Gjøvik

GJØVIK SENTRUM - Gjennomgående lys og pen 2-roms leilighet i 2.etg - balkong - kort vei til NTNU og div. fasiliteter!

Wergelands gate 2A , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sara Hichour
Sara Hichour Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 45 m²
Bruksareal 45 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 970 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1958
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 1185
Energimerking F
FINN.no 221697792
Sist endret 18.10.2021 11:00
Prisantydning 1 710 000
Totalpris 1 753 302
Fellesutgifter 4 480,-

Beregnet totalkostnad

1 710 000,- (Prisantydning) 27 796,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 737 796,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 506,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 753 302,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her vil du trives! Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje og fremstår vedlikeholdt med normal standard. Planløsningen er god og inneholder entré med plass til garderobeskap, pent kjøkken oppgradert i 2018 med glatte fronter, laminert benkeplate og godt med benkeplass. Videre er det en romslig stue med god plass til både spisebord og sofagruppe. Fra stua er det utgang til en koselig balkong mot gaten, og det er på denne siden du har ettermiddagssola! I tillegg rommer leiligheten et soverom med god skapplass og et flislagt bad med varme i gulv. Leiligheten har to boder, en loftsbod og en kjellerbod i tillegg til tilgang på felles vaskekjeller, søppelanlegg og sykkelbod. Blokka ligger i hjerte av Gjøvik sentrum og har også en bakgård hvor morgensola kan nytes! Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Martn, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og Mjøspromenaden!
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leilighet i 2. etg. som inneholder:
Entré, kjøkken, stue, bad og et soverom. Fra stua er det utgang til en koselig balkong.
I tillegg følger det med en bod i loftsetasjen og en bod i kjelleretasjen.
Leiligheten har også tilgang på felles vaskekjeller, søppelanlegg og sykkelbod.

Standard

Leiligheten er fra 1958 og fremstår med normal standard og god planløsning.
Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er montert kjøkkenventilator over komfyr og komfyrvakt. Plass til frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.
Bad:
Badet er innredet med servant med underskap, dusj med forheng, gulvmontert wc, naturlig avtrekk og tilluft i dør. Overflater består av formpresset panel i himling og fliser på vegger og gulv. Det er varme i gulv.
Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Panelplater, malte plater og fliser.
Himling: Himlingsplater, formpresset panel og malt betong.
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang.
Vedlikehold/påkostninger opplyst av eier:
År: 2008 Oppgradert badet etter en forsikringsskade. Egeninnsats.
År: 2018 Ny kjøkkeninnredning. Egeninnsats.
År: 2018 Pusset opp stuen. Egeninnsats.
Det anbefales å gå nøye igjennom vedlagte tilstandsrapport datert 25.05.2021 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Midt i Gjøvik sentrum mellom kafeer og restauranter, kjøpesenter og Storgatas puls ligger Wergelandsgate 2A. Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje noe tilbaketrukket fra all slags larm og støy, men likevel midt i smørøyet på Gjøvik. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Martn, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og mjøspromenaden. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved friluftsbadet Fastland finnes alpinanlegg på vinterstid.

Felleskostnader

4 480 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, vaktmestertjenester, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv og bredbånd.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

27 796

Avdrag fellesgjeld

205,-

Andel formue

18 557

Borettslag

Borettslag: Wergelandsg 2 borettslag a/l, Orgnr: 948924226
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser:
Det er ikke planlagt noen større vedlikeholdsarbeider i borettslaget som vil påvirke felleskostnadene.
I samarbeid med Gobb vil det legges på en anbefalt prosent på fellesutgiftene pr. boenhet så borettslaget har en forsvarlig økonomi.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Borettslaget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778112883, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.05.2021: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 41
Saldo per 18.05.2021: 592 998
Andel av saldo: 27 797
Første termin/første avdrag: 30.09.2011 ( siste termin 30.06.2031 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

36,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86179361

Regnskap

Regnskapet for 2019  viste et overskudd på 8 127,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 10 515,- i overskudd.
For ytterligere opplysninger eller kopi av regnskap, kontakt megler.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I husordensreglenes punkt 6. er det opplyst:
I utgangspunktet er det lov med kjæledyr. Men disse skal ikke være til bry for andre.
Opplysning fra styreleder: Det kun er lov med dyr i blokken om det ikke er f.eks. hund som står å bjeffer/katt eller annet som forstyrre naboer.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, kjøkken, stue bad og et soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 970 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er noe opparbeidet med grøntareal i bakgård. Ellers asfalt og grus.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligblokk med 3.etasjer, underetasje og kjeller. Blokka er fra 1958 og oppført i mur/betongkonstruksjoner. Bygningen består av ca. 22 boenheter. Utvendige fasader er malt puss og eternittplater. Mønet tak i trekonstruksjon tekket med panner. Etasjeskiller i betong. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass fra 2011. Dør til leilighet med brannmotstand og kikkehull. Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass fra 2011. Formpressede innerdører. Porttelefoni. Felles trappeadkomst. Balkong med adkomst fra stuen.
VVS:
Synlig avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
Synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør.
Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Varmtvannsbereder på 76 liter fra 2000 er plassert i benkeskap på kjøkkenet.
Luftbehandling:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
Tilstandsgrad gitt i hovedsak som følge av alder på: Pipe. Etasjeskille.
Innerdører: Dør til soverommet går nedi gulvet.
Våtrom: Badet har utlevd mye av normal levetid, oppussing må påregnes.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Påregnelig med oppgraderinger og utskiftninger.
Merknader i tilstandsrapport:
Innvendige gulv: Ufagmessig arbeid.
Vegger: Skjolder på vegg på soverommet. (Vegg bak seng.)
Vegger: Hull i vegg på stue, etter skrivebord som har vært fastmontert i vegg.
For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 25.05.2021 som dette er hentet fra.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 1: 2008 lekkasje ned til første etasje, fikset nytt sluk i regi av forsikring.
Punkt 2: Rørlegger bytttet sluk, egeninnsats oppbygging av bad. 2008.
Punkt 4: Lagt nytt rør fra kjøkken til bad for dusj. 2018. Det er lagt inn rør til eksisterende opplegg for vannkran og avløp for vaskemaskin på kjøkken i 2021.
Punkt 13: Oppgradert sikringskap fra skrusikringer til automat, ny komfyrkurs 2018.
Punkt 13.1: Følger med papirer for utført arbeid 2018 fra Mjøs elektro.
For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 8 min, 250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 19 min, 90 elever, 10 klasser 1.5 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 22 min, 343 elever, 22 klasser 1.9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 22 min, 310 elever, 10 klasser 1.9 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min, 318 elever, 12 klasser 3.2 km
Gjøvik videregående skole 12 min, 1050 elever 1.1 km
Barnehager:
Gjøvik barnehage (1-5 år) 7 min, 48 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 8 min, 25 barn, 1 avdeling 0.6 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år) 13 min, 108 barn, 6 avdelinger 1.1 km
Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner og varme i gulv på bad.
Boligen har murt pipe, teglstein. Ildsted er ikke montert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 441 734 pr. 10.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 590 243 pr. 10.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av Kommunedelplan (KDP), med navn: 3407 KDP19980001 - Bygningsvern og
tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan, vedtaksdato: 29.10.1998 og formål: Sone II Plankrav for nye tiltak.
For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunen opplyser: Det foreligger planforslag som ikke er godkjent under forberedelse eller til behandling.
For ytterligere informasjon, kontakt Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter/heftelser på andelens grunnboksblad.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets grunnboksblad:
1969/813-1/19  Obligasjon  
13.02.1969 
BELØP: NOK 149.500
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1628827
 
1988/5635-1/19  Obligasjon  
15.06.1988 
BELØP: NOK 153.200
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1628827
 
1988/9810-1/19  Obligasjon  
12.10.1988 
BELØP: NOK 168.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1628827
2011/583965-1/200  Pantedokument  
25.07.2011
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjøvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer som står på kjøkken på visningstidspunktet følger med i handelen. 
Markiser ved vindu følger med i handelen.
TV følger IKKE med i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sara@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 40 63 20 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Wergelands gate 2A, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1185, andelsnr. 22 i Wergelandsg 2 borettslag a/l med orgnr. 948924226 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0245

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.