Gjøvik

GJØVIK SENTRUM - Gjennomgående lys og lettstelt 2-roms - balkong - kort vei til NTNU og div. fasiliteter!

Wergelands gate 2B , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sara Hichour
Sara Hichour Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Bruttoareal 48 m²
Tomt 970 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1958
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 1185
Energimerking G
FINN.no 222709937
Sist endret 05.01.2022 10:24
Prisantydning 1 620 000,-
Totalpris 1 661 461,-
Fellesutgifter 4 612,-

Beregnet totalkostnad

1 620 000,- (Prisantydning) 25 955,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 645 955,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 506,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 661 461,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Wergelands gate 2B er en lettstelt og pen leilighet, sentralt i byen som passer perfekt til en eller to personer. Leiligheten fremstår vedlikeholdt med normal standard og god planløsning. Her finner du: Entré med plass til å henge fra seg yttertøy og adkomst til kjøkken. Kjøkkenet er ført i lyse farger og har et praktisk vaskehjørne. Videre finner du en stue med plass til spisebord og sofagruppe, her er det også ildsted med mulighet for fyring på kalde vinterkvelder. I tillegg rommer leiligheten et flislagt bad og et romslig soverom med god skapplass og utgang til en koselig balkong hvor morgensola kan nytes!

Leiligheten disponerer en bod i loftsetasjen og en bod i kjelleretasjen og har tilgang på felles vaskekjeller, søppelanlegg og sykkelbod.

Leiligheten ligger midt i Gjøvik sentrum mellom kafeer og restauranter, kjøpesenter og Storgatas puls. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Martn, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og Mjøspromenaden. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved friluftsbadet Fastland finnes alpinanlegg på vinterstid.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Lettstelt og pen leilighet i høy 1. etasje som inneholder:
Entré, kjøkken, stue, bad og et soverom. Fra soverommet er det utgang til en koselig balkong.
I tillegg følger det med en bod i loftsetasjen og en bod i kjelleretasjen.
Leiligheten har også tilgang på felles vaskekjeller, søppelanlegg og sykkelbod.

Standard

Leiligheten fremstår vedlikeholdt med normal standard på bygget utifra alder/konstruksjon. Det må likevel påregnes kostnader til løpende vedlikehold og oppgraderinger, se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, fyllingsfronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er flislagt mellom over- og underskap og belysning over benkeplate. Plass til frittstående kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og vaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med kullfilter/omluft. På kjøkkenet har avtrekk fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Bad:
Badet er innredet med servant med underskap, gulvmontert wc, dusj med forheng, naturlig avtrekk, tilluft i døren og panelovn for varme. Overflater består av himlingsplater i himling og fliser på vegger og gulv. Rommet har ukjent alder og det foreligger ingen dokumentasjon på utført arbeid. På badet har følgende bygningdeler fått tilstandsgrad 2: Overflater, sluk, membran og tettesjikt, sanitærutstyr og innredning og ventilasjon.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte glatte flater, malt strie og fliser.
Himling: Malt betong og himlingsplater.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang.

Tilbygg / modernisering
År 2020: Modernisering: Etablert nytt klesskap på soverommet. Egeninnsats.
År 2020: Modernisering: Ny panelovn på soverom og stue. Egeninnsats.
År 2020: Modernisering: Malt overflater i stue og på soverommet. Egeninnsats.
År 2019: Modernisering: Ny innmat i sikringsskapet. Utført av firma.
År 2019: Modernisering: Diverse arbeider på det elektriske anlegget og belysning. Egeninnsats (faglært).
År 2018: Modernisering: Etablert opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet. Utført av firma.

Tilstandsgrader

Følgende bygningdeler har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens tilstandsrapport - Store eller alvorlige avvik:
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Kostnadsestimat : Under 10 000.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Kostnadsestimat : Under 10 000.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport - Avvik som kan kreve tiltak:
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Beliggenhet

Midt i Gjøvik sentrum mellom kafeer og restauranter, kjøpesenter og Storgatas puls ligger Wergelandsgate 2B. Leiligheten vi har for salg ligger i 1.etasje noe tilbaketrukket fra all slags larm og støy, men likevel midt i smørøyet på Gjøvik. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC Martn, togstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og mjøspromenaden. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved friluftsbadet Fastland finnes alpinanlegg på vinterstid.

Felleskostnader

4 612 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunaleavgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, strøm i fellesarealer, renter og avdrag andel fellesgjeld, kabel-tv og bredbånd.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

25 955

Avdrag fellesgjeld

205,-

Andel formue

18 557

Borettslag

Borettslag: Wergelandsg 2 borettslag a/l, Orgnr: 948924226

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser:
Det er ikke planlagt større renoverings arbeid i nærmeste fremtid. Mulig fellesutgiftene settes om i løpet av 2022 om Gobb anmoder det.

Det er planlagt en befaring i kjelleren av en fra Gobb for å sjekke evnt fukt. 

Felleskostnadene oppgitt i salgsoppgaen er fra endring som trer i kraft 01.02.2022.

Styret vil forsikre seg om at kjøper er informert om ordensregler for borettslaget. Tider det skal være ro og at evt. husdyr ikke skal bli til bry for naboer.

Opplysninger fra styreleder er mottatt 21.12.2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Borettslaget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778112883, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.12.2021: 1.47% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 20.12.2021: 553 720
Andel av saldo: 25 956
Første termin/første avdrag: 30.09.2011 ( siste termin 30.06.2031 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

40,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86179361

Regnskap

Regnskapet for 2020 viste et overskudd på 279 848,-. I budsjett for 2021 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 19 148,- i underskudd. For ytterligere informasjon, kontakt megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler for borettslaget følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I husordensreglenes punkt 6. er det opplyst:
I utgangspunktet er det lov med kjæledyr. Men disse skal ikke være til bry for andre.

Opplysning fra styreleder: Det kun er lov med dyr i blokken om det ikke er f.eks. hund som står å bjeffer/katt eller annet som forstyrre naboer.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 970 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er noe opparbeidet med grøntareal i bakgård. Ellers asfalt og grus.

Garasje / Parkering

Gateparkering, ingen faste biloppstillingsplasser. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Leilighet:
Blokk fra 1958 oppført i mur/betongkonstruksjoner. Bygningen består av ca. 22 boenheter. Utvendige fasader er
malt puss og eternittplater. Mønet tak i trekonstruksjon tekket med panner. Felles trappeadkomst. Etasjeskiller i betong.

Vinduer: Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass fra 2011.

Dører: Ytterdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull. Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass fra 2011. Innvendige dører: Lette/glatte innerdører.

Balkong: Balkong med adkomst fra soverom.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Vanskelig tilkomst for stoppekran til badet, denne er plassert i ventil/kanal oppunder i taket.
Stoppekran for installasjoner på kjøkkenet er plassert i kjøkkeninnredningen.

Avløpsrør: Synlig avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på ca. 120 liter, av nyere alder ifølge tidligere takstrapporten. Denne er plassert i benkeskap på kjøkkenet.

For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport som dette er hentet fra, datert 22.12.2021.

Egenerklæringsskjema

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 2: Spyling av sluk/rør i leilighetene i oppgangen.
Punkt 3: Tett sluk/rør. Rørene ble spylt opp av firma. Brødrende Grønnerud AS.
Punkt 13: Bakke El-installasjon har oppgradert sikringsskap. Resten har blitt gjennomført av faglært elektriker. Alle kabler og ledninger er byttet med høyere tversnitt. Alle stikkontakter er byttet til jordet stikkontakter. Montering to nye downlights på bad og to spotskinner i stua. Alle rom bortsett fra badet har LED-dimmer.
Punkt 13.1: Oppgradering av sikringsskap er dokumentert i boligmappa.

Tilleggskommentar: GK-rør har montert rør til vaskemaskinen på kjøkkenet og lagt opp til Waterguard rundt vaskemaskinen. Kvittering ligger i bolig mappa.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 8 min, 250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 19 min, 90 elever, 10 klasser 1.5 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 22 min, 343 elever, 22 klasser 1.9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 22 min, 310 elever, 10 klasser 1.9 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min, 318 elever, 12 klasser 3.2 km
Gjøvik videregående skole 13 min, 1050 elever 1.1 km

Barnehager:
Gjøvik barnehage (1-5 år) 7 min, 48 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 8 min, 25 barn, 1 avdeling 0.7 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år) 13 min, 108 barn, 6 avdelinger 1.1 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av panelovner og ildsted.

Ildsted:
Murt pipe, teglstein. Vedovn.

Opplysning fra Gjøvik kommune:
Sist tilsyn, dato: 10.12.2014
Sist feid, dato: 20.11.2019

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Noen brannslukningsapparater er defekte. Og alle skal ha service i 2015. Ber borettslaget ta en kikk på samtlige apparater.
Noen leiligheter mangler eller har defekte røykvarslere. Ber borettslaget sjekke samtlige leiligheter.

Tilsynsrapport følger vedlagt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 402 097 pr. 17.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 340 323 pr. 17.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av Kommunedelplan (KDP) med navn: 3407 KDP19980001 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan, vedtaksdato: 29.10.1998 og formål: Sone II Plankrav for nye tiltak.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunen opplyser at det foreligger planforslag til forberedelse/behandling. For ytterligere informasjon kontakt Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter/heftelser på andelens grunnboksblad.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets grunnboksblad:

1969/813-1/19  Obligasjon  
13.02.1969 
BELØP: NOK 149.500
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1628827
 
1988/5635-1/19  Obligasjon  
15.06.1988 
BELØP: NOK 153.200
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1628827
 
1988/9810-1/19  Obligasjon  
12.10.1988 
BELØP: NOK 168.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1628827
 
2011/583965-1/200  Pantedokument  
25.07.2011 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Oppvaskmaskin, komfyr og vaskemaskin på kjøkken følger med i handelen.
Garderobeskapet i gangen følger med i handelen.

Kjøleskap følger IKKE med i handelen.
Hyller montert ved peis følger IKKE med i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sara@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 40 63 20 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Informasjon om kommunaleavgifter, regulering etc. er innhentet fra kommunen i 2021, det tas forbehold om endringer og eventuelt økte  avgifter og gebyrer i 2022.

Vi gjør oppmerksom på at det foreligger en tilstandsrapport av eldre dato som er avholdt 31.05.2021 - av Takstcon AS. Denne tilfredsstiller ikke dagens krav til tilstandsrapport gjeldende fra 01.01.2022. Rapporten kan fås ved henvendelse til megler.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Wergelands gate 2B, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1185, andelsnr. 9 i Wergelandsg 2 borettslag a/l med orgnr. 948924226 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0332

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.