Lena

Lena - Moderne enebolig fra 2012 m/ 4 sov - 2 bad, dobbelgarasje, barnevennlig!

Steinbergsgutua 86 , 2850 Lena

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

28%

er barnefamilier

38%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 118 m²
Bruksareal 130 m²
Bruttoareal 143 m²
Tomt 1 117 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2012
Gårdsnummer 187
Bruksnummer 89
Energimerking C
FINN.no 212574327
Sist endret 05.05.2021 12:26
Prisantydning 3 190 000
Totalpris 3 283 772
Ligningsverdi 708 835,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 283 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moderne enebolig fra 2012. Boligen har et primærareal på 118 m² over 2 plan. Adkomst i 1.etg. hvor vi finner vindfang, gang med god oppbevaringsplass til klær og sko og en praktisk bod. I tillegg finnes bad/vaskerom, ett soverom, samt åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkkenet har lys og moderne innredning med god skap- og benkeplass. Plass til spisebord. I stuen er det god plass til sofamøblement. Peisovnen gir en god og lun varme. Utgang fra stue til sørvest vendt delvis overbygget terrasse på ca. 20 m2. I 2.etg. finner vi 3 soverom, en koselig tv-stue, bod og ett bad. Utvendig finnes garasje fra 2013 med 2 biloppstillingsplasser. Garasjen har leddporter med elektrisk åpner.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Bad/vaskerom/wc, kjøkken/stue, gang, vindfang, soverom og teknisk rom/bod.
Loftsetasje: Bad/wc, loftstue m/trapp, 3 soverom og bod.
Garasje med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen er fra 2012 mens garasjen ble bygget i 2013. Normalt god standard og planløsning.
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Keramisk platetopp. Integrert stekeovn. Plass for kjøleskap. Malte panelplater på vegg mellom over og underskap. Glassplate på vegg bak platetopp. Komfyrvakt er montert.
Bad/vaskerom i 1.etasje er fra 2014 og belegg på gulv, baderomsplater på veggene og malt panel i himling. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap med speil på fronter. I tillegg finnes opplegg for vaskemaskin, vegghengt toalett og dusjhjørne med to glassdører. Ventilasjon via avtrekk gjennom boligens ventilasjonsanlegg (balansert ventilasjonsanlegg). Tilluft via spalte under dørblad.
Badet i 2.etasje har belegg på gulv og baderomsplater på veggene, samt formpresset panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap med speil på fronter. I tillegg finnes badekar og vegghengt toalett. Ventilasjon via avtrekk gjennom ventilasjonsanlegg. Tilluft via spalte under dørblad.
Teknisk rom/bod 1.etg:
Rommet har malte plater på veggene og skiferflis på gulv. Sluk i gulvet. Av innredning finnes ventilasjonsaggregat, samlestokker for rør i rør er montert synlig på vegg, varmtvannsbereder og sentralstøvsuger. Takstmannen påpeker i sin rapport at dette ikke er et våtrom. Det er anbefalt at overflater som kan bli utsatt for fukt(vannsøl) skal være fuktrobuste. Overflatene på veggene er ikke fuktrobuste.
Innvendige overflater:
Gulv: Skiferfliser, laminat og belegg.
Vegger: Panelplater.
Himling: Formpresset panel.
Selger har ingen kommentarer i sitt egenerklæringsskjema. Skjema følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Beliggenhet

Fra Lena sentrum kjører du i retning Lensbygda. Etter ca. 4 km tar du vil høyre mot Steinbergsgutua. Ca. 850 m oppover vegen finner du Steinbergsgutua 86 på høyre side. Herfra har du fantastisk utsikt utover kulturlandskapet i en av innlandets vakreste bygder. På Lena som kommunesenteret i bygda finner du alt du trenger i det daglige. Det er kort vei til både barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Totenåsen med alle sine muligheter innen friluftsliv ligger også kun noen minutters kjøretur unna. Avstand til Oslo er ca 1,5 timer. Til Gardermoen er det en snau time.

Forsikring

Eika

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 143 kvm
 1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad/vaskerom/wc, kjøkken/stue, gang, vindfang og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/wc, loftstue m/trapp og 3 soverom.
Garasje:
Bruksareal: 38 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 117 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppsatt på støpt ringmur og betong gulv på grunn. Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, isolert, luftet og kledd med malt trepanel. Mønet saltak konstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Pulttakkonstruksjon over vindfang og tekn.rom. Tak tekket med betongtakstein, tilhørende takrenner, nedløp og beslag i metall. Trebjelkelag i etasjeskille. Trevinduer med 3 lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 3 lags isolerglass.
Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften. Ventiler i vinduer og yttervegger bør holdes lukket skal ventilasjonsanlegget
fungere optimalt.
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.
Varmtvannsbereder på ca. 200 liter.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i bod/tekn.rom.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
Utvendige fasader: Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm.
Utvendig beslag: Beslag under vinduene går ikke bak kledningen på sidene. Risiko for at fukt kan trenge inn i veggen.
Bad 2.etg: Ikke fuget med silikon mellom startlist og baderomsplatene. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3:
Bad 1.et: Ved enkle fuktsøk og bruk av fuktindikator registrerte jeg verdier utover hva som forventes som normalt i nedre del av baderomsplatene i dusjsone.
Byggemåte garasje:
Garasje oppsatt på antatt drenerende og komprimerte masser med støpt plate på mark. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner med malt trepanel. Mønet saltak i trekonstruksjoner tekket med
betong takstein. Tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Leddporter med elektrisk åpner.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler anbefaler alle interessenter å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse og byggemeldte tegninger kan ikke leveres på grunn av et dataangrep mot kommunens systemer.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Vilberg barnehage (0-5 år) 20 min
23 barn, 2 avdelinger 1.7 km
Lena barnehage (0-5 år) 7 min
18 barn, 1 avdeling 4.8 km
Steinerbarnehagen på Lena (0-5 år) 10 min
20 barn, 1 avdeling 6.5 km
Skoler
Vilberg skole (1-7 kl.) 20 min
128 elever, 7 klasser 1.7 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
320 elever, 12 klasser 5.1 km
Skreia ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min
272 elever, 10 klasser 8.8 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 8 min
135 elever, 7 klasser 5.5 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 9 min
500 elever, 18 klasser 5.5 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av: gulvvarme i vindfang og på bad. Peisovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 994 pr. år De kommunale avgiftene inkl. feiing, fastgebyr vann, fastgebyr avløp og husholdningsavfall.
Vann: 3 232,- (fastgebyr normalforbruk + pr. kbm)
Avløp: 3 461,- (fastgebyr + pr. kbm.)
Renovasjon: 2 673,- (husholdningsavfall)
Branntilsyn/feiing: 628,- pr. pipe.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 708 835 pr. 25.03.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 551 804 pr. 25.03.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
Reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven.
I tillegg ligger eiendommen under kommuneplan/kommunedelplan med formål nåværende boligbebyggelse vedtatt 19.06.2019.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via privat veg. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes. Ikke fremlagt avtale om vegrett.
Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning fra tomtegrense. Eiendommen har vannmåler.
Tilknytning avløp Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning fra tomtegrense.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Steinbergsgutua 86, 2850, Lena, Gnr. 187 bnr. 89 i Østre toten kommune

Eier

Gunn Silje Bjerkeengen

Oppdragsnummer

6-21-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.