Gjøvik

Sentrum - Lys og hyggelig 3-roms leilighet med balkong, heis, porttelefon og parkeringsplass

Kirkegata 4 , 2821 Gjøvik

VISNINGER

1. februar mandag kl. 17:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

35%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 64 m²
Bruksareal 70 m²
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1984
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 635
Energimerking F
FINN.no 198868191
Sist endret 25.01.2021 15:47
Prisantydning 1 100 000
Totalpris 2 283 156
Ligningsverdi 543 209,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) 1 175 174,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 275 174,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 283 156,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og moderne toppleilighet midt i Gjøvik sentrum. Leiligheten har stue med utgang til hyggelig balkong, hvor man kan sitte og ta innover seg bylivet utenfor. Stuen ligger også i direkte tilknytning til lyst og fint kjøkken med plass til spisebord. Det er to soverom i leiligheten, begge lyse og luftige. Flislagt, lyst bad og en bod som også brukes som vaskerom og har opplegg for vaskemaskin.
Parkeringsplass i bakgården.

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder Gang, bad, vaskerom/bod, 2 soverom og stue/kjøkken i åpen løsning. Utgang til balkong fra stue.
Bod i kjeller.

Standard

Lys og moderne leilighet som fremstår som vedlikeholdt og tatt vare på. Kostnader til løpende vedlikehold, utskiftninger og moderniseringer bør likevel påregnes. Utvendig vedlikehold skjer i regi av borettslaget.
Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen, og har innredning med hvite, glatte fronter og laminert benkeplate. Takhøye overskap og fliser mellom benk og overskap. Plass til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap, og montert ventilator over komfyr. På kjøkkenet er det også plass til spisegruppe.
Badet har flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malte, glatte flater med downlights i himlilng. Badet har innredning med glatte fronter og heldekkende servant, overskap, speil og belysning. Høyskap.  Dusjhjørne med glassvegger og dusjgarnityr. Gulvmontert toalett.
Vaskerom har belegg på gulv og malte, glatte flater på vegger og i himling. rommet har opplegg for vaskemaskin og vegghengt utslagsvask.
Øvrige overflater:
Gulv: Parkett
Vegger: Malte, glatte flater
Himling: Malte, glatte flater
Det er i takstmannens tilstandsrapport kun avdekket forhold som vurderes å være av liten negativ betydning for boligens tekniske tilstand.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgven.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til, med få minutters gange til innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik. Kort vei til skysstasjonen, hvor det går tog og buss til Oslo. I Gjøvik sentrum finnes flere handlegater og mange spisesteder. Det er kort vei til NTNU og fastland som er byens eget badeanlegg og gjøres om til alpint anlegg om vinteren. Kun en kort biltur unna ligger Øverby med sine flotte naturstier. Her er det også milevis med fine lysløyper om vinteren

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i bakgården, og forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Gjøvik barnehage (1-5 år) 0.3 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 0.6 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år)  1.1 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 0.4 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 1.4 km
Fredheim skole (1-7 kl.)  2.4 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 2.3 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3 km
Gjøvik videregående skole 1 km

Felleskostnader

9 920 pr. mnd. Inkl i felleskostnader er renter og avdrag på felles gjeld, kommunale avgifte, forsikring bygg, utvendig vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel mv.

Borettslag

Sentrum Park Borettslag, org.nr 991 381 503

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er i følge styreleder ingen vedtatte planer for borettslaget som kan medføre økning i felleskostnader.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7 325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 61778164271, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.11.2020: 1.37% pa.
Antall terminer til innfrielse: 87
Saldo per 17.11.2020: 198 027
Andel av saldo: 9 718
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2042 )
Flytende rente
Lånenummer: 61778169915, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.11.2020: 1.37% pa.
Antall terminer til innfrielse: 82
Saldo per 17.11.2020: 27 641 407
Andel av saldo: 1 165 456
Første termin/første avdrag: 30.09.2018 ( siste termin 31.03.2041 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

1 175 174

Rentekostnader fellesgjeld

1323

Avdrag fellesgjeld

4185

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86175250

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 992 497.  I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 191 454  i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1984

Antall soverom

2

Byggeår

1984

Byggemåte

Blokk i 4.etasjer med kjeller. 
Støpt gulv på grunn. Blokk oppført ibetongkonstruksjoner. Utvendig forblendet med tegl og fasadeplater. Flatt tak med antatt papptekking. Takrenner og utvendige beslag i metall. Grunnmur slammet over terreng. 
Dør til leilighet i tre med brann og lyd motstand. Dørtelefon med elektrisk lås. Trevinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass. Støpte trapper med belegg og rekkverk i metall i fellesarealene.
Veranda med utgang fra stue/kjøkken, utført i betong/metall. Rekkverk i metall/glass. Markise over.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert ved inngang. 40A hovedbryter + 4 kurser.
200 liters varmtvannsbereder fra 2007, plassert på vaskerom.Røropplegg i kobber/metall, avløpsrør i plast.
Mekanisk avtrekk på bad og kjøkken, ellers lufting via ventiler og vinduer.
Røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Heis
Porttelefon

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigsattest for eiendommen, datert 12.08.2013

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 70 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad, vaskerom, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning med utgang til balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Varmekabler i gulv på bad, forøvrig panelovner

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader

Løpende kostnader

Se felleskostnader.
Det vil i tillegg påløpe kostnader til innboforsikring, strøm, innvendig vedlikehold mv

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 543 209 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 955 552 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/blokkbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Kommunalt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.