Skreia

Totenåsen - Koselig hytte på Øvre Sisselrotkampen fra 2007 - anneks - borevann - helårsvei - gode ski- og turmuligheter!

Øvre Sisselrotkampen 36 , 2848 Skreia

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gunnar Putten
Gunnar Putten Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

44%

har bolig på over 120 kvm

24%

er gift

11%

har høyskoleutdanning

31%

har inntekt over 200.000

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 80 m²
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 309
Bruksnummer 1
Energimerking E
FINN.no 212585754
Sist endret 10.04.2021 14:12
Prisantydning 2 000 000
Totalpris 2 064 022
Ligningsverdi 580 800,-

Beregnet totalkostnad

2 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 64 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 064 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Koselig hytte på Totenåsen bygget i 2007. Hytta har primærareal på 72 m². Adkomst til hytta fra koselig overbygget inngangsparti. Her kommer vi inn i romslig entre med trapp opp til loftsetasjen. I tillegg finnes 2 soverom, bad, samt åpen stue- kjøkkenløsning. Kjøkkenet er praktisk plassert i det ene hjørnet. Stuedelen har god plass til romslig spisebord og stoler, samt sofagruppe. Fra stuen er det utgang til sørvest vendt delvis overbygget terrasse. Ca. 12 m2 er overbygget. I loftsetasjen finnes et mellomrom, samt 2 romslige rom som benyttes som ekstra soverom. I tillegg finnes ekstra soveplasser i annekset. Annekset er på ca. 9m².  Eiendommen har privat vann via borebrønn. Hytta har strømagregat, solcellepanel, batteribank og komplett 12 V anlegg med 230VAC konverter.

Innhold

Hytta inneholder:
1. etasje Bad/wc, kjøkken, stue, gang og 2 soverom.
Loftsetasje: 3xloftsrom. 2 benyttes som soverom og ett som gang.
I tillegg finnes anneks med soverom og bod.

Standard

Fritidsboligen er fra 2007. Generelt sett fremstår fritidsboligen i normalt god stand og vedlikeholdt.
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, benkeplate i heltre og vask i rustfritt stål med 2 -greps blandebatteri. Trepanel mellom over og underskap. Plass til gasskomfyr og gasskjøleskap. I tillegg er det et frittstående kjøleskap. Ventilator over komfyr.
Badet har belegg på gulv, samt trepanel på vegger og himling. Badet er innredet med baderomsinnredning med profilerte fronter, plate i heltre med servanto og 2-greps servantarmatur.
Speil og overskap på vegg over servant. I tillegg finnes dusjkabinett, gulvmontert toalett, vanntank og pumpe, ekspansjonstank og gassvannvarmer. Røropplegget er montert synlig på vegg.
Innvendige overflater:
Gulv: Heltregulv og belegg.
Vegger: Trepanel.
Himling: Panel.
Selger har følgende anmerkninger i sitt egenerklæringsskjema:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firma: Stensrud blikkeslager AS.
Redgjørelse: Anntydning til fukt andre etg. på pipe ved kraftig regn observert høst 2020. Ekstra beslag rundt pipe manglet, er nå satt på. Veranda noe skjev, metal konstruksjon satt på under for å holde rett.
Informasjonen i dette punktet er hentet fra selgers egenerklæringsskjema, samt tilstandsrapport utarebidet av takstmann Vegar Lundhaug. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Beliggenhet

Sisselrotkampen er et populært hytteområde på Totenåsen. Her befinner du deg i hjertet av Totenåsens enorme muligheter av skiløyper og turstier, badevann og fisketjern. Nærmeste skispor ligger rett i nærheten. Det er kort vei til skiknutepunkt som Oksbakken, der du kan ta deg opp til Rausteinshytta som ligger på over 800moh. Ved Hutjernet er det felles badebrygge for hyttefolket.  Der finnes også en gapahuk til fri benyttelse.
Området består av spredt beliggende nyere hytter. Sisselrotkampen hytteområde ligger ca 15 km fra Lena. Lena er kommunesenter i Østre Toten og der finner du både Kvikk Lunch og appelsin i tillegg til Vinmonopol. Er du tilhenger av alpint er det en liten halvtime sørover til Hurdal skisenter. Totenåsen ligger en drøy times kjøretur fra Oslo. Her kan du komme deg raskt opp til hytta etter jobb og slippe lange køer på E6 eller andre store utfartsveier.

Forsikring

IF Polisenummer: 6565956

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/wc, kjøkken, stue, gang og 2 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen målbare arealer grunnet lav takhøyde. 
Merknad:
Det finnes rom i boligen som ikke tilfredsstiller krav til varig opphold: Loftsetasjen tilfredsstiller ikke krav til varig opphold.
Anneks:
1. etasje:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 4213, Neste forfall for festeavgift er 6/4-21. Neste regulering for festeavgift er 2022. I tillegg til festeavgiften kommer: Gjerdeavgift kr. 500,- pr år. Serviveavgift kr. 400,- pr. år. Medlemskontigent i hytteforeningen kr. 700,- pr. år.
Festet tomt som er flat/skrånende og opparbeidet med gruset gårdsplass. Øvrige deler er naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering utenfor hytta.

Byggemåte

Ringmur og betonggulv på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med torv. Renner i treverk og nedløp av kjetting. Trapp i treverk mellom 1.etg. og loftsetasje. Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2 lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass. Utgang fra stue til en sørvest vendt delvis overbygget terrasse.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk
avtrekk eller naturlig oppdrift. Det er i tillegg montert en solventilator i stuen.
Sikringsskap er plassert i loftsetasjen
12V solcelleanlegg.
Batteriene står ved sikringsskap.
En stk 230V stikk på kjøkkenet som drives av strømaggregat.
Det er ikke innlagt vann. Vanntank på badet fylles ved å strekke en slange fra borehull som er utenfor inngangen.
Gassvannvarmer
Vanntank i plast ( ca mål: 55cm x50cm x50cm)
Ekspansjonstank
Vannpumpe som driver vannet rundt i systemet.
Borebrønn med pumpe. Kran over bakken utenfor inngangen.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Kledning og utvendig treverk har generelt har behov for vedlikehold.
Renner, nedløp og beslag: Takrenne har lekkasje enkelte steder.
Terrasse, balkonger, trapper ol: Det er registrert råteskader i rekkverk. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Savnes håndløper på vegg i trapp mellom etasjene.
Piper og ildsteder: . Under 30 cm fra ileggsåpningen til brennbart gulv foran peisen. Anbefaler at det monteres en stålplate e.l.
Våtrom: Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav og må brukes deretter.
Anneks:
Støpt ringmur med plate på mark av støpt betong. Tregulv i soverom og Ubh betong i bod. Yttervegg i trekonstruksjon. Saltakkonstruksjon tekket med torv. Skrå himling. Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass. Ytterdører i treverk. Ikke strømanlegg. Strømaggregat i bod.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler anbefaler alle interessenter om å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse og byggemeldte tegninger kan ikke leveres pga dataangrep mot kommunens systemer.

Oppvarming

Oppbevaring består av vedfyring/gass.
I hovedsak ved hjelp av: peis i stue og gassovn i stue (ring varm funksjon).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 241 pr. år Beløpet dekker slamtømming og branntilsyn/feiing. P.g.a. virusangrepet har ikke Østre Toten kommune opplysninger om eiendomsskatt og totale kommunale eiendomsavgifter for 2021.
Beløpet er fordelt på følgende måte:
Branntilsyn/feiing:
Slamtømming:

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 23.03.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 580 800 pr. 23.03.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til nåværende fritidsbebyggelse vedtatt 19.06.2019.
Reguleringsplanen skal fortsatt gjelde.
Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse og friluftsområde vedtatt 30.06.2005.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2008/147668-2/200  Festekontrakt - vilkår datert 19.02.2008 
gjelder fra dato: 22.01.2008
TOMTEVERDI: NOK 60.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 3.000
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/147668-3/200  Best. iflg. festekontrakt datert 19.02.2008 
Rettighetshaver:Toten Almenning Lodd nr 3  
Org.nr: 939431675
Bortfester kan vederlagsfritt føre vann- og kloakkledninger, el. kabler m.v over tomten.
Gjelder feste

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har privat vann via borebrønn.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet privat nett. Eiendom som ikke er tilknyttet offentlig vann og avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.
Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Avgiftsbelagt bomveg.
Pålegg: Tilknytningsforhold ikke vurdert.
Kommentar:
Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskrifter fra 2004. Hvis ikke må det påberegnes kostander til utbedring.

Tilbehør

Spesielle avtaler om inventar:
Ved interesse for inventar kontakt megler for inventarliste og pris.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvre Sisselrotkampen 36, 2848, Skreia, Gnr. 309 bnr. 1 Fnr. 659 i Østre toten kommune

Eier

Pål Even Rognerud Gaarder Guro Rognerud Gaarder

Oppdragsnummer

6-21-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.