Biri

Biri - Halvpart av tomannsbolig med 3 soverom - 3 terrasser - fantastisk utsikt mot Mjøsa. Barnevennlig og solrikt.

Honnebakken 19 , 2836 Biri

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

33%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 117 m²
Bruksareal 130 m²
Bruttoareal 143 m²
Soverom 3
Byggeår 2015
Gårdsnummer 133
Bruksnummer 166
Energimerking B
FINN.no 194997973
Sist endret 22.10.2020 11:58
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 2 776 492
Ligningsverdi 784 212,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 776 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Honnebakken 19 er en nyere tomannsbolig over to etasjer fra 2015. Her er mye fortsatt "nesten nytt", overflatene er lite slitt, og de lyse overflatene gjør det enkelt å bare flytte rett inn! 
Boligen har stue, spisestue, kjøkken og bad samt entre og utebod i øverste etasje. Herfra er det også utgang til terrassene som strekker seg rundt huset mot øst og sør. Utsikten mot Mjøsa og Hedmarkssiden er flott. Underetasjen inneholder tre soverom, et stort bad, vaskerom og bod i tillegg til entre og hall. Også i underetasjen finnes terrasser.

Innhold

Leiligheten er over to plan og inneholder i 1.etasje: Entré, kjøkken, vaskerom, gang, stue og utvendig bod. I underetasjen: Bad, 3 soverom, trapperom og teknisk rom.

Standard

Boligen er fra 2015. Bygningen er i hovedsak som fra byggeår, fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig.
1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate er laminert. Laminat over benkeplate med belysning over. Komfyrvakt. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Integrert koketopp og komfyr. Plass for frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin.
Stue og spisestue i ett. Vedovn. Lys og romslig rom med dør ut til terrasse med en storslått utsikt mot Mjøsa.
Vaskerommet har gulvbelegg, belegg på vegg og himlingsplater. Servant med underskap og utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv.
Underetasje
3 soverom hvorav det ene har dør ut til stor terrasse.
Badet har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Servant med underskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv.
Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Parkett. Fliser. Belegg. På vegger: Panelplater. Fliser. Våtromsbelegg. I himling: Himlingsplater.

Beliggenhet

Honnebakken 19 liger på Honne-jordet rett sør og ovenfor Biri sentrum. Boligen er bygget på en hellende tomt. Det første som slår deg her oppe er den vide, uavbrutte Mjøsutsikten. Området er solrikt og svært barnevennlig. Herfra er det gangavstand til sentrum av Biri der de fleste servicetilbud, skoler og idrettsplasser ligger. Biri er noe av det mest sentrale i Mjøsregionen med 20-30 km til alle Mjøsbyene Gjøvik, Lilllehammer og Hamar. Det er et par timer til Oslo og ca. 1,5 til Gardermoen.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Felles eiet tomt som er skrånende og opparbeidet med plen, trær og prydbusker. Gruset gårdsplass

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass foran boligen og på fellestomten

Barnehage / skole i området

Skrinnhagen skole (1-7 kl.)
217 elever, 12 klasser 1.8 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.)
140 elever, 6 klasser 1.4 km
Statens gartner- og blomsterdekor
80 elever, 7 klasser 10.6 km
Gjøvik videregående skole 21
1050 elever 20 km
Diseth FUS bhg. - Biri (0-6 år) 7
3 avdelinger 0.5 km
Biri barnehage (1-5 år) 24
82 barn, 4 avdelinger 1.9 km
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år)
30 barn 2.8 km

Felleskostnader

3 150 pr. år. Inkluderer snømåking og strøing av gårdsplass. Utgiften pr. år variere noe med tanke på hvor mange ganger jobben utføres.

Sameie

Boligen er en del av ett boligsameie. Det er ikke etablert noe sameiemøte eller innbetaling til felleskostnader i sameiet. Her er det kostnader i forbindelse med snømåking og strøing og man ønsker å benytte seg av det og betale for det.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Foreligger ingen vedtekter eller husordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

3

Byggeår

2015

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Vinduer, ytterdør og balkongdører
av tre med 2-lags isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.10.2015 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 143 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 3 soverom, trapperom
1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, vaskerom, gang, stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av panelovner, varme i gulv og ildsted.
Selgers opplysning: Varme i gulv på vaskerom, entre, trapperom, teknisk rom og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 029 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kommunale avgifter

Løpende kostnader

Forsikring, estimert (pr. mnd. kr 333) kr 4 000
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert (pr. mnd. kr 1 167) kr 14 000
Vedlikeholdskostnader, estimert.(Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks. våtrom, fuktsikring, tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets levetid fordelt over flere år) (pr. mnd. kr 1 250) kr 15 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere. Sum årlige kostnader kr 33 000

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 784 212 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 823 162 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Konsentrert småhusbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann og avløp er offentlig tilknyttet.
Offentlig veg med privat adkomst.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.