Kolbu

SOLGT! VISNING AVLYST! Innholdsrik enebolig med bl.a. 2 bad, 2 kjøkken, 4 soverom. To garasjer. Solrik beliggenhet.

Lundevegen 5 , 2847 Kolbu

BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 165 m²
Bruksareal 272 m²
Tomt 1 135 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1978
Gårdsnummer 315
Bruksnummer 85
Energimerking F
FINN.no 199145571
Sist endret 02.12.2020 14:31
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 568 492
Ligningsverdi 501 728,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 78 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 568 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrik enebolig fra 1978. Boligen er godt ivaretatt og vedlikeholdt opp gjennom årene. Boligens hoveddel i 1.etg. består av tre soverom, stor stue, kjøkken med spiseplass, bad og separat wc samt vaskerom og boder i u.etg.. I tillegg finner du i underetasjen; egen inngang, vindfang, stue, kjøkken, soverom og bad/wc, samt boder.
Utvendig vil du umiddelbart se at dette er et solrikt sted. Her er det to store vestvendte terrasser og en flott opparbeidet hage. Eiendommen omfatter også to garasjer, en nyere dobbelgarasje og en eldre enkelgarasje.
Lundevegen 5 ligger nesten midt i Kolbu sentrum. Etablert boligområde med hovedsakelig eneboliger, gangavstand til butikk, barnehager, barneskole og idrettsplass og det er kort veg til kommunesenteret Lena.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje vindfang, entre, mellomgang, bad, wc, tre soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
Fra 1.etg. er det trapp til underetasje hvor du finner gang, bodrom og vaskekjeller. Egen inngang til u.etg. med vindfang, entre, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.
Eldre garasje med biloppstillingsplass og bodrom.
Nyere dobbeltgarasje med to biloppstillingsplasser og lagerloft.

Standard

Praktisk og stor enebolig, som fremstår delvis som fra byggeår utvendig. Det er opplyst om følgende vedlikehold/oppgraderinger de senere år:
1996: Ny kjøkkeninnredning
2015: Lagt ny taktekking, renner og nedløp
2016: Ny terrasse
2015 - 2018: Pusset opp og lagt nye innvendige overflater i flere rom
2017: Nytt bad
2018: Pusset opp wc
2018: Pusset opp rom i u.etg.
Kjøkkenet i 1. etasje har innredning med hvite, profilerte fronter og med fliser mellom benk og overskap. Plass for oppvaskemaskin, kjøleskap og komfyr. Her er det også plass til kjøkkenbord. Avtrekksvifte med avlufting til yttervegg.
Kjøkkenet i underetasjen har eldre innredning med hvite, glatte fronter. Plass for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Avtrekksvifte med avlufting til yttervegg.
Badet i 1. etasje er ombygd i 2017 og har  gulv med gulvvarme og belegg, Trespoplater med flisemønster på vegger og takessplater i himling. Her er nedfelt håndvask i underskap, sideskap og speilskap. Dusjkabinett.
Wc i 1. etasje med laminatgulv, malte plater på vegger og himlingsplater. Her er wc og nedfelt håndvask underskap.
Bad/wc/vaskerom i underetasje har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Her er servant i underskap, overskap med speil og belysning, dusjnisje med veggdusj og vegghengt toalett.  Opplegg for vaskemaskin. Avlufting fra veggvifte og veggventil på bad og videre til over yttertak.
Vaskekjeller har Epoxy på gulv og malte vegger og himling. Her er opplegg for vaskemaksin og varmtvannsbereder. Avlufting til yttervegg.
Overflater i hovedsak med:
1. etasje:
Gulv: Parkett, laminat og belegg
Vegger: Mjøspanel. Trespoplater, malte Moelvenplater og tapet.
Himling: Takessplater og Moelvenplater
Underetasje:
Gulv:  Fliser, belegg, malte overflater og furugulv
Vegger: Malte plater, Møllerstuepanel, fliser, malte overflater og malt strietapet.
Himling: Takessplater.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Grunnmur
Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Vinduer og dører
Takkonstruksjon og taktekking
Renner, nedløp og beslag
Etasjeskillere
Rom under terreng
Bad/wc/vaskerom i u. etasje
Vaskekjellerrom i u. etasje
Kjøkken 1. etasje.
Innvendige overflater
Dobbelt garasje
Eldre garasje har fått tilstandsgrad 3.
Alder og indikasjon på fuktvandring i grunnmur tilsier at det må forventes at vedlikehold av drenering og fuktsikring er nært forestående.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Lundevegen 5 ligger nesten midt i Kolbu sentrum. Området er et etablert boligområde med hovedsakelig eneboliger. Kolbu er velsignet med butikk, barnehager, barneskole og idrettsplass. Nærheten til kommunesenteret Lena gjør at Kolbu mer eller mindre er sjølberga på det meste! Herfra er det bussforbindelse til resten av Toten og Gjøvik via den populære ringruta, og vil du ut i den store verden finnes Gjøvikbanen og Reinsvoll stasjon kun 5 minutters kjøretur vestover. Der finnes også riksvei 4 som går både til Oslo og til Gjøvik. Det er ca 1,5 timers kjøring til Oslo og ca 1 time til Gardermoen.

Tomt

Areal: 1 135 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomt i flatt/skrånende terreng, som er opparbeidet med plen, hekker, staudebed, busker. Forstøtningsmurer og brustein ved underetasje. Gruset parkeringsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i eldre garasje med en biloppstillingsplass, og i nyere dobbeltgarasje og på gårdsplassen.

Barnehage / skole i området

Kolbu barnehage (0-6 år)  2.5 km
Bonderudbakken barnehage (1-6 år)  3.5 km
Steinerbarnehagen på Lena (0-5 år) 4.8 km
Kolbu skole (1-7 kl.) 2.5 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 6.4 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 5.7 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 6.2 km

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 0845118

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1978

Antall soverom

4

Byggeår

1978

Byggemåte

Boligen er fundamentert på pusset og malt grunnmur.Støpt gulv underetasje. Grunnmursventiler. Terrasse er  fundamentert på støpte søyler etter opplysning. Byggegrop består av grus/jord. Drenering fra byggeår etter opplysning. Yttervegger  i bindingsverk med stående og liggende panel delvis fra byggeår. Overbygd inngang i hver etasje. Etasjeskiller med støpt gulv i underetasje, trebjelkelag i 1. etasje.
Mønet takkonstruksjon med sidetrapping. Utbygd gesimser i hver gavlvegg. Adkomst med vippetrapp fra et soverom til kryploft. Pusset pipe. Isolerte avluftingsrør. Isolerte etasjeskiller. Avlufting til gesimser. Taktekking med shingel. Vindskier og dekkbord med beslag. Takstige. Taklyre over yttertak. Stålrenner med nedløp som er ført til bakkenivå. Beslag: Helbeslått pipe, vannbrettbeslag på vinduer og dekkbordbeslag.
Pipe fra underetasje til over yttertak. Helbeslått. Feiedør i underetasje. Malt teglsteinsmur.
Vinduer med isolerglass i hver etasje fra byggeår og nyere vindu på soverom og kjøkken i 1. etasje. Faste isolerglass i stue. Ytterdør i hver etasje og dør til terrasse fra byggeår. Motorstyrt markise over terrasse og utvendige persienner. Innvendig malte innerdører.
Terrasse på trykkimpregnert gulv, rekkverk og levegg. Trapp ved inngang til bakkenivå.
Rett trapp med håndrekke til underetasje. Vippetrapp til kryploft.
Sikringsskap med automatsikringer i hver etasje. Skjult el.opplegg i 1. etasje.
Soil avløpsrør utvendig etter opplysning og innvendig pvc. Vannrør utvendig ukjent og kobberrør innvendig. Felles varmtvannsbereder for to etasjer
Plassbygde klesskap og garderobeskap.
Bredbånd i hver etasje.
Røykvarslere og brannslukningsapparater.
Eldre garasje fundamentert på jernbanesviller i terrenget. Gruset gulv. Oppført i stolpverk i aluminium og stående og liggende slitt panel med råteskader i bunn. Mønet takkonstruksjon. Taktekking ned råteskader i gesimser, på saksarmer, på shingel, vindskier og dekkbord. Innlistet glass og vippeport. El.opplegg. Inntilbygd uteplass på trykkimpregnert gulv.
Nyere dobbelt garasje fundamentert på upusset grunnmur i 1. etasje. Støpt gulv med sprekker. Bindingsverk med stående panel i loftsetasje. Overbygd inngang. Mønet takkonstruksjon med selvbærende takstoler, sponplater og taktekking med shingel. Vindskier og dekkbord. Renner og nedløp. Motorisert rulleport og dør. Vindu og dør i loftsetasje. Utvendig trapp til loftsrom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Østre Toten kommune opplyser følgende:
Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte ledd. For tillatelser gitt i medhold av tidligere meldingsordning, altså mindre tiltak uten ansvarsrett, har ikke loven krav om ferdigattest. Slik attest skal heller ikke utstedes nå. Dette gjelder tillatelser til mindre tiltak på boligeiendom som mindre tilbygg og garasjer mv. (pbl. 1985 § 86a) i perioden før 01.07.2010.

Boligens areal

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 272 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang, entre, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.
1. etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre, mellomgang, bad, wc, tre soveom, kjøkken og stue.
Enkel garasje:
Bruksareal: 41 m².
Dobbel garasje:
Bruksareal: 48 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet.
Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedfyring i begge stuene, varmepumpe i stue 1.etg., gulvvarme på bad i hver etasje ellers strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 598 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter. I tillegg kommer årsgebyr pr pipe med kr 603,-. Vann fra Sivesind Vannverk kommer i tillegg med fasavgift kr 2 200,- pr. år + kr 20,- pr m3.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 404 200,- og eiendomsskatten er kr 4 633,-.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 13 598,-
I tillegg kommer vann fra Sivesind Vannverk med kr 2 200,- i fastavgift pr. år + kr 20,- pr m3. Vann og avløp betales etter forbruk målt ved vannmåler.
Det må i tillegg påregnes kostnader til strøm, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 501 728 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 806 220 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i Kommuneplan vedtatt 19.06.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, veg - nåværende. Gul sone iht T-1442.
Kontakt kommunen eller megler for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Registrering av grunn  tgl. 16.05.1977, dbnr. 3639
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:315 Bnr:5
Tidligere gnr 70 bnr 85 i Vestre Toten

Vei/vann/avløp

Privat adkomst fra offentlig vei.
Offentlig avløp.
Privat vann fra Sivesind Vannverk. Eiendommen har vannmåler.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Etter tilsyn fra Østre Toten kommune, Brannvesenet, den 13.10.2017 er det registrert følgende avvik:
Slukkeutstyr defekt. Feil i bunn av røykløp. Noe av tettingen i bunnen på pipa må fjernes, slik at en kan få tatt ut sot. Skorsteine er i praksis uten sotluke slik det er nå.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.