Gjøvik

Herskapelig enebolig fra 2011 m/bla. 4 sov - 2 bad - stor garasje - flere uteplasser og panoramautsikt over Mjøsa!

Helgerudvegen 213 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

33%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

19%

er barnefamilier

38%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 253 m²
Bruksareal 290 m²
Bruttoareal 320 m²
Tomt 12 350 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2011
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 5
Energimerking B
FINN.no 196675246
Sist endret 04.02.2021 13:41
Prisantydning 11 500 000
Totalpris 11 803 492
Ligningsverdi 1 070 936,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 303 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 803 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 917 600 og eiendomsskatten er kr 10 065,-

Beskrivelse

Herskapelig enebolig fra 2011. Dette er boligen for deg som vet hva du vil ha og som har øye for detaljer. Dette er en særegen bolig som holder høy standard både når det gjelder materialer og tekniske finesser. Boligen har god planløsning og er ført i lyse, innbydende farger.
Boligen går over 2 etasjer med adkomst i 1.etasje. Her kommer vi inn i en lys og romslig hall. Herfra er det adkomst til separat wc-rom og boligens master bedroom som har god plass til dobbeltseng, adkomst til walk-in closet og tilgang til eget flislagt bad. Gjennom en dobbeltdør fra hallen er det adkomst til spisestuen. Her befinner du deg midt i huset og takhøyden er utnyttet til det fulle. Det er montert takvindu/luke som kan åpnes og lukkes med fjernkontroll. Takhøyden og takvindu i kombinasjon med store vindusflater gir godt med lys og god romfølelse. Herfra har du panoramautsikt over Mjøsa. Her er det god plass til å samle familie og venner til et hyggelig måltid. I tilknytning til kjøkkenet ligger kjøkkenet. Kjøkkenet har en klassisk hvit innredning med god skap og benkeplass. I tillegg er det satt inn en praktisk kjøkkenøy som kan spises ved. På motsatt side av spisestuen finner vi stuen. Stuen blir naturlig delt i 2 soner av en elegant peis med glass på begge sider. Her finnes en del med sofamøblement hvor man kan nyte den flotte utsikten. I bakkant er det en tv-sone. Fra stuen er det adkomst til kontor/bibliotek.
I underetasjen finner gang med adkomst til bla. teknisk rom, bod, separat vaskerom og flislagt bad. I tilknytning til badet er det egen badstue. Underetasjen har også en lys og fin stue, hvor den flotte utsikten kommer inn gjennom de store vindusflatene. I tillegg finnes 3 soverom med god størrelse. Fra det ene soverommet er det adkomst til romslig bod med gode oppbevaringsmuligheter. Denne boden har også adkomst fra utsiden av boligen.
Utvendig er de etablert flere fine uteplasser. Det er bygget terrasse i "u-form" rundt boligen. Foran inngangen er det etablert platting på ca. 79 kvm. Herfra er det adkomst til nordvestvendt og sørøstvendt terrasse. Begge med takoverbygg. Det er også adkomst til terrassene fra stuen og kjøkkenet. I tillegg er det bygget en takterrasse på 91 kvm oppå garasjen. Garasjen er forøvrig også romslig og rommer 4 biloppstillingsplasser.

Innhold

Boligen inneholder:
Underetasje: 3 soverom, gang inkl trapp, stue, vaskerom, bad/wc, badstue, 2 boder og teknisk rom.
1.etasje: hall inkl trapp, wc, bad/wc, soverom, stue/spisestue, kjøkken og walk in closet
Garasje med 4 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen ble ferdigstilt i 2011og er bygget etter de krav som var på byggetidspunktet.
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i laminat med vask i kompositt og 1-greps kjøkkenarmatur. Foliert glassplate på vegg bak induksjonstopp. Integrerte hvitevarer. Plass for kjøleskap og fryser. I tillegg er det satt inn praktisk kjøkkenøy som kan spises ved. Mekanisk avtrekk (ventilator) over induksjonstopp.
Badet i 1.etasje har fliser på vegger og gulv, samt malt slett himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende dobbel servant med 2 stk ett-greps servantarmaturer og speil på vegg over servant med integrert belysning. I tillegg finnes dusjnisje med foliert glassdør, hjørnebadekar, vegghengt toalett og sjakt ned til vaskerommet for skittentøy. Badet har avtrekk gjennom ventilasjonsanlegget. Tilluft/overstrømning via ventil i himlingen.
I 1.etasje finnes også et separat wc-rom som har skiferfliser på gulv, keramsike fliser på veggene og slett malt himling. Rommet inneholder vegghengt toalett, liten innredning med slett front og med heldekkende servant med 1-greps servantarmatur.
Badet i underetasjen har fliser på vegger og gulv, samt malt slett himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmaturer og speil på vegg over servant med integrert belysning. Høyskap på begge sider. I tillegg finnes dusjnisje med foliert glassdør, glassdør inn til badstue og vegghengt toalett. Oppvarming via gulvvarme. Badet har avtrekk gjennom ventilasjonsanlegget og tilluft via spalte under dørbladet.
Fra badet i underetasjen er det adkomst til badstue. Badstuen har panel på vegger og himling. Innredet med plassbygde benker. Ventiler i vegg mot badet. Badstuovn: HELO OY 6kw.
Vaskerommet ligger i underetasjen og har fliser på vegger og gulv, samt malt slett himling. Vaskerommet inneholder innredning med slette fronter, over- og benkeskap, benkeplate i laminat, vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Høyskap. Plass for vaskmaskin og tørketrommel under benkeplaten. I tillegg er det montert skinnesystem for oppbevaring/tørking av klær, samt luke til sjakt for skittentøy fra badet i etasjen over. Oppvarming via gulvvarme. Vaskerommet har avtrekk gjennom ventilasjonsanlegget og tilluft via spalte under dørbladet.
Teknisk rom ligger i underetasjen og inneholder sikringsskap, varmtvannsbereder, væske/vann varmepumpe, samlestokker til vannbåren varme, sentral for knx-systemet (smarthus), vanninntak og vannpumpe, stoppekran, sentralstøvsuger og ventilasjonsaggregat
I tilknytning til soverom i 1.etasje finnes eget walk-in closet. Rommet har parkett på gulv, samt slette malte vegger og himling. Innredet med oppbevaringssystem for klær.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Underetasje:
Gulv: skiferfliser, laminat, keramiske fliser (bad, vaskerom, boder og tekn.rom)
Vegg: malte slette flater, fliser (bad og vaskerom)
Himling: malt slett himling.
1.etasje:
Gulv: skiferfliser, parkett, keramiske fliser (bad)
Vegg: malte slette flater, fliser (bad og wc)
Himling: malt slett himling.
Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
Selger har ingen ting å anmerke i sitt egenerklæringsskjema.
Fot ytterligere onformasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Helgerudvegen 213 ligger landlig og usjenert til øverst i Helgerudvegen. Herfra har du panoramautsikt utover Mjøsa. Området er rolig og barnevennlig. Eiendommen ligger kun kun 5 km utenfor Gjøvik sentrum. I sentrum finner du Steinerskole, barne- og ungdomsskole og videregående skole, samt dagligvarebutikker og alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
De siste årene har Gjøvik hatt en positiv utvikling, og det legges til rette for både aktiviteter, hyggelig handel og et levende sentrum. I sentrum er det alt fra små nisjebutikker og koselige kafeer, til kjente kjedebutikker og kjøpesenter. CC Gjøvik har 86 leietagere, og rett ved er det anløp for Skibladner.
Langs Mjøsa ligger badeplasser og båtplasser som perler på en snor, og kanskje kan det friste med RIBsafari, eller en tur langs Mjøsa på strandpromenaden. I vinterhalvåret anbefales herlige Totenbadet på Raufoss, eller museer, gallerier og en av Norges få sjokoladefabrikker. Sistnevnte med aktiviteter for barn i alle aldre.
Fra boligen er det også nærhet til fine områder for sykling, fisking og koselige turer. Gjøvik har kilometervis med merkede turalternativer i flotte omgivelser. 17 km til Sillongen med golf bane. Ca 15 minutters gange til Vind idrettsanlegg med flotte tur- og skiløyper. Ca 6 km til sykehus, videregående skole samt utendørs badeanlegg, alpinanlegg og Gjøvik stadion.

Tomt

Areal: 12 350 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor utsiktstomt. Eiendommen ligger i skrånende terreng. Tomten er terrassert og pent opparbeidet med plen, planter og busker. Støttemurer av stablede betongsteiner, felt med belegningsstein foran u.etg, trapp av kantstein og belegningsstein. Stor gruset gårdsplass og fine uteplasser.
Øvrig del av tomten er naturtomt.
Det er avvik mellom målebrevet og eiendomsinformasjonen innhentet fra Gjøvik kommune. Av målebrevet fremkommer det at tomten er på 12 350,10 kvm, mens i eiendomsinformasjonen fremkommer det at beregnetareal er 12 435,9 kvm.

Garasje / Parkering

På gårdsplass og i garasje med tre biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Barnehager
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 20 min
68 barn 1.8 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 7 min
45 barn, 3 avdelinger 3.9 km
Nordli barnehage (0-5 år) 7 min
38 barn, 2 avdelinger 3.7 km
Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.) 6 min
309 elever, 21 klasser 2.1 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 7 min
90 elever, 10 klasser 3.9 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 9 min
460 elever, 20 klasser 5.3 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 10 min
318 elever, 12 klasser 6.6 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 14 min
310 elever, 10 klasser 7.5 km
Gjøvik videregående skole 14 min
1050 elever 6.9 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 16 min
135 elever, 7 klasser 13.8 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 12345678

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2011

Antall soverom

4

Byggeår

2011

Byggemåte

Enebolig med underetasje og 1.etasje. Inngang i 1.etg. Grunnmur av thermomur. Ringmur i front underetasje. Betonggulv på grunn. Yttervegger over grunnmur/ringmur oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Valmet takkonstruksjon med kombinert kaldt loft og skrå isolerte takflater. Tekket med betongtakstein. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Det er montert takstige/trinn opp til pipe.
Helbeslått pipe og luftelyrer. Takvannet ledes ned i nedgravde rør.
Vinduer:
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht til datostempling produsert i: 2010 og 2011.
Takvindu/luke fra byggeår med motorstyring. Åpnes og lukkes med fjernkontroll.
Dører:
Ytterdør u.etg i treverk med rundt vindu med 2-lags isolerglass, ikke datomerket, men antar at den er fra byggeår. Det er montert ei katteluke i dørbladet.
Tett ytterdør i treverk i bod u.etg. Antatt fra byggeår.
Merk: Trenger justering da den går på terskelen.
3 stk Heve-/skyvedør med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 2011 iht dato i glasset.
Dobbel ytterdør i treverk med 2-lags glass. Produsert 2011 ihht. merking i glasset.
Etasjeskille:
Trebjelkelag i etasjeskille mellom under- og 1.etasje.
Elektrisk:
Sikringsskapet med automatsikringer er plassert på tekn.rom i u.etg.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler.
Samsvarserklæring på det elektriske anlegget (ny installasjon bolighus) er datert 31.10. Årstall er ikke fylt ut.
Huset er utstyrt med KNX-system (smarthus) med styringspanel i hall.
Ventilasjon:
Boligen er tilkoblet balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Aggregatet er plassert på tekn.rom u.etg.
Overstrømning er ivaretatt med hovedsakelig spalte under dørbladene.
Rør:
Synlige vannrør: rør i rør og noe kobber.
Synlige avløpsrør i plast.
Vanninntak og stoppekran er plassert på tekn.rom u.etg.
Væske/vann varmepumpe. Vannbåren varme.
Uteplasser:
Veranda sørøst:
Utgang fra stue til takoverbygget sørøst vendt veranda. Areal 16m2. Lys i himlingen. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord (Royal e.l.), der verandaen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn og på betongvegg. Det er lagt folie som tekking under terrassebordene. Avrenning i ytterkant.
Tilfredstillende rekkverkshøyde på 90cm. Konstruksjonene framstår stabile.
Veranda nordvest:
Utgang fra kjøkkenet til takoverbygget nordvest vendt veranda. Areal ca 26 m2. Lys i himlingen. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord(Royal e.l.), der verandaen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn og på betongvegg. Det er lagt folie som tekking under terrassebordene. Avrenning i ytterkant. Tilfredstillende rekkverkshøyde på 90cm. Konstruksjonene framstår stabile.
Takterrasse over garasje:
91m2. Adkomst via trapp på siden av garasjen. Dekke av papp. Rekkverk i rustfritt stål og glass. Tilfredsstillende rekkverkshøyde på 1,18m. Anbefaler at det legges f.eks et tremmegulv e.l. som beskytter tekkingen/membranen.
Platting foran inngangen:
Ca 79m2. Platting fundamentert direkte på grunnen. Dekke av terrassebord av typen Royal e.l. Konstruksjoner som er fundamentert direkte på terrenget vil normalt bevege seg som følge av tele og setninger i grunnen. Mindre skjevheter forekommer.
Utvendige trapper:
- Trapp bygget i trykkimpregnert treverk lagt på terrenget på begge sidene av huset ned til terrenget utenfor underetasjen. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen. Det er ikke montert rekkverk.
- Trapp opp til takterrassen over garasjen er bygget av betongsteiner lagt på terrenget. Denne er ikke ferdigstilt.
- Trapp midt foran underetasjen er bygget av kantsteiner og belegningsstein.
Garasje:
Oppført i 2014. Frittstående garasje delvis bygget inn i terrenget. Fire biloppstillingsplasser. Takterrasse over hele garasjen. Plasstøpte betongvegger. Isolert og pusset utvendig med fiberpuss/sysmtempuss. Betonggulv på grunn med stålglattet overflate. Hulldekke i takkonstruksjonen. Antatt isolert og tekket med asfaltpapp. En dobbel port med vinduer, en enkel port med vinduer og en dør i lik utførelse uten vindu. Isolerte leddporter med lift. Innvendige overflater av ubh betong på gulv, vegg og tak . Innlagt strøm. Lysarmaturer i taket.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Utvendige flater: vurderes pga følgende merkander: - Det registreres ikke luftespalte i underkant kledning. Lufting av kledning er ikke iht anbefalt løsning på oppføringstidspunktet. Det registreres ikke at kledningen har tatt skade av dette, men ønsker å informere om forholdet.
- BAD U.ET - Overflater: vurderes pga følgende merkander: - Sprekt veggflis over dør inn til badstue. Skyldes sannsynligvis noe bevegelse i underlaget. - Silikonfuge på "do-kassen" og i overgangen vegg/gulv under baderomsinnredningen har sprekker.
- VASKEROM - Membran tettesjikt og sluk: vurderes pga følgende merkander: Ikke synlig membran under klemring i sluket.
Informasjonen i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Vi anbefaler alle interessenter å lese nøye gjennom eierskifterapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 25.08.11.
Det foreligger ferdigattest for garasje datert 10.03.2016.

Boligens areal

Primærrom: 253 kvm, Bruksareal: 290 kvm, Bruttoareal: 320 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 144 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, gang inkl trapp, stue, vaskerom, bad/wc og badstue.
1. etasje:
Bruksareal: 146 m².
Primærrom: 141 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hall inkl trapp, wc, bad/wc, soverom, stue/spisestue og kjøkken.
Garasje:
Bruksareal: 88 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Varmepumpe væske til vann. (bergvarme)
Vannbåren varme.
Elementpeis i stue 1.etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 507 pr. år De kommunale avgiftene er inkludert eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Det må påregnes utgifter til forsikring, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 070 936 pr. 29.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 855 370 pr. 29.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "2014-2026" med følgende formål:
LNFR: Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag
Bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse
Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel) 
Vedtaksdato: 27.03.2014
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Merknad : Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høste 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1924/900257-1/19  Elektriske kraftlinjer datert 20.06.1924 
Avståelse av grunn, Minnesund - Gjøvik.
Gjelder denne registerenheten med flere
Megler har innhentet kopi av gammel grunnbok, men heftelsen fremkommer ikke av grunnboken og er dermed ikke mulig å innhente.
 
1924/900258-1/19  Skjønn datert 20.06.1924 
Avståelse av grunn, elektriske kraftlinjer Minnesund-Gjøvik
Gjelder denne registerenheten med flere
Megler har innhentet kopi av gammel grunnbok, men heftelsen fremkommer ikke av grunnboken og er dermed ikke mulig å innhente.
 
1968/4828-2/19  Best. om vann/kloakkledn. datert 02.09.1968 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:54 Bnr:12  
Kopi bestilt: 08.10.2020 kl. 10:29 av Mette Aas Sivesind
 
1970/2873-1/19  Best. om vann/kloakkledn. datert 21.05.1970 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:54 Bnr:14  
Med flere bestemmelser
Kopi bestilt: 08.10.2020 kl. 10:29 av Mette Aas Sivesind
 
1970/3552-1/19  Bestemmelse om vannrett  datert 03.06.1970 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:54 Bnr:13  
Med flere bestemmelser
Kopi bestilt: 08.10.2020 kl. 10:29 av Mette Aas Sivesind
 
1976/4131-1/19  Skjønn datert 14.05.1976 
Elektriske kraftlinjer Gjøvik - Minnesund.
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 08.10.2020 kl. 10:29 av Mette Aas Sivesind
Statens Kartverk kan ikke finne dette dokumentet i sine arkiver.
 
1989/2500-1/19  Bestemmelse om vannledn. datert 13.03.1989 
Rettighetshaver: Gjøvik kommune.
Med flere bestemmelser
Kopi bestilt: 08.10.2020 kl. 10:29 av Mette Aas Sivesind

Vei/vann/avløp

Eiendommen har privat adkomst fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Anlegget er fra 2011.
Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.
I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er pt ikke avklart. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 09.11.2019.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.