Lena

Lena - Lys og innbydende leil. over 2 plan fra 2018. 3 sov - 2 flislagte bad - 2 p-plasser - sentrumsnært!

Vallejordet 20 , 2850 Lena

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

37%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

41%

har bolig på over 120 kvm

28%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 119 m²
Bruksareal 125 m²
Bruttoareal 140 m²
Tomt 3 512 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 184
Bruksnummer 218
Energimerking D
FINN.no 212574311
Sist endret 19.11.2021 08:46
Prisantydning 4 390 000
Totalpris 4 508 772
Fellesutgifter 2 599,-

Beregnet totalkostnad

4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 508 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og moderne rekkehusleilighet over 2 plan. Boligen er oppført i 2018, holder høy standard og har god planløsning. Den gjennomgående planløsningen, store vindusflater, samt full takhøyde i 2.etg. gir god romfølelse. Adkomst til boligen skjer i 1.etasje. Her finner vi gang med plass til oppbevaring av klær og sko, moderne kjøkken med spiseplass, ett soverom og flislagt bad/vaskerom. I 2.etasje finner vi lys og åpen stue, 2 soverom, walk-in garderobe og flislagt bad. I forbindelse med inngangen (sørvendt) finnes en hellelagt uteplass. I tillegg finnes en uteplass med utgang fra kjøkken (nordvendt). Gode oppbevaringsmuligheter i utvendig bod på ca. 5 kvm. Det følger også 2 p-plass i felles garasjeanlegg i kjeller under F-bygget.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Bad/wc/vaskerom, kjøkken/spisestue, gang og soverom.
2.etasje: Stue/inkl trapp, bad/wc, 2 soverom og walk in closet.
2 biloppstillingsplasser i felles parkeringsanlegg under F-bygget.
Utvendig bod på ca. 5m2 utenfor leiligheten.

Standard

Boligen sto ferdig i 2018 og har god planløsning og standard. Boligen har et primærareal på 125 m² fordelt  over 2 plan.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter, benkeplate i laminat og dobbel vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Induksjonstopp og integrert stekeovn og oppvaskmaskin. Plass for kjøleskap. Malte panelplater på vegg mellom over og underskap. Komfyrvakt og ventilator over platetopp. Water guard er montert.
Badet i 1.etg. er flislagt med malt slett himling. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på fronter. Tilhørende belysning. Høyskap. I tillegg finnes vegghengt toalett, (sisterne er ikke bygget inn), opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne med dusjdører. Oppvarming via gulvvarme. Siklemikk fra fordelingsskapet til rør i rør. Ventilasjon via avtrekk gjennom boligen ventilasjonsanlegg. Tilluft via spalte under dørblad.
Det finnes også et flislagt bad i 2.etg. som rommer baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på fronter. Tilhørende belysning. I tillegg finnes gulvmontert toalett og dusjsone med buede dusjdører. Oppvarming via gulvvarme. Ventilasjon via avtrekk gjennom boligens ventilasjonsanlegg. Tilluft via spalte under dørblad.
Innvendige overflater:
Gulv: Fliser (gang og bad) og parkett.
Vegger: Malte panelplater, fliser (bad) og malte slette plater.
Himling: Malte glatte flater.
Selger har følgende anmerkninger i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Skiftet ødelagt vifte selv i samråd med leverandør Systemair.
Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Antatt utført ifht nybygg.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport, samt selgers egenerklæringsskjema.

Beliggenhet

Vallejordet 20 ligger sentralt til i Lena sentrum. Herfra er det gangavstand til absolutt alt du trenger; butikker, kafeer, legesenter, apotek, frisører og rådhuset med bibliotek og andre servicefunksjoner. Lena er kommunesenter i Østre Toten kommune, og det er mange flotte turmuligheter i landskapet rundt Lena. Avstand til Gjøvik er ca 15km, Oslo er ca 1,5 timer unna og det er ca en time til Gardermoen.

Felleskostnader

2 599 pr. mnd. De månedlige felleskostnadene dekker bla.forretningsfører, generelt vedlikehold, renovasjon, forsikring, kabel-tv, internett, strøm fellesarealer, a-konto fjernvarme osv.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 2 073
Fjernvarme kr. 526

Andel fellesgjeld

Dette er et sameie. Derav ingen fellesgjeld.

Andel formue

21 346

Sameie

Sameiets navn er Vallejordet 2-32. Sameiet består totalt av 21 boligseksjoner.
Styreleder i sameiet er Per Egil Lundhagebakken.
Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig, men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken. Det er ikke opplyst om etablert noe sameieavtaler eller innbetaling til felleskostnader i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Megler har forespurt, men ikke mottatt opplysninger om planlagt vedlikehold.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86534458

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på 88 245,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 107 255,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

GOBB kjenner ikke til at sameiet har husordensregler.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen, ref. pkt. 3-2 (2) i vedtektene for Sameiet Vallejordet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 140 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/wc/vaskerom, kjøkken/spisestue, gang og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/inkl trapp, bad/wc og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 512 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet felles tomt på 3511,9 m² som er tilnærmet flat og opparbeidet med plen og beplantning. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

2 biloppstillingsplasser i felles parkeringsanlegg under F-bygget, ref. opplysninger fra selger.

Byggemåte

Seksjonsleilighet over to etasjer i rekke. Fundamentert på ringmur og betonggulv på grunn.Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel og fasadeplater. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Hovedsakelig skrå himling i 2.etg. Renner og nedløp i metall. Vinduer i treverk med 3-lags isolerglass. Terrassedører i treverk med 3 lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass.
Ventilasjon og el-anlegg:
Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften. Aggregat er plassert i skap i gangen.
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskap er plassert i gangen. Kursfortegnelsen er utfyllt, hengt opp og kurser er merket.
VVS-installasjoner:
Synlig avløpsrør i: plast
Synlige vannrør i: rør i rør og kobber.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i skap i gangen.
Innvendige dører:
Malte glatte dører. Formpresset materiale.
Trapper:
Malte glatte dører. Formpresset materiale.
Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
- Våtrom: Bad 2.etg: Fall er ikke tilfredsstillende, men badet ser ut til å fungerer med dette avviket. Nevnte forhold får tilstandsgrad 2.
Byggemåte bod:
Utvendig bod. Betongplate på mark. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner. Pulttakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Tett boddør i treverk. Ubh. gips på vegger og i himling. Ubh. betong på gulv. Skrå himling.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

På grunn av et dataangrep mot kommunens systemer kan de for tiden ikke levere opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Lena barnehage (0-5 år) 10 min
18 barn, 1 avdeling 0.8 km
Steinerbarnehagen på Lena (0-5 år) 15 min
20 barn, 1 avdeling 1.2 km
Hoffsvangen barnehage 5 min
36 barn, 2 avdelinger 2.3 km
Skoler
Hoffsvangen skole (1-7 kl.) 5 min
207 elever, 7 klasser 2.3 km
Vilberg skole (1-7 kl.) 6 min
128 elever, 7 klasser 4 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
320 elever, 12 klasser 0.6 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 4 min
135 elever, 7 klasser 0.3 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 6 min
500 elever, 18 klasser 0.5 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av: Fjernvarme.
I hovedsak ved hjelp av: vannbåren gulvvarme i 1.etg. og radiatorer i 2.etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

På grunn av et dataangrep mot kommunens systemer kan de for tiden ikke levere opplysninger om kommunale avgifter og eiendomsskatt.
Selger opplyser at forbruk av vann, samt eiendomsskatt faktureres direkte til seksjonseier.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område.
Vallejordet boligtun med formål om å sikre verneverdier i bygninger og andre kulturminner og kulturmiljøer.
Vallejordet boligtun med formål boligbebyggelse - konsentrert boligbebyggelse.
Eiendommen ligger også i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til annet byggområde - framtidig + parkering - nåværende med vedtaksdato 20.11.2008.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vallejordet 20, 2850, Lena, Gnr. 184 bnr. 218 snr. 13 orgnr. 818617062 i Østre toten kommune

Oppdragsnummer

6-21-0021

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.