Gjøvik

Sentrum - Lekker, nyoppusset leilighet med moderne preg - heis - innglasset balkong

Heimdals gate 7 , 2821 Gjøvik

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

31%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

14%

er gift

14%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 64 m²
Soverom 2
Byggeår 1972
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 770
Energimerking F
FINN.no 193148867
Sist endret 16.10.2020 14:01
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 731 170
Ligningsverdi 509 368,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 123 188,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 723 188,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 731 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

I Heimdalsgate 7 har vi for salg en lekker, nyoppusset leilighet i 6. etasje. Her finner du to soverom, stue/kjøkken i åpen løsning, samt et moderne, bad. Både kjøkken og bad har innredning fra Interiørhuset 4 x 48 med god kvalitet og moderne design.
Fra stuen har du utgang til en hyggelig, innglasset balkong, hvor du kan nyte kaffekoppen i solen.
Leiligheten fremstår moderne og delikat innredet, med bla spilevegg, mørk kjøkkeninnredning og lune farger. Alle overflater i leiligheten er fornyet.
Beliggenheten er meget sentral, med gangavstand til det meste Gjøvik sentrum har å by på, samt NTNU nesten rett over vegen.

Innhold

Leiligheten ligger i 6. etasje og inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue, innglasset balkong og to soverom. Bod i kjeller.

Standard

Denne leiligheten er betydelig oppgradert og modernisert den senere tid, og fremstår innvendig som ny. Alle overflater er oppgradert.
Kjøkkenet er fra Interiørhuset 4 x 48 og er i åpen løsning med barløsning mot stuen og har kjøkkeninnredning med laminerte skrog og svarte, glatte fronter. Takhøye overskap. Laminert benkeplate.  Integrert oppvaskmaskin, kombiskap, induksjonstopp og stekeovn.
Lekkert bad med flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malt betong i himmling. Her er innredning fra Interiørhuset 4 x 48 med glatte fronter og laminert plate med nedsenket servant. Dusjhjørne med glassvegger og takdusj. Gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.
Overflater er i hovedsak preget av laminat på gulv, malte, glatte flater på vegger og malt betong i himling.
Takstmannen har i sin tilstandsrapport ikke avdekket forhold som vurderes å være av negativ betydning for boligens tekniske tilstand.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Heimdalsgate på Gjøvik ligger høyt over byen ved Røverdalen og Fjellhallen. Dette er noen av Gjøviks eneste høyblokker. Leilighetene her er populære for sin sentrale beliggenhet, utsikt og praktiske løsninger. Det er kort vei til alle service- og tjenestetilbud i byen, og høyskolen og NTNU ligger innen gangavstand. Herfra er det også kort vei til tur- og friluftsområder. Hovdetoppen med skianlegg om vinteren og badeanlegget Fastland er begge også innen gåavstand. Gjøvik har Innlandets største kjøpesenter og er endestasjon på Gjøvikbanen. Det er ikke mer enn et par timer til Oslo, enten med toget eller med bil.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Felles tomteområde som er lett skrånende og opparbeidet med plen, diverse beplantning og mur.
Tomten er fellesareal.

Etasje 6 etasje

Garasje / Parkering

Asfaltert uteareal med parkeringsplasser som fordeles etter ansiennitet.

Barnehage / skole i området

Tongjordet barnehage (2-5 år) 0.5 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 0.6 km
Soppen barnehage (0-5 år) 0.8 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)r 0.5 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 1.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)  2.4 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 3 km
Gjøvik videregående skole r 1.5 km
Raufoss videregående skole 11.4 km

Felleskostnader

3 719 pr. mnd. Inkl i felleskostnader er renter og avdrag på felles gjeld, kommunale avgifter, forsikring bygg, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd, vedlikehold bygg mv

Borettslag

Briskebyen Borettslag, org.nr 948925753

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det er utarbeidet en PPV plan som følges i budsjettene i blokk 5 og 7. Planlagte utbedringer er som følger: utskiftninger av inngangsdører og legge nytt dekke på TV-opptak.
Det er ikke planlagt økning av felleskostnader som følge av dette, men vanlig små økninger som gjøres pr. år.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på Gobbs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Borettslaget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 61778169869, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.09.2020: 1.68% pa.
Antall terminer til innfrielse: 112
Saldo per 21.09.2020: 11 259 134
Andel av saldo: 123 188
Første termin/første avdrag: 30.09.2018 ( siste termin 30.06.2048 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

123 188

Rentekostnader fellesgjeld

138

Avdrag fellesgjeld

304

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184350

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 564 051,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 390 933,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven

Husdyrhold

Hundehold er kun tillatt etter søknad til borettslagets styre.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1972

Antall soverom

2

Byggeår

1972

Byggemåte

Høyblokk oppført i betongkonstruksjoner i 8. etasjer og kjeller. Yttervegger forblendet med teglstein og fasadeplater. Flatt tak, ingen atkomst for kontroll av taktekking. Innglassede balkonger. Støpt trapp ved inngang. Støpte trapper mellom etasjene. Heis.
Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2018, ytterdør til felles gang med brann/lydmotstand og balkongdør i tre med 3-lags isolerglass. Innvendig lette/glatte innerdører.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
Varmtvannsbereder på ca 120 liter fra 2006, plassert på bad. Synlige avløpsrør i plast og støpejern, synlige vannrør i kobber/metall.
Ventilasjon består av mekanisk avtrekksventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.
Skyvedørsgarderobe.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 64 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue og  to soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkudert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Felleskostnader kr 3 719
Det vil i tillegg påløpe utgifter til vedlikehold, innboforsikring, strøm, nett mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 509 368 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 833 726 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av kommunens reguleringsplan: Fjellhallens uteområde
mm. vedtaksdato: 05.11.1992 med formål: Boligformål.
Eiendommen ligger i et område som også omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn:  Langtidsplan 2013, vedtaksdato: 27.03.2014 med formål: Boligformål.
Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020. Eldre
reguleringsplaner foreslås opphevet i etterkant av vedtak av ny kommuneplan.
Planforslaget er tilgjengelig her:
https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet det offentlige nettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.