Raufoss

RAUFOSS SENTRUM - Moderne selveierleilighet med særpreg beliggende i 3.etg. med heis.

Storgata 27 , 2830 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

27%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 741 m² / Festet tomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1917
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 572
Energimerking G
FINN.no 197911103
Sist endret 29.11.2020 02:35
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 007 742
Ligningsverdi 318 646,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 57 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 007 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moderne leilighet med praktisk planløsning beliggende i 3.etasje. Leiligheten rommer gang med god plass til garderobeskap. Leiligheten har flislagt bad med varmekabler. Badet rommer baderomsinnredning, dusjsone med glassvegg, wc og opplegg for vaskemaskin. Stuen er romslig og har god plass til både sofamøblement og spisestue. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Soverommet har god størrelse og med plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Kombinasjonen av god takhøyde og den skrå himlingen gir et røft og moderne preg.

Innhold

Leiligheten rommer:
Gang, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken, soverom.

Standard

Bygningen er opprinnelig fra 1917, men ble bygget om i 2003 til 6 leiligheter og en næringsseksjon. Leiligheten vi har for salg er ført i lune, moderne farger og fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Malt strie på vegg mellom under og overskap. Integrert oppvaskmaskin. Plass for komfyr og kjøleskap. Integrert/nedfelt stikkontakt og usb i benkeplate. Mekanisk avtrekk (ventilator) over komfyr. Sentral vifte.
Badet har fliser på vegger og gulv, samt malte slette plater i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, overskap og høyskap, samt heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning. I tillegg finnes dusjsone med glassvegg, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk. Sentral vifte. Tilluft via spalte under dørbladet.
Øvrige rom i boligen ble visuelt undersøkt og fremstår i normalt god stand uten tegn til vesentlige skader eller mangler. Det ble ikke avdekket feil eller avvik som krever strakstiltak utover normalt vedlikehold. Øvrige rom vurderes å ha normal slitasjegrad etter alder.
Vær oppmerksom på at det som regel vil være diverse mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder hvor bilder, hyller/ møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være diverse slitasje, og noe misfarge/ riper og lignende hvor møblement og tepper har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet boenhet, og slike mindre "avvik" er å anse som normalt.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: fliser (bad), parkett og klikkvinyl (gang).
Vegg: malt strie og fliser(bad).
Himling: malte slette plater.
Eier opplyser følgende endringer etter byggeår:
2019:
- Montert ekstra benkeskap på kjøkkenet.
2020:
- Lagt ny klikkvinyl i gangen.
Selger har fylt ut egenerklæring som følger som vedlegg til salgsoppgaven. Selger har ingen kommentarer til spørsmålene i skjema.

Beliggenhet

Selveierleilighet midt i Raufoss sentrum, i umiddelbar nærhet til alle sentrumsfasiliteter. Her kan nevnes dagligvarebutikker, bensinstasjoner og restauranter. I tillegg har man Amfi kjøpesenter med bl.a. apotek, Vinmonopol, post i butikk og Toten Treningssenter. Barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger på Raufoss. Det er ca 10 min kjøring til Gjøvik sentrum, hvor man finner alt av byfasiliteter. Ellers kan Raufoss by på fine friluftsmuligheter - sommer som vinter. Totenbadet er populært for store og små, og man har flotte turmuligheter med store skog- og markaområder i utkanten av sentrum.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Tomt

Areal: 741 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2027, Festeavgift: 2926, Festeavtalen gjelder i 25 år med rett til forlengelse med 25 år av gangen.
Festet felles tomt. Tilnærmet flat tomt i 2 nivåer. Utvendig trapp mellom nivåene. Asfaltert rundt bygningen.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Kommunal parkering utenfor bygget.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 5 min
54 barn, 3 avdelinger 0.5 km
Polaris FUS barnehage (0-6 år) 15 min
65 barn, 3 avdelinger 1.3 km
Vestrumenga miljøbarnehage 17 min
20 barn, 1 avdeling 1.4 km
Skoler
Raufoss skole (1-7 kl.) 8 min
241 elever, 12 klasser 0.7 km
Korta skole (1-7 kl.) 16 min
344 elever, 14 klasser 1.4 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 16 min
294 elever, 13 klasser 1.3 km
Raufoss videregående skole 19 min
450 elever 1.6 km
Gjøvik videregående skole 14 min
1050 elever 11 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

1 734 pr. mnd. De månedlige felleskostnadene dekker bla. forretningsførsel, renhold, elektrisitet (fellesarealer) osv, ref. regnskap fra 2020 for Brubakken sameie.
I tillegg til de månedlige felleskostnadene kommer kostnad for festeavgift som forretningsfører opplyser er 2 926,- for snr. 6. Festeavgiften har forfall i januar og juli.

Sameie

Brubakken Sameie med org.nr. 987 013 508 består av 7 seksjoner fordelt på 1 næringssekjson og 6 boligseksjoner.
Det fremkommer av vedtektene for Sameiet Brubakken at eierne av seksjon 2-7 (boligdelen) plikter å være med i boligforeningen. Se vedlagte vedtekter for nærmere opplysninger.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder i sameiet opplyser at de månedlige felleskostnadene ikke har vært justert på en god stund og at det kan komme en økning når de får satt opp regnskapet for 2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Eika Polisenummer: 6060840

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 153 002,-. I 2019 gikk sameiet med kr 133 883 i underskudd. Forretningsfører opplyser at grunnen til dette er at felleskostnadene for 2019 ble fakturert i 2020. Videre opplyser forretningsfører at disse årene må ses i sammenheng for å få reelle tall. Megler har ikke blitt forelagt budsjett for inneværende år.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt jfr. vedtektenes §4.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1917

Antall soverom

1

Byggeår

1917

Byggemåte

Bygget er oppført i mur/betongkonstruksjoner. Utvendig pusset og overflatebehandlet. Mønet takkonstruksjonen tekket med skifer og plater. Bygget har heis.
Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Iht merking i glass produsert i 2003. Faste sprosser.
Inngangsdør i treverk med kikkehull. Antatt produsert i ca 2003. Dørpumpe er montert på utsiden. Porttelefon.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital strømmåler. Samsvarserklæring på strømmåler er datert 4/8-17.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Sentral vifte. Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Rør:
Synlige vannrør: rør i rør og kobber.
Synlige avløpsrør i plast.
Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap på kjøkkenet. 116 liter prod.år 2003.
Stoppekran og vannmåler i benkeskap på kjøkkenet.
Bod i fellesareal:
Gulvareal: 3,2m2. Takhøyde ca 3,05m.
Belegg på gulvet, malte panelplater på vegger. Låsbar dør.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- BAD - Overflater: vurderes pga følgende merknader: Vegg: - Hull etter festemidler som er fjernet. - Fugene er slitte/misfargede. Gulv: - Fugene er slitte/misfargede. Fall: - List/profil på gulvet mot dusjssonen hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjonen direkte adkomst til sluket. - Fallforholdet er under kravet i forskriften, men badet ser ut til å fungere med registrerte fallforhold.
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membran/tettesjikt har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Vinduer: vurderes pga følgende merknader: - Det registreres avflassing av utvendig overflatebehandling. - Startende utvendige fuktskader. - Stedvis ødelagte pakninger. - Vinduene trenger justering. - Bærer preg av manglende vedlikehold. Ytterligere undersøkelser anbefales. Vedlikehold/tiltak anbefales.
Informasjonen i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Vi anbefaler alle interessenter å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for leiligheter med fellesarealer datert 15.10.2003.
Gjenstående arbeider:
- Pga felles vannmåler må det innsendes avtale mellom beboere/leietagere vedr. fordeling av utgifter. 
- Det må sendes inn en plan for bygging av permanente boder.
- I samsvar med rammetillatelsen og reguleringsplanen skal det utarbeides en utomhusplan for hele området, inkl. gamletorget. Planen skal utarbeides i samairbeid med kommunen, etter de føringer som ligger i reguleringsplanen.
-Det skal sendes inn anmodning om brukstillatelse for den del av utomhusanlegget som er adkomst til bygningen.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm.
Panelovner.
Gulvvarme på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 296,50 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene og utgjør kr. 4459 pr. år.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 891 800 og eiendomsskatten er kr 4 459,-

Løpende kostnader

Det må påregnes utgifter til innboforsikring, kom.avg, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.
Styreleder i Brubakken Sameie opplyser at det er felles bygningsforsikring i Eika. Forretningsfører opplyser videre at forsikringen bokføres i regnskapet til selskapet som har kjøpt bygningen, så forsikringen vil ikke finnes i regnskapet til Brubakken Sameie.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 318 646 pr. 29.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 147 126 pr. 29.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  ligger i område som er regulert til:
Brubakken-Kortos Endring 2012 (14.6.2012) med formål å sikre verneverdier i bygninger, andre kulturminner og kulturmiljøer
Brubakken-Kortos Endring 2012 (14.6.2012) med formål: Angitt bebyggelse og anleggsformål kombinert med andre angitte hovedformål
(Ukjent)
Brubakken-Kortos Endring 2012 (14.6.2012) med formål torg.
Brubakken-Kortos Endring 2012 (14.6.2012) med formål fortau.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - Nåværende med vedtaksdato 27.11.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Styrelder opplyser at området vil bli omregulert, og det kommer til å bli bygging i området fremover. Kommunen skal også bygge ny bru. I tillegg er det boliger under prosjektering.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2002/5571-2/19  Festekontrakt - vilkår datert 12.07.2002 
festetid: 25 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 80.000
Pant for forfalt festeavgift
Bestemmelser om regulering av leien
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3443-13/572/1
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/8251-1/19  Seksjonering datert 13.10.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 51/770
Dokumentene fås på forespørsel hos megler.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.