Gjøvik

Bud mottatt!! Flott villaeiendom i nordbyen med 5 soverom og 3 bad. Dobbel garasje. Solrikt og sentrumsnært! Mjøsutsikt!

Kyrre Grepps gate 9 , 2819 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

33%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 211 m²
Bruksareal 267 m²
Tomt 995 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1923
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 920
Energimerking G
FINN.no 218365358
Sist endret 13.06.2021 09:48
Prisantydning 7 400 000
Totalpris 7 586 022
Ligningsverdi 958 007,-

Beregnet totalkostnad

7 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 186 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 586 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Brostein og hekker er bare noe av det som møter deg når du kommer til prakteiendommen Kyrre Grepps gate 9 på Gjøvik. Dette er en stor, ærverdig enebolig opprinnelig fra 1923. Senere utvidet. Her oppe ligger det store flotte boliger på rad og rekke, men denne ligger øverst! Eiendommen fremstår herskapelig med to arker i hver ende av huset, og med stort uteområde og terrasser.
Boligen ligger sydvendt på en hellende tomt med prydbusker.
Innvendig åpenbarer det seg en spennende planløsning som gjør at det er lett å trives her. Det er store gode rom med mye vindusflater som gir fantastisk godt lys. Med opptil fem soverom og hele tre bad, kan du huse en storfamilie eller mange venner uten problem.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje vindfang, entre, hall med trapp, bad, vaskerom med utgang til terrasse, soverom, kjøkken, spisestue og stue.
I 2. etasje finner du to ganger med trapp, kott,  to bad, garderobe og fire soverom, hvorav ett med  utgang til balkong. .
Underetasje med treningsrom og boder.
Garasje med to biloppstilllingsplasser.

Standard

Eneboligen er opprinnelig fra 1923, og er senere tilbygget og modernisert. Den fremstår med god standard og planløsning og er godt vedlikeholdt og tatt vare på.
Kjøkkenet er romslig og har hvitmalt innredning som passer husets stil. Innredningen har profilerte fronter, vitrine overskap og heltre benkeplate. Fliser mellom benk og overskap. Kjøkkenøy med spiseplass. Her er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over koketopp.
Badet i 1. etasje har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og himlingsplater. Innredning glatte fronter og heldekkende servant, speil med belysning og dusjnisje med forheng. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk.
Hovedbadet i 2. etasje har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Badet har innredning med glatte fronter og heldekkende servant med speil over,  dusjkabinett, hjørnebadekar (boblefunksjon fungerer ikke) og vegghengt toalett. Spotter i tak. Mekanisk avtrekk.
Bad 2 i 2. etasje har også flislagt gulv med varme, fliser og panel på vegger og malte flater i himling. Innredning med glatte fronter og heldekkende servant, speil med belysning, dusjnisje og wc. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.
Vaskerom i 1. etasje har flislagt gulv, fliser og malt tapet på vegger og himlingsplater. Her er opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask.
Overflater er i hovedsak preget av:
Gulv: Fliser, parkett og tregulv
Vegger: Tapet og malt trepanel
Himling: Malte, glatte flater, panel og formpresset panel.

Beliggenhet

Kyrre Grepps gate 9 ligger midt i indrefileten av boligområder nært Gjøvik sentrum.
Herfra er det gangavstand til sentrum, og "alt" på Gjøvik ligger i nærheten. 
Gjøvik har mye å by på; Innlandets største kjøpesenter, en egen sentrumskjerne med mange spennende butikker, NTNU, idrettsanlegg, sykehuset og en nærhet til naturen som gir deg mulighet til både å gå skiturer og dyrke friluftslivet rett utenfor bykjernen.

Løpende kostnader

Det må påregnes utgifter til kommunale avgifter, strøm, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

KLP

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 267 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 49 m².
1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 127 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre, hall med trapp, vaskerom, bad, soverom, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  To ganger med trapp, to bad og fire soverom.
Det gjøres oppmerksom på at ett rom benyttet som soverom ikke har tilfredsstillende lysforhold.
Garasje:
Bruksareal: 41 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Støpt gulv på grunn i kjeller og i tilbygg mot vest.

Tomt

Areal: 995 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten i lett skrånende terreng, som er pent opparbeidet med plener hekker og beplantninger. Steinbelagt gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbeltgarasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt grunnmur på opprinnelig del. Punktfundamentering med åpent under på tilbygg i stue. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. I følge tidligere eier er det drenert opp igjen. Takvann ført ut på terreng.
Yttervegg i isolert bindingsverk med liggende utvendig tredkledning. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Kaldt loft. Adkomst til loft fra luke. Taket er tekket med betongtakstein. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Murt pipe i teglstein.
Trevinduer med 2 og 3 lags isolerglass. Utvendig enkle glass på noen vinduer. I kjeller er enkle vinduer. Takvindu i tre med 2-lags isolerglass.Ytterdører i treverk med 2 lags isolerglass. Balkongdører i treverk med 2 lags isolerglass. Innvendig malte, profilerte dører i treverk.
Trapper utført i treverk.
Veranda med utgang fra stue/inngang og veranda med utgang fra vaskerom er fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Markiser over. Terrassevarmer mot vest.
Lufteveranda med utgang fra ett soverom i andre etasje er oppsatt på støpte punkter og tresøyler.
Støpt trapp på vind fang mot nord.
Åpent og skjult elektrisk anlegg med skru- og automatsikringer.
Varmtvannsbereder på ca. 300 liter plassert i kjeller. Fra 2007.
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Røykvarsler og brannslukningsapparat.
Garasje oppsatt på antatt drenerende og komprimerte masser med støpt plate på mark. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner med malt trepanel. Mønet saltak i trekonstruksjoner tekket med betongtakstein. Tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Leddport med elektrisk åpner. Gangdør.
Det er opplyst om følgende moderniseringer de senere år.
2007: Tilbygg og moderniseringer innvendig og utvendig Utført av tidligere eier. Opplyst pågående frem til ca 2012.
2008: De fleste vinduer er fornyet. Oppgradert utvendige overflater. Tidligere eier.
2009: Ny taktekking og montert varmepumpe luft/luft. Tidligere eier.
2015: Tatt med ett kott til soverom.
2018: Bygget veranda/platting og forblendet brannmur.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Grunn, drenering og fundamenter: Åpen fundamentering er ofte noe forenklet og er forbundet med risiko. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Ellers er tilstandsgrad gitt pga. alder.
Takkonstruksjon: Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Det anbefales å isolere loftsluke. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon.
Terrasse, balkonger, trapper ol: Vedlikehold må påregnes.
Etasjeskiller: Normale skjevheter registrert.
Våtrom: Ikke tilfredsstillende fall. Det er ikke spalte i terskel på dusj på ett bad i andre etasje.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Tilstandsgrad gitt ut i fra alder.
Støttemurer og andre murer: Skjevheter registrert.
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolig datert 27.12.2012.
Øvrige ferdigattester foreligger ikke.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Lissomskogen barnehage (0-5 år)  0.3 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 0.6 km
Solåsstua barnehage (0-5 år)  0.6 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)  0.9 km
Fredheim skole (1-7 kl.)  1.2 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten  2.1 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Gjøvik videregående skole 0.3 km

Oppvarming

Oppvarming i hovedsak ved hjelp av varmepumpe, ildsted/vedfyring og varme i gulv i ny del, inkl. gang, spisestue kontor/soverom, vaskerom og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 27 832 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 3 242 400 og eiendomsskatten er kr 12 969

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 958 007 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 448 823 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2014 - 2026, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg,Nåværende boligbebyggelse
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Hensynsone: Bevaring kulturmiljø

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2004/1185-3/19  Rettigheter iflg. skjøte  12.02.2004 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til kommunal veg.
Kommunalt vann og avløp.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det ble avholdt tilsyn fra Gjøvik Brannvesen, forebyggende avdeling, den 04.02.2021 med følgende anmerkning:
Det anbefales at det monteres seriekoblede røykvarslere.
Pipe ble sist feid 19.05.2020
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kyrre Grepps gate 9, 2819, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 920 i Gjøvik kommune

Eier

Anne Barbro Hjorthol Morten Sæterlien

Oppdragsnummer

6-21-0105

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.