Biri

Biri sentrum - velholdt halvpart av tomannsbolig med livsløpsstandard. Fine uteplasser. Utebod.

Mariskovegen 8 B , 2836 Biri

BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 412 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 2002
Gårdsnummer 182
Bruksnummer 190
Energimerking D
FINN.no 199098604
Sist endret 02.12.2020 08:41
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 1 950 992
Ligningsverdi 454 649,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 60 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 950 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Mariskovegen 8B er halvpart av en tomannsbolig fra 2002. Godt vedlikeholdt leilighet med praktisk planløsning og livsløpsstandard. Arealet tatt i betraktning får du følelsen av at boligen er større enn den er. Her er det et stort sosialt allrom med både stue, spisestue og kjøkken, ett romslig soverom, bad/wc, vaskerom/bod og entre med stor garderobe.
Utvendig har du terrasser på begge sider av leiligheten. Med på kjøpet får du også en praktisk utebod. Plass til flere biler på gårdsplassen.
Fin beliggenhet i nederst på Honnefeltet, sør i Biri sentrum.

Innhold

Boligen er på et plan og inneholder entre, vaskerom/bod, bad/wc, soverom og kjøkken/stue i åpen løsning. Fra stuen er det utgang til overbygd terrasse. Stor terrasse ved inngangsparti.
Hagebod med lagerrom.

Standard

Lettstelt, moderne og hyggelig leilighet med alt på et plan og livsløpsstandard. Nymalte lyse overflater i alle rom bortsett fra bad, som er flislagt, nyere overflate på stuegulv og nye innerdører. Tomten er utbedret i 2020.
Kjøkkenet har Norema kjøkkeninnredning, malt og lakkert i 2020 og ny benkeplate og håndtak. Fliser mellom benk og overskap. Opplegg for vaskemaskin og plass for komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte. Spotlights i himling.
Badet har fliser med varme på gulv, fliser på vegger og takessplater i himling. Her er nedfelt håndvask i underskap, overskap med speil og belysning, sideskap, dusj med innadslående glassvegger og gulvmontert toalett.
Vaskerommet har fliser på gulv, malt panel på vegger og takessplater i himling. Her er opplegg for vaskemaskin, benkeplate og overskap. Varmtvannsbereder og sikringsskap er også plassert her.
Overflater i leiligheten i hovedsak med Pergogulv og fliser på gulv, malt panel og fliser på vegger og takessplater i himlinger.
Skyvedørsgarderobe i entre.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Grunnmur
Taktekking
Terrasse, balkonger og utvendige trapper
Bad/wc
Det anbefales å gå  nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Mariskovegen 8 B ligger sentralt på Biri, omgitt av eneboliger i et etablert boligområde, nederst på Honnefeltet. Det er gangavstand til det meste på Biri herfra, og avstanden fra hovedveien er såpass god at det er stille og rolig. Biri er en sentral plass i Innlandet, med kort avstand til alle de tre Mjøsbyene samt togstasjon på Moelv, rett over på andre (feil) siden av Mjøsa. Kort gangavstand til bussholdeplass.

Tomt

Areal: 412 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger flatt i terrenget og er opparbeidet med plen, beplantet skråning med forstøtningsmur og tujahekk. Gruset parkeringsplass. Tomten er utbedret i 2020.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 0.2 km
Biri barnehage (1-5 år) 2 km
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år)  2.8 km
Skrinnhagen skole (1-7 kl.)  1.9 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Statens gartner- og blomsterdekor 10 km
Gjøvik videregående skole  19.5 km

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 89469389

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 2002

Antall soverom

1

Byggeår

2002

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt, isolert plate med gulvvarme i alle rom, bortsett fra vaskerom. Byggegrop består av jord. Overbygd terrasse fundamentert på støpte søyler. Drenering fra byggeår etter opplysning. Yttervegger i bindingsverk med utvendige liggende panel. Overbygd inngang/uteplass.
Mønet takkonstruksjon med vinkel. Vippetrapp fra soverom til kryploft. Ventilasjon til gavler og gesimser. Upusset pipe. Isolerte avluftingsrør. Villavendt avtrekksvifte med ny vifte. Brannvegg med gipsplater mot naboenhet. Taktekking med Zanda takstein. Gesimser, vindskier og dekkbord med beslag. Taklyre over yttertak og stigetrinn. Stålrenner med nedløp som er ført til bakkenivå. Beslag: Vannbrettbeslag på vinduer, dekkbordbeslag og helbeslått pipe. Lecapipe fra stuegulv til over yttertak. Helbeslått. Feiedør i stue.  Mulighet for montering av vedovn. Pusset og malt brannmur.
Vinduer med isolerglass og løsgrinder. To faste isolerglass i stue. Malt ytterdør og terrassedør. Terrassemarkise over uteplass ved inngang. Innvendig nyere malte speil innerdører. Furu speil skyvedør på bad.
Overbygd terrasse ved stue og uteplass ved inngang på trykkimpregnert gulv, rekkverk og levegg ved inngang. Beiset terrassegulv, rekkverk og levegg på hver side i 2017.
Sanitæranlegg: PVC avløpsrør utvendig etter opplysning og innvendig pvc. Plast vannrør utvendig etter opplysning og kobberrør innvendig.
Varmtvannsbereder.
Sikringsskap på vaskerom. 10 automatsikringer. Jordfeilbryter. Skjult el.opplegg.
Løse klesskap på soverom og skyvedørsgarderobe i entre fra 2020.
Røykvarslere og brannslukningsapparat.
Hagebod oppført ved uteplass ved inngang. Bindingsverk med liggende panel. Pulltak. Dør til lagerrom. Innvendig kledd overflater med OSB-plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 69 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, vaskerom, bad/wc, soverom, kjøkken og stue i åpen løsning.
Hagebod:
Bruksareal: 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med strøm, i hovedsak ved hjelp av gulvvarme i alle rom, bortsett fra vaskerom.
Mulighet for montering av ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 112 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 754 600,- og eiendomsskatten er kr 2 603,-.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 9 112,-.
Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 454 649 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 636 735 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med formål bebyggelse og anlegg - nåværende boligbebyggelse.
Kommuneplanens arealdel ble godkjent 29.10.2020. De nye bestemmelser og retningslinjer samt planbeskrivelse kan mottas ved henvendelse til megler eller til kommune.  Kartdokumentene er ikke ferdigstilt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Registrering av grunn, tgl. 14.11.2002 , dbnr. 9326
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3407 Gnr:182 Bnr:165

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til kommunal veg.
Kommunalt vann og avløp

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Lampe over spisestue og hvitevarer på kjøkkenet kan eventuelt medfølge etter nærmere avtale med eier.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.