Gjøvik

Vikenstranda - 3 leiligheter igjen! Blokken er over 3 etasjer med heis og parkeringskjeller. Takterrasse med unik utsikt

Vikenstranda 6 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

11. august tirsdag kl. 16:00-17:00

MELD DEG PÅ VISNING
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig mellom 60-120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 59 m²
Soverom 1
Byggeår 2020
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 47
FINN.no 181548475
Sist endret 30.07.2020 12:04
Prisantydning 1 750 000
Totalpris 3 501 132

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) 1 750 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger -------------------------------------------------------- 3 500 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
H0301 1 3 54 m2 59 m2 1 750 000,-

Beskrivelse

"Kjenne vinddrag fra åker og eng og flatebygder rundt omkring. Blæs bort stresset og uro i skrotten min, bedre hell æll medisin.. " Slik går en av de fineste sangene som er laget om stoltheten og velværet ved å bo ved Mjøsa. Den kunne like gjerne vært laget for å beskrive livet i en av de nye leilighetene som vi nå skal sette i gang å bygge på Vikenstranda.
Med bølgeskvulpet som nærmeste nabo, utsikt mot hedmarkslandet og gåavstand til sentrumskjernen i Gjøvik, vil du alltid føle deg hjemme - om du kommer fra den gærne eller riktige siden av Mjøsa. Eller andre steder for den saks skyld. For det er nemlig den viktigste siden - innsiden - som virkelig blir skjemt bort på Vikenstranda. Her går gode interiørløsninger, beliggenhet og atmosfære hånd i hånd mot et felles mål - å gjøre livet ditt enklere og mer harmonisk.
Her bor du ved sjøen, på landet - og egentlig i byen - på samme tid. Det er ikke mer enn én kilometer fra utgangsdøra, i det rolige og trygge området på Vikenstranda til sentrum av Gjøvik med alle fasiliteter. Eller frister det kanskje mer å ha en aktiv livsstil? Mjøspromenaden tilbyr flotte friluftsmuligheter med idylliske turstier. Eller hva med en liten badetur til Rambekkvika hvor det også er båtliv og fiskemuligheter?
Skulle utferdstrangen bli for stor, så er det bare å trille kofferten oppover veien og hoppe på Flybussen for å reise ut som en ekte globetrotter ut i den store verden.
Men om dørstokkmila skulle bli for lang, er det likevel ikke noe stress. Ta turen ut på terrassen og nyt panoramautsikten alene eller sammen med venner og familie. Er det sol på himmelen ser du den helt sikkert, for på Vikenstranda er det nemlig ofte sol. Både ute og inne.
EN FANTASTISK TAKTERRASSE!
På Vikenstranda BT 6 har vi lagt stor vekt på å planlegge slik at alle skal kunne nyte både sol og utsikt.
Det er derfor en unik takterrasse med spektakulær 360-graders utsikt på deler av taket på blokka. Dette er unikt – ingen andre blokker på Vikenstranda har denne fasiliteten!
Terrassen er inndelt i soner med pergola og plantekasser som gir god mulighet for ulike lune sitteplasser.
Byggherre
Byggherre/utbygger er Vikenstranda AS som eies av Betonmast Hæhre Eiendom AS og GOBB Prosjekt AS med 50 % hver.
Fellesarealer
Blokkenes hovedinngang har adkomst inn i oppvarmet/innendørs hovedgang/trapperom. Heisen er lokalisert i denne hovedgangen. Det er adkomst til alle leiligheter fra parkeringskjeller via heis og trapp.
Postkasser for alle leiligheter er plassert ved hovedinngangen. Ved hovedinngangen er ringeanlegg (audio) montert, i tillegg er det montert ringeklokke utenfor den enkelte leilighet.
Fellesarealene i blokkene er malt i lyse farger på materiale av pusset betong. På gulv og i trapper er overflater belegg.
Utomhus
Området er opparbeidet med grøntarealer, beplantning, interne grusede gangveger og ikke minst områder med mulighet for sosial hygge med naboer, venner og bekjente. I tillegg er det anlagt en takterrasse på blokka. Her vil borettslaget ha muligheter til å lage egne soner til beplantning og sosiale treff.
Adkomstveger for kjøretøy er asfaltert.
Området er opplyst med passende belysning av adkomstveger og internveger.
Det er kildesorteringsanlegg på tomta.
Det er lagt opp til utekraner.

Standard

Vegg/overflater
Blokkene er oppført i betong. Etasjeskillere utført i plasstøpt/prefabrikkert betong. Yttervegger som utfyllende bindingsverk av treverk/stål som er fullisolert. Utvendig kledning på blokkene er pussede overflater og panel.
Veggens innside er kledd med ett lag gips.
Innvendige lettvegger er bygd i stål og trekonstruksjoner som er kledd med gips. Innervegger er isolert for bedre romakustikk.
Vegger er sparklet og malt i farge NCS S0502Y, bomull.
Terrasser/balkonger
Balkonger er plass-støpte elementer. Balkonggulv er som utvendig konstruksjon å anse. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær. Balkonggulv av betong med glatt underside og brettpusset overside. Rekkverk på balkonger er levert i glass med stendere og håndløper i stål. Balkongene er ikke innglasset.
Vinduer, dører og listverk
Alle vinduer og balkongdører er levert med isolerglass, trevinduer med alu-kledning. Vindussmyg er gipset med hjørnebånd, sparklet og malt (dvs. ikke listverk). Alle vinduer hvor det er nødvendig, kan åpnes for lufting og vinduspuss. Noen vinduer må påregnes å vaskes fra utsiden. I noen tilfeller må åpningsbare vinduer utstyres med vaktmesternøkkel pga. brannhensyn. Balkongdører er levert som slagdører.
Alle innerdører er formpressede dører i hvit farge og glatt utførelse. Innerdører er levert med karmlister (gerikt) i glatt utførelse.
Ytterdør er levert som standard ytterdør (kompaktdør), farger er valgt av arkitekt.
Listverker levert med synlig innfesting, dvs. med synlig spikring.
Takhøyder og himlinger
Boligene er levert med generell takhøyde på 2,4-2,5 m. I områder med nedforet himling pga. ventilasjonskanaler etc. vil takhøyden bli noe mindre, ned til ca. 2,2-2,3 m. Arealer med nedforede himlinger er i hovedsak gangarealer, soverom og baderom, men kan også forekomme i stue og kjøkken.
Innvendige himlinger er underkant dekke av betong, eller nedforet gipshimling, somer sparklet og malt. Det må påregnes synlig v-fuge i tak mellom betongdekkene.
I stue/oppholdsrom vil det tilstrebes å unngå nedforing for å kunne levere størst mulig takhøyde.
Det anvendes ikke taklister, men fugede overganger mellom vegg og tak/himling.
Gulv
Det er levert som standard lys hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett med matt lakkert overflate. Gulvlister i treverk og stil som matcher gulvet.
Det må påregnes overgangslister i metall.
Kjøkken
H0102
Kjøkkenfronter ZA, (glatt hvit)
Håndtak Antrasit, liggende
Benkeplate, standard (Rustik Metal)
Kjøkkenveggene er malt i Valmuefrø.
Det er også oppgradert til led-list under overskap på kjøkken på disse leilighetene.
H0103
Kjøkkenfronter, standard (hvit m/profil)
Håndtak Antrasit, liggende
Benkeplate Rustik Mørk Skifer
H0104
Kjøkkenfronter, Stockholm (kaffe latte)
Håndtak Antrasit, liggende
Benkeplate Rustik Mørk Skifer
H0202
Kjøkkenfronter, standard (hvit m/profil)
Håndtak Antrasit, liggende
Benkeplate Rustik Mørk Skifer
H0301
Kjøkkenfronter Havana (brun "trestruktur")
Håndtak Antrasit, liggende
Benkeplate Rustik Mørk Skifer
Integrert kjøleskap på alle leilighetene.
Bad
Badene er levert med:
Vegghengt WC med sete/lokk av plast.
Dusjgarnityr på bad.
Baderomsinnredning i bredde 80 cm med helstøpt servant og speil.
Kran/trakt for vaskemaskin på bad.
Dusjhjørne med svingbare glassvegger.
Nedsenket gulv i dusjnisje.
Badene er levert som prefabrikkerte baderomskabiner.
Vegger på bad er flislagt med rektangulære fliser størrelse 30x60cm, farge hvit blank.
På gulv er det benyttet flis størrelse 30x60cm, farge grå matt.
Garderobeskap
Det er ikke levert med garderobeskap.
Rørleggerarbeid / Oppvarming
Leilighetene varmes opp med vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg. Fordeler/varmeveksler er plassert i teknisk rom og derfra til tekniske skap i hver leilighet. Det er ikke varmtvannsbereder i leilighetene da dette leveres fra varmeveksler i teknisk skap. Det er levert forsikringsgodkjent rør-i-rør system. 
Varmekilder er radiatorer. Radiatorer er plassert i henhold til offentlige krav for denne type oppvarming. Baderom har elektriske varmekabler i gulv. Tekniske skap knyttet til forbruksvann og oppvarming er plassert på bad.
Ventilasjon
Det er levert balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinning i hver leilighet. Dette aggregatet er plassert i leilighetens innvendige bod/nisje. Avtrekk av luft skjer på badet, i kjøkken/stue område. Kullfiltervifte er levert til kjøkkenavtrekk. I øvrige rom blåses det inn frisk luft via ventil i tak eller høyt på vegg. Inntak av frisk luft og avkast skjer på yttervegg. Mellom aggregat og alle ventiler/rom er det etablert ventilasjonskanaler. Disse er bygget inn i vegger, dekker og over nedforede himlinger. I noen rom er kanalene kledd inn i synlige kasser. I innvendig bod er ventilasjonskanalene synlige.
Elektrikerarbeid
Installasjoners omfang og kvalitet er levert iht. krav i NEK400-2014. Forskriftene definerer antall punkter og type punkter som er levert i forhold til arealer og utforming av rommene.
Det er levert taklamper i alle rom unntatt stue og kjøkken.
I leiligheten er det plassert et sikringsskap med nødvendige kurser, herunder jordfeilbrytere og automatsikringer.
Det er levert føringsvei for antenneuttak i leiligheten (uttak ved TV) og føringsvei for bredbånd/ telefoni.
Måler for forbruk av elektrisk kraft er plassert i fordelerskap i hver etasje.
Sikringsskapet er plasserti leilighetens innvendige bod eller nisje der dette er hensiktsmessig.
Kabel-tv / Bredbånd
Det er lagt fiberlinjer inn i alle leiligheter. Det er kabel-TV og bredbånd, standard pakke fra Canal Digital, med hastighet på 5/5 Mbps. Det er levert ett uttak i hver leilighet for kabel-TV og bredbånd. Trådløst bredbåndsmodem og T-We box er  også levert klart til oppsett og bruk.
Det blir ikke lagt opp linjer for fasttelefon, kun mulighet for bredbåndstelefoni.

Beliggenhet

Vikenstranda har en svært attraktiv beliggenhet rett ved Mjøsa, like sør for Gjøvik sentrum.  På Vikenstranda er det mange muligheter for friluftsliv og rekreasjon med turer langs Mjøspromenaden, - eller hva med et bad i Mjøsa på Vikodden. Båthavn har du også i nærheten med Rambekkvika. Her kan man nyte den fantastiske utsikten utover Mjøsa og den nydelige soloppgangen om morgenen. Den nye bydelen ligger også i rimelig avstand fra sentrumskjernen av Gjøvik sentrum. Du får kort vei til byens fasiliteter enten du velger å ta bil eller buss, eller om du følger mjøspromenaden innover. Gjøvik har også blitt universitetsby - vår egen høyskole er nå er underlagt NTNU i Trondheim. Handel gjør du unna i byens trivelige småbutikker eller på innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik. Det er også et rikt utvalg av caféer og restauranter i sentrum.

Tomt

Tomten er fellesareal.

Felleskostnader

Fra kr. 8.782,- pr. mnd. til kr. 11 602,- pr. mnd.
Fellesutgifter omfatter i tillegg til avdrag og renter på andel av fellesgjeld, kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, forsikring av bygningsmassen, løpende utvendig vedlikehold, forretningsfører, revisjon, styrehonorar inkl. arbeidsgiver avgift, bomiljøtiltak, kabel-TV abonnement med bredbåndstilknytning, m.m.
Strøm, fyring/varme og innboforsikring er ikke inkludert i felleskostnadene

Borettslag

Vikenstranda 4 Borettslag.

Forkjøpsrett

Nei. Den er avklart tidligere.

Nei. Den er avklart tidligere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at det i en evt. fastrenteperiode ikke vil være anledning til å foreta ekstraordinære innbetalinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Kjøpesum er fordelt med 50% innskudd og 50% fellesgjeld. Rente på lån er beregnet som en flytende rente på 3% pa. Total løpetid på lån er 40 år. Det er ingen avdragsfri periode på lånet. Felleslånet innehar muligheten til individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Det betyr at hver enkelt kjøper kan velge om han/hun vil nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt.
Husordensregler vil bli etablert av borettslaget.

Husdyrhold

Utbygger har ikke lagt noen føringer for restriksjoner iht. dyrehold

Boligtype, eierform og byggeår

Andelsleilighet (Borettslag), byggeår: 2020

Antall soverom

1

Byggeår

2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse dater 12.05.2020.

Adgang til utleie

Adgang til utleie: Se borettslagets vedtekter. Jfr. Burettslagslova §§ 5-5, 5-6.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet, som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig.
Aksjeeierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjeeierne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre aksjeeieres mislighold, eller der Boligaksjeselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Laget har dog begrenset pant for ubetalte fellesutgifter.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har privat adkomst til kommunal vei, og eiendommene vil bli tilkoblet offentlig vann og avløpsanlegg.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.