Raufoss

RAUFOSS - 7 av 11 solgt - Bygging igangsettes 2020. 8 leiligheter og 3 rekkehus i borettslag med sentral beliggenhet.

Prøvenlia , 2833 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

22%

er barnefamilier

41%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 60-106 m²
Bruksareal 67-114 m²
Soverom 2
Gårdsnummer 142
Bruksnummer 324
FINN.no 176561768
Sist endret 28.10.2020 12:54
Prisantydning 1 494 000 - 2 094 000
Totalpris 2 491 132 - 3 491 132

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
A1 3 106 m2 114 m2 2 094 000,-
B1 2 1 60 m2 67 m2 1 494 000,-
B2 3 1 71 m2 80 m2 1 710 000,-
B4 3 2 71 m2 80 m2 1 770 000,-

Beskrivelse

RAUFOSS – byggetrinn 1 med 2 firemannsboliger og 3 rekkehus. Byggestart 1. november på den ene firemannsboligen. Muligheter for «leie-før-eie»
Denne boligen selges med dobbeltboligforsikring. Se eget produktark.
Dette prosjektet tilbyr boliger med konseptet Leie Før Eie - et konsept for deg som vil inn på boligmarkedet, men som mangler nødvendig egenkapital. Les mer om konseptet her: www.leieføreie.com
Prøvenlia blir organisert som borettslag og byggetrinn 1 blir Prøvenlia 1 borettslag.
Borettslaget består av 3 eneboliger i rekke og 8 leiligheter fordelt på 2 stk 4-mannsboliger.
Hvert rekkehus vil få egen carport med ekstra biloppstillingsplass foran carport. Firemannsboligene vil få hvert sitt carportanlegg med plass til fire biler.
Byggene fundamenteres med isolert plate på mark. Bæresystemet er i hovedsak bindingsverk og bjelker i stål der dette er nødvendig.
Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk. Utvendig vegger leveres med panel fra Møre Royal, som krever svært lite vedlikehold. Enkelte fasadedetaljer kan være i andre materialer.
Yttertak er isolert og tekket med svart betongtakstein.
Leilighetene er praktiske for små familier. Man kommer inn i bygget via et felles trapperom, slik at hver enhet har inngang inne i bygget. Leilighetene inneholder to/tre soverom, bad, bod og åpen stue-/kjøkkenløsning. Alle enhetene har i tillegg en utebod. Leiligheter i første etasje har terrasse, mens leiligheter i andre etasje har balkong. Alle leilighetene får carport i egne carportenheter tilknyttet hvert bygg.
Eneboligene vil gå over to plan med en tilpasningsgod planløsning.  Inngangen er praktisk plassert i carport så man kan gå tørrskodd til og fra bilen. Fra entreen kommer man inn i et romslig kjøkken/allrom med plass til både spisebord og en liten sittegruppe. I denne etasjen finner du i tillegg hovedsoverommet, med eget bad. Ved kjøkkenet er det trapp opp til andre etasje hvor man finner stua og to soverom, bad og en bod. Her er det lagt til rette for muligheten for enda et soverom. Fra stua er det dør ut til den store takterrassen på nesten 40 kvm. I bakkant av carporten er det en praktisk plassert sportsbod.

Innhold

Leilighet A og C inneholder:
Tre soverom, entre, gang, stue, kjøkken, bad og bod.
Leilighet B og D inneholder:
To soverom, entre, gang, stue, kjøkken, bad og bod.
Eneboligene inneholder:
1. etg: Stue/kjøkken, entre, bad, soverom
2.etg: Stue, to soverom (mulighet for tre), bod og bad.
I tillegg har eneboligene utvendig sportsbod, takterrasse og carport.

Standard

Vegger
Innvendige vegger består av isolert bindingsverk kledd med 11 mm ferdigmalte MDF plater Hvit Skygge fra Byggma. Veggene leveres i fargen Skagen NCS: S1502-Y50R. Vegger på bad leveres med Fibo våtromsplater White Silk 2094 S. Det er muligheter i tidlig fase for kjøp av tilvalg.
Gulv
Baderomsgulv leveres med Kinetic Grey 20x20cm flis, sokkelflis og 10x10cm i dusjsone. Øvrige gulv i boligene har Berry Alloc «Champs Elysees» høytrykkslaminat. Glatt gulvlist og gerikt leveres ferdig behandlet fra fabrikk med synlig innfesting.
Himling
Normal netto etasjehøyde i boligene er ca. 2,4m, men noen rom og/eller deler av rom får nedforet himling ned til ca 2,2m over gulv pga. tekniske føringer som elektro, rør og ventilasjon. Nedforinger grunnet tekniske føringer som ikke vises på salgstegninger/kontraktstegninger kan forekomme i den
utstrekning dette er nødvendig. Disse vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der nedforing/inkassingen monteres. Det vil bli benyttet takplate Classique.
Vinduer/dører
Alle vinduer leveres i vakuumimpregnert furu med minimum 2 lags glass. Vinduer og balkongdører leveres fargen Bomull (S0502-Y). Innvendige utforinger i samme farge. Hoveddør og sportsdør leveres også i fargen Bomull. Dør til sportsbod leveres uten glass. Innerdører i formpresset massiv tre i fargen Bomull. Alle gerikter har synlige spikerhoder.
Garderobeskap
Garderobeskap leveres ikke, men kan kjøpes som tilvalg gjennom vår kjøkkenprodusent. Det er avsatt plass til garderobeskap. Se stiplet strek for mulig plassering på leilighetsplan.
Kjøkken
Standard kjøkkeninnredning er med fronter i hvit glass utførelse, type HTH Next Hvid, iht. egen tegning. Det leveres inkl hvitevarer. Kjøkkenavtrekk leveres i form av standard uttrekksvifte. Det vil være mulig å gjennomføre individuelle tilvalgsmøter med kjøkkenleverandør, slik at kjøkkenet tilpasses til kunde.
Bad
Innredning og sanitærutstyr leveres iht. eget sanitærskjema. Standardleveranse på bad er Vikingbad Eli 90 cm innredning med heldekkende servant og to skuffer. Bredt speil med lys. Rette dusjvegger forkrommet med herdet glass. Damixa dusjbatteri og veggmontert Gustavsberg klosett. På vegg leveres Fibo våtromsplater White Silk 2094 S.
Trapp
Som standard vil trapp leveres av typen Stryntrappa «Fauna» med hvite vanger, hvite spiler og værbitt grå toning på furutrinn.
Oppvarming
Oppvarming er basert på nødvendig antall elektriske panelovner. Det er gulvvarme i oppholdsrom 1.etg og bad. Ellers vedovn med stålpipe plassert i stue/kjøkken. Pipa går gjennom bod på rekkehus. For firemannsbolig i 2.etg vil det bli innkasset stålpipe på stue fra leiligheten under. Se plantegning.
Ventilasjon
Boligene leveres med eget separat ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Luften blir tilført rommene gjennom ventiler. Ventilasjonsanlegget leveres uten kjøling, og derfor vil temperaturen på tiluften aldri være lavere enn luften utendørs.
Elektro
Anlegget installeres iht. offentlige myndigheters forskriftskrav, dvs. NEK 400. Det monteres komfyrvakt på kjøkken. Alle kontaktpunkter er jordet. Måler for strømforbruk i egen bolig er i eget tavleskap på teknisk bod. I tillegg kommer strømforbruk for alle fellesanlegg som måles på egen fellesmåler, og som fordeles og faktureres den enkelte gjennom husleien. Det benyttes skjult anlegg, men åpent anlegg må påregnes i spesielle tilfeller. Antall elektriske punkt iht. forskrift. I forbindelse med tilvalg vil det være mulig å tilleggsbestille ekstra punkter.
Oppvarming
Oppvarming er basert på nødvendig antall elektriske panelovner.
Det er gulvvarme i oppholdsrom 1.etg og bad. Ellers vedovn med stålpipe plassert i stue/kjøkken. Pipa går gjennom bod på rekkehus. For firemannsbolig i 2.etg vil det bli innkasset stålpipe på stue fra leiligheten under. Se plantegning.
Plassering av svakstrømskap/sikringsskap på innvendig bod.
Det benyttes kun automatsikringer.
Tilvalgsmulighet - endring
Disse boligene vil bli levert i en gjennomgående god standard. Om det er ønskelig kan vi tilby alternativer for tilvalg mot endring i pris.. Oppgraderinger kan kjøpes ut fra en
ferdig priset liste. Det vil være begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kan tillatelse, avhengig av hvor langt i byggeprosessen prosjektet har kommet. Utbygger vil i god tid før innredningsarbeidende starter, utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister vil fremkomme. Alle kjøperne vil bli invitert til å delta på individuelle tilvalgsmøter for nærmere informasjon om muligheter for tilvalg vil gis.

Beliggenhet

Det er ikke første gang området på Prøven forandrer form og fasong. Fra et felt bestående i hovedsak av eneboliger, kom det på 70-tallet ungdomsskole og på 80-tallet videregående skole rett ved siden av hverandre. Høsten 2019 skiftes ungdomsskolen ut med et nytt moderne bygg som er dimensjonert for 600 elever.
Etter hvert som området har vokst, har området blitt mer sentralt og attraktivt. Noe av det beste med feltet er den praktiske nærheten det har til sentrum, med gangavstand til alle fasiliteter. Området er rolig og barnevennlig, og godt skjermet i forhold til gjennomgangstrafikk. Her kan du nyte de landlige omgivelsene og samtidig ha nærheten til sentrum.
Fra Prøvenlia er det ikke bare kort veg til skolene på Raufoss. Det er svært enkelt å ta seg til nærmeste matbutikk på gangstien over Hunnselva som knytter feltet sammen med Storgata. Her er det også busstilknytning for Ringruta som går Gjøvik-Toten rundt, samt togstasjon for Gjøvikbanen til Oslo. I nærområdet finner man også et mylder av rekreasjonsmuligheter med blant annet idrettsplass, skistadion og Lønnbergbakken. Her er mulighetene mange for delaktig aktivitet i lokale idrettslag og foreninger. Fra boligfeltet er det kun et par kilometer inn til kjøpesenteret.
Nå gjøres det plass i området for flere nye boliger og leiligheter. Her skal det bli godt å bo - og godt å jobbe.

Estimerte felleskostnader

fra 7 567 - 10.910 pr. mnd. Se prisliste for fordeling av felleskostnader.
Felleskostnadene er estimert til å dekke bl.a. kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, forsikring av bygningsmassen, løpende utvendig vedlikehold, forretningsfører, revisjon, styrehonorarer inkl. arbeidsgiveravgift, vaktmester/renhold, kabel-TV og internett tilkobling, felles strøm m.m. samt renter og avdrag på fellesgjeld.
Løpende kostnader forutenom felleskostnader vil være bla. innboforsikring og strøm.
Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget. Vestre Toten fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette.

Formuesverdi

Formuesligningsverdi er ikke fastsatt. Formuesverdi på boligene fastsettes i henhold til gjeldende regler.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger)..

Adgang til utleie

Se borettslagets vedtekter.

Boligens areal

Primærrom: 60,80 kvm - 106 kvm, Bruksareal: 67,90 kvm - 114 kvm
Leilighetstype A og C
Oppvarmet BRA 80,4/P-rom 71,6 m2
Utebod 5,2 m2
Balkong/terrasse 11,1 m2
Soverom: 3
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, stue/kjøkken, bad og soverom
Leilighetstype B og D
Oppvarmet BRA 67,9/P-rom 60,8 m2
Utebod 5,2 m2
Balkong/terrasse 10,0 m2
Soverom: 2
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, stue/kjøkken, bad og soverom
Enebolig
Oppvarmet BRA 114/P-rom 106 m2
Sportsbod 5,6 m2
Terrasse 36,2 m2
Soverom: 3/4
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, stue/kjøkken, stue, bad og soverom
I prislisten er det laget kolonne for BRA og P-rom.
BRA (bruksareal) er målt innenfor boligens omsluttende vegger, inklusiv bod og sjakter.
P-rom (nettoareal primære rom) angir nettoareal av alle primære rom innvendig, ink. Innvendige vegger. For samtlige boliger omfattes P-rom av følgende rom: Entré, kjøkken, stue, bad/wc og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Området er ferdig regulert iht. reguleringsplan vedtatt 30.04.2014 og endret 25.10.2019.
Området er regulert til bolig- og blokkbebyggelse. Hensikten med planen er å legge til rette for utbygging av konsentrert småhusbegyggelse av typen tett-lav, og blokkbebyggelse.
Den enkelte kjøper oppfordres til å sette seg inn i gjeldende reguleringsplan for området. Kopi av gjeldende reguleringsplan kan fås på forespørsel hos megler.

Vei/Vann/Avløp

Eiendommen vil bli tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum + omkostninger til overtagelse. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttes ved salg til kjøpere som er ikke forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen.Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Kjøpesum er fordelt med 60% innskudd og 40% fellesgjeld. 
Felleslånet innehar muligheten til individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Det betyr at hver enkelt kjøper kan velge om han/hun vil nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden.
Følgende forutsetninger må være til stede før det er mulig å nedbetale hele/deler av sin fellesgjeld:
- IN-avtale mot tilbyder av fellesgjelden må være etablert.
- Alle andeler i byggetrinnet må være tatt over av kjøpere/utbygger og fellesgjelda diskontert av banken.
- Ovennevnte punkt krever at tomta er overskjøtet til borettslaget.
- De andelseiere som ønsker å nedbetale hele/deler av fellesgjelden må inngå IN-avtale med GOBB.
Når disse punktene er på plass vil det være mulig med ekstraordinær innbetaling ved neste kvartalsskifte. Se prisliste for månedlige utgifter og kostnader pr. leilighet.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.