Biri - Redalen

Bud mottatt! Velholdt enebolig med stor tomt og barnevennlig beliggenhet

Nylandvegen 1 , 2836 Biri - Redalen

BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 83 m²
Bruksareal 193 m²
Tomt 1 454 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1967
Gårdsnummer 199
Bruksnummer 40
Energimerking F
FINN.no 202410043
Sist endret 25.01.2021 12:48
Prisantydning 2 100 000
Totalpris 2 168 992
Ligningsverdi 406 688,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 55 000,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 168 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nylandvegen 1 er en velholdt enebolig opprinnelig fra 1967. Hele boligen er holdt godt i hevd med jevnlige oppgraderinger og moderniseringer. Her finner du en bolig med to soverom, bad/wc, stor stue, spisestue og nytt kjøkken i 1.etg. Kjeller'n rommer flere boder, kjellerrom, vaskerom og en liten garasje.
Utvendig er hagen pent opparbeidet med både skulpturer og beplantning. Du kan nyte det hele fra to store terrasser. På eiendommen finnes også et garasjebygg med plass både til bilen og all redskap du måtte trenge i hagen.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje; vindfang, entre, bad/wc, to soverom, hvorav ett med dør til terrasse, kjøkken og stue med dør til terrasse.
Kjeller med garasjeplass, gang, vaskekjeller og kjellerrom/bodrom.
Frittstående garasje/uthus med bilooppstillingsplass og bodrom.

Standard

Pent oppusset enebolig over en etasje med kjeller.fra Rødlandshus. Boligen har en praktisk planløsning og er gjennomgående vedlikeholdt utvendig bortsett fra panel. .
Overflater er pusset opp innvendig i perioden 2016 - 2019. Kjøkkeninnredning fra 2019 og nye overflater på bad i 2009. Ny baderomsinnredning, wc og dusjkabinett fra 2020. Ett kjellerrom er pusset opp i 2020, (dette pga utbedring av soppangrep, dette rommet var tidligere 2 innredet rom i kjeller), forøvrig noe fukt og saltutslag på kjellervegger og avflassing på gulv i vaskekjeller. Integrert garasje i kjeller har behov for vedlikehold. Frittstående garasje er pusset opp og boligen er malt utvendig i 2020.
Kjøkkenet er delvis åpent mot stuen og har innredning fra Ikea med svarte, profilerte fronter og hvite benkeplater. Noen overskap med glass og belysning. Dekkplater mellom benk og overskap. Opplegg for vaskemaskin og plass for komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte med avlufting til luftepipe.
Badet har belegg på gulv, Respatexplater på vegger og takessplater i himlking. Her er håndvask nedfelt i underskap, sideskap, speil med belysning, dusjkabinett og wc.
Vaskekjeller med opplegg for vaskemaskin og skyllekum samt vedovn.
Innvendige overflater i 1. etasje i hovedsak med laminatog belegg på gulv. Malt strie, brystningspanel, Respatexplater og malt Trysilpanel på vegger og malte plater i himling.
Kjeller med laminatgulv, støpt gulv og epoxygulv. Malt panel, pusset og malte vegger. Umalt betong på vegger i integrert garasje og kjellerom. Rupanel i himling.
I forbindelse med taksering av eiendommen i slutten av oktober ble det oppdaget Norsk Hussopp i ett kjellerrom - forsikringssak - nødvendige tiltak/utbedring er nå gjennomført/ferdigstilt og forsikringssaken avsluttes i disse dager. Dokumenter vedr. saken fra forsikringsselskapet kan fåes ved henvendelse til megler.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Grunnmur
Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Vinduer og dører
Takkonstruksjon og taktekking
Renner, nedløp og beslag
Etasjeskillere
Rom under terreng
Bad
Vaskerom
Innvendige overflater
Innvendige trapper
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Nylandvegen 1 ligger fritt og åpent til på en stor tomt i Redalen i Gjøvik kommune. Fra boligen er det fin utsikt mot sør. Dette er et område med spredt bebyggelse, det er rolig og fredelig. Likevel er det ikke mange minuttene å kjøre til Gjøvik. Barneskole og barnehage finner du litt lenger nedi veien, og i skogene rundt er det flotte forhold for et aktivt friluftsliv. Sentralt mellom mjøsbyene.

Tomt

Areal: 1 454 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt, som ligger i flatt/skrånende terreng, og som er pent opparbeidet med plen, buskjer, beplantet skråning, forstøtningsmurer, kantsteiner og utebelysning. Gruset gårdsplass.
Det foreligger ingen ny, nøytaktig oppmåling av tomteareal, eventuelle senere arealavvik kan ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Diseth FUS bhg - Redalen (0-6 år)  3 km
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år)  9.9 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 12.6 km
Redalen skole (1-7 kl.) 3 km
Snertingdal skole (1-10 kl.)  12.6 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 13.9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl) 15 km
Gjøvik videregående skole  16 km
Statens gartner- og blomsterdeko  16.1 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1967

Antall soverom

2

Byggeår

1967

Byggemåte

Boligen erfundamentert på støpt strukturmalt grunnmur. Overbygd utvendig adkomst til integrert garasje i kjeller.Grunnmursventiler. Støpt gulv i kjeller. Overbygd og åpen terrasse fundamentert på støpte søyler. Byggegrop består av grus/jord. Drenering mot gårdsplass og i delvis to tverrvegger etter opplysning. Yttervegger oppført i bindingsverk med stående og liggende panel fra byggeår. Etasjeskiller i trebjelkelag i 1. etasje og i himling over garasje. Støpt gulv i kjeller.
Mønet takkonstruksjon. Adkomst i entre med vippetrapp til loft. Ventilasjon til gavler og gesimser. Uisolert avluftingsrør. Lagringsplass Taktekking med profilerte takplater. Gesimser, vindskier og dekkbord med beslag. Taklyre og stigetrinn over yttertak. Stålrenner med nedløp som er ført til drenering. Helbeslått pipe, vannbrettbeslag på vinduer og dekkbordbeslag. Teglpipe med luftepipe fra kjeller til over yttertak. Helbeslått. Feiedør i kjeller.
Vinduer med isolerglass og sprosser. Eldre kjellervinduer i kjeller og garasje og et nyere vindu. Faste nyere isolerglass i stuevinduer.
Malt ytterdør, dør fra stue til terrasse og dør fra soverom til terrasse. Slagdør til garasje i kjeller. Markise over soverom, stue og terrasse.
Innvendig malte innerdører i hver etasje.
Overbygd terrasse på trykkimpregnert gulv, rekkverk, levegg og trapp med rekkverk til bakkenivå.
Åpen terrasse på trykkimpregnert gulv, rekkverk og levegg.
Strekkmetalltrapp med rekkverk ved inngang.
Svingtrapp uten rekkverk til kjeller.
Vippetrapp til loft.
Varmtvannsbereder fra 2012. Vann og avløpsrør utvendig til kommunalt fra 2005. PVC avløpsrør utvendig  og innvendig pvc. Plast vannrør utvendig med delvis varmekabel på rør til brønn og innvendig kobberrør.
Sikringsskap fra 2013i entre med automatsikringer.
Røykvarslere og brannslukningsapparat.
Skyvedørsgarderober på begge soverom.
Bredbånd.
Frittstående garasje/uthus fundamentert på støpt plate og støpt ringmur, sprekker i gulv. Oppført i bindingsverk med liggende panel fra 2020. Mønet takkonstruksjon. Taktekking med takplater fra 2020. Vindskier, dekkbord, renner og nedløp fra 2020. Vindu, motorisert rulleport og dør fra 2020. El.opplegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 193 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 79 m².
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre, bad/wc, to soverom, kjøkken og stue.
Garasje/uthus:
Bruksareal: 31 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet.
Rentbrennende peisovn og varmepumpe i stue, vedovn i kjeller, reflektorovn på bad og forøvrig strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 602 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik  kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 622 300 og eiendomsskatten er kr 2 146.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 9 602.
Utgifter til felles, privar vei ca kr 1 000 pr år
Det må ellers påregnes kostnader til strøm, forsikringer, tv/internett, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 406 688 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 464 078 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2014 - 2026, vedtatt 27.03.2014 med formål bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Støysone: Gul ihht T-1442.
Det er ifølge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel, og denne forventes godkjent i løpet av høsten 2020.
Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om gjerde   tgl. 02.08.1967 dbnr. 4292
Rettigheter på gnr/bnr.: 200/5, 200/8
Rettigheter i eiendomsrett
Bestemmelse om vannrett  tgl. 01.04.1970  dbnr. 1853
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:199 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:200 Bnr:15  
Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere
Kontakt megler for kopi av dokumentene.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat, felles vei
Kommunalt vann og avløp. Eiendommen har vannmåler.
Brønn på naboeiendom med tinglyst bruksrett - kan benyttes til f.eks. vanning.
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger. Kartutsnitt som viser ledningstrasè kan fås ved henvendelse til megler, eller til Gjøvik kommune.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
I forbindelse med taksering av eiendommen i slutten av oktober ble det oppdaget Norsk Hussopp i ett kjellerrom - forsikringssak - nødvendige tiltak/utbedring er nå gjennomført/ferdigstilt og forsikringssaken avsluttes i disse dager. Dokumenter vedr. saken fra forsikringsselskapet kan fåes ved henvendelse til megler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Etter tilsyn fra Gjøvik Brannvesen, forebyggende avdeling, den 16.01.2019, er det registrert følgende anmerkninger:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt. Kjøkkeninredning er montert helt inntil halvsteins skorsteinsvange.
Piper ble sist feid 04.06.2020.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Ivar Kjeldsrud Wenche Synnøve Kjeldsrud

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.