Gjøvik

Leilighet i Mustadhagen - 3.etg - balkong - heis - 2 boder - parkeringsplass - sentrumsnært!

Strandgata 10 , 2815 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sara Hichour
Sara Hichour Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Bruttoareal 41 m²
Tomt 2 709 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 210
Energimerking C
FINN.no 194495161
Sist endret 26.10.2020 10:04
Prisantydning 1 200 000
Totalpris 1 696 394
Ligningsverdi 401 025,-

Beregnet totalkostnad

1 200 000,- (Prisantydning) 481 087,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 681 087,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 307,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 696 394,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Mustadhagen ligger sentralt til midt i smørøyet av Gjøvik. Leiligheten ligger i 3.etg. i Strandgata 10 tilbaketrukket fra larm og støy. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og strandpromenade. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her!
Leiligheten vi har for salg er en lys og pen 1-roms leilighet bygget i 2006. Her finner du entré/gang med plass til å henge fra seg yttertøy, fra gangen er det adkomst til et romslig bad, her er det fliser på gulv og vegger, varme i gulv og opplegg til vaskemaskin. Kjøkkenet er i åpen løsning tilknyttet gang og stue og er ført i lyse farger. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter og laminerte skrog og benkeplate, det er plass til integrert oppvaskmaskin og frittstående komfyr og kjøleskap. Stua har store vindusflater som slipper inn naturlig lys og godt med plass til spisestue og sofamøblement. Fra stua er det også utgang til en koselig vestvendt balkong. Det er også en sovealkove med plass til seng og garderobeskap. I tillegg følger det med to boder i felles gang og privat parkering på felles parkeringsplass.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Lys og pen leilighet på ca. 38m² som inneholder:
Entré, kjøkken og stue i åpen løsning, bad og sovealkove.
Fra stua er det utgang til en koselig balkong. I tillegg følger det med to boder i felles gang og en parkeringsplass på felles utvendig parkeringsplass.

Standard

Leilighet i blokk fra 2006 fremstår med normal standard og planløsning.
Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter og laminerte skrog og benkeplate. Det er flislagt mellom over- og under skap og belysning over benkeplate. Glassfelt i enkelte overskap. Det er dobbel kjøkkenkum, kjøkkenvifte med avtrekk ut og plass til integrert oppvaskmaskin og frittstående komfyr og kjøleskap.
Bad:
Badet er innredet med servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjvegger, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Det er mekanisk avtrekk, tilluft i dør og varme i gulv. Overflater består av fliser på gulv og vegger og malte plater i himling.
Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett og fliser.
Vegger: Malt strie og fliser.
Himling: Betong og malte plater.
El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.
Sikringsskap plassert på sovealkove.
Vedlikehold/påkostninger opplyst av eier:
2020: Malt overflater på tak og vegger unntatt sovealkove. Faglært egeninnsats.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Mustadhagen ligger sentralt til midt i smørøyet av Gjøvik. Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje i Strandgata 10 tilbaketrukket fra larm og støy. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og strandpromenade. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by, er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved friluftsbadet Fastland finnes alpinanlegg vinterstid. Herfra er det også kort til Mjøsa.

Tomt

Areal: 2 709 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Fellesarealene er opparbeidet med plen. Beplantning med planter/bed og busker/ trær.
Etablert uteplass med sittebenker. Interne gangveger er asfaltert. Innkjøring og øvrige arealer omkring bygningen er asfaltert.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

En privat parkeringplass på felles utvendig parkeringplass.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 9 min, 250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 11 min), 90 elever, 10 klasser 0.8 km
Gjøvikregionen International Sch... 19 min
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3 min, 318 elever, 12 klasser 3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 7 min, 310 elever, 10 klasser 3.6 km
Gjøvik videregående skole 21 min, 1050 elever 1.8 km
Raufoss videregående skole 13 min, 450 elever 11.5 km
Barnehager:
Tongjordet barnehage (2-5 år) 6 min, 18 barn, 1 avdeling 0.6 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 9 min, 45 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 11 min, 48 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Se vedlagte naboplagsprofil.

Felleskostnader

6 877 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer utvendig forsikring, kommunaleavgifter, eiendomsskatt, strøm i fellesarealer, styrehonorar, regnskapsføring, kabel-tv og internett.

Borettslag

Borettslaget Mustadhagen ii borettslag, org.nr.  987977744, består av 48 andelsleiligheter - fordelt over to blokker på 5 etasjer.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser: Fra nyttår økes felleskostnadene som vedtatt på generalforsamling - ihht prisindeksen, som ser ut til å ende på ca 1,4 prosent.
Utover overnevte foreligger følgende planer som på sikt kan gi en liten økning:
- Montere låsbare postkasser
- Montere komfyrvakter
- Montere vannlåser
- Bygge ut brannvarslingsanlegget

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
IN-Ordning:
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.
Vi avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter / avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader til banken. Vi avregner hvert halvår, dvs pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg.
I en evt fastrenteperiode er det ikke anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11499044, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.09.2020: 2.48% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 30.09.2020: 27 570 529
Andel av saldo: 481 087
Første termin: 31.12.2009Første avdrag: 30.06.2012 ( siste termin 30.06.2032 )
Fast rente fram til 01.07.2027

Andel fellesgjeld

481 087

Rentekostnader fellesgjeld

960

Avdrag fellesgjeld

2 924

Andel formue

11 636

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184564

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 2 194 468,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 178 603,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene ikke tillatt men det kan søkes til styret om dispensasjon.
Punkt 9 i husordensreglene:
Et borettslag som vårt tillater normalt ikke at beboerne har hund, katt eller andre husdyr - men det kan søkes styret om dispensasjon. Eventuelle husdyr må uansett ikke være til plage/ubehag for naboer, de må luftes i bånd og må selvfølgelig ikke bråke - eller tilgrise verken inne- eller uteområder.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Byggeår

2006

Byggemåte

Blokkbebyggelse fundamentert på støpt grunnmur og kjeller med asfaltert garasjeplass. Etasjeskillere
og vegger i hovedsak av støpt betong. Yttervegg forblendet med murstein og malte fasade plater. Grunnmur overflatebehandlet med murpuss. Utvendige beslag i metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Leilighetsdør i tre med brann og lyd motstand. Formpressed innerdør. Flatt tak.
Balkong mot vest:
Støpt dekke. Rekkverk i glass og metall. Balkongdør med 2-lags isolerglass.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner:
Synlige avløpsrør i: Plast.
Synlige vannrør i: Plast/rør-i-rør.
Stoppekran plassert i fordelingsskap på bad.
Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Varmtvannsbereder på ca. 120 liter.
Luftbehandling:
Ventilasjonen består av mekanisk avtrekksventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 41 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken/stue, bad og  sovealkove.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner og varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 401 025 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 443 690 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av kommunens reguleringsplan (RP) med navn: 3407 05020222 -
Mustadhagen m.m. vedtaksdato: 04.05.2000 og formål: Bb-2/Fk Boliger (blokk)/Forretning og kontor.

Offentlige planer

Kommunen opplyser:
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget er tilgjengelig her: https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx
Det er igangsatt reguleringsplan for ny sentrumsadkomst fra RV.4 - Huntonarmen, som berører planområdet vest for Bb2 i planen for Mustadhagen.
https://geoinnsyn3.nois.no/release/[?project=gjovik&application=GI3GLT%2F&guid=5f6e269d-22fe&layers=1044,1033,8023&zoom=15&lat=6740705.05&lon=591872.08&params=11000000000

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjøvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken og bad følger IKKE med i handelen.
Sofa og bokhylle kan kjøpes om ønskelig.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sara@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 40 63 20 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.