Eina

EINA. Småbruksidyll nær Einafjorden. Innholdsrik enebolig med utleie - driftsbygning med muligheter - totalt ca 499 daa!

Einastranda 524 A+B , 2843 Eina

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sara Hichour
Sara Hichour Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

2%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Landbrukseiendom / Selveier
Primærrom 259 m²
Bruksareal 268 m²
Bruttoareal 300 m²
Tomt 499 500 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1852
Gårdsnummer 163
Bruksnummer 8
Energimerking G
FINN.no 230737753
Sist endret 20.09.2021 15:59
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 603 522
Ligningsverdi 413 541,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 603 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Småbruksidyll nær Einafjorden! Einastranda 524  er et innholdsrikt småbruk med nærhet til Einafjorden! Her finner du våningshus med to boenheter og driftsbygning med flere muligheter. Boligen er fra 1852 med tilbygg bl.a. i 1977 og fremstår med enklere standard. Hoveddelen i våningshuset inneholder: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue, wc, bad, kontor og soverom i 1. etasje. 2. etasje inneholder : Gang, fire soverom og lagerrom. Utleieleiligheten ligger vertikalt inntil hoveddelen og inneholder: Vindfang, hall m/trapp, bad/wc/vaskerom og bod i underetasjen og kjøkken, stue og soverom i 1. etasje. Utvendig finner du en driftsbygning på ca 350 m² og totalt areal for eiendommen er ca 499 daa. Med eiendommen følger rett til båtplass, fiskerett og krepserett i Einafjorden.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Våningshus med to boenheter og driftsbygning.
Våningshus hoveddel:
1. etasje: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue, wc, bad, kontor og soverom.
2. etasje: Gang, fem soverom og ett innredet rom/lagerrom.
Våningshus leilighet:
1. Etasje: Kjøkken, stue og soverom.
Underetasje: Vindfang, hall m/trapp, bad/wc/vaskerom og bod.
Driftsbygning:
1. Etasje: Gang, isolert rom/omkledningsrom, redskapsrom, verkstedrom og to isolerte rom.
Kjeller: Gjødselkjeller.
Med eiendommen følger rett til båtplass, fiskerett og krepserett i Einafjorden.

Standard

Våningshus er opprinnelig fra 1852 med tilbygg bl.a. i 1977. Boligen fremstår med enkelere standard og planløsning, det må påberegnes oppgraderingsbehov for å møte dagens krav til bostandard.
Kjøkken 1. etasje hoveddel:
Kjøkkenet med eldre innredning i heltre, glatte fronter og laminert benkeplate med oppvaskkum og utslagsvask. Det er plass til frittstående kjøleskap, stekeovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.
Kjøkken 1. etasje leilighet:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med utslagsvask og kjøkkenkum. Det er plass til frittstående kjøleskap og stekeovn.
Bad 1. etasje hoveddel:
Badet er innredet med baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant, speilskap over med tilhørende belysning og dusjkabinett. Overflater består av himlingsplater i himling, baderomsplater på vegger og belegg på gulv.
Bad/vaskerom  i underetasje leilighet:
Badet er innredet med servant og utslagsvask med felles blandebatteri, dusj på vegg, varme i gulv og mekanisk avtrekk i rommet. Overflater består av himlingsplater i himling, baderomsplater på vegger og terrasogulv/støpt gulv. 
El-anlegg med skrusikringer. I hovedsak åpent ledningsnett.
Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Lakkerte/malte treguvl, laminat og belegg. (Hoveddelen har i hovedsak tregulv.)
Vegger: Trepanel og panelplater.
Himling: Panel og himlingsplater.
Det anbefales å gå nøye igjennom vedlagte tilstandsrapport datert 28.07.2021 og selgers egenerklæringsskjema som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Landlig og idyllisk beliggende eiendom med spredt bebyggelse på vestsiden av Einafjorden. Dette er en solrik eiendom med fantastisk utsikt! Herfra er det ca 10 km til Eina sentrum med togstasjon og 12 km til barnehage. Busssholdeplass i umiddelbar nærhet (følger skoleruta). Det er ca 2 mil til Raufoss, 3 mil til Gjøvik, 1t til Gardermoen og 1,5 t til Oslo sentrum.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendige forsikringer av byggene, innboforsikring, strøm, kommunale avgifter, tømming av septiktank, vedlikehold av septik og brønn, eiendomsskatt, kabel-tv og internett. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Landkreditt forsikring Polisenummer: 29056781

Boligens areal

Primærrom: 259 kvm, Bruksareal: 268 kvm, Bruttoareal: 300 kvm
1. etasje hoveddel:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue, wc, bad, kontor og soverom.
2. etasje hoveddel:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og fire soverom.
Underetasje leilighet:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp og bad/vaskerom.
1. etasje leilighet:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue og soverom.
Driftsbygning:
Bruksareal: 350 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Utskrift fra gårdskart følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 499 500 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten består av:
55,5 daa fulldyrket jord.
0,1 daa innmarksbeite.
10,4 daa skog av høy bonitet.
108,8 daa skog av middels bonitet.
239,8 daa skog av lav bonitet.
62,2 daa uproduktiv skog.
12,9 daa myr.
1,0 daa åpen jorddekt fastmark.
8,8 daa bebygd, vann, bre.
Arealer er hentet fra NIBIO Gårdkart. Det er gjort fratrekk på gnr. 163 bnr. 27 for deling av tun på ca 3,2 daa.
Det tas forbehold om tomteareal og grenser da det ikke foreligger noen ny, nøyaktig oppmåling av eiendommens arealer og det oppgitte jorbruksareal er usikkert iflg. eier.
Selger tar forbehold om grensesetting for boligeiendommen gnr. 163 bnr. 27 mot øst. Grensen vil bli fastatt i samråd med jordskifteretten.
Dyrket mark er hovedsakelig beliggende rundt tunet, men en teig er beliggende ca. 2 km nord for eiendommen. Arronderingen ansees som normal for området og jordsmonnet er opplyst å være bra med tørkesterk jord. Hellende mot øst. Jorda er egnet for de fleste typer produksjoner, men brukes i
dag av nabo til kornproduksjon.
Skog er bestående av en lengre teig beliggende vest for tunet og en mindre teig sør for tunet. Ellers er noe kantsoner rundt dyrket mark.
Det er opplyst at det ikke er tømmer å ta ut av økonomisk betydning da skogen er hugget ut og nyplantet. Noe vedskog finnes, men hovedsakelig hogstklasse 2 og 3.

Garasje / Parkering

Parkering i driftsbygning eller på egen gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse av våningshus:
Enebolig oppsatt på støpt/murt grunnmur oppsatt på komprimerte og drenerende masser. Støpt gulv på grunn. Gråsteinsmur med kryperom/kjeller på deler av bygget, ellers er blindkjeller. Grunnmur har overflate av malt/pusset mur. Stående utvendig trekledning. Det er på tilbygg kjeller/underetasje med støpt plate på mark. Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, isolert, luftet og kledd med malt trepanel. Yttervegg i isolert bindingsverk var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Opprinnelig del er laftet. Mønet saltak konstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak tekket med metallplater, tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Adkomst til kaldtloft fra luke. Taket er tekket med metallplater. Vindskier og toppbord i treverk. Trapper utført i treverk. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Drenering: Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår.
Vinduer:  Trevinduer med 2-lags isolerglass samt vinduer med enkle glass og varavinduer.
Dører: Ytterdør i treverk med glass. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk. Finerte glatte dører.
Veranda:
Veranda med utgang fra stue: Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Overbygget inngangsparti, med støpt gulv. og veranda/uteplass ved hovedinngang.
Overbygget inngangsparti ved leilighet.
VVS:
Synlig avløpsrør i: Plast og soil/støpejern.
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 1974.
Luftbehandling:
Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter.
Driftsbygning:
Driftsbygningen er oppført i 1981. Modernisering (i 2016) revet deler av bygget, endret konstruksjoner og bygget om tak/møneretning.
Enkel bygningsbeskrivelse:
Tradisjonell låve, tidligere grisefjøs, oppført på dels støpt og murt fundamentering. Gjødselkjeller under deler av bygningen. Støpt dekke/plate på mark. Vegger over bakken er oppført i bindingsverkskonstruksjoner utvendig kledd med malt trepanel. Mønet saltak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Takhøyden er i bygget ca. 2,5m og ca. 4,45. Porthøyden er ca. 3,5m. Plassbygde dører og leddport. Åpent elektrisk anlegg med automatsikringer. Deler av bygget er isolert.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 1 i takstmannens tilstandsrapport: Balkongdør, innvendige dører, trapper og varme generelt.
Øvrige bygningskomponenter/deler av bygget er gitt tilstandsgrad 2, både som følge av elder og forventet levetid og tegn til svikt.
Disse vil ha behov for utskiftning eller vedlikehold i nær fremtid.
Grunn, drenering og fundamenter: Risikokonstruksjoner. Grenseverdier ved fuktmåling er registrert. Drenering gis tilstandsgrad 3.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Sprekker og begynnende råteskader er registrert på kledning. Stedvis lav høyde mot grunnen.
Vinduer og dører: Forventet levealder er oppnådd på vinduer og ytterdører.
Takkonstruksjon: Fuktmerker, tørre. Konstruksjonen er dårligere enn dagens krav.
Taktekking: Flassing.
Renner, nedløp og beslag: Vindskier/toppbord bærer preg av slitasje.
Terrasse, balkonger, ol: Vedlikeholdsbehov
Piper og ildsteder: Ei pipe har fyringsforbud.
Etasjeskiller: Skjevheter i etasjeskiller. Ved enkel fuktmåling registrerte jeg grenseverdier.
Våtrom: Forventet levetid er oppnådd
Elektrisk anlegg: Det bør påregnes utskiftning av skrusikringer selv de er i orden.
For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport og landbrukstakst datert 28.07.2021.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 2: Skiftet baderomsplater for vegg på bad i leilighet i ca 1995.
Punkt 3: Tett avløpsrør fra eldste del av huset. Utbedret i 2019.
Punkt 4: Ny kloakkum og infiltrasjonsareal i 2012.
Punkt 5: Fukt i kjeller i gammel del av huset.
Punkt 6: Fyringsforbud i pipe ved kjøkken.
Punkt 7: Skjeve gulv forekommer.
Punkt 9: Mus i kjeller og på loft i den gamle delen av huset.
Punkt 14: E-verket, men det er lenge siden.
Punkt 20.1: Registrert som tomannsbolig i matrikkel.
Punkt 25: Har felles vann og avløpsanlegg med Gnr 163/27. Utleieenhet er bygd i 1976. Dokumentasjon for utført arbeid på utleieenhet er vanskelig å dokumentere. Felles infiltrasjonsanlegg ligger på naboeiendom, denne rettighet er tinglyst
For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Thune skole (1-7 kl.) 16 min, 140 elever, 7 klasser 13.8 km
Reinsvoll skole (1-7 kl.) 19 min, 165 elever, 7 klasser 16.9 km
Bøverbru skole (1-7 kl.) 22 min, 124 elever, 7 klasser 18.4 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 24 min, 294 elever, 13 klasser 21.5 km
Raufoss videregående skole 23 min, 450 elever 21.2 km
Hadeland videregående skole 25 min, 849 elever 26.3 km
Barnehager:
Eina barnehage (0-6 år) 12 min, 68 barn, 3 avdelinger 10.4 km
Solsida barnebeite 13.1 km, 30 barn, 1 avdeling
Toten Montessoribarnehage (0-6 år) 19 min, 18 barn 17 km
Se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av varme i gulv, panelovner og ildsted.
Ildsted:
Murt pipe, Ildsted er montert.
Kommunen har ikke utført tilsyn eller feiing og opplyser om følgende: Det er ikke registrert pipeløp eller ildsted på eiendommen.
Selger opplyser: fyringsforbud på den ene pipa.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Det er utarbeidet energimerking for hoveddel og leilighet. Begge dokumentene følger vedlagt.
Einastranda 524 A (hoveddel) har fått energikarakter: Orange G.
Einastranda 524 B (leilighet) har fått energikarakter: Rød F.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunen opplyser: Det foreligger ikke komm.årsgebyr på eiendommen, da dette er en ren landbrukseiendom og eier bor på annen boligeiendom. Det vil påløpe kommunaleavgifter ved eierskifte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 413 541 pr. 20.08.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 20.08.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. Vedtatt: 27.11.2014.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Vestre Toten kommune eller megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Dette betyr at kjøper må søke om, og få innvilget konsesjon, før skjøte på eiendommen kan tinglyses. Gebyret for konsesjonsbehandling, dekkes av kjøper, etter regning fra kommunen.
Selger har risikoen for at det er avtalt for høy kjøpesum etter konsesjonsloven § 9a. Hver av partene kan i så fall fri seg fra avtalen ved skriftlig melding til megler. Partene kan ikke fremme krav mot hverandre som følge av slik oppsigelse av avtalen.
Kjøper har risikoen for at konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens øvrige bestemmelser, herunder § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. Det betyr at kjøperen har risikoen for videresalg og må ta tapet hvis eiendommen blir solgt til en lavere pris.
Dersom kjøper ikke får konsesjon kan myndighetene pålegge kjøper å videreselge eiendommen til noen som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.
Det er bo- og driveplikt på eiendommen.
Odel:
Det er odel på eiendommen. Kjente odelsberettigede har fraskrevet seg odelen.
Til sikkerhet dersom kjøpesummen ved eventuell odelsløsning settes lavere skal 10% av kjøpesummen bli stående på eiendomsmeglers klientkonto frem til fristen for søksmål om odelsløsning er ute.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1937/902170-1/19  Erklæring/avtale  
15.09.1937 
Rettighetshaver Toten komm. E.verk.
Gjelder denne registerenheten med flere
1814/900003-1/19  Erklæring/avtale  
28.09.1814 
OM AT GÅRDENS ANDEL I VESTÅSEN SAMEIE ER SOLGT TIL NILS N.
STABO UTEN AT SKYLDD ER HOLDT
 
1863/900038-1/19  Utskifting   
15.06.1863 
av et jordstykke
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1868/990006-1/19  Utskifting   
09.01.1868 
 AV UTMARK
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/9469-1/19  Erklæring/avtale  
09.11.1979 
Bestemmelse om anlegg og drift av skiløype/skianlegg
Rettighetshaver:EINASTRAND IDRETTSLAG
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/990045-1/19  Elektriske kraftlinjer  
01.11.1990 
Rettighetshaver: Toten komm. E-verk
Gjelder denne registerenheten med flere
1814/900002-1/19  Erklæring/avtale  
28.09.1814 
OM AT GÅRDENS ANDEL I VESTÅSEN SAMEIE ER SOLGT TIL NILS N.
STABO VED SKJØTE TGL 28 09 1814 UTEN AT SKYLDDELING ER HOLDT
 
1844/900004-1/19  Erklæring/avtale  
01.06.1844 
OM AT GÅRDEN LØPENR 640 DOTSETH ØSTRES ANDEL I VESTÅSEN
SAMEIE ER SOLGT TIL HANS JUEL OG AV DENNE IGJEN SOLGT TIL
LARS LARSEN VED MAKESKIFTEBREV TGL 01 06 1844 UTEN AT SKYLDD
ER HOLDT
 
1863/900038-1/19  Utskifting   
15.06.1863 
av et jordstykke
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1868/990006-1/19  Utskifting   
09.01.1868 
AV UTMARK
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1894/900146-1/19  Utskifting   
15.10.1894 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/902170-1/19  Erklæring/avtale  
15.09.1937 
Rettighetshaver Toten komm. E.verk.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/9469-1/19  Erklæring/avtale  
09.11.1979 
Bestemmelse om anlegg og drift av skiløype/skianlegg
Rettighetshaver:EINASTRAND IDRETTSLAG
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/990045-1/19  Elektriske kraftlinjer  
01.11.1990 
Rettighetshaver: Toten komm. E-verk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/78981-1/200  Jordskifte  
28.01.2016 
Jordskiftesak 0500-2015-0026 Dotset
Gjelder denne registerenheten med flere
Pantebokkopi av servituttene som er mulig å bestille fra kartverket følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Vann: Eiendommen er tilknyttet privat nett. Eiendommen har ikke vannmåler.
Avløp: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig eller privat nett. Eiendommen har septiktank. Det er etablert utslipp.
Eiendommen har godkjent utslipp.
Det er privat felles vann og avløp med naboeiendom Einastranda 526.
Vann fra borrehull og brønn. Ved store nedbørsmengder har det tidvis forekommet at brønnvann har blitt noe grumset - skjer ikke hvert år.
Septikkum med spredegrøfter og vann fra brønn.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Einastranda 524 A+B, 2843, Eina, Gnr. 163 bnr. 8 i Vestre toten kommune

Eier

Per Olav Dotset

Oppdragsnummer

6-21-0455

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.