Gjøvik

Gjøvik - Enebolig med fantastisk utsikt utover Mjøsa, meget gode solforhold, 3 soverom og alt på ei flate.

Kollshaugen 8 , 2825 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 128 m²
Bruksareal 151 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 1 579 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 92
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 199097272
Sist endret 02.12.2020 12:28
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 360 862
Ligningsverdi 511 315,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 70 862,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 360 862,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enebolig med alt på ei flate og god planløsning. Adkomst via overbygget inngangsparti. Her kommer vi inn i entre med garderobeskap. Herfra er det adkomst til romslig bad. Fra badet er det adkomst til badstue. I tillegg finnes separat wc-rom.  Boligen rommer også 3 soverom, hvorav ett hovedsoverom med god plass til garderobeskap og dobbeltseng. I tillegg finnes 2 mindre barnerom/gjesterom. Kjøkkenet har lys innredning med god skap- og benkeplass og plass til frittstående hvitevarer. I tillegg er det plass til spisebord på kjøkkenet. Vegg i vegg finner vi romslig stue, samt separat spisestue. Fra spisestuen er det utgang til ca. 46 kvm stor terrasse. Her er det gode sol- og utsiktsforhold. Utvendig finnes en praktisk bod med gode oppbevaringsmuligheter.

Innhold

Bolig med alt på ei flate som inneholder:
gang, kjøkken, stue, spisestue, 3 soverom, bad/wc/vaskerom, badstue og wc.
Utvendig bod.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1966. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Generelt sett fremstår boligen i normalt god stand og vedlikeholdt. Samtidig er det enkelte bygningsdeler som trenger vedlikehold/oppgradering/tiltak.
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter (noen slette fronter) og benkeplate i laminat med vask i rustfritt stål og 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Topp benkeplate er montert på 86cm over gulvet. Høydeforskjell mellom topp komfyr og benkeplate. Mekanisk avtrekk (ventilator) over komfyr.
Badet har fliser på gulv, fliser og baderomsplater på veggene og malte/folierte plater i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med tilhørende belysning. Overskap. I tillegg finnes dusjsone uten forheng/dør, opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder og gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk og naturlig avtrekk ut gjennom yttervegg.
Separat wc-rom med belegg på gulv, malt strie og malte fliser på vegger, samt malt panel i himling. Rommet inneholder baderomsinnredning og gulvmontert toalett. Oppvarming via stråleovn. Sluk i gulvet. Mekanisk avtrekk tilkoblet lufteløpet i pipen.
Badstue med malt og ubehandlet betong på gulvet, samt ubehandlet panel på vegg og i himling. Plassbygde sittebenker. Polar badstuovn. Ikke merket med effekt. Ventilert mot badet. Eier opplyser om at badstuen ikke har vært brukt i deres botid, 2007-2020. Videre opplyser de at badstuen er testet i 2020 og fungerer. På generelt grunnlag anbefales ytterligere undersøkelser før denne tas i bruk, da den har stått ubrukt over lengere tid.
Utvendig bod har ubehandlet betong på gulv. Yttervegger er ikke kledd på innsiden og er uisolerte. Noe sprekker/riss i gulv. Ringmur har sprekker.
Plassbygde dører. Ikke tegn til innsig av vann eller øvrige lekkasjer.
Øvrige rom i boligen ble visuelt undersøkt av takstmannen og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble ikke avdekket feil eller avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Øvrige rom vurderes å ha normal slitasjegrad etter alder.
Vær oppmerksom på at det som regel vil være diverse mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder hvor bilder, hyller/ møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være diverse slitasje, og noe misfarge/ riper og lignende hvor møblement og tepper har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet boenhet, og slike mindre "avvik" er å anse som normalt.
Besrkivelse av innvendige overflater:
Gulv: laminat, parkett, fliser (gang og bad)
Vegg: malte slette flater, malt panel, tapet, tegl, brystningspanel, malt strie, malt tegl, fliser(bad)
Himling: malte/folierte himlingsplater, malt panel
Vesentlige endringer etter byggeår:
Opplysninger fra forrige prospekt (Tidligere eier)
1985: Påbygg spisestue
1998: Yttertak på boligen ble tekket om.
2000-2006: Nytt bad med fliser og våtromsplater på veggene, fliser på gulv, ny varmtvannstank 198 l, opplegg til vaskemaskin, ny
innredning
2001: Ny utvendig panel og etterisolert med 5 cm mineralull
2001: Ny kjøkkeninnredning i laminat med heltre dører i eik fra Marbodal.
2005/2006: Beiset utvendig.
2006: Ny vann og avløpsledning (Elvestadledning)
Nåværende eier:
2007: Omgjort tidligere carport til utvendig bod. (Dugnad sammen med snekker.)
Pusset opp 2 soverom. Nye toppsvingvinduer fra NATRE, laminatgulv fra Pergo, gipsvegg med tapet i et rom. Nye dører. (Arbeid
utført av snekker.) Satt opp panelplater i et soverom som egeninnsats.
Ny dør til wc-rom. Lagt tak-ess takplater i soveromsgang. (Utført av snekker.)
Tapetsert vegger i soveromsgang med veggfornyer og malt veggene. Satt inn skyvedører til garderobe foran sikringsskap i yttergang.
Lagt 14 mm parkett i stua; brunbeiset Hevea. Nye himlingsplater i tv-stue. (Utført av snekker.)
Lagt gips og renoveringstapet på vegger i tv-stue. (Dugnad sammen med snekker)
Malt overflater innvendig i spisestue. (Egeninnsats)
2008: Etterisolert noe på loft og lagt golv på loft. (Dugnad sammen med snekker)
2012: Beiset utvendig. (Egeninnsats)
2012: Satt inn ny peisovn i stue. Utført av Varmefag AS.
2017: Skiftet Elvestadledning. (Egeninnsats/dugnad)
2020: Beiset utvendig. (Dugnad)
Malt kjøkkeninnredning og vegger, malt soveromsgang og innerste soverom. Satt opp 3 kjøkkenskap fra Ikea. (Egeninnsats.)
Ny utforing og listing på innerste soveromsvindu. (Utført av snekker.)
Laget 2 åpninger fra yttergang til soveromsgang og åpning inn til stue. (Utført av Innlandet bygg & vaktmestertjenester.)
Malt strie og fliser på wc-rom. (Egeninnsats.)
Satt inn nyere servantskap på wc-rom. (Utført av Innlandet bygg & vaktmestertjenester.)
Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
- Noen sprekker i fliser på gulv på våtrom.
- Skiftet elvestadledning i 2017. Arbeidet er utført via egeninnsats/dugnad.
- Sprekk i betong over stuegulv. Ikke problematisk i følge takstmann.
- Det har noen ganger gått mus i felle på loft på høsten.
- Har kommet inn vann rundt søndre pipe. Reparert med tetningsmasse og byttet fuktig isolasjon.
- Byttet en del brytere/kontakter ved egeninnsats. Satt opp 3-fas stikk i entre utført av Elektro1 AS. Foreligger samsvarserklæring på arbeid gjort av Elektro1.
- Har vært el-kontroll. Resultat OK.
For mer utfyllende informasjon henviser vi til eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug og selgers egenerklæringsskjema. Disse følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Beliggenhet

Kollshaugen 8 ligger øverst på Kollshaugen rett nord for Gjøvik sentrum mellom Bråstadvika og Redalen. På den store solrike tomten har du fantastisk utsikt over Mjøsa og grønnkledte åser. Kollshaugen er et stille og rolig område som har blitt populært for nybyggere og barnefamilier. Her er det kort vei til busstopp, skole og barnehage. Videre har området gode tur- og treningsmuligheter både sommer og vinter.
Det er ca. 10 minutters kjøring ned til Gjøvik. Byen har Innlandets største kjøpesenter, koselige små handlegater, NTNU og et rikt kulturliv. Gjøvik er endestasjon på Gjøvikbanen som tar deg til Oslo på ca 2 timer. Det er ca 1,5 timer fra Gjøvik til Gardermoen. Avstanden til Moelv er ca 15 min med bil. Til Lillehammer og Hamar tar det ca. 40 min å kjøre.

Tomt

Areal: 1 579 kvm, Eierform: Eiet tomt
Utsiktstomt med gode solforhold. Tilnærmet flat tomt rundt huset. Opparbeidet med plen, busker, støttemur og planter. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

På egen tomt/gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Monssveen barnehage (0-6 år) 8 min
70 barn, 4 avdelinger 5.1 km
Diseth FUS bhg - Redalen (0-6 år) 10 min
2 avdelinger 6.9 km
Solåsstua barnehage (0-5 år) 10 min
20 barn, 1 avdeling 6.9 km
Skoler
Lundstein skole (1-7 kl.) 22 min
88 elever, 6 klasser 1.9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 9 min
310 elever, 10 klasser 6.2 km
Gjøvik videregående skole 11 min
1050 elever 7.2 km
Statens gartner- og blomsterdeko... 21 min
80 elever, 7 klasser 17.3 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88214776

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1966

Antall soverom

3

Byggeår

1966

Byggemåte

Støpt ringmur. Krypkjeller under boligdelen. Yttervegger er hovedsakelig oppført i lettbetong(siporex). Etterisolert 5 cm utvendig ifm oppgradering av kledning i 2001. Øvrige yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Siporex/lettbetong i etasjeskille mot krypkjeller. Plate på mark i utvendig bod. Saltakkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Renner, nedløp og beslag av lakkert/foliert metall. Kaldt loft isolert mot etasjen under. Trevinduer med 2-lags isolerglass med varierende alder.
Vinduer/dører:
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling i glass produsert i: 1985, 1991, 1997, 2000 og 2007.
"vindu" av glassbyggerstein på badet.
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Iht merking i glass produsert i 1997. Katteluke er montert i ytterdør.
Merk: Noe kondens misfarginger innvendig på ytterdør.
Terrassedør med 2-lags isolerglass i trekarmer. iht merking i glass produsert i 2000.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler er plassert i eget skap i gangen.
Bryter til Elvestad-kabel (varmekabel) er plassert på vegg under sikringsskap.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken, bad og wc.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Merk: Tilluft til bad savnes.
Rør:
Synlige vannrør: kobber
Synlige avløpsrør i plast
Varmtvannsbereder 198liter prod.år 2000 plassert på badet.
Overbygget inngangsparti:
Ca 8 m2.
Tradisjonelt trebjelkelag med dekke av terrassebord og fotskraperister i aluminium. Fundamentert på eldre betongtrapp/fundamenter. Fremstår stabil på befaringsdagen.
Terrasse:
Utgang fra stue til sørvest vendt terrasse på ca 46 m2. Trapp fra terrassen ned til terrenget. Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, der terrassen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn og på lecamur. Rekkverk oppført i trekonstruksjoner. Selve terrassen fremstår stabil.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes pga følgende merkander: - Sprekk i ringmur under utvendig bod. Tiltak må påregnes. - Noe avskalling enkelte steder utvendig på ringmur under boligdelen. Løs betong/puss fjernes og områdene må pusses for å opprettholde tilstrekkelig overdekning på armeringen. Generelt fremstår ringmuren under boligdelen i normalt god stand alder tatt i betraktning.
- Krypekjeller: vurderes da krypekjellere er å betrakte som en risikokonstruksjon og anbefales jevnlig kontrollert og pga følgende merknader: - Ringmuren har fuktskjolder enkelte steder som kan sannsynligvis sees i sammenheng med opptrekk fra grunnen. Ser ikke ut til å være et stort problem. - Ingen dampsperre mot grunn. Som et tiltak for å forhindre avdamping fra grunn anbefales etablering av plast/fuktsperre på bakken i krypekjelleren.
- Utvendige flater: vurderes pga følgende merkander: - Det registreres råte enkelte steder i kledningen. Kledningsbord med råteskader må byttes. - Kledningen er kun malt ned til terrassedekket. - Endeveden er stedvis ikke malt. - Omramming rundt vinduer går enkelte steder helt ned på beslag. Øker risikoen for opptrekk av fukt. - Enkelte fuktskader i vindskier/vannbord. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Vinduer: Vinduer fra 2000 og 2007 vurderes til TG1. Vinduer fra 1985-1997 vurderes til TG2 grunnet alder. Vinduer med råteskader og belistning/beslag rundt vindu av glassbyggerstein vurderes til TG3. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Ytterdører og porter: vurderes pga alder og følgende merkander: Ytterdør Noe kondens misfarginger innvendig på ytterdør.
- Takkonstruksjon: Ingen åpenbare tegn på konstruksjonssvikt. TG 2 vurderes pga alder og følgende merknad: Noe misfarginger/fuktmerker på taktro. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Fuktsøk viste ingen forhøyede fuktverdier på befaringsdagen, men det anbefales å følge med evt. videre utvikling på dette.
- Taktekking: vurderes da tekkingen har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og følgende merknader: • Ikke fagmessige overganger mellom tekking og tilstøtende vegger. Ikke benyttet beslag. Fare for inntrengning av vann/fukt. Dette gjelder taket over utvendig bod og inngangen. Anbefales utbedret. • Undertak er ikke vurdert da dette ikke var tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen. • Midlertidig tetting av utettheter rundt pipe i spisestue.
- Renner nedloep og beslag: vurderes da renner, nedløp og beslag har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og nevnte merknader i punkt 4.3 i rapporten.
- Innvendig loft: vurderes etter en helhetlig vurdering sammen med punkter som omhandler tak, tekking og konstruksjon og pga følgende merknader: - Isolasjonen utenfor gangbart gulv er av sydde matter. Disse er noe "rufsete" og bør tilpasses bedre ev. delvis oppgraderes. - Det observeres muselort enkelte steder. Det er satt ut flere musefeller på loftet, men disse var tomme. Eier opplyser om at de ikke har hatt problemer med mus og at fellene kun er satt ut som en sikkerhet. Kun tatt noen mus på loftet på høsten. - Lufting i gavler kunne med fordel vært bedre.
- Terrasser balkonger trapper: vurderes pga følgende merkander: • Overflatebehandling flasser av. • Råteskader i trapp ned til terrenget. •
Rekkverkets høyde er ikke tilfredsstillende. Målt til 75cm. Krav på oppføringstidspunktet var 90cm. • Noe skjevheter. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Frittbærende dekker: vurderes pga alder og da etasjeskillere mot krypkjellere er en risikokonstruksjon. Ingen åpenbare tegn til vesentlige skader på undersøkte steder, men ønsker å gjøre oppmerksom på risikoen.
- BAD - Overflater: vurderes pga følgende merkander: GULV: -Sprekk i gulvflisene i dusjsone og i området ved opplegget for vaskemaskin. - Noe misfarginger i fugene. VEGGER: - Det er ikke benyttet startlist i nedre del av platene. -Noe misfarginger i fuger. HIMLING: - Misfarginger i himling i dusjsone. FALL TIL SLUK: Fall til sluk er under forskriftskrav. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- BAD - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga følgende merkander: Noe svellinger og avskallinger på baderomsinnredningen..- Tilluft fra tilstøtende rom er ikke etablert. Dette kan enkelt løses f.eks. ved å montere en flat terskel eller montere en overstrømningsrist i nedre del av dørbladet. Anbefales utbedret.
- BAD - Fuktmåling: vurderes da det registreres hull i membran/mansjett ved sluket og sannsynligheten for lekkasje er stor. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membran/mansjett har hull ved sluk. Strakstiltak anbefales. Oppgradering av våtrommet anbefales.
Informasjonen i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Vi anbefaler alle interessenter å lese nøye rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 151 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 151 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjøkken, stue, spisestue, 3 soverom, bad/wc/vaskerom, badstue og wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Peisovn i stue og spisestue.
Panelovner.
Gulvvarme på bad.
Det er registrert pålegg / mangler vedrørende piper og ildsteder:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 687 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 031 800 og eiendomsskatten er kr 3 559,-

Løpende kostnader

Det må påregnes utgifter til forsikring, vann, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 511 315 pr. 17.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 840 734 pr. 17.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i regulert område, men ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2014-2026 med formål "Bebyggelse og anlegg,
Nåværende boligbebyggelse, Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur datert 27.03.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling fra Gjøvik kommune:
Merknad : Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høste 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra privat veg.
Det er etablert et vegstyre ifm. drift av den private vegen. Årskontingenten for 2020/2021 er 1000,- pr. husstand. Pr. 16.10.2020 har vegstyret kr. 28 336,77 på konto. Dette er før kontigenten for 2020/2021 ble betalt. I en status fra vegstyret opplyses det at planen er å legge asfalt på den private vegen våren 2021 dersom økonomien tillater det. Estimert kostnad på dette er 25-35 000,-. Vegstyret har avtale om brøyting/strøing av privat gårdsplass og felles veg med Marius Haugom i Multiservice. Pris for brøyting/strøing av egen gårdsplass opplyses å være 135,-/175,-. Brøyting/strøing av felles veg er satt til 600,-/800,- og deles mellom alle husstandene. Status fra vegstyret kan fås på forespørsel hos megler.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold til eiendommen.

Tilbehør

Spesielle avtaler om tilbehør/løsøre:
Det er mulig å gjøre avtale om ved som er oppstablet i utvendig bod.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.