LANDÅSBYGDA

Innholdsrik enebolig med 4 soverom - 2 bad - Romslig tomt - Utsikt - Gode solforhold!

Nysætervegen 58 , 2861 Landåsbygda

BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

27%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 174 m²
Bruttoareal 193 m²
Tomt 1 582 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1971
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 176
Energimerking F
FINN.no 220659795
Sist endret 11.06.2021 16:06
Prisantydning 1 390 000
Totalpris 1 436 022
Ligningsverdi 422 764,-

Beregnet totalkostnad

1 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 46 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 436 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nysætervegen 58! Her finner du en romslig bolig i rolige omgivelser, med flott utsikt og mye sol. På klare dager ser du snaufjell herfra! Boligen er fra 1971 og er å anse som et oppussingsobjekt, her kan du få det akkurat sånn du ønsker! 
Huset inneholder stor stue med fin utsikt, kjøkken med plass til mange rundt spisebordet, fire soverom, to bad, kjellerstue, vaskerom og rikelig med lagringsplass.
Utvendig finner du den store terrassen, hage, samt et garasjebygg med parkeringsplass og lagring. Fra eiendommen er det kort veg til skole og barnehage, og ca 25 minutter kjøretur til Gjøvik som kan tilby en rekke fasiliteter.  
Velkommen til hyggelig visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Boligen går over en etasje med kjeller og inneholder:
1.etg: Entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad og wc.
Kjeller: Gang/garderobe, stue, soverom, disponibelt rom, bad, vaskerom og to boder.

Standard

1.etasje:
Kjøkken med innredning fra IKEA med malte-folierte plater, oppgradert i 2009. I innredningen er det plass til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Stuen er svært romslig, og det er store vinduer som slipper inn godt med dagslys. Her er det plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stue er det adkomst til terrasse, og det er trapp ned til kjeller.
Badet har gulvbelegg med varmekabler, og våtromsplater på vegger. Innredet med servant, skap og dusjhjørne.
Toalettrom fra 2008 med belegg på gulv og plater på vegger. Rommet er innredet med wc og servant.
Kjeller:
Bad med malt betong på gulv, malte vegger med mur og mdf plater. Innredet med wc, servant og badekar.
Vaskerom fra 2008 med flislagt gulv med varmekabler og trepanel på vegger. Her er det vaskekum montert på vegg, og bereder plassert i rommet. Fra vaskerom
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat, fliser, mur og belegg
Vegger: Malte plater og panel
Himling: Malte plater og panel
Boligen vil ikke bli ytterligere vasket enn den er på visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Landåsbygda i Søndre land kommune. Landåsbygda kan by på vakker natur og ikke langt fra eiendommen ligger Landåsvannet med fiskemuligheter og badeplass på sommerstid. Her er det i hovedsak landbrukseiendommer og spredt boligbebyggelse. Svært gode sol,- og utsiktsforhold.
Montessori skole og barnehage i nærområdet.
Hov er kommunesenteret i Søndre land og ligger i ca. 2 mils avstand fra eiendommen. Det er ca. 15 minutters kjøring til Dokka hvor man finner et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter.
Ca. 25 minutter til Gjøvik.

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 174 kvm, Bruttoareal: 193 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/garderobe, stue, vaskerom, bad, soverom og disponibelt rom.
1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad og wc. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 582 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasjen er inndelt i tre rom med skåle, hobbyrom og parkeringsdel. Ellers er det godt med parkeringsplass på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Bygningen er fundamentert på antatt faste masser. Grunnmur av leca som er pusset. Boligen er over grunnmur oppført i bindingsverk som er kledd med behandlet kledning. Takkonstruksjon av tre med kaldloft. Tak er tekket med taksteinplater av metall, som ble lagt nytt i ca 2000.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Morten Lie, datert 25.05.2021.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Grunnmur
- Veggkonstruksjon og utvendige fasader
- Takkonstruksjon
- Taktekking
- Renner, nedløp og beslag
- Veranda
- Pipe
- Bad hovedplan
- Vaskerom kjeller
- Kjøkken
- Innvendige overflater
- VVS
- Terrengforhold
Tilstandsgrad 3:
- Drenering
- Vinduer og dører
- Rom under terreng
- Bad kjeller
- Innvendige trapper
- Garasje
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt, og er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Barnehage / skole i området

Land Montessoribarnehage (0-6 år, 1.5 km)
Svingen barnehage (1-5 år, 12.5 km)
Landåsbygda montessoriskole (1-7 kl., 1.5 km)
Odnes skole (1-7 kl., 11.1 km)
Søndre Land ungdomsskole (8-10 kl.,  23.2 km)
Dokka videregående skole (15.8 km)
Gjøvik videregående skole (27.6 km)

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og ved.
Pipe sist feid i 2019. Det foreligger ingen merknader/avviksmelding fra feier.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 286 pr. år Inkluderer avløp, renovasjon, branntilsyn, feiing og slamtømming.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 422 764 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 521 951 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1973/1836-3/20 - Bestemmelse om vannrett 22.03.1973
1985/4947-1/20 - Bestemmelse om vannrett 02.07.1985
Rettigheter på andre eiendommer:
1973/1836-1/20 - Bestemmelse om vannrett 22.03.1973

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann og avløp. Vann fra borehull som er felles med fire husstander, og det betales ca kr 500,- årlig for vann.
Årsgebyr avløp kr 482,- gjelder tilsyn og oppfølging av private avløpsanlegg. Beløpet er basert på selvkost og er ikke mva pliktig. Det er fra 2021 innført årsgebyr for slamtømming. I tillegg tilkommer et volumgebyr på kr. 182.- pr.kbm for volum over 4 kbm og eller tømming oftere enn hvert 2. år. Siste registrerte tømming var november 2020, med et volum på 3 kbm.
Søndre Land kommune jobber for tiden med kontroll av alle septikanlegg i spredt bebyggelse i kommunen. Dersom kontrollen avdekker anlegg som ikke er i forskriftsmessig stand, må det påregnes utbedringskostnader. Anlegget på eiendommen er registrert installert i 2006.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nysætervegen 58, 2861, Landåsbygda, Gnr. 25 bnr. 176 i Søndre land kommune

Eier

Anne H Tønnessen Vestby

Oppdragsnummer

6-21-0263

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.