Hov

Innholdsrik enebolig i sentrum med to utleieleiligheter - solrikt og flott utsikt!

Grettegutua 5 , 2860 Hov

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 402 m²
Bruksareal 418 m²
Tomt 1 394 m² / Eiet tomt
Soverom 8
Byggeår 2019
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 22
Energimerking B
FINN.no 211836984
Sist endret 18.08.2021 11:52
Prisantydning 6 490 000
Totalpris 6 668 272
Ligningsverdi 349 011,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 668 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Grettegutua 5 er sannsynligvis Hovs råeste bolig. Boligen er så godt som ny, og har spennende fargekombinasjoner, moderne løsninger og ikke minst svært god plass!
Allerede i den store hallen skjønner du omfanget. Det er stort, åpent og luksuriøst. Fløydører er et stikkord, de tar deg for eksempel ut fra stua til den store utsikten mot sentrum av bygda og Randsfjorden. Boligen går over tre etasjer og inneholder tre soverom, store stuer, to bad og vaskerom. I underetasjen finnes to utleiehybler som hver har to soverom.
Utvendig finner du en terrasse som går rundt hele huset, samt et stort garasjebygg.

Innhold

Boligen har tre boenheter:
Leilighet 1 sokkelplan:
Leiligheten inneholder vindfang/gang, bod, bad, to soverom, kjøkken og stue.
Leilighet 2 sokkelplan:
Leiligheten inneholder vindfang/gang, bod/garderobe, bad, to soverom, kjøkken og stue.
Hovedboenheten inneholder på hovedplan hall/entre, bod, vaskerom, bad, kjøkken og stuer/bibliotek. I 2. etasje finner du bad, fire soverom og loftstue/hall.
Garasje med snekkerbod.

Standard

Boligen er bygd ny i 2018/2019 og tatt i bruk høsten 2019. Den fremstår i god stand og med en praktisk planløsning med hovedbolig på 1. og 2. plan og med to leiligheter i underetasjen. Den har noen feil/mangler etter bygging, som skal utbedres av entreprenør etter at ettårsbefaring er avholdt i mars 2021.
Boligen fremstår som spennende og moderne med flotte fargekombinasjoner.
Hovedboenhet:
Her kommer du inn i en flott og romslig hall med skyvedørsgarderobe og trapp til 2. etasje.
Videre inn i stuen, som har har fantastisk utsikt gjennom vinduer i to etasjer, og med galleri i 2. etasje. Stuene er sammenhengene og gir et herskapelig uttrykk.  Det er utgang til stor balkong som går rundt hele huset, både fra to stuer og fra kjøkkenet.
Kjøkkenet er åpent mot spisestue/stuer. Det er stort og moderne, innredning med malte fronter fra Ikea. Takhøye overskap og vitrineskap, og kjøkkenøy som deler av mot spisestuen. Benkeplater i microsement. Integrerte hvitevarer.
Badet på hovedplan er meget romslig og har flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger.  Her er innredning med dobbelt servant, sideskap og overskap med speil og belysning. Dusjnisje med nedsenket gulv og dobbelt dusj. Vegghengt toalett. Badet har to sluk i gulv, idet det er tiltenkt hjørnebadekar.
Vaskerom på hovedplan med flislagt gulv med varmekabler og malte plater på vegger. Rommet har innredning med kum, wc og plass til vaskemaskin/tørketrommel. Husets ventilasjonsanlegg er også plassert her.
Oppe i 2. etasje kommer du til en hyggelig loftsstue med åpent galleri ned mot stuen.
Videre er her et meget romslig hovesoverom, med mulighet for omgjøring til to rom, idet det er to dører inn til rommet. Her er også ytterligere to gode soverom.
Badet i 2. etasje har flislagt gulv med varmekabler og fliser på vegger. Dette badet er innredet med servant i underskap, overskap med speil og belysning, dusj med glassdører og wc.
Leilighetene i underetasjen har begge kjøkken/stue i åpen løsning.
Begge kjøkken har malt innredning med profilerte fronter og mdf-plater på vegger over benkeplater. Komfyr og oppvaskmaskin i innredning samt platetopp og nedfelt oppvaskkum.
Badene i leilighetene er romslige og har flislagte gulv med varmekabler og flislagte vegger. De er innredet med servant i underskap, overskap med speil og belysning, dusj med glassdører og wc. Plass til vaskemaskin.
Boligens overflater har generelt høy standard. Gulv i hovesak med parkett, laminat og fliser og vegger og himlinger med fliser og malte plater.

Beliggenhet

Grettegutua 5 ligger midt i Hov sentrum, kommunesenteret i Søndre Land kommune.
Hov er et koselig lite tettsted mellom Randsfjorden og de dype skogene i øst. Stedet kan by på det meste, og i tillegg er det overkommelig avstand til Oslo, Gardermoen, fjellheimen og Gjøvik - det største handelsstedet i nærheten.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, strøm, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Eika Polisenummer: 6644121/7

Boligens areal

Primærrom: 402 kvm, Bruksareal: 418 kvm
Sokkelplan, leilighet 1:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, bad, to soverom, kjøkken og stue
Sokkelplan, leilighet 2:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, bad, to soverom, kjøkken og stue
1. etasje:
Bruksareal: 155 m².
Primærrom: 153 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/entre, vaskerom, bad, kjøkken og stuer/bibliotek
2. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  fire soverom, bad og loftsstue/hall
Garasje:
Bruksareal: 77 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 394 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt, som ligger vestvendt med meget gode solforhold og flott utsikt. Tomten er terrassert, slik at det er god utnyttelse med parkering og gangarealer. Veranda rundt hele huset ut fra hovedplan og veranda på sokkelplan, slik at hver leilighet har egne plasser. Gårdsplass belagt med grus/pukk. Det går gang- og sykkelsti langs nordre del av eiendommen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på antatt faste masser med støpte fundamenter. Grunnmur utført som thermomur med betong og puss i overflater.
Støttemurer i tilknyning boligen er utført med betongblokk. Ny drenering ved oppføring av bygget. Boligen er over grunnmur oppført i bndingsverk som er kledd med behandlet trepanel og pussede overflater. Konstruksjonen er isolert etter gjeldene krav for byggeår. Etasjeskillere av tre som er isolert iht gjeldene krav. Opplyst at det er lydisolert mellom sokkelplan og hovedplan.
Takkonstruksjon av tre med lofttakstoler slik at 2 etg er innredet. Konstruksjonen er lukket. Taket er tekt med takstein. Takrenner, nedløp, beslag og snøfengere er montert. Boligen har en murt pipe som er pusset og malt. Ildsteder er ikke montert.
Boligens dører og vinduer er utført med isolerglass og malte rammer.
Inngangsdører og verandadører med glassfelt.
Hovedadkomsdør er en 2 fløyet dør.
Verandadører på hovedplan for adkomst ut på veranda.
Innvendige malte profilerte dører hvor noen har glassfelt.
Boligens innvendige trapp er en svingtrapp med med malte / behandlede overflater.
Håndløper og rekkverk er montert.
Boligen har terrasse / veranda rundt hele hovedplan og iht opplyst så er denne på over 150m² Platting/veranda for sokkelplan er delvis lagt på terreng. Rekkverk med variert høyde.
Boligens elektriske anlegg er utført iht gjeldene krav og det er et utvidet anlegg med mange ekstra punkter.
Opplyst at leiligheter har egne abonement.
Vann og avløpsrør av plast og metall.
Bereder for hoveddelen er montert på vaskerommet.
Leiligheter har bereder på boder.
Skap for rør i rør er montert på vaskerom.
Garasjen er romslig og er bygd sammenhengende med boligen. I henhold til brannkrav er garasjen kledd innvendig med brannhemmende plater.
Garasjen er i samme stil som huset, og  oppført på støpt plate på mark. Den er isolert og har innlagt strøm. To porter med motorisert adkomst og dør med adkomst fra terreng. Utvendig trapp for adkomst til stort lagerloft. Loftet har høyde under 1,90, og har derfor ikke målverdig areal.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Kjøkken - Leilighet 1 og 2
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er tidligere gitt ferdigattest for bolig og garasje, men ifølge kommunen er det gjort bygningsmessige endringer på huset, som ikke ble omsøkt da ferdigattest ble gitt. Kommunen avventer derfor med å gi ferdigattest til oppdaterte tegninger av fasader og planløsning er innsendt kommunen. Dette vil være på plass før overlevering til ny eier.

Barnehage / skole i området

Grettegutua barnehage (1-6 år)  0.4 km
Minstemann familiebarnehage (0-3 år) 1.6 km
Fryal skole (1-7 kl.)  2 km
Søndre Land ungdomsskole (8-10 k.l) 2 km
Dokka videregående skole 26.1 km
Raufoss videregående skole  29 km

Oppvarming

Oppvarming med strøm. Det er i følge selger varmekabler i hele 1. etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 447 pr. år Bolligen har tre boenheter, og det er installert egne vannmålere i hver boenhet. Forbruksgebyr vann er kr 39 pr. m3, forbruksgebyr avløp kr 37,05 pr. m3.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 349 011 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 256 440 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger inn under kommuneplanen, vedtatt 11.04.2016 med følgende formål:
Sentrumsformål - nåværende
Boligbebyggelse - nåværende
Næringsvirksomhet - nåværende.
Gjeldende reguleringsplan er Reguleringsplan for Hov sentrum, vedtatt 23.04.2014 med følgende formål:
Næringsbebyggelse
Bolig/forretning/kontor.
Endring Hov Sentrum, vedtatt 21.08.1989.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1929/900413-1/20  Elektriske kraftlinjer   03.07.1929 
Rettighetshaver: Vestoppland kommunale kraftselskap
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3447-60/44
Rettigheter i eiendomsrett
1956/1388-1/20  Bestemmelse om veg   30.05.1956 
rettighetshaver:Knr:3447 Gnr:61 Bnr:22  
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Vann:  Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Boligen har tre boenheter.
Renovasjon er kr 1 805 pr. boenhet, iberegnet fratrekk for samarbeid om renovasjonsdunker.
Det betales en årsavgift for vann og avløp for hele eiendommen, mens hver boenhet har egen vannmåler. Forbruksgebyr vann er kr 39 pr m3, mens forbruksgebyr avløp er kr 37,05 pr. m3.
Hvis eiendommen selges og ny eier ikke vil bo der, men leie ut alle 3 boenheter vil det bli beregnet fullt årsgebyr for VA for alle 3 boenhetene. Så lenge eier bor i hovedenheten vil det være en årsavgift for eiendommen. Årsavgift for feiing/branntilsyn gjelder for hele eiendommen

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grettegutua 5, 2860, Hov, Gnr. 61 bnr. 22 i Søndre land kommune

Eier

Zana Grgic

Oppdragsnummer

6-21-0055

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.