Gjøvik

Gjøvik- Lys og tiltalende leilighet i 1. etasje på Mjøstunet - to soverom - terrasse - parkeringskjeller

Vikenvegen 14 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

52%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 94 m²
Bruksareal 97 m²
Tomt 19 157 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2005
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 103
Energimerking D
FINN.no 198853584
Sist endret 30.11.2020 14:39
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 621 492
Ligningsverdi 798 313,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 621 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten ligger i 1. etasje i en boligblokk fra 2005. Leiligheten er åpen og byr på en praktisk planløsning. Åpen kjøkkenløsning gir gode og sosiale kokkeforhold, og  en stor stue med masse vindusflater gir suverene lysforhold! Ellers inneholder boligen to soverom, bad, vaskerom og en stor bod.
Kronen på verket er den store terrassen. Her kan du nyte solen, kanskje grille en pølse eller to og ellers bare lene deg tilbake og skaffe nytt overskudd!
Standarden er god og møter de fleste krav til moderne komfort!

Innhold

Leiligheten inneholder entre, bod, vaskerom, bad, to soveom og kjøkken/stue i åpen løsning med utgang til terrasse.
Garasjeplass i parkeringskjeller, privat bod i kjeller og felles sykkel-og redskapsbod.

Standard

Pen leilighet med god standard og planløsning, som fremstår med lite bruksslitasje.
Kjøkkenet er åpen mot spisestue/stue, og har godt med skap- og benkeplass i u-formet innredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket kum og med fliser og belysning over. Integrert koketopp og stekeovn og plass til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk.
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malt elementdekke i himling. Her er servant i underskap, overskap med speil og belysning, høyskap, dusjhjørne med glassvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.
Vaskerommet har også flislagt gulv med varme, slislagte vegger og malt elementdekke himling. Vaskerommet her utstyrt med utslagsvaks og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Ventil på vegg med tilluft i dør.
Overflater i leiligheten er i hovedsak bpreket av parkett og fliser på gulv, malte plater på vegger og malte flater i himling.
I følge takstmannens tilstandsrapport er det kun avdekket forhold som vurderes å ha liten negativ betydning for boligens teniske tilstand.
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Vikenvegen ligger rett sør for Gjøvik sentrum og helt ned mot Mjøsa. Gjøvik er ikke lenger enn to timer unna Oslo, enten via riksvei 4 eller med Gjøvikbanen.
Her er du nærme Mjøsa. Det er flott å gå turer på promenaden langs Mjøsa både sommer og vinter  Her er fine badeplasser og både småbåt- og seilbåhavn i nærheten. Gjøvik har skoler for alle trinn. Barnehager og barneskoler ligger ikke langt unna mens det er få kilometer til ungdomsskole og videregående. Gjøvik har egen høyskole som nå er underlagt NTNU i Trondheim.
Handel gjør du unna i byens trivelige småbutikker eller i et av Innlandets største kjøpesenter CC.

Tomt

Areal: 19 157 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles eiet tomt for sameiet, som er opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Gode sol- og utsiktsforhold.
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i parkeringskjeller.

Barnehage / skole i området

Fredvika steinerbarnehage (1-6 år)  0.5 km
Tongjordet barnehage (2-5 år) 1.2 km
Soppen barnehage (0-5 år)  1.5 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 0.5 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)  1.7 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 4 km
Gjøvik videregående skole  3 km
Raufoss videregående skole 12.7 km

Felleskostnader

5 084 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer garasjeleie med kr 202, akonto fyring kr 823 og felleutgifter øvrig kr 4 059 (kommunale avgifter, forsikring bygg, utvendig vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel mv)

Sameie

Mjøstunet Boligsameie, org.nr 986 757 317
Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig, men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken.
Mjøstunet Boligsameie har egen hjemmeside: www.mjøstunet.no.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det foreligger / er ikke vedtatt planer for sameiet om større vedlikeholdsarbeider eller låneopptak som vil medføre endringer i felleskostnader ifølge styreleder.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

DnB/Fremtind Polisenummer: 22293153

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 325 034. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 217 829 i overskud

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og ordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å ha hund/katt i sameiet.
Dyreeier plikter å varsle styret i sameiet om dyrehold og skriftlig avtale om dyrehold skal inngås mellom eier og sameiet, jfr forøvrig sameiets vedtekter og ordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2005

Antall soverom

2

Byggeår

2005

Byggemåte

Blokken er i 3 etasjer med parkeringskjeller, oppført i støpt betong og trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner og støpt betong.
Utvendige fasader av teglsteinsforblending og fasadeplater. Innervegger av støpt betong og trekonstruksjoner. Flat takkonstruksjon som er tekket med helsveiset papp og/eller folie.
Trevinduer med 2-lags isolerglass fra byggeår, heve-/skyvedør i tre med 2-lags isolerglass og ytterdør til felles gang med brann/lydmotstand og kikkehull. Innvendig malte dører i treverk.
Uteplass utenfor stuen er delvis overbygget og har betongheller på bakken.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg med automatsikringer. Sikringsskap plasser på bod.
Varmtvannsbereder på 120 liter fra byggeåret er plassert i benkeskap på kjøkkenet. Synlige vannrør i plast/rør-i-rør og kobber, synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for vann og varme på bod.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Sentralstøvsuger
Skyvedørsgarderobe
Brannslukningsapparat og røykvarsler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.11.2006.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 97 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, vaskerom, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming ved hjelp av sentralvarmeanlegg med radiatorer, varme i gulv på bad og forøvrig strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifte er inkludert i felleskostnader

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Se felleskostander.
I tillegg kommer utgifter til innboforsikring, strøm, innvendig vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 798 313 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 873 926 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtat 29.10.2020 med formål bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Bestemmelsesområde. Infrastrukstursone: Krav vedrørende infrastruktrur.
Kommuneplanens arealdel ble godkjent 29.10.2020. De nye bestemmelser og retningslinjer samt planbeskrivels kan mottas ved henvendelse til megler eller til Gjøvik kommune. Kartdokumentene er ikke ferdigstilt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Felles, privat adkomst til kommunal veg.
Kommunlt vann og avløp

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.