Gjøvik

Gjøvik/Kirkeby - Lys og tiltalende rekkehusleil. med flott opparbeidet hage. 2 sov - garasje - stille og rolig.

Kirkebyskogen 34 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 106 m²
Bruksareal 113 m²
Bruttoareal 128 m²
Tomt 11 855 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1964
Gårdsnummer 62
Bruksnummer 138
Energimerking G
FINN.no 195884084
Sist endret 29.11.2020 02:32
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 900 648
Ligningsverdi 599 010,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) 102 666,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 892 666,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 900 648,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og tiltalende rekkehusleilighet, beliggende nest innerst i blindveg. Boligen går over 2 plan, med adkomst på mellomplanet. Her kommer vi inn i romslig gang med god skapplass til oppbevaring av klær og sko. En liten trapp opp finner vi en lys og romslig stue. Store vindusflater og gjennomlys, gir god romfølelse. Fra stuen er det utgang til overbygget balkong på 8,5 kvm. 1.etasje rommer også et lyst og pent kjøkken fra 2013 med innredning fra IKEA. Den opprinnelige døren mellom gang og kjøkken er tettet igjen, noe som gir ekstra god skap- og benkeplass på kjøkkenet. Innredningen har  keramisk platetopp, integrert mikro, stekeovn og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap.
I underetasjen finner vi bla. 2 romslige soverom. Det ene rommet var opprinnelig 2 mindre soverom som er slått sammen. Fra det opprinnelige hovedsoverommet er det adkomst til østvendt overbygget skiferlagt uteplass på ca 10 kvm. Herfra er det adkomst videre ut i hagen som er meget pent opparbeidet med stier, bed og busker. Ellers i underetasjen finner vi flislagt bad som rommer bla. baderomsinnredning, dushjørne og opplegg for vaskemaskin. Toalettet er plassert på eget wc-rom vegg i vegg med badet. I tillegg finnes en praktisk bod til oppbevaring.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Hall inkl trapp, stue/spisestue, kjøkken.
U.etasje: Gang inkl trapp, 2 soverom, Bad/vaskerom, wc og bod.
Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg i rekke.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1964 og fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt. Eier opplyser at boligen ble betydelig pusset opp innvendig i 2013.
Kjøkkeninnredningen ble oppgradert i 2013 med innredning fra IKEA. Innredningen har profilerte fronter, benkeplate i heltre og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Baderomsplater med flis-imitasjon mellom benk og overskap.  Keramisk platetopp. Integrert mikro, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående side by side kjøl og frys som medføkger i handelen. Mekanisk avtrekk(ventilator) over platetopp.
Badet ble oppgradert av tidligere eier i 2010 og har fliser på vegger og gulv, samt malte/folierte plater i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med
tilhørende belysning. Overskap med glass og treverk i fronter. I tillegg finnes dusjhjørne med buede dusjdører, opplegg for vaskemaskin, stoppekran til varmtvannsbereder og hyller. Naturlig avtrekk i yttervegg og ventil inn til lufteløpet i pipe. Tilluft via spalte under dørbladet.
Separat wc-rom med gulvmontert toalett byttet i 2016. I tillegg finnes skap under servant med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Oppvarming via panelovn. Feieluke.
Boden i underetasjen har belegg på gulv, malt puss på vegger og malte slette plater i himling. Boden inneholder plassbygde hyller og varmtvannsbereder.
Beskrivelse av innvendige overflater:
1.etasje:
Gulv: laminat, parkett
Vegg: malt panel, tapet, malt strie/tapet.
Himling: malt panel, malte/folierte himlingsplater
Underetasje:
Gulv: Belegg, laminat, belegg(bad)
Vegg: malt panel, malt strie/tapet, fliser(bad), malt puss/betong
Himling: malte slette himlinger., malte/folierte himlingsplater, malt panel
Vesentlige endringer etter byggeår:
Utført i regi av eier:
2013:
- Alle innvendige overflater ble oppgradert bortsett fra badet.
- Åpnet opp mellom kjøkken og spisestue/stue.
- Monterte gips og panel på vegg mot nabo (nord). (lyddemping)
- Deler av det elektriske anlegget ble oppgradert ifm innvendig oppussing.
2016:
- Satt inn ny varmtvannsbereder.
2017:
- Opparbeidet hagen med skifersti og uteplass. Planter og busker. Ut fra fremlagte bilder fremstår uteområdet meget pent og
gjennomtenkt.
- Platting ved inngangen med spiletak.
Utført av tidligere eier. ref selger:
2010:
- Oppgraderte badet.
Utført i regi av borettslaget opplyst av selger:
2005: Oppgraderte tekking.
2008: Etterisolert gulv underetasje.
2014: Asfalterte interne veier.
2016: Beslått piper over tak.
2020: Rehabilitering av alle avløpsrør i hele borettslaget pågår.

Beliggenhet

Kirkebyskogen 34 ligger rett sør for Gjøvik sentrum, og ligger godt skjermet fra alle store hovedveier. Området er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og en mengde småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene. Fra Hovdetoppen nesten midt i byen er det også alpinbakke, og i bunnen av bakken ligger Fastland - et friluftsbad som er alle gjøvikenseres felles badedam i sommerhalvåret. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca 1,5 timer unna Gardermoen.

Tomt

Areal: 11 855 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Ved inngangen er det laget en fin platting/uteplass med spiletak. Utenfor underetasjen er tomten pent opparbeidet med skiferlagt (skifer er lagt i grus) uteplass og sti. Flere bed med blomster og forskjellige busker. Fremstår vedlikeholdt og påkostet.

Garasje / Parkering

På felles parkeringsplass og i egen garasje i rekke.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kopperud barnehage (1-5 år) 12 min
63 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 15 min
60 barn 1.3 km
Vindingstad barnehage (1-5 år) 17 min
48 barn, 3 avdelinger 1.3 km
Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.) 15 min
309 elever, 21 klasser 1.1 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 17 min
460 elever, 20 klasser 1.4 km
Gjøvikregionen International Sch... 18 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 21 min
90 elever, 10 klasser 1.8 km
Gjøvik videregående skole 9 min
1050 elever 4.7 km
Raufoss videregående skole 16 min
450 elever 11.7 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

3 897 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.

Borettslag

Kirkebyskogen 1 Borettslag med orginasjonsnr. 948 925 109.
Styreleder i borettslaget er Ingjerd Løchen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

GOBB er kjent med at det i 2020/2021 skal utføres rørfornying i borettslaget. Arbeidet skal lånefinansieres, men beløp for låneopptak er foreløpig ikke kjent.
Styreleder bekrefter at rehabiliteringen av avløpsrør er i gang, og at prosjektet vil vare i perioden uke 42-50 og borettslaget blir noe preget av anleggsarbeidet i denne perioden. Dette vil medføre en økning i fellesutgiftene på ca. 350,- pr. mnd.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7 325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778180781, Nordea Bank Norge ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.10.2020: 1.37% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77
Saldo per 09.10.2020: 2 464 000
Andel av saldo: 102 667
Første termin/første avdrag: 30.03.2020 ( siste termin 30.12.2039 )

Andel fellesgjeld

102 666

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 115 pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

Kr. 444 pr. mnd.

Andel formue

32 958

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86181982

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 885 366,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 255 940,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak større vedlikeholdskostnader enn hva som er budsjettert.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men det er den enkelte dyreeiers ansvar at eventuelle dyr ikke er til sjenanse for andre beboere.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1964

Antall soverom

2

Byggeår

1964

Byggemåte

Rekkehus på 2.etg + mellomplan med inngang og gang. Grunnmur av betong/mur. Støpt gulv på grunn. Grunnmur er påforet under terrenget. Grunnmur er pusset utvendig over terreng. Yttervegger er oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Pulttakkonstruksjon tekket med asfaltpapp. Renner, nedløp og beslag av lakkert/foliert metall.
• Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling i glass produsert i 1993. 2011, 2014.
• Vinduer i treverk med 3-lags isolerglass. Iht til datostempling i glass produsert i: 2019 og 1981.
• Terrasse/balkongdører med 2-lags isolerglass i trekarmer. ikke merket med dato. Antatt fra 1993.
• Tett ytterdør treverk fra 2019
Elektrisk:
Sikringsskap med hovedsakelig jordfeilautomater er plassert i gangen i underetasjen.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler.
Samsvarserklæring på det elektriske anlegget ble ikke fremlagt.
Samsvarserklæring på strømmåler datert 03/01-18
Eier opplyser om at det ble utført en el-kontroll 08.06.20 og at ingen avvik ble registrert. Rapport ble ikke fremlagt.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
MERK: Mekanisk avtrekk savnes på badet.
Rør:
-Synlige vannrør: kobber
-Synlige avløpsrør i plast og noe støpejern.
-Varmtvannsbereder på 200L opplyst fra 2016. plassert i bod u.et.
- Vanninntak og stoppekran er plassert på wc-rom.
TIL INFO: Eier opplyser om at det pågår vedlikehold/rehabilitering av alle avløpsrør i borettslaget.
Balkong 1.etasje:
Utgang fra spisestue til østvendt overbygget balkong i 2.et. på 8,5m2. Tradisjonelt utkraget trebjelkelag med dekke av smale terrassebord. Balkongen er i ytterkant opphengt i tredrager. Rekkverk av treverk med en høyde på 86,5cm. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen. Rekkverkshøyden tilfredsstiller ikke dagens krav som er på min 1,0 meter. Selv om nye krav ikke har tilbakevirkende kraft anbefales det at terrasser/balkonger sikres etter dagens krav.
Platting/uteplass ved inngang:
Vestvendt terrasse på ca 27m2 med spiletak over deler av terrassen. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, der terrassen er fundamentert på betongheller lagt direkte på terrenget. Terrassen var dekket med snø på befaringsdagen. Konstruksjonene fremstår stabile. Konstruksjoner som er fundamentert direkte på terrenget vil normalt bevege seg som følge av tele og setninger i grunnen.
Uteplass foran u.etasjen.
Utgang fra soverom i u.et til en østvendt overbygget skiferlagt uteplass på ca 10m2. Skifer er lagt i sand slik at noe bevegelser vil være naturlig.
Fremstår i god stand på befaringsdagen.
Garasje:
Garasje i rekke med én biloppstillingsplass. Støpt ringmur. Grus/jordgulv. Uisolerte yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Mønet takkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Vippeport i treverk.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes da selve grunnmuren(betongen) ikke er synlig for kontroll i underetasjen og pga alder.
- Drenering: vurderes pga nevnte forhold og alder. Se punkt 1.4 i rapporten.
- Vinduer: vurderes da vinduene fra 1993 og 1981 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Ytterdører og porter: vurderes da terrasse/balkongdører fra 1993 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Takkonstruksjon: vurderes da takkonstruksjon er lukket og ikke kan inspiseres. Ytterligere undersøkelser anbefales, men det ble ikke registret noen åpenbare tegn til problemer med konstruksjonen.
- BAKRE DEL AV U.ET - Konstruksjon: vurderes da utforede yttervegger under terrengnivå og oppforede tregulv på eldre betonggulv på grunn er å betrakte som en risikokonstruksjon. Konstruksjonene anbefales overvåket.
- BAKRE DEL AV U.ET - Fuktmåling: vurderes pga følgende merkander: Fuktsøk med indikator viser noe forhøyede verdier i betonggulv på grunn og i nedre del av grunnmur i boden. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da det ikke er synlig membran i sluket og en ev. membran/tettesjikt har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på membran eller utførelse. Ytterligere
undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- BAD - Sanitær og ventilasjon: vurderes da badet ikke er tilkoblet mekanisk avtrekk. Viktig å merke seg at det er krav til mekanisk avtrekk på bad bygget etter 1997. Dette anbefales montert.
All informasjon i dette punktet er hentet fra vedlagt eierskifterapport datert 21.10.2020 utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Det anbefales å sette lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen...

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 128 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall inkl trapp, stue/spisestue og kjøkken.
1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang inkl trapp, 2 soverom, bad/vaskerom og wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Peisovn fra Aduro i stue 1.et.
Gulvvarme på badet.
Panelovner.
Det er ikke registrert pålegg / mangler vedrørende piper og ildsteder.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres Kirkebyskogen 1 BRL.
Felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 3 323,-
Avdrag: 444,-
Renter: 115,-
Diverse: 15,-

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm felleskostnader, innboforsikring, strøm osv. Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 599 010 pr. 15.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 156 436 pr. 15.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er kommuneplanens arealdel, vedtatt 27.03.2014 med formål bolig. Bestemmelsesområde nr 2.
Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel. Den har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget finnes her:
https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/kommuneplanens-arealdel/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst: Offentlig (private interne veier)
Vann: Offentlig
Avløp: Offentlig

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.