Gjøvik

Gjøvik - Rekkehus over 2 etasjer og kjeller - 4 soverom - 2 bad - barnevennlig og fin utsikt.

Kroken 4C , 2818 Gjøvik

VISNINGER

15. juni tirsdag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner / Oppgjørsmedarbeider
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

87%

har bolig på over 120 kvm

45%

er barnefamilier

25%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 125 m²
Bruksareal 137 m²
Bruttoareal 148 m²
Soverom 4
Byggeår 1967
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 150
Energimerking G
FINN.no 219934423
Sist endret 11.06.2021 11:01
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 959 201
Ligningsverdi 599 420,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) 151 189,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 951 189,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 959 201,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen er en borettslagsleilighet over tre plan, og sjelden finner du vel en slik med hele fire soverom og to bad! Innvendig er leiligheten godt holdt og har fått overflatebehandling for å fremstå som et moderne hjem. Første etasje inneholder entre, kjøkken, spisestue og stue. Her er det gjennomgående lys og utgang til stor overbygd terrasse. I toppetasjen finner du tre soverom samt et bad og et kott. Kjelleren kan skilte med soverom, stort bad og stort vaskerom. I tillegg finner du en kjellerbod der nede.
Terrassen er vestvendt med egen hageflekk. Et deilig sted å tilbringe solrike timer. Hagen har direkte utgang til felles grøntområde med massevis av lekeapparater!

Innhold

Andel av rekkehus i 2 etasjer med kjeller. Utebod.
Inneholder i 1.etasje: Kjøkken/Stue, gang, entré. 2.etasje: Bad, bod, gang, 3 soverom. I kjeller er det 2 boder, bad, vaskerom, gang, soverom

Standard

Boligen er fra 1967. Normal standard og planløsning.
1.etasje
Kjøkkeninnredning i heltre og med laminerte skrog. Glatte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over benkeplate. Benkebeslag. Belysning over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut.
Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Stue og spisestue. Dør  ut til veranda.
2.etasje
3 lysmalte soverom
Badet har fliser på gulv og vegg. Formpresset panel i himling. Servant med underskap. Dusjvegger. Vegghengt wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv. Speil med tilhørende belysning.
Kjeller
Soverom
Badet har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Utslagsvasker. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv. Bereder.
Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt
belastning på konstruksjon. Utettheter rundt rørgjennomføringer. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres, manglende membran under
klemring i sluk og ikke synlig andre steder. Enkelt bad som ikke tilfredsstiller dagens krav til våtrom og må brukes deretter. Fall fra sluk er registrert.(Motfall) Sprekk i flis ved toalett.
Riss i fuger. Montering av tett dusjkabinett og åpent avløp er en forutsetning for våtrommets sikkerhet, da fritt vann på gulv/vegg må unngås. Bruk av dusjkabinett hindrer i stor grad
direkte vannsprut på veggene/gulv. Ved bruk av dusjkabinett er veggene/gulv bak dusjkabinettet allikevel definert som våtsone, blant annet på grunn av rengjøring.
Tilstandsgrad gitt på grunn av nevnte forhold og elde. TG3
Vaskerommet har fliser på gulv og vegg og himlingsplater. Utslagsvasker. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Varme i gulv. Bereder.
Det er utført følgende de seinere åra:
År: 1995 Lagt fliser på bad og vaskerom. Opplyst i tidligere prospekt.
År: 2014 Nytt sikringsskap. Opplyst i tidligere prospekt.
År: 2016 Gruset opp utenfor inngang. Egeninnsats.
År: 2016 Nytt bad i 2. etasje. Utført av firma.
År: 2018 Utbedret vannskade i soverom i kjeller. Utført av firma i regi av forsikringsselskap.
År: 2019 Bytte av vinduer og kledning mot øst i 2. etasje og taktekking. Utført av firma.
År: 2020 Ny terrassedør og takplater på terrasse. Utført av firma.
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett.
Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Laminat. Tregulv. Fliser. Betong. Teppe. Vegger: Panel. Panelplater. Fliser. Betong. Himling: Malte plater. Panel. Hmlingsplater

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til på Kopperud, litt sør for Gjøvik sentrum. Området består hovedsakelig av eneboliger og rekkehusbebyggelse. Ca. 2,8 km til Gjøvik sentrum. Ca. 400 meter til Kopperud barnehage. Ca. 1,3 km til Kopperud barne- og ungdomsskole. Ca. 4 km til Gjøvik videregående skole. Ca. 3 km til kjøpesenteret CC-Mart'n med forskjellige butikker. Det er ca. 400 meter til nærmeste dagligvarebutikk. Fasiliteter som bankfilial, treningsstudioer m.m. i sentrumskjernen. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Togforbindelse i sentrum. 700 meter til skiløype som går opp til friarealene, og idrettsplassen på Vind stadion.

Felleskostnader

4 155 pr. mnd. Renter og avdrag andel fellesgjeld, forretningsførsel, kom.avg.,husforsikring, kabel-tv. Strøm kommer i tillegg

Løpende kostnader

Felleskostnader, opplyst av forretningsfører (pr. mnd. kr 4 155) kr 49 860
Vedlikeholdskostnader, estimert.(Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks våtrom, fuktsikring, tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets levetid fordelt over flere år) (pr. mnd. kr 2 083) kr 25 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere. Sum årlige kostnader kr 74 860

Andel fellesgjeld

151 189

Avdrag fellesgjeld

350

Andel formue

14 831

Borettslag

Borettslag: Kopperud 3 borettslag a/l, Orgnr: 948923998

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 152170769, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 07.05.2021: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 330
Saldo per 07.05.2021: 4 233 315
Andel av saldo: 151 190
Første termin/første avdrag: 30.11.2018 ( siste termin 31.10.2048 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

241

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182619

Regnskap

Regnskap for 2019  viste et underskudd på 1 907 003,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 106 800,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og vedtekter for garasjelag følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 148 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vaskerom, gang, soverom
1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken/Stue, gang, entré
2. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, 3 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Leiligheten disponerer naturlig del av fellestomten. Hagen er opparbeidet med plen. Biloppstillingsplass foran leiligheten.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass foran leiligheten.

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Innvendige utforede vegger. Yttervegg i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med asfaltpapp. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør/balkongdør i tre med 2-lags isolerglass.

Barnehage / skole i området

Kopperud skole (1-10 kl.) 15 min
460 elever, 20 klasser 1.3 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 22 min
Gjøvik videregående skole 11 min
1050 elever 5.6 km
Raufoss videregående skole 15 min
450 elever 11 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 7 min
60 barn 0.6 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 7 min
27 barn, 1 avdeling 0.6 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år) 10 min
60 barn 0.8 km

Oppvarming

Vedfyring. Strøm. I hovedsak ved hjelp av ildsted. Panelovner. Varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkl. i felleskostnadene

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 599 420 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 157 910 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet det offentlige nettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Kroken 4C, 2818, Gjøvik, Gnr. 64 bnr. 150, andelsnr. 11 i Kopperud 3 borettslag a/l med orgnr. 948923998 i Gjøvik kommune

Eier

Dongming Guo

Oppdragsnummer

6-21-0172

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.