Gjøvik

Gjøvik/Mustadhagen - 3-roms leilighet med sentral beliggenhet, innglasset veranda, heis og p-plass.

Strandgata 12 , 2815 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 75 m²
Bruksareal 84 m²
Tomt 2 709 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2006
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 210
Energimerking C
FINN.no 198223778
Sist endret 30.11.2020 13:49
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 3 286 203
Ligningsverdi 630 936,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) 788 221,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 278 221,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 286 203,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Strandgata 12 er en borettslagsleilighet fra 2006. Her er det relativt store flater arealet tatt i betraktning, og en smart planløsning. Her finner du en stor stue med god plass til spisestue og åpen kjøkkenløsning. Romslig bad med inngang fra både hall og hovedsoverom. Badet er stort nok til både romslig dusj og vaskemaskin. Det er et soverom til her, samt en bod. Leiligheten har egen innglasset balkong som er en oase sommerstid. Fra balkongen er det fin utsikt mot Mjøsa. Med på kjøpet får du garasjeplass i kjelleren og heis nesten til inngangsdøra. Alt i alt er dette en lettstelt bolig med moderne boligstandard i et godt bomiljø svært sentralt på Gjøvik!

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder entre, bod, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning med utgang til innglasset veranda.
Utvendig bod og garasjeplass i parkeringskjeller.

Standard

Leiligheten er fra 2006 og fremstår som godt tatt vare på, forsiktig brukt og med praktisk planløsning. Utvendig vedlikehold skjer i regi av borettslaget.
Kjøkkenet er åpent mot stuen og har innredning med laminerte skrog og hvite, profilerte fronter. Overskap med glass. Laminert benkeplate med nedsenket vask/kum, og med fliser mellom benk og overskap. Integrert koketopp og stekeovn og plass for frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Mekanisk avtrekk over koketopp.
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Badet er utstyrt med servant i underskap,  overskap med speil og belysning, dusjhjørne med glassvegger og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Ventil i himling med tilluft i dør.
Overflater i leiligheten i hovedsak med parkett og fliser på gulv, malt strie/tapet på vegger og malte flater i himling.
Skyvedørsgarderobe med glassdører i entre og på ett soverom.
I følge takstmannens tilstandsrapport er det avdekket noen løse fliser på veranda, men utover dette er det ikke avdekket forhold som vurderes å ha betydning for boligens tenkiske tilstand.
Det oppfordres til å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Strandgata 12 ligger nesten midt i Gjøvik sentrum. Her ligger alle byens tilbud rett rundt hjørnet. Leiligheten ligger i tredje etasje tilbaketrukket fra larm og støy, men likevel midt i smørøyet på Gjøvik. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Martn, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler og strandpromenade. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper.

Tomt

Areal: 2 709 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget, som er opparbeidet med plener og beplantning. Felles uteområder med blant annet lekeplass. Asfaltert gårdsplass.
Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i felles parkeringskjeller.

Barnehage / skole i området

Tongjordet barnehage (2-5 år)  0.6 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) r 0.7 km
Gjøvik barnehage (1-5 år)  0.9 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)  0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 0.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)  3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl) 3.6 km
Gjøvik videregående skole  1.8 km
Raufoss videregående skole 11.5 km

Felleskostnader

10 616 pr. mnd. Inkl i felleskostnader er renter og avdrag fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring og utvendig vedlikehold bygg, administrasjon, kabel-tv/bredbånd mv

Borettslag

Mustadhagen 2 Borettslag, orgnr 987 977 744, består av 48 andelsleiligheter - fordelt over to blokker på 5 etasjer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser: Fra nyttår økes felleskostnadene som vedtatt på generalforsamling - ihht prisindeksen, som ser ut til å ende på ca 1,4 prosent.
Utover overnevte foreligger følgende planer som på sikt kan gi en liten økning:
- Montere låsbare postkasser
- Montere komfyrvakter
- Montere vannlåser
- Bygge ut brannvarslingsanlegget

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7 325, for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11499044, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 26.10.2020: 2.48% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 26.10.2020: 27 570 529
Andel av saldo: 788 222
Første termin: 31.12.2009Første avdrag: 30.06.2012 ( siste termin 30.06.2032 )
Fast rente fram til 01.07.2027

Andel fellesgjeld

788 221

Rentekostnader fellesgjeld

1573

Avdrag fellesgjeld

4791

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86184564

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 2 194 468.  I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 178 603 i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i utgangspunktet ikke tillatt, men det kan søkes styret om dispensasjon ifølge husordensreglene.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

2

Byggeår

2006

Byggemåte

Blokkbebyggelse fundamentert på støpt grunnmur og kjeller med asfaltert garasjeplass. Etasjeskillere
og vegger i hovedsak av støpt betong. Yttervegg forblendet med murstein og malte fasade plater. Grunnmur overflatebehandlet med murpuss. Utvendige beslag i metall.  Flatt tak.
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Leilighetsdør i tre med brann og lyd motstand. Balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Formpressede innerdører.
Innglasset veranda. Fliser på gulv. Rekkverk i glass/metall. Åpningsbare vinduer. Elektrisk solskjerming på utsiden.
Elektrisk anlegg:
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg med automatsikringer.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner:
Synlige avløpsrør i: Plast.
Synlige vannrør i: Plast/rør-i-rør.
Stoppekran plassert i fordelingsskap på bad.
Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Varmtvannsbereder plassert i kjøkkenbenk.
Luftbehandling:
Ventilasjonen består av mekanisk avtrekksventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk.
Brannslukningsapparat og røykvarsler
Sentralstøvsuger
Skyvedørsgarderobe
Motoriserte utvendige persienner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er bestilt fra Gjøvik kommune, men er foreløpig ikke mottatt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 84 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entre, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner og varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader

Løpende kostnader

Se felleskostnader.
Det vil i tillegg påløpe kostnader til strøm, innboforsikring mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 630 936 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 271 368 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av kommunens reguleringsplan (RP) med navn: 3407 05020222 -Mustadhagen m.m. vedtaksdato: 04.05.2000 og formål: Bb-2/Fk Boliger (blokk)/Forretning og kontor.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.