138 m²
Bruksareal 148 m²
Tomt 2 319 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1910
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 7
FINN.no 192307773
Sist endret 15.10.2020 20:04
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 052 242
Ligningsverdi 576 558,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 62 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 052 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Øverbyvegen 52 er en enebolig opprinnelig fra 1910, men som er utvidet siden. Boligen trenger oppgradering, men er et flott utgangspunkt. Her finner du hele 4 (5) soverom, stort kjøkken, bad og en diger stue.
Utvendig finnes en pen eplehage og et uthus, samt en hellelagt terrasse. Kanskje noe av det som gjør denne eiendommen interessant er den store tomta på ca. 2,4 mål. Solrikt og barnevennlig.

Innhold

Eneboligen inneholder i 1.etasje: Entré, trapperom, kjøkken, stue/spisestue, bad, soverom og bod. 2.etasje: Trapperom, gang, mellomgang, 4 soverom 2 boder, garderobe.

Standard

Enebolig antatt oppført i 1910, med krypkjeller, 1. etasje, 2. etasje og kryploft. Boligen ble tilbygd i ca. 1963 med ytre del i retning mot vest-inngangspartiet.
1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte fronter, takhøye skap, og laminerte benkeplater. Stålkum og opplegg for oppvaskmaskin på kjøkken.
Deler av kjøkkeninnredning var ny i 2005, og benkeplater på eksisterende skap i ca. 2006.
Stue og spisestue. Vedovn og varmepumpe.
Soverom.
Baderom i tilbygd del fra 1963 og er sannsynlig fra denne tiden. Baderom med servant, wc, og dusjkabinett. Det er malt mur eller gulvbelegg på gulv, og oppbrett av dette på vegger.
Eldre baderom, og overflaten fremstår med elde og slitasje. Baderom ser ut til å fungere med dusjkabinett, ingen observerte fuktskader, men sannsynlig ingen membranløsning. Det må påregnes oppgradering og vedlikehold av baderommet innen rimelig tid pga. bemerkninger, alder og slitasje. (Dagens krav til fall min 1:50: 1,6 cm- 80 cm ut fra sluk- ellers fall 1:100 på gulv, og min 2,5 cm underside terskel/topp sluk). TG3
2.etasje
4 soverom hvorav et av de er veldig lite og kan eventuelt brukes til kontor.
Kjeller:
Krypkjeller med adkomst via luke i kjøkkengulv, og er ikke målbart. Det har forekommet mus i krypkjeller og loft
Loft:
Kryploft har adkomst via luke i gang 2. etasje, og er ikke målbart areale.
Boligen ble påkostet fra 2005 til 2006 med bla.:
Oppgradert ett soverom i 2. etasje med: nytt avrettet (støp) gulv, laminatgulv, panelte overflater på
vegger og i himling, og himling ble isolert mot kaldtloft.
Opprettet himling med isolasjon på stue i 1. etasje.
El-hoved inntaksledning til boligen, nytt sikringsskap, og en del nytt el-anlegg i boligen.
Flere innerdører ble skiftet ut (folierte fyllingsdører).
2007: Varmepumpe/aircondition.
2006: Varmtvannsbereder.
2005: Deler av kjøkkeninnredning var ny i 2005, og benkeplater på eksisterende skap i ca. 2006.
2005: Nytt undertak (rupanel) på hele takkonstruksjonen.
Ny taktekking, takrenner og nedløp.
Innvendige overflater på gulv: Flis-laminatgulv, laminatgulv, og gulvbelegg. Vegger: panelte overflater- malt panel, ferdigpanel, malte plater, tynnplatepanel, malt mur, tapet, og en side av kjøkken med veggplater med utseende som fliser mellom overskap og underskap på kjøkken. I himling: panelte overflater- malt panel, takessplater, og malte plater.

Beliggenhet

Øverbyvegen 52 ligger et lite stykke nordøst fra Raufoss sentrum. Eiendommen ligger usjenert til et stykke inn fra hovedveien. Tomta er lett hellende.
Det er bare en kort kjøretur ned til Raufoss, som har alle servicefasiliteter, samt jernbanestasjon  Barnehagen ligger et steinkast unna, barneskole er også like i nærhet. Det er flotte turmuligheter her både sommer og vinter.
Fra Raufoss er det 10 minutter til Gjøvik, og ca. 2 timer til Oslo enten du tar toget eller bilen.

Tomt

Areal: 2 319 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er relativ flat rundt boligen, og det er flatt langs innkjøring. Flatt og svakt skrånende på fremsiden.
Flatt areal med uteplass og betongheller langs gavlvegg på sørsiden. Del med svakt fall inn på baksiden og svakt langs baksiden.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten. En bilplass i uthuset.

Barnehage / skole i området

Raufoss skole (1-7 kl.) 5 min
241 elever, 12 klasser 2.4 km
Korta skole (1-7 kl.) 6 min
344 elever, 14 klasser 2.8 km
Vestre Toten ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min
294 elever, 13 klasser 2.9 km
Raufoss videregående skole 6 min
450 elever 3.2 km
Gjøvik videregående skole 12 min
1050 elever 9.9 km
Vestrumenga miljøbarnehage 4 min
20 barn, 1 avdeling 0.3 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 4 min
54 barn, 3 avdelinger 2.1 km
Polaris FUS barnehage (0-6 år) 5 min
65 barn, 3 avdelinger 2.6 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1910

Antall soverom

5

Byggeår

1910

Byggemåte

Tilbygd del fra 1963: Fundamentert med støpt uisolert ringmur. Krypkjeller under denne delen med adkomst fra krypkjeller i opprinnelig del.
Synlig ventiler i ringmur.
Fundamentering/grunnforhold er ukjent, men det antas å være morenemasser i grunnen. Antas bygget ihht. byggeskikk fra oppføringsårene.
Tilstanden ansees som normal i forhold til byggeår. Tilstandsgrad 3 for opprinnelig del pga. alder og diverse skjevheter. Forholdene i fm fundamentering- grunnmur ser generelt ut til å være stabile (observert i forhold til egen takst fra 2006). TG3
Opprinnelig del er fundamentert på murte gråsteinsmurer. (tidsmessig grunnmur -murte gråsteinsmurer med stein har ikke armering med jern-armering el.). Uisolert fundamentering og gulv i krypkjeller.
Krypkjeller har adkomst via luke i kjøkkengulv. Konstruksjoner virker å ivareta tiltenkt funksjon, og er derfor vurdert med tilstandsgrad 2 til
3, men det må påregnes vedlikehold/oppgradering pga. alder. Skjevheter i bygget, og er vurdert å være "normalt" pga. elde og normale setninger.
Uisolert etasjeskiller mellom kjeller og 1. etasje - synlig i krypkjeller. Krypkjeller var tørr på befaring, men manglende ventilering og ingen plast tildekning av grunnen i krypkjeller. Eventuelt fukt/fuktig klima og hus edderkopper vil tyde på fuktproblematikk.
Noe muselort ved trapp til krypkjeller.
Det er tykk grunnmur, skjulte råteskader i etasjeskiller mot utvendig side kan erfaringsmessig forekomme uten at det lar seg inspisere.
Generell kommentar: Krypkjellere er på generelt grunnlag en "risikokonstruksjon", og en konstruksjon med hyppig skadefrekvens. TG3
Tilbygd del 1963: Fundamentering/grunnforhold er ukjent, men det antas å være morenemasser i grunnen. Antas bygget ihht. byggeskikk fra oppføringsår. Det er ukjent om det er drenering og eventuelt hvilken type drenering som er benyttet rundt huset. Eventuell drenering antas å være fra byggeår med steinsatt drenering. Vedlikehold/oppgradering av drenering er påregnelig. Tørt i krypkjeller på befaring, men eventuell fukt, fuktig klima i krypkjeller vil nære normalt pga. alder. Drenering har utgått brukstid/levetid. Ingen synlig utvendig tettsjikt. TG3
Tilbygd del 1963: Eventuell drenering fra byggeår kan normalt være med påsmurt goudron (tettesjikt utvendig) på grunnmur. Ingen synlig utvendig tettesjikt. Tilstandsgrad er satt ut i fra observert tilstand/alder og opplysninger om drenering i forhold til normal levetid på befaringstidspunkt.
Manglende utvendig tettesjikt kan medføre fuktinntrenging, og aldersmessig slitasje på
dreneringssystemet er påregnelig. Drenering har i forhold til normal levetid på befaringstidspunkt snart utgått normal levetid. TG3
Antar reisverkevegger og tilbygd del med trebindingsverksvegger. Opprinnelig del med eller uten flis. I del fra 1963 er det ut fra byggeår trebindingsverksvegger med isolasjon. Trekonstruksjoner med liggende utvendig kledning. Utvendig kledning er sannsynlig fra da boligen ble tilbygd.
Vinduer med 3-lags glass og trekarmer fra bla. 1979. Det er åpningsvinduer og faste vinduer.
Finert ytterdør som er malt utvendig til hovedinngang. Folierte formpressede fyllingsdører som er nye etter 2005-06.
Finerte innerdører antas fra tilbygd byggeår.
Det er plassbygde takstoler fra byggeår, og bordtak fra 2005 som undertak. Nytt undertak på hele takkonstruksjonen i 2005. Det er innvendig loftsluke i 2. etasje. Deler av loft med flis-isolasjon og deler med isolasjon. Nyere isolering på loft er utført etter at taktekking var ny.
Det er flate tak innvendig i 2. etasje på boligen. Synlig lufting i takutstikk på begge sider av boligen, og synlig lufting via kalde boder i 2. etasje.
Overbygd tak ved inngangsdør til boligen. Saltak med trekonstruksjoner tekket med profilerte metallplater med taksteinsprofil.
Taktekking var ny i 2005. Yttertaket er besiktiget fra bakkeplan. Det er i metall i takrenner og nedløp. Vindskier i treverk som er malte.
Snøfanger på hovedtaket - deler over inngangspartiet/ytterdør. Takrenner, beslag og nedløp var nytt i 2005.
Uthus/garasje: Fundamentert på steiner rett på grunnen. Det er jord/grusdekke i garasjen. Trevegger med stående utvendig kledning.
Saltak med plassbygde trekonstruksjoner uten undertak, og del med flistekking og strøbord som undertak. Taket er tekket utvendig med metallplater, type bølgeblikk. Innredet med lys, strøm, dør, plassbygd garasje skyveport, panel, og tregulv.
TG3: Tilstandsgrad er satt ut ifra observert tilstand/alder på befaringstidspunkt- og hensyntatt type bygg/bruk. Generelt må det påregnes en vedlikehold/oppgraderinger. Enkel fundamentering og det er diverse skjevheter. Utvendig kledning har generelt behov for oppgradering, og står ned mot grunnen med fare for fuktoppsug, og det er diverse råteskader. Lav dimensjonering tak (normalt pga alder) og det er svank og skjevheter i taket.
Det er ikke takrenner, forkantbord, forkantbeslag, og del uten vindskier. Råteskader i vindskier. Betydelig med korrosjon (rust) i takplater, og en del takplater er løse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 148 kvm
1. etasje:
Bruksareal:  74 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapperom, kjøkken, stue/spisestue, bad, soverom
2. etasje:
Bruksareal:  74 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, mellomgang, 4 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Strøm, panelovner. Peisovn i stuen- montert inn etter 2006.
Beskrivelse av evnt avvik/anmerkning:Røykrørshull er ikke igjenmurt eller ildsted er fjernet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 654 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom. avg.

Løpende kostnader

Forsikring- antatt årlig sum (pr. mnd. Kr. 583) Kr. 7 000.
Kommunale avgifter/Eiendomsskatt- antatt årlig sum (pr. mnd. Kr. 1 167) Kr. 14 000
Normale årlige vedlikeholdskostnader- beregnet (pr. mnd. Kr. 1 500) Kr. 18 000
Sum årlige kostnader Kr. 39 000

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 576 558 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 075 610 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse - Nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Egen privat innkjøringsvei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runa@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 85 78 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema .

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.