Raufoss

Raufoss - Moderne halvpart av tomannsbolig fra 2019! 3 sov - 2 stuer - dobbel carport - solrikt og barnevennlig område!

Østvegen 19B , 2835 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

24%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 108 m²
Bruksareal 118 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 789 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 430
Energimerking B
FINN.no 196454757
Sist endret 01.12.2020 09:00
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 790 992

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 100 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 790 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Fritatt for eiendomsskatt etter eiendomsskatteloven § 7 C. Kommunestyret har vedtatt at nybygg skal fritas i inntil 2 år. Eiendommen er fritatt fram til 2022.

Beskrivelse

Moderne 1/2 part av tomannsbolig bygget i funkisstil. Boligen har en meget arealeffektiv og god planløsning. I 1.etasje finner vi gang med trapp til 2.etasje, flislagt bad, stue, 2 soverom hvorav ett har adkomst til walk-in closet, bod og teknisk rom. I 2.etasje finner vi stor stue, kjøkken med moderne innredning med slette fronter, soverom og separat wc-som. Boligen har parkett på alle gulv. Veggene er slette og malt i lune, tidsriktige farger. Utvendig er det opparbeidet flere koselige uteplasser. Parkering på gruset gårdsplass og i carport med 2 biloppstillingsplasser.

Innhold

1/2 part av tomannsbolig som inneholder:
1.etasje: gang inkl trapp, bad/wc, 2 soverom, stue, bod, walk in closet og tekn.rom..
2.etasje: kjøkken/spisestue/stue, wc og soverom.
Carport med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen sto ferdig i 2019. Bygget etter Tek 10. Moderne, lettstelt og med fine planløsninger.
Kjøkkenet har innredning fra Sigdal med slette fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Induksjonstopp. Integrert stekeovn og oppvaskmaskin. Plass for kjøleskap (side-by-side). Fliser på vegg mellom over- og underskap. Mekanisk avtrekk(ventilator) over platetopp.
Badet har fliser på vegger og gulv, samt malt slett himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med integrert belysning. I tillegg finnes høyskap, dusjhjørne med dusjdører, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin bak skap. Badet har avtrekk gjennom boligens ventilasjonsanlegg og tilluft gjennom spalte under dørblad.
I til badet i 1.etasje finnes separat wc-rom i 2.etasje. Wc-rommet har parkett på gulv, slette malte vegger og himling. Rommet inneholder gulvmontert toalett, servant med 1-greps servantarmatur og speil over servant. Tilkoblet boligens ventilasjonsanlegg. Rommet fremstår i god stand.
Hovedsoverommet 1.etasje har eget walk-in closet. rommet har laminat på gulv og slette malte flater på vegger og i himling. Funksjonell innredning for oppbevaring av klær.
1.etasje har et eget teknisk rom. Rommet har fliser på gulv og malte slette flater på veggene. Rommet inneholder sikringsskap, fordelerskap til rør i rør, varmtvannsbereder 194 liter prod 2018, vanninntak, stoppekran og vannmåler. I tillegg er det hyller på veggene, samt plass til tørketrommel. Rommet har avtrekk via boligens ventilasjonsanlegg. Tilluft fra tilstøtende rom via spalte under dørbladet.
Beskrivelse av innvendige overflater:
1.etasje:
Gulv: parkett, fliser(bad og gang)
Vegg: malte slette flater, fliser(bad)
Himling: malte slette himlinger.
2.etasje:
Gulv: parkett.
Vegg: Malte slette flater
Himling: Malte slette flater

Beliggenhet

Østvegen 19b ligger på den "riktige" siden av Raufoss! Det vil si solsiden. I tillegg befinner du deg så sentralt at det er gangavstand til det aller meste. Området er solrikt og barnevennlig. Til Korta barneskole er det kun 100 m. Hit kan du gå på få minutter, uten at noen større veier må krysses. Polaris FUS barnehage ligger også innen gangavstand. Raufoss i Vestre Toten er et tettsted i vekst kun 10km sør for Gjøvik. På Raufoss befinner du deg ca to timer fra Oslo med bil. Gjøvikbanen stopper her hvis du heller ønsker å benytte kollektivtransport.

Tomt

Areal: 789 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På felles gårdsplass og i carport med to biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Polaris FUS barnehage (0-6 år)
65 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år)
62 barn, 3 avdelinger 1.2 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år)
54 barn, 3 avdelinger 1.3 km
Skoler
Korta skole (1-7 kl.)
344 elever, 14 klasser 0.8 km
Raufoss skole (1-7 kl.)
241 elever, 12 klasser 1.5 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.)
294 elever, 13 klasser 1.9 km
Raufoss videregående skole
450 elever 2.6 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 11.9 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 11

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 2019

Antall soverom

3

Byggeår

2019

Byggemåte

Seksjonert vertikaldelt tomannsbolig. Støpt ringmur. Betonggulv på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner utvendig kledd med stående og liggende panel. Trebjelkelag i etasjeskille. Pulttakkonstruksjon tekket med papp. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Terrasser og verandaer i trekonstruksjoner. Innvendig trapp i trekonstruksjoner. Vinduer med 3-lags isolerglass i trekarmer.
Dører:
- Heve-/skyvedør med 3-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 2019
- Terrassedører med 3-lags isolerglass i trekarmer. iht datomerking i glasset produsert i: 2018
- Ytterdør i treverk med 3-lags glass. Fra byggeår.(ikke datomerking i glass) Påmontert kodelås.
Elektrisk:
Sikringsskapet med jordfeilautomater er plassert på vaskerom/tekn.rom.
Kursfortegnelsen er utfyllt, hengt opp og kurser er merket.
Måler er plassert i utvendig inntaksskap.
Samsvarserklæring ble ikke fremlagt på befaringsdagen.
Ventilasjon:
Boligen er tilkoblet et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Aggregatet er plassert i boden ved stuen i 1.et.
Øverstrømning er ivaretatt via spalter under dørblad.
Rør:
Synlige vannrør: Hovedsakelig rør i rør. Noe kobber.
Synlige avløpsrør i plast.
Varmtvannsbereder på 194 liter prod.år 2018. Plassert på tekn.rom 1.et.
Vanninntak, stoppekran, vannmåler og fordelerskap til rør i rør på tekn.rom i 1.et.
Veranda sørvest 2.etg:
Utgang fra stue til sørvest vendt delvis overbygget veranda på 6 m2. Rekkverk av rustfritt stål og glass. Downlights i himlingen. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord(Royal e.l.), der verandaen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Tekket med asfaltpapp under terrassebord som leder vannet ut til renne med nedløp. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen.
Veranda nordøst 2.etg:
Utgang fra soverom til nordøst vendt veranda på ca 4,2m2. Rekkverk oppført i impregnert trevirke med liggende spiler. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord (Royal e.l.) , der verandaen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Tekket med asfaltpapp under terrassebord som leder vannet til takrenne med nedløp. Plexiglass er montert på innsiden av rekkverket da avstanden/spaltene mellom de horisontale spilene i rekkverket er større enn 20mm. Dette er for å hindre at barn enkelt får fotfeste i rekkverket.
Overbygget inngangsparti:
Overbygget inngangsparti på 4,5m2. Overbygget er verandaen i etasjen over. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord(Møre Royal e.l.). Ingen nevneverdige avvik.
Terrasse med spiletak:
Terrassen er på 15m2 hvorav 10m2 har spiletak. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord(Royal e.l.) Fundamentert direkte på terrenget. Spiletak er oppført i impregnert trevirke. Ingen nevneverdige avvik.
Terrasse utenfor stue 1.etg:
Utgang fra stue 1.et til overbygget sørvest vendt terrasse på 8m2. Overbygget er verandaen i etasjen over. Downlights i himlingen. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord.(Royal e.l.) Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen uten nevneverdige avvik.
Platting fra inngangspartiet rundt til terrassen på baksiden:
Ca 19m2. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord(Royal e.l.) Fundamentert direkte på terrenget. Konstruksjonene fremstår stabile
på befaringsdagen uten nevneverdige avvik.
Generelt om veranda/terrasse/platting:
Konstruksjoner som er fundamentert direkte på terrenget vil normalt bevege seg som følge av tele og setninger i grunnen.
Carport:
Frittstående carport med plass til to biler. Innvendig areal: 34m2.
Byggemåte: Betongplate på mark. Vegger oppført i trekonstruksjoner (søyler og limtredragere) kledd med panel og spiler. Pulttakkonstruksjon
av I-bjelker med osb plater som taktro. Taket er tekket med asfaltpapp. Renner og nedløp av lakkert/foliert metall. Innvendig belysning er montert i taket.
Alle punkter har fått TG1.
Opplysningene i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Det anbefales å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen 24.06.2019.

Boligens areal

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 118 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang inkl trapp, bad/wc, 2 soverom, stue.
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: kjøkken/spisestue/stue, wc, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Luft til luft varmepumpe.
Peisovn i 2.et. (ubrukt)
Gulvvarme: bad, gang, stue/soverom.
Luftbehandlingsanlegg med varmegjenvinning.
Det er ikke foretatt feiing eller tilsyn på eiendommen enda.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 145 pr. år De kommunale avgiftene er ikke inkl. eiendomsskatt.
Fritatt for eiendomsskatt etter eiendomsskatteloven § 7 C. Kommunestyret har vedtatt at nybygg skal fritas i inntil 2 år. Eiendommen er fritatt fram til 2022.

Løpende kostnader

Det må påregnes utgifter til forsikring, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
Eiendommen ligger i et regulert område med navn Korterud Skole datert 8.3.1996 med formål bolig.
Eiendommen ligger i tillegg i område som i kommeplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse nåværende og framtidig.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2019/738303-1/200  Seksjonering datert 27.06.2019 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/2

Vei/vann/avløp

Vei: Megler har ikke mottatt opplysninger om vei fra kommen, men eiendommen antas å være tilknyttet kommunal veg.
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Avlesning ca 20.12 hvert år med avregning 1. termin påfølgende år.
NB: Ved salg skal vannmåler leses av og rapporteres inn til kommunen.
Fordeling av gebyrene, skal megler eller involverte parter selv ta hånd om.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.