Gjøvik

Gjøvik - Stor og velholdt familiebolig med flott beliggenhet på hjørnetomt i rolig og barnevennlig område.

Ole O. Lians veg 45 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 255 m²
Bruksareal 369 m²
Bruttoareal 401 m²
Tomt 1 171 m² / Eiet tomt
Byggeår 1964
Gårdsnummer 62
Bruksnummer 154
Energimerking G
FINN.no 228244354
Sist endret 23.08.2021 11:27
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 678 522
Ligningsverdi 1 150 208,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 678 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen er opprinnelig fra 1964 og ble tilbygd/ombygd/modernisert i 1986. Boligen er romslig og har et primærareal på 255m² over 3 plan fordelt over u.etg/kjeller, 1.etg og 2.etg./loftsetasje. Boligen er løpende vedlikeholdt og fremstår som godt ivaretatt. Adkomst til boligen i u.etg. hvor vi finner hall m/trapp til 1.etg, romslig garderobe/klesrom, eget vaskerom og flere praktiske boder til oppbevaring. Underetasjen rommer også garasjerom med 1 biloppstillingsplass. I 1.etasje finnes lyst og pent kjøkken med god skap- og benkeplass. Integrete hvitevarer. Kjøkkenet har åpen løsning mot den ene stuen/spisestue. I tillegg finnes en romslig stue, soverom med adkomst til eget bad, samt en bod med adkomst fra ene terrassen. I 2.etg./loftsetasjen finnes egen tv-stue, 2 soverom og bad. Fra det ene soverommet er det adkomst til ett tredje soverom som i dag benyttes som bod. Boligen har flere uteplasser hvor man kan nyte både solen og den flotte utsikten. I 1.etasje er det utgang til 2 verandaer, henholdsvis fra hver sin stue, mens i 2.etg. finnes 2 balkonger.

Innhold

Enebolig med primærareal på 255m² over 3 plan:
Underetasje: vaskerom, hall m/trapp, klesrom, 3 boder og garasjerom.
1.etasje: bad, kjøkken/stue, stue inkl trapp og soverom.
2.etasje: bad, stue inkl trapp, 2 soverom og bod.

Standard

Boligen er fra 1964 og tilbygd/ombygd/modernisert i 1986. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, påkostninger må allikevel påregnes. Boligen er 57 år gammel og
det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Vi anbefaler på generelt grunnlag at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid.
Kjøkkenet har Sivesind innredning med profilerte fronter, hvorav noen fronter med glass. Benkeplate i heltre med vask i rustfritt stål med 1-greps servantarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenøy med tre spiseplasser og skuffer. Keramisk platetopp og gasstopp. Gasstank er plassert i kjøkkenskap. Ventilator over platetopp.
Badet i 1.etasje har fliser på vegger og gulv, samt malt slett himling. Badet inneholder baderomsinnredning i heltre uten fronter, servant montert på benkeplate med 1-greps
servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning. I tillegg finnes boblebad, dusjsone med dusjvegger og dør, håndduktørker og vegghengt toalett. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk.
Bad i 2.etasje har belegg på gulv, malt strie på veggene (fliser på vegg i dusj og over servant), samt panel i himling. Badet rommer baderomsinnredning med slette (buede) fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. I tillegg finnes gulvmontert toalett og dusjsone med dusjvegger og dør. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk. Tilluft fra tilstøtende rom via ventil i vegg inn til soverom.
Vaskerommet har fliser på vegger og gulv. Vaskerommet har innredning med skuffer og overskap, plass for vaskemaskin og tørketrommel i innredningen og vaskekum montert på vegg.
Oppvarming via gulvvarme. Rommet er tilkoblet mekanisk avtrekk.
Innvendige overflater:
Gulv: fliser, parkett, teppe og overflatebehandlet betong.
Vegger: overflatebehandlet trepanel, malt strie, overflatebehandlet puss og tapet.
Himling: panel, himlingsplater og malte glatte flater.
VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av eier)
År: 2004 Satte inn ny kjøkkeninnredning. Utført av firma.
År: 2005 Oppgraderte vaskerommet. Utført av firma.
År: 2011 Etterisolerte yttervegger i 1.et bortsett fra på en kjøkkenvegg. Ny trapp mellom etasjene. Lagde ny uteplass. (støpt og isolert plate på mark. Flislagt) Utført av firma.
År: 2014 Utvidet og bygget nytt bad i 1.et. Uført av firma.
År 2020 Oppgradert deler av det elektriske. Utført av firma.
Selgers egenerklæringsskjema med kommentarer følger som vedlegg til salgsoppgaven. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom skjema.

Beliggenhet

Ole O. Lians veg 45 ligger luftig og fritt nedenfor Kopperud på Gjøvik. Selv om det er landlig og stille her, er det ikke mer enn noen minutter kjøring ned til Gjøvik sentrum med stort kjøpesenter og alle tenkelige servicetilbud i bygatene samt NTNU. Holdeplass for bybussen ligger ca 2 min. gange fra boligen. Skoler og barnehager finnes i nærheten. Gangavstad til Vindingstad skole. Ukeshandlingen kan du gjøre unna på Kiwi eller Rema på Kirkeby. I tillegg finnes en Remabutikk på Kopperud. Er du glad i friluftsliv er det svært gode turmuligheter i marka ved Vind Skierane både sommer og vinter.

Boligens areal

Primærrom: 255 kvm, Bruksareal: 369 kvm, Bruttoareal: 401 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 136 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vaskerom og hall m/trapp.
1. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 139 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, kjøkken/stue, stue inkl trapp og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, stue inkl trapp og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 171 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet hjørnetomt på 1172 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen, beplantning og støttemurer. Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Garasjerom i u.etg. med 1 biloppstillingsplass.

Byggemåte

Støpt grunnmur med isopor i øvre del. Ringmur og gulv på grunn i tilbygg. Murte lettklinkerblokker i garasjedel. Gulv på grunn i u.et. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Leca byggeplank over garasjedel. Vinklet valmet takkonstruksjon med "opplett". Kombinert kaldt loft og skråhimlinger. "Takterrasse" over over garasjedel.
Vinduer/dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Trevinduer med 3-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak: 1982, 1986, 1996, 2010, 2012.
Ytterdør i metall med 3-lags isolerglass. Merking i glass 2019.
Boddør i treverk til utvendig bod i 1.et.
Doble balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2010.
Balkongdør i treverk med 3 lags isolerglass. Merking i glass 1986.
Leddet garasjeport i metall med lift. Ble montert i 2019. ref eier.
Balkonger og terrasser:
1. Utgang fra stue til en delvis overbygget sørøst vendt terrasse (takterrasse over garasje). Flislagt gulv. Plassbygget utepeis og sittebenk.
2. Utgang fra stue til en vestvendt terrasse. Flislagt støpt plate på mark. Motorisert markise over.
3. Utgang fra stue i 2.et til en sørvestvendt balkong. Tradisjonelt utkraget bjelkelag med terrassebord. Rekkverk i trekonstruksjoner. Tekket under terrasse terrassebord. Renne og
nedløp i front.
4. Utgang fra stue i 2.et til en delvis overbygget sørøst vendt veranda. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord. Understøttet av tresøyler i front. Rekkverk i trekonstruksjoner. Tekket under
terrasse terrassebord. Renne og nedløp i front.
VVS-instalasjoner:
Synlig avløpsrør i: plast og soil/støpejern.
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i bod i u.et.
Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk
avtrekk eller naturlig oppdrift.
El-anlegg:
Det er to sikringsskap i boligen. Ett i bod u.et og ett utenfor bad 1.et.
El-anlegg med automatsikringer.
Åpent og skjult ledningsnett.
FØLGENDE BYGNINGSDELER HAR FÅTT TILSTANDSGRAD 2:
- Grunnmur: Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes sannsynligvis innpressing av vegg. Årssak kan være jordtrykk eller tele. U-blokk er ikke benyttet øverst på grunnmur, dette svekker murens stivhet og er et avvik, tiltak anbefales.
- Drenering: Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng. Stedvis fall på terreng mot bygning. Forhøyede fuktverdier mot grunnen. Drenering/fuktsikring har ukjent alder.
- Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Grunnmur har avskalling på hjørnet mot nordøst. Skyldes sannsynligvis frostspreng pga utett taknedløp. Puss har flasset av flere steder. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Kledning er ført helt ned mot beslag, dette vil føre til fuktopptrekk i endeved.
- Vinduer og dører: Enkelte vinduer flasser utvendig. Enkelte vinduer har kondensmerker. Løst beslag under vindu på det ene soverommet i 2.et. Vinduer fra 1986 og eldre har utlevd mye av forventet levetid. Balkongdør 2.et mot sørvest har fuktskader utvendig.
- Takkonstruksjon: Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Det ble ikke registrert noe åpenbare tegn til skader, men ønsker å informere om risikoen.
- Taktekking: Flassing på overflate av taktekking. Enkelte spiker (spiker med pakninger)klemmer ikke ordentlig ned på tekkingen. Tekkingen har utlevd mye av sin forventede levetid.
- Renner, nedløp og beslag: Frostsprengt takrennenedløp. Takrenne har lekkasje enkelte steder. Vindskier/toppbord bærer preg av slitasje.
- Terrasse, balkonger, trapper ol: Håndløper savnes på vegg. Noe lyd/smell i trinn når man går i trappen. Vindusfelter rundt trappehullet i 2.et ser ikke ut til å ha sikkerhetsglass. Terrasser se punktet Balkonger, terrasser i rapporten.
- Etasjeskiller: Skjevheter i etasjeskillere er registrert. Knirk er registrert både i 1.et og 2.et.
- Våtrom: Bad 2.et: List/profil på gulvet mot dusjssonen hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjonen direkte adkomst til sluket. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer under servant. Noe misfarginger på gulvbelegg. Noe misfarginger/skjolder rundt avtrekksviften i himlingen. Merkene var tørre på befaringsdagen, men anbefaler at dette følges med på. Noe Fuktskjolder i skap under servant. Det er ikke fall til sluk. Bad 1.et: Lokalt fall i dusjsone, ellers er gulvet tilnærmet flatt. Fall til sluk tilfredsstiller ikke forskriftskrav. Ev. lekkasjevann utenfor dusjsone ledes ikke til sluk. Dokumentasjon på utførelse og FDV er ikke fremlagt. Det er ikke etablert tilluft fra tilstøtende rom. Vaskerom: Synlig membran i sluket, men det er ikke benyttet slukmansjett og klemring. Gulvet er tilnærmet flatt. Ukjent om membran har oppbrett på terskel. Det er ikke etablert tilluft fra tilstøtende rom.
- VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Vannrør i kobber/metall og avløpsrør i soil/støpejern får tilstandsgrad 2 pga alder. Veggventil er anbefalt på soverom. Dette savnes på enkelte soverom.
- Elektrisk anlegg: Samsvarserklæring er ikke fremlagt.
- Støttemurer og andre murer: Skjevheter registrert. Noe mosedannelse/misfarginger.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Marihøna barnehage (1-5 år)
60 barn 1.1 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år)
27 barn, 1 avdeling 1.2 km
Vindingstad barnehage (1-5 år)
48 barn, 3 avdelinger 1.5 km
Skoler
Kopperud skole (1-10 kl.)
460 elever, 20 klasser 1.3 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)
309 elever, 21 klasser 1.3 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.)
90 elever, 10 klasser 1.9 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 4.2 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11.8 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av: peisovn, gulvvarme i enkelte rom og panelovner.
Selgers opplyser at det er varmekabler i gulv på hall (ikke i ytre del innenfor ytterdøren), bad og vaskerom.
Merk:
Innvendig dagtank. Eier opplyser om at utvendig nedgravd tank er fjernet. Parafinovn i u.et er ikke i bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 436 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 150 208 pr. 12.08.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 140 748 pr. 12.08.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn: "KPA 2020-2032" med følgende formål:
Boligformål, Best-omr 1 småhusbebyggelse, jf. § 9-3.1
Infrastruktursone - tilknytningsplikt for fjernvarme § 16-1
Vedtatt 29.10.2020.
Eiendommen ligger i tillegg under reguleringsplan med navn: "Rambekk - Vindingstad" med formål "offentlig friområde"
Vedtatt 30.08.1976.
Merknad :
Kommuneplanens arealdel gjelder foran reguleringsplanen, men reguleringsplanen vil fortsatt gjelde så langt det ikke er motstrid med kommuneplanens arealdel, jf. bestemmelse § 1-4 a) til kommuneplanen.
Byggegrenser i reguleringsplanen gjelder foran byggegrense gitt i § 6-1.2 i kommuneplanens arealdel, jf. § 1-4 c).
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling i Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen via kommunal veg.
Merknad : Privat adkomst.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende løsøre medfølger i handelen:
- taklampe i stua og taklamper i trappeoppgang til 2 etasje i følger med i salget.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ole O. Lians veg 45, 2816, Gjøvik, Gnr. 62 bnr. 154 i Gjøvik kommune

Eier

Mette Olsen Ruud Tore Ruud

Oppdragsnummer

6-21-0405

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.