Snertingdal

Snertingdal - Lys og koselig enebolig med usjenert beliggenhet rett ovenfor Snertingdal sentrum.

Dalheimvegen 30 , 2838 Snertingdal

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

21%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 95 m²
Bruksareal 115 m²
Bruttoareal 126 m²
Tomt 932 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1948
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 90
Energimerking G
FINN.no 195883811
Sist endret 01.12.2020 15:40
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 1 701 492
Ligningsverdi 418 617,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 701 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 686 700 og eiendomsskatten er kr 2 369,-

Beskrivelse

Dalheimvegen 30 er en eldre enebolig som opprinnelig var kårbolig på gården Berg som ligger rett nedenfor. Dette er en solrik og stille plass hvor det er svært barnevennlig. Her er det gangavstand til skoler og barnehage, matbutikker og friluftsliv. Boligen er opprinnelig fra 1948, men har blitt oppgradert og vedlikeholdt de senere årene.
Første etasje inneholder gang, separat wc-rom og flislagt bad. I tillegg finnes romslig kjøkken med god skap- og benkeplass, samt plass til frittstående hvitvevarer. I tillegg er det god plass til spisebord med stoler. 1.etasje rommer også ei romslig stue med utgang til stor og solrik terrasse. Fra stuen er det trapp opp til loftsetasjen. Her finner vi 2 soverom, ett hovedsoverom og ett mindre barnerom/kontor. I tillegg finnes bod med gode oppbevaringsmuligheter.

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller: Annet fuktutsatt rom.
1. etasje: Bad, entré, kjøkken, stue og wc.
Loft: Hall m/trapp, 2 soverom, kryperom og kott.
Uthus på eiendommen.

Standard

Eldre enebolig som har blitt oppgradert og vedlikeholdt de senere årene. Noe fukt i kjeller. Nyere terrasse og inngangsparti på boligen. Utvendig kledning og fasade fremstår som godt vedlikeholdt.
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, profilerte tredører og laminert benkeplate. Noen dører har glassflater. Mekanisk kjøkkenvifte med avtrekk ut. Belysning over benk. Plass til stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Badet har fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med badekar, servant med skuffer, opplegg for vaskemaskin, speil og belysning. Ventilasjon gjennom mekanisk avtrekksvifte.
Separat wc-rom med gulvmontert wc, servant, overskap med speil og hylle, samt belysning. Oppvarming via panelovn. Wc-rommehr har vinylbelegg på gulv og panel på veggene.
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Panel og fliser.
Himling: Panel.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standrad, se vedlagt tilstandsrapport.

Beliggenhet

Snertingdal er et paradis for deg som søker ro og fred og som er glad i friluftsliv. Dalen er et lite stykke "Melkesjokolade-Norge" med gårdsbruk og kuer, sauer og grønne beiter, vaiende kornåkre, fiskevann og grønne åser. Boligen vi har til salgs ligger midt i Snertingdal sentrum. Det vil si litt ovenfor slik at du har en fantastisk utsikt mot sørvest og oppover dalføret. Her i sentrum finner du butikker, skoler og barnehager. Det er en snau halvtimes kjøretur til Gjøvik, der du finner absolutt alt du trenger. Snertingdal er også et godt utgangspunkt for fjellturer innover mot Synnfjellmassivet. 40 min bak rattet og du er på snaufjellet!

Tomt

Areal: 932 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 932,5 kvm. Flat /skrånende tomt med fint utsyn over omkringliggende landskap. Plass til biloppstillingsplasser på egen tomt. Opparbeidet med plen, beplantning og trær. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Skonnordtjernet barnehage (1-6 år) 12 min
3 avdelinger 0.9 km
Land Montessoribarnehage (0-6 år) 21 min
18 barn 10.3 km
Skoler
Snertingdal skole (1-10 kl.) 14 min
83 elever, 3 klasser 1.1 km
Gjøvik videregående skole 26 min
1050 elever 23.1 km
Dokka videregående skole 27 min
359 elever 25.6 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 16838487

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1948

Antall soverom

2

Byggeår

1948

Byggemåte

Enebolig opprinnelig fra 1948. Støpt grunnmur med kjeller og støpt gulv mot grunnen under deler av huset. Ringmur under en del av huset. Lufting via lufteluker i kryperom. Ukjent om det er drenert. Yttervegger i tre. Uvisst om det er tømmer eller reisverk uten bygningsmessig inngripen. Stående utvendig trekledning. Trevinduer med 2-lags glass ('81). Tredør med 2-lags glass (2016). Taktekking med metallplater. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Vindskier i tre.
Elektrisk:
Sikringsskap med aut. sikringer plassert i gang nede og sikrignskap med automatsikringer plassert i skap i 2.etasje. Hovedsakelig åpent ledningsnett.
VVS:
Synlige vannrør i kobber. Synlige avløpsrør i plast.
Varmtvannsbereder plassert i kjeller. Opplegg for vaskemaskin plassert i kjeller. Utekran.
Annet:
Fiber med TV og internett.
Det er rikelig med plassbygde garderobeskap på ett soverom i 2. etasje.
Uthus:
Reisverk i tre. Uisolert. Stående utvendig kledning. Mønet skrått tak. Metallplater på taket. Takstoler i tre. Vindu med ett lags glass. Tredører. Tregulv. Fundamentert direkte på grunnen.
Takstmannens vurdering ved TG2:
Yttervegger: Ingen spesielle avvik registrert. Tilstandsgrad satt pga alder.
Utvendige overflater: Godt vedlikeholdt. Dårlig lufting under kledning.
Innvendige dører: Profilerte tredører. Tilstandsgrad satt pga alder.
Utvendige beslag: Ingen spesielle avvik registrert. Tilstandsgrad satt pga alder.
Trapp: Trapp 1. til 2.etasje grunnet alder.
Piper: Pipe besiktiget fra bakkenivå, derfor begrenset inspeksjonsmulighet. Ellers ingen spesielle avvik registrert. Tilstandsgrad satt pga alder.
Frittbærende dekker: Eksakt tilstand kan ikke vurderes uten bygningsmessig inngrep. Noe skjevhet i konstruksjonen. Dette er normalt for byggeåret. Mest sannsynlig kryprom under del av huset med ringmur. Dette er på generelt grunnlag en risikokonstruksjon med begrenset inspeksjonsmulighet. Tilstandsgrad satt pga alder og nevnte forhold.
Bad: Fuktuslag på gulv. Dusj hadde vært brukt. Dusjing direkte på vegg anbefales ikke på generelt grunnlag da det øker risikoen for fuktproblematikk. Tilstandsgrad satt pga nevnte fohold.
Wc-rom: Ingen spesielle avvik registrert. Tilstandsgrad satt pga alder.
Kjøkken: Eldre innredning med noe bruksslitasje. Ellers ingen spesielle avvik registrert. Tilstandsgrad satt pga alder.
Uthus: Eldre uthus. Har noe behov for vedlikehold. Tilstandsgrad satt pga elde og slitasje.
Takstmannens vurdering ved TG3:
Direkte fundamentering: Kjeller er fuktig. Fuktutslag i vegger og gulv. På gulv er det fuktmerker. Etasjeskiller har vært fuktutsatt og tiltak er nødvendig. Anbefaler på generelt grunnlag god lufting og mekanisk avtrekksvifte for å unngå ytterligere skader på bygget og påfølgende mugg/sopp/råte problematikk. Kryperom under del av bolig med ringmur er på generelt grunnlag en risikokonstruksjon med begrenset inspeksjonsmulighet. Tilstandsgrad satt pga nevnte forhold.
Trapper: Trapp til kjeller er bratt og mangler rekkverk.
Informasjonen i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Lene Kristine Eikeland.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 126 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, kjøkken, stue og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med:
- Varmepumpe fra 2017.
- Peisovn i stue.
- Varme i gulv på bad og gang.
- Elektriske panelovner.
Det er registrert følgende pålegg/mangler vedrørende piper og ildsteder:
- Godkjent slukkeutstyr anskaffes.
- Innvendig plate på sotluke i kjeller mangler. Sot i bunn av skorstein fjernes.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 232 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Det må påregnes utgifter til forsikring, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 418 617 pr. 14.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 507 019 pr. 14.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i regulert område, men ligger under kommuneplanens arealdel med navn "2014 - 2026" med formål:
LNFR
Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag
datert 27.03.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høste 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vei: adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Merknad : Adkomst via 229/1.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann og avløp, ref opplysninger innhentet fra Gjøvik kommune.
Det er pr. dags dato ikke registrert pålegg om endring av tilknytningsforhold, men kommunen opplyser følgende:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra før 1980. Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er pt ikke avklart.
Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 25.08.2020
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.
Selger opplyser at det er lagt ledninger sånn at alt er klart til å koble seg på offentlig avløp om kjøper ønsker dette. Megler har ikke gjort ytterligere undersøkelser rundt dette.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.